Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Para79

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A konyhasó rossz, mert magas vérnyomást okoz. Ja, nem is így van: a szándékosan szennyezett só betegít meg, a tiszta "patikai só" nem ártalmas (?!) Sőt, még ez sem elég precíz: van olyan só, amelyik pedig kifejezetten egészséges, sőt gyógyít. Hallottak már a Himalája…..
Para79 2015.02.09 17:20:41
Kedves "Ködpiszkáló"
Nagyon tetszik a véleményed,főként,mert humoros formában akarod elhitetni az emberekkel,hogy mennyire "parasztok"...de hogy idézzelek ez "parasztvakítás"...
Nos...pár ellenérv,ha megengeded...
-Ha már írsz,legalább valami halvány fogalmad legyen az adott témáról....a Himalája egy hegylánc,ami Pakisztánnak is része...Tehát nem több 100KM-re fekszik...ha hallottál már a "K2"csúcsról,ami a föld második legmagasabb hegycsúcsa a Himalája egyik hegységében, a Karakorumban található, az Indiához tartozó Kasmír, valamint a Kínához tartozó Tibet határán. A terület jelenleg pakisztáni ellenőrzés alatt áll...
-Ha ennyire szíveden viseled a só kérdést,illetve azt,hogy ne butítsák az embereket mindenféle hülye marketinggel,akkor miért nem említetted meg a mai konyhasókban található Kálium mennyiséget,illetve miért akarod el bagatelizálni a tiszta nátrium-klorid és a mai konyhasó közti külömbséget?
Hogy melyik hogyan hat az emberi szervezetre?
Egyszóval egy tudatlan,vagy szándékosan az embereket tévútra vezető bábja vagy te is a "rendszernek",akik csupán azért élnek,hogy eladják a gyógyszeripar kemikáliáit.
A "humorosnak"gondolt írásod inkább undorító...a bevett módszer,hogy közröhejt csinálunk abból,ami jobb,ha titokban marad...
Szerintem aki veszi a fáradságot,és utána jár a témának,maga is rádöbbenhet a hazugságodra,és a véleményedet többé szarba sem veszi...----boccs,csak egy vélemény,szép napot!:)
Para79 2015.02.09 19:44:20
@kodpiszkalo: Nem hiába "Ködpiszkáló" a nick neved,hiszem te eleve ködben járkálsz.Ugyanis szó nem volt Khewráról,csak Pakisztánról.
2:A K2-es csúcsot én nem,mint sóbányányát,csupán tájékozódási pontot jelöltem meg.
3.: Hogy a két só fajta milyen arányban tartalmaz a nátrium kloridon kívűl egyéb anyagot,azt bizonyítani kéne...én egy Németországban vásárolt átlagos konyhasót tartok a kezemben,ennek összetevői:
-Natrium fluorid:31g---18%
-jód:2000J---27%/g
-és csupán 55%-a bányászott tiszta só..
Ha ennek tükrében nézem,akkor talán van valami külömbség a Himalája só 99.8%tiszta nátrium klorid összetétele,és a kereskedelmi forgalomban kapható konyhasók között.
De ha tiszta a leked,akkor miért nem beszélsz a kálium,nátrium fluorid,jód emberi szervezetre gyakorolt káros hatásairól?
4.:Ha minden só a kiszáradt tengerek maradéka,akkor megértéssel fordulok a Biblia felé,hogy Noé idejében minden élet elpusztult,hiszen ezek szerint a Himalája is víz alatt állt.
De akkor az akkora sóbányák,mint a parajdi...annak mennyi ideig kellet víz alatt állnia.
Továbbá kérdezném azt,hogy azok a sóbányák,amik a hegyek belsejében vannak...mint például Parajdi,ami egy 1.2KM X 1.4KM sótömzsöt foglal magában,az szerinted mennyi ideig állhatott tengervíz alatt,hogy ekkora mennyiségű só lerakódjon belőle?
Egyébként,ha úgy gondolod,hogy minden só(natrium klorid)csupán a tenger hagyatéka,akkor kérdeznélek,hogy a bányászott kősó az mi a fuck?
5.:Még hiányolom az összevetést a mai konyhasó és a tiszta natrium között...hogy te,mint "Doktor":) hogy magyarázod a Kálium,nátrium fluorid és a jód szükségességét a mai étrendünkbe...?
Ui:Nem utállak,és nem is haragudj a véleményemért,de van az a csoport,ahová besorollak...lehet én nem vagyok normális,lehet te...de ha szépen megkérhetlek,pozíciód alapján légy felelőss...Ha pedig ezt nem teszed,menj a pi..ába..:D:D:D