Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pro_

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A skandináv országok természeti adottságairól köteteket töltöttek már meg, de még így is lehet szépet és újat mutatni. Például azért, mert valakinek személyes kötődése van egy-egy tájhoz, országrészhez. Így van ezzel Tiina Törmänen is, aki Lappföld déli részén…..
Talán már az lenne a nagyobb meglepetés, ha nem valamelyik arab országba kalauzolnánk ma az olvasókat. Nem okozunk csalódást, hiszen az úticél Katar, azon belül is a Hamad Nemzetközi Repülőtér, ami ma alighanem mindent visz a maga kategóriájában. Lévén a világ egyik…..
Robogó Robogózzunk télen is! 2012.12.20 15:59:34
Beugrott Tito barátom, de éppen csípőszűrésen voltunk a Szipojjal, így nem tudtunk beszélni. Szipoj a lányom, három hónapos és szűrni kell a csípőjét, hogy majd faszán tudjon motorozni. Tito hozott motor alakú sütiket, én meg majd cserébe adok neki buzisört, betáraztam már…..
pro_ 2012.12.20 20:47:23
@B.GY.: "pár percre farmer is elég" hozzáállással igen. Ha rendesen felöltözöl - térdprotektoros, bélelt motoros nadrág, vesevédő - akkor nem. Lassan 10 éve nyomom, minimális odafigyeléssel nincs gond. Mint írtam, rühellek fázni, ha fáznék, nem robogóznék.
pro_ 2012.12.20 20:03:53
Nnnna végre egy nekem való poszt. :-)

Havat, ónos esőt leszámítva én is egész télen robogóval járok. Mert az élmény megfizethetetlen!

Ahogy előttem már páran írták, néhány dologra kell csak odafigyelni és nem lesz semmi gond.

Öltözet: motoros nadrág, kabát - béléssel. Felülre egy magas nyakú felső és egy decathlonos hosszú ujjú aláöltöző. Bőven elég. Sisak alá egy vastagabb maszk - és ennyi. Mindenki megkérdezi, hogy nem fázom-e. Nem. Ha fáznék, nem mennék. Sisak integrál, plexire belülről kötelező a Pinlock belső plexi - vagy, ha a sisakhoz nincs Pinlock, akkor Oxford ragasztható páramentesítő fólia. Ezzel garantáltan nem fog párásodni, biztos a tökéletes kilátás. (Mondjuk azt nem értem, hogy ha létezik olyan anyag, ami nem párásodik (fenti két gyártmány), akkor mi a viharért nem lehet rögtön a plexi belsejét ezzel bevonni.)

Robogó: Yamaha BW's 125, elöl nagy plexi (Givi a legtöbb robogóhoz gyárt). Nyitott sisakplexivel is simán lehet menni, annyira lefogja a menetszelet, semmi hideget nem érezni. Kormányra tyúkanyó kézvédő, így elég a nyári kesztyű. Gumik: Metzeler FeelFree Wintec. Egyszerűen zseniális. Négyévszakos, nyáron is tapad - télen viszont elmondhatatlan a különbség a sima robogógumikhoz képest. Száraz, de hideg úton, fagypont alatt is nagyon stabil tapadást biztosít. Nyálkában, fékezéskor persze oda kell figyelni.

És ennyi. Mint írtam, sose fázom, gyorsan odaérek mindenhova. Reggel max 5 perc alatt felöltözöm, munkahelyen 5 perc alatt átöltözöm - ennyi simán belefér.

Hasznos linkek azoknak, akik kedvet kaptak a téli robogózáshoz:
- Metzeler FeelFree Wintec:
metzeler.hu/?page=prod_main&content=tyre_detail&tyre=FeelFree%20Wintec&sub=1&menu=9
- Pinlock belső plexi: www.pinlock.nl/en/my-helmet-2/
- Oxford Ultra Clear ragasztható páramentes fólia minden sisakra: www.amazon.co.uk/gp/product/B002HMVMEC/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8
- Givi plexik: www.givi.it/My-motorcycle/
"Szerződést szegtem, és ezért fizetni fogok, sohasem akartam kibújni a felelősség alól. Már elkezdtem spórolni, ha fizetnem kell, legyen miből. A lakást viszont nem áll szándékomban átengedni, megnyertem egy játékot és ez annak a főnyereménye. Az enyém, és nem adom…..
Van egy remek népesedési oldal, a GeoHive, ahol szépen sorrendbe vannak rakva a világ agglomeráció aszerint, hogy melyikben élnek a legtöbben. (Igen, valószínűleg máshol is elérhetők ezek az adatok, de én itt bukkantam rájuk.) Az élen Tokió, a második Delhi, a harmadik São…..
Az új vasúti menetrend néhány nappal ezelőtti életbe lépése tökéletesen bizonyítja, hogy alapvető tévedés volt - részemről is - azt feltételezni, hogy az Orbán-kormány által kinevezett új MÁV-vezetés nem meri meglépni azt az aljasságot, hogy szárnyvonalakat zárjon be. Aki…..
Subba Sötétség birodalma: Vatera 2011.09.08 21:19:00
Vegyé könyvet Sötétéktől! Lá ag iskolában! Gratuláció, taps! Bele se kellett volna írni a leírásba, hogy Nem volt használva...
Webisztán Elindult az eBay.hu 2010.10.04 17:28:00
Újabb sikeres amerikai online szereplő lép be a magyar piacra. A Google és a Facebook hódítása után most az eBay próbálja átszoktatni saját szájtjára a magyar netezőket. Az eBay.hu talán segíteni fog egy kicsit a hazai e-commerce piac beindításában: a felhasználók az…..
Tisztelt Szerkesztő Úr! Vajon miért engedik, hogy ilyen címek jelenjenek meg lapjukban: „Túlmelegszik az iPad, perelnek a júzerek?” Milyen nyelvből való az a szó, hogy júzer? Az amerikai eredetit ismerem, persze. Miért nem azt írják helyette, hogy használók? Nem vagyok…..
pro_ 2010.07.29 09:11:37
@Fedup Sári: Tényleg, a brandra van magyar szó?

Van. Márka.
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Új, időalapú jegyeket is bevezetnek fél- és kétórás változatban. A kérdésen csak tökölődő Budapestet lehagyva az ország első mobiltelefonos menetjegy- és bérletvásárlási szolgáltatása indult csütörtökön Pécsen, számolt be a bama.hu. Az utasok a Pécsi Közlekedési…..
pro_ 2009.02.06 13:40:19
@nyistapista: Ha emeltdíjas SMS-sel fizetnél, akkor nem 220 Ft, hanem 440 Ft lenne egy jegy. A bankkártya számát el tudod menteni a telefonra telepített szoftverrel, így csak egy ötjegyű kódot kell megadnod a vásárláshoz.
A webes menetrend nem lát a jövő szombaton túl. A MÁV-csoport internetes menetrendjének, az Elvirának (volt) a szlogenje az intelligens menetrend, és nincs is ezzel baj, az Elvira tényleg egy jó (bár nem hibátlan) kereső, a hasonló osztrák vagy német netes menetrenddel szemben is…..
Az alanti sztoriban a legjobb XY levelének subjectje volt: "Alba Volán Parasztkodása az üdítőkkel Dunaújvárosban". Kiváló cím lenne egy 4,5-szer 6 méteres olajfestménynek is. A történet amúgy köznapi, mármint a szó portáskommunista értelmében: a portáslelkű sofőr…..
Energiatakarékos üzemmód, extra gyorsulási- és fékhatás, 140 km/h-s közlekedési sebesség – ezek az elmúlt egy év legfontosabb tapasztalatai a hazai síneken most már teljes létszámban közlekedő FLIRT villany-motorvonatokról. A szakemberek és az utasok pozitív…..