Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HaNa

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnálatos módon nem kapott nagy hangsúlyt és megfelelő publicitást a magyar médiában az a különleges hír, mely szerint a magyar honvédség vezetése december 19 -én szerdán egy nagyon fontos szerződést írt alá egy német vállalatcsoporttal, mégpedig 68 db korszerű harci-jármű megvásárlásáról. A…..
Nem is olyan sok évvel ezelőtt a honvédség expedíciós segélyhaddá degradálásának folyamatában kishíján megszüntették Magyarországon a harckocsizó és a tüzér fegyvernemet. A "racionalzálók" végül szerencsére eltűrték a "fegyvernemi kultúrák megőrzése" szintű vegetálást, ám azt mindenki tudta, hogy a…..
HaNa 2018.12.19 14:55:55
@árpika: Az, hogy 1 ember ezt leírta, az nem "vita".
  Királyvár I. Cersei, Tommen, a Főveréb és Margaery készül a tárgyalásra, ami persze egy koncepciós per, de ebbe most ne menjünk bele mélyebben. A jelenet elképesztően erős, a zene, pontosabban annak hiánya még erősebbé teszi, az operatőrnek meg innen is kalaplengetés, nagyon jó dolgokat csinált…..
Zseniális, zseniális és zseniális. Ezt tudjuk mondani. És talán és legfőképpen azt: gratulálunk a magyar Attraction csapatnak, hisz néhány perce megnyerték a Britain's Got Talent-et. A britek odáig vannak értük. Mesteri húzás volt, hogy az ő történelmüket vitték színpadra…..
HaNa 2013.06.09 01:52:45
@balage_81 reloaded: az 1:33-nál megjelenő vak komondort sem ismernék fel :)
HaNa 2013.06.09 01:57:38
@Kurtz ezredes: Ha jól értelek a vérmagyarkodás az ciki, a vérbriteskedés meg cuki neked? Mit keresel még itthon, miért nem húzol el az új választott hazádba akkor, ha ennyire utálod a magyart?
A vízállást átvevő mérnökök, katasztrófavédelmi szakemberek és univerzális zsenik legnagyszerűbb miniszterelnöke, a miniszterelnökök legtehetségesebb vízállást átvevő mérnöke, katasztrófavédelmi szakembere, és univerzális zsenije, békeidőkben egyszerűen csak…..
HaNa 2013.06.08 11:48:11
@félázsiai 2llkedő: Láttam. Hogy egyik kedvenced szavaival éljek: Na és? Hol baj az, ha belenéz a távcsőbe? (Persze neked az a legnagyobb bajod, hogy még lélegzik.) Biztos a szlovákokat kémlelte, hogy ne küldjünk-e át pár honvédet segítségül. Biztos örülnének.
A miniszterelnök meglátogatta a gátakon dolgozó munkásokat, hogy első kézből érzékelhesse a probléma jelentősségét. Orbán Viktor találkozott a munkavezetőkkel és a helyszínen egyeztetett kollégáival. A gátakon kivette a részét a tennivalókból Mocsai Lajos, a férfi…..
HaNa 2013.06.07 14:55:39
@linócsik: Nyilván nem ő irányít, nem ő mondja meg, hol mit csináljanak. Fő szerepe hogy lelkesítse a gáton a népet.
@valaki senki: A jó elég relatív...kinek mi a jó, mindenkinek úgyse lesz egyszerre. Nem varázsló, hogy a semmiből pénz teremjen. Ha valahova pénzt kell rakni, azt el kell venni valahonnan...persze tudom, hogy mindenki jobban csinálná, legalábbis szóban a saját alomvilágában.
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az árvízi védekezéssel kapcsolatban, önkéntesekkel tartott helyszíni terepszemlét Komáromtól egészen Szentendréig. A kormányfő munka közben részt vett egy „vacsora végrehajtásában”, megbeszélte az összegyűltekkel, hogy csütörtök…..
HaNa 2013.06.06 15:40:38
@ámbátor: A szükséges erőforrások biztosítva vannak, azért nem kell irányítóközpontban ücsörögni 1 hétig, elég kiadni a parancsot az illetékes szervnek (BM gondolom), nem kell neki mindent kézzel vezérelni (szarban (vízben) lennénk, ha még ott tartanánk szervezésileg). Azért megy ki a gátra, hogy lelkesítse az ott dolgozókat gondolom...legalábbis anno a királyok is ezert mentek a csatatérre, amelyik harcolt az ott is maradt(ld. Várna) és ez nem segítette előrébb a szitut.
A törökbálinti betoncsontváz ma minden valamirevaló válogatásba belekerül, amely a fővároskörnyéki bedőlt projekteket, meg tátongó építőipari sebeket gyűjti össze. Sőt, sokak szerint ez az ország legnagyobb torzója. A HírTV ingatlanpiaci műsorában viszont olyan…..
HaNa 2013.06.06 12:37:25
@hatja: a kamatokat azért fizethetik, áll a tőke a betonban
Közép-Európában több területen katasztrófariadót rendeltek el az árvizek miatt. Szükségállapot van érvényben Csehországban, a hosszan tartő, kiadós esőzések miatt gyorsan emelkedő vízszint miatt. Prágában a Moldva-partján mobil gátakat építenek. A Moldva vízhozama…..
HaNa 2013.06.04 01:56:43
@kovacs55: Állítólag azért, mert sok eső esik.
(Az meg azért, mert a melegebb levegő több nedvességet tud felvenni és ugye globális felmelegedés azért van.)
A magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy hazánk kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás és ezzel együtt a brüsszeli felügyelet alól, ezért nagyon úgy tűnik, hogy a pár hete bejelentett Varga-csomag harmadik lépcsője is érvénybe léphet, növelve a tranzakciós adó…..
HaNa 2013.05.27 18:48:48
@Szevasztok: Látom, másba nem tudsz belekötni, főleg nem konkrétumba. Nem, nem imádom Orbánt, vannak hibái és pl az sem tetszett, ahogy Matolcsit kinevezte, annak ellenére hogy az utolsó pillanatig tagadta, de nem is gyűlölöm zsigerből mint te.
Azt sem mondom, hogy a politikusok nem nyerészkednek, de magától nem megy az ország, jobb egyenlőre nincs (nem,Bajnai sem az: régi gárda, régi köntös, valamivel újabb jelszavak).

@nincs_itt: Majd év végére az is plusz lesz (GDP növ.) talán. Nem mintha Európa más részén jobban menne a szekér növekedésileg.
"A túlzott deficit eljárás alóli kikerülés, az nem jelenti, hogy az ország gazdasága működik."
Nem, de azt jelenti, hogy az államháztartás hiánya tartósan nem haladja meg a GDP 3%-át...tehát nem adósodunk el (olyan ütemben mint előtte). Valószínűleg egyébként éppen azért nem megy a gazdaság, mert nem lehet állami pénzt pumpálni bele e miatt, de még mindég jobb, mint beruházás nélkül eladósodni: MNYP-t finanszírozni.
Azért van pár biztató szám: EUR 290 alatt, 2%-os infláció, negyedéves növekedés (építőipar is növekedett, pedig olyan már rég volt), 1,9%-os hiány, nem elszálló államadósság (hiány mértéke növeli elsősorban, tehát nem elhanyagolható, hogy kikerülünk a deficiteljárásból).
HaNa 2013.05.27 19:10:01
@Nero Bianco: Persze hogy nem voltunk a közelében sem soha! Kérdés hogy milyen adatokat vetünk össze:
Messze elmaradtak a fizetések és a turisztikai bevételeink Görögországétól.
Költségvetési hiányban viszont nem, IMF hitelt mi is fel kellett hogy vegyük, csődkockázati mutatónk nekünk is az egekben volt, 12%-os !!! alapkamatunk volt. (most 4,75 és csökken, de persze a bölcs ellenzék szerint hiba csökkenteni, had fizessünk)
Azt tudjátok, hogy az adósságoknak csak a kamataira mennyit fizet az ország? Kb 2000 milliárdot évente. Na, ez hiányzik a költségvetésből, ezért van ennyi adó.
HaNa 2013.05.27 19:31:37
@Nero Bianco: És Járai határozta meg, hogy mennyiért hajlandóak megvenni a magyar állampapírokat, mi? (merthogy nem hasraütésre megy annak meghatározása sem)
A kormányváltáskor IMF hitelünk volt, ezért nem kellett a piacról fedezni a szükségletet, ezért volt lent az alapkamat éppen, nem azért mert tündökölt a gazdaság.
amúgy 1998. február 01-től meg 20,00%-volt, ha már mindenképp vissza akarsz több mint 10 évre tekinteni.
Ha elégedetlen vagy a budapesti metróval, ha szerinted sokszor nem eléggé tiszta, vagy zavar a graffiti, akkor ajánljuk figyelmedbe a mai posztot. Időutazást kínálunk, méghozzá a hetvenes évek New Yorkjába. Irány a föld alá! A hetvenes években a New York-i metrót még…..
Szenzációs, pártpolitika-mentes közvélemény-kutatásunk az úrhölgyek körében. Exkluzív fotográfiák, lentebb világhálós szavazás! A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.      Íme, a máig meghirdetett szavazás végeredménye,…..
Nyuszituro véletlenül tudta meg Lisztferihegyen, hogy mi a teendő, ha 10000 forintból nem tud váltani a jegykiadó automata, pénztár pedig már nincs. A MÁV Start telefonos ügyfélszolgálata szerint ilyenkor sajnos megbüntetik őket, aztán majd talán egyszer jóváírják, de…..
HaNa 2013.03.27 19:53:02
@czjanos: Itt is meg van oldva, de ha a mosoda automatáját tömködnéd okosan 10000-esekkel, az sem adna vissza 1 idő után...talán ezt te is beláthatod (fizikai korlátai vannak a dolognak)
@vanek ur: Akkor már csak azt nem értem, hogy a kedves utasnak miért nincs bankkártyája (repjegyét nem azzal vette)?
HaNa 2013.03.27 20:10:18
@czjanos: Az automata fémpénzt ad vissza, papírt nem. (és ez nyugaton is bevett gyakorlat, megvan rá az ok)
Tehát ha kilónyi 200-ast kéne visszaadnia, nem teszi. A 21.században igenis kötelező a bankkártya, ha messzire utazol és anyuci nem vette meg neked neten a jegyet és te sem tudod ezt okostelefonnal elintézni. Ne szidjuk már a MÁV-ot azért, mert egyik lehetőséggel sem vagyunk hajlandók élni, hanem csakis a legelmaradottabb kp-s módszert vagyunk képesek használni!
HaNa 2013.03.27 22:30:26
@tildy:): A cikkben nem volt utalás rá, hogy rossz lett volna az automata, csak arra, hogy karcos és firkás volt, de tökéletesen működött. Az, hogy nem ad vissza 30db 200-ast, nem azt jelenti, hogy nem működőképes. Megnéztem a képet, azon sem látszik semmi, ami hibára utalna.
Mintha több automata is lenne ott egyébként, ha 1 nem működne (másik oldalon?). A kaller meg adott jegyet, szóval megoldódott a szitu. Mióta Ferihegy 1 bezárt, az az állomás nem bonyolít le akkora forgalmat, hogy megérné ott a jegyárusítás éjszaka. (A buszról ha nem szállsz le, 15 perc alatt bevisz Kökire, ott van kp-s fizetés 20000-ressel is.) 1 kamerát azért be lehetne rakni oda, hogy elkapják, aki firkálja, rongálja a berendezést.
@lyken: Meséld már el, hogy hol élsz, ahonnan e miatt nem akarsz hazajönni! Én Németországban és itt is pontosan ilyen funkcióban működnek az automaták a legközelebbi állomáson és itt sincs melegedő, pedig 2 10ezres városka állomása, nem beszélve, hogy a jegyár itt érezhetően magasabb, mégse ad vissza papírpénzt az automata. Van ott egy újságárus napközben, ahol megveheted a jegyed nagyobb címletben 2EUR-t ráfizetve a kiszolgálásért cserébe.
Vöröshajú lányok Kia 2012.11.09 06:50:00
..
HaNa 2012.11.09 16:30:36
  Íme a hír.   Szerzs Szarkiszján örmény elnök a nemzetbiztonsági tanács ülése után bejelentette, hogy utasította a hadügyminisztert arra, hogy helyezze rendkivüli készültségbe az örmény hadsereg alakulatait, és egyben bejelentette, hogy megszüntetik a diplomáciai és…..
Annak idején írtunk már arról itt a Nívó blogon, hogy a magyar EU-elnökség legnagyobb sikereinek a Roma stratégia és a Duna stratégia megalkotását és így európai szintre emelését tartják. Mi már annak idején is hiányoltuk, hogy a hangzatos név mögött megfoghatatlan, mit…..
  A rejtélyes városmajori oszlophoz hasonlóra akadtam a Lánchíd pesti hídfőjének az MTA felé eső járdáján. Lényegében egy kb. derékmagasságú vasoszlop, rajta 1933-as évszámmal. Ez vajon mi lehet?   - tette fel a kérdést Benő, de sajnos nem tudom a választ. Ám mivel…..
HaNa 2012.07.21 01:24:58
@replikátor: mármint az oszlopot sunáznád? érdekes álláspont, bár kicsit öreg oszlop, de ízlések és pofonok ugye...
Hiba volt az országot bóvli kategóriába sorolni, teljesen egyértelmű, hogy sohasem voltunk azok. Az utóbbi egy hét nagy ralit hozott a magyar eszközök számára. Erősödött a forint, zuhantak az államkötvény hozamok. A magyar államkötvények hozamai forintban 7-7,5% körül,…..
HaNa 2012.07.21 00:56:01
@Johnfive: Hol lesz Hawaii??? Jelenleg csak kamatokra több mint 2000Md Ft-t fizetünk évente...(hány lélegeztető gép?) nominálisan ez akkor se fog csökkenni, ha "kinövekedjünk".
Áder János köztársasági elnök jeruzsálemi beszédében azt mondta, hogy   "A magyar állam nem védte meg a magyar zsidókat a holokauszt idején. Tétlenül nézte, ahogy deportálják és elpusztítják őket." A köztársasági elnök tisztességében és jóindulatában nem…..
HaNa 2012.07.18 10:11:03
@nerángass: Magyarországot 1944 március 19.-én megszállták a Wehrmacht és az SS egységei, Kállay Miklóst leváltották és elküldték egy koncentrációs táborba számos náciellenes politikussal együtt.
Az általad felsorolt törvények és események mind ez után következnek.
Ezután (ország szuverenitásának elvesztése) ne mondja már senki, hogy a magyar állam tett vagy nem tett bármit is, ennyi erővel a lengyelekre is ráhúzhatnánk a a koncentrációs táborok bűneit.
HaNa 2012.07.18 10:25:05
@Virág et.: Nem az egyes személyekről írtam te nagyokos, hanem magáról az államról...vannak bűnösök, de ne mondja senki, hogy egy szuverenitását elvesztő állam kollektíve bűnös, meg tétlenül nézte.
HaNa 2012.07.18 10:39:55
@nerángass: Elolvastam, részben igaz, ugyanakkor a nézőpontjával nem értek egyet. Ez van. Nem voltunk nagyhatalom, ami ki tudta volna vonni magát Európa történelméből hála Trianonnak. (Kisantant elzárt minket, nem volt más alternatíva, mit a németek és olaszok felé orientálódni, ők pedig megköveteltek bizonyos törvényeket, összeírásokat.) Mindaddig megpróbáltuk halogatni, kibújni a német követelések elől, amíg lehetett, de a megszállás után ez már nem ment.
Ismét hangsúlyoznám: Magyarország kollektíven nem bűnös és nem is nézett tétlenül semmit, de ez nem azt jelenti, hogy ne lettek volna magyar bűnösök.
A hétvégén tüntetést szerveznek a rasszista-antiszemita megnyilvánulások és a Horthy-korszak restaurációja ellen. Mi mindenkinek azt javasoljuk, mint ilyenkor mindig, hogy ha egyetért a tüntetéssel, menjen el. Ha pedig nem, akkor ne. De ez a tüntetés most túlmutat magán, sőt…..