Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyolcvankilencven

13 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy tudjuk, Pachmann Péternek ténylege elege lett a Tényekből, pontosabban abból a vállalhatatlan izéből, amivé Kökény-Szalai Vivien vezetése alatt lett a műsor (ami ugye eleve nem indult BBC híradói magasságokból, csak a tisztánlátás végett) és hamarosan feláll a műsorvezetői székből. A Mokkában…..
nyolcvankilencven 2016.12.15 21:34:04
@Treff Bubi: Vagy liberális jogvédő. Ja várj, az ugyanaz. :)
Néha van az úgy, hogy egy sajtóközleményt érdemes teljes terjedelmében, kommentár nélkül lehozni. Na, ez most van. Tájékoztatunk benneteket, hogy a Petőfi rádió soha nem kereste, és soha nem tárgyalt Balázsékkal a Morning Show kapcsán. Mindvégig ismertük Sebestyén jellemét és közmédiával…..
Egyre nehezebb teli gyomorral követni a TV2 sajtótörténeti mélyrepülését, de hiába próbáljuk tényleg leszarni azt, amit Szalai Vivien és csapata művelnek a Tényekben, egyszerűen vannak olyan dolgok, amik mellett egyenes gerincű ember képtelen szó nélkül elmenni. A 24.hu szúrta ki (mondom, mi…..
nyolcvankilencven 2016.11.14 22:24:26
@sajó d.: Egyébként a Tineye nem is találta meg, kipróbáltam. Mellesleg a kifogásolt részben nincs semmi csúsztatás, mivel úgy szól a mondat: "Ifjúsági értelmiségi körből ismeri Terry Black..." - szó sincs róla, hogy meleg körből. És Vona nyilatkozatánál is azt mondják: "azt viszont elismerte, hogyjárt olyan találkozókon..." A többit maximum ti hallottátok bele.
Ha a rendszerváltozás előtti időszakról ünnepnapjairól beszélünk, akkor első körben mindenkinek az ingyen sör és virsli azaz május 1. ugrik majd be. Ezen kívül még a fiatalabbaknak is felrémlik valaki április 4-ről a történelem órákról, és volt még november 7-e - a nagy…..
Nemrég mutattuk, hogy a 80-as évek végén milyen távirányítós autókkal "nyomultunk" gyermekként, most nézzük meg, hogy mik is voltak a nyolcvanas évek magyar alapvetései az utakon, mára viszont csak elvétve találkozhatunk velük: Trabantok, Wartburgok, Skodák, Ladák... (kezdőkép:…..
Huszonöt esztendővel ezelőtt 1990. februárjában már javában készültek a pártok a márciusi első, és április második fordulóra az első szabad választáson. Most nézzünk néhányat az akkori pártok, akkori plakátjai közül. Ahogy az akkori Fidesz-plakát is üzente: Tessék…..
Van néhány sorozat boldogult gyermekkorunkból, amit akkor is szerettünk, de nem úgy tudtuk értékelni mint mai szemmel, amikor belefutunk valamelyik ismétlésébe az esti tévékapcsolgatás közben. Mutatok ezek közül néhányat. Az első mindenképpen a Szomszédok amit meg kell…..
30 éve történt: Medgyessy Péter cikke a Pártéletben, Ludas Magazin, Karpov és Kaszparov, egy új - fura külsejű - munkagép Miskolcon, és már készült a május elsejei bemutatóra magyar Bud Spencer - azaz Bujtor István, az Elvarázsolt dollár című új filmjével. ..
Azok a nyolcvanas évek, amikor nagy ritkán az ember hozzájutott egy dobozos üdítőhöz - vagy sörhöz - amint megitta még véletlenül sem dobta ki. Mi lett a sorsuk? Ahogy a címben már elárultam többnyire a konyhaszekrény tetején végezték. Miért?  Egyrészt legyen ott valami ami…..
Ma már alighanem mást értünk a "távirányítós autó" fogalmán mint egykor. A maiak szinte kivétel nélkül rádió-távirányítással működnek, gazdájuk egy helyben állva irányítja. Persze tőlünk nyugatabbra akkor is létezett ilyesmi. Nálunk viszont sokáig nem akarták…..
A nyolcvanas években, amikor az Ikarus buszok, és - akkor még magyar - Globus konzervek (ezekről is lesz majd poszt - a szerk.) hada kelt útra nap, mint nap a "baráti" Szovjetunió felé, szüleink, nagyszüleink pedig Hegyeshalomnál, vagy Sopronnál álltak sorba, hogy Ausztriából hozzanak…..
Ha halványan is, de az én emlékeimben is élnek még azok a nyolcvanas évekbeli pillanatok, amikor nagymamával mentünk a zöldségesboltba vásárolni, és amikor más is belépett az üzletbe akkor úgy kellett tenni, mintha válogatnánk valamit, míg a másik vásárló el nem ment. Aztán…..
Amikor 286-os, vagy 486-os számítógépek előtt ültünk a 90-es években - természetesen lopott Windows 3.1 később 3.11, mégkésőbb Windows 95 előtt - , szinte nélkülözhetetlen volt, hogy legyen a közelben egy csomag "kislemez" (más néven floppy) vagy a még klasszikusabb…..
A 80-as évek végéről 90-es évek elejéről első emlékeim között egy kis monochrome-kijelzős elemes kütyü tűnik fel először, mint videójáték. A 90-es évek végi mobilkorszak játékaihoz hasonló (mint a fekete-fehér nokiás kigyó például) kézben tartós autóversenyes kütyü…..
Ha elmúltál már harminc akkor felismerted és vélhetőleg jót mosolyogtál a kérdésen. A fiatalabbaknak pedig elmondjuk: ez bizony nem lőszer, hanem szódásszifonba való  patron. Igen, annak idején ha szerettél volna - otthoni, csapi vízből - szódát /vagy ugyanilyen technikával…..
Igen, naná, hogy az a bizonyos Walt Disney. 1993. december 12, vasárnap 18 óra 8 perc, 17 másodperc. (lábjegyzet: ekkor még nem voltak mesecsatornák, -sőt nagyjából csak egy tévécsatorna (igazából kettő) - Esti mese, és vasárnap délután 5 körül már a tévé előtt tolongtunk…..