Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Talánnincsis Igazam

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egykori Baumax helyére benyomult osztrák bútoráruházlánc 2 éve ősszel nyitotta meg első üzletét Magyarországon. Azóta kétszer szerepelt a Homáron. Az alábbi levél alapján ez vagy úgy történhetett, hogy eleve kevés vevő teszi ki magát ennek az elszántsági versenynek,…..
1941-ben mindenki megrökönyödésére Hess Angliába repült, 1945-ben Douglas Kelley amerikai pszichiáter megvizsgálta. Később mind a ketten öngyilkosok lettek.   Kelley Nürnbergben találkozott Rudolf Hess-szel 1945 októberében. Hess emlékezetvesztésre panaszkodott, vagy csak…..
Talánnincsis Igazam 2015.02.08 17:04:17
Azt hitték a koponya az egykor élt pápáé, esetleg a norvég királyé, de most már semmi sem biztos. Szent Luciusz koponyája a középkori Dánia egyik legfontosabb ereklyéje volt, s ma a roskildei székesegyházban őrzik. Nemrégiben egy kutatócsoport megvizsgálta az ereklyét és…..
Talánnincsis Igazam 2015.02.08 17:04:04
@kugi:
1) A cikk szerint a két pap nem járt katakombában.
2) A jelzett templomból azt az ereklyét hozták el, amelyről akkor úgy tudták vagy gondolták, hogy Szent Lúciuszé.
3) A stronciumizotópos vizsgálat a római eredetre utal. Szent Lúciusz ott élt.
4) A karbonizotópos módszerrel végzett vizsgálat min. 90 évnyi eltérést mutat, ez tény. Ezzel csak az a gond, és ez is tény, hogy a mérés pontatlansága a mintamennyiség csekély volta okán nagymértékben megnőhet. Olyan mennyiségű testmaradvány kellene a pontosabb kormeghatározáshoz, ami egy ilyen jellegű ereklye esetében nem biztosítható.
5) Az én "variációm" sokkal prózaibb, és mindenképp kevésbé izgalmas: Szent Lúciuszt eltemették a katakombában, és talán mások is lett lettek a közelében temetve, és ez akkor, amikor ereklyévé vált a testmaradványa, zavart okozott, talán akkor keverték össze a testeket. Függetlenül attól, hogy nem rosszhiszemű tévedés történt, attól az még lehet tévedés. Tovább kell vizsgálódni, és ha bebizonyosodik, hogy nem Szent Lúciuszé az ereklyeként tisztelt testmaradvány, akkor azt egyszerűen, de tisztességgel el kell temetni. Sem Szent Lúciusz földi és égi érdemeit, sem a katolikus hitet ez a dolog nem rombolja. Hálásak lehetünk a tudománynak, hogy egy ilyen - nem annyira fontos - problémát segít megoldani.