Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pacilecsenye

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt tíz évben 90 százalékkal (!!) emelkedtek meg a londoni ingatlanárak, és a helyzet csak egyre rosszabb lesz. Nem csoda, hogy a brit fővárosban dolgozók közül egyre többen költöznek egyre messzebb, de azért lehetőleg olyan távolságra csak, ahonnan még éppen be lehet…..
Havi egymillió forintért sem mennék haza – írja Ádámnak írt válaszában Timi, aki eredetileg magánüzenetnek szánta írását, de aztán meggyőztem, hadd adjam közre, mert szerintem érdekes vitaindító lenne. Mindenekelőtt emlékeztetőül pár részlet a három éve Angliában…..
pacilecsenye 2015.02.19 23:15:08
@geegee:
"Akkor Ausztriában télleg szarul fizetnek téged...Bocs, de nekem ez jön le.Aki akkora koponya, hogy Pesten 800-at kap, Nyugaton kellene ötször annyit kapjon...
Nekem eddig mindenhol ilyesmi arányok jöttek szembe, IT-szektoron belül.Igaz, nem saját tapasztalatok voltak ezek..."

IT-ben szerintem nominálisan másfél-kétszeres pénzt lehet Ausztriában keresni. csak nem napi 10-12 órával, hanem 8-cal.
a 4-5-szörös szorzó a többi (az IT-hez képest "keleten" relatíve sokkal jobban alulfizetett) területre jellemző.
az orvosoknál meg nagyjából 10-szeres szorzó figyelhető meg.
Tegye fel a kezét, aki nem ugrana, ha kapna egy álomajánlatot egy karibi szigetre! Na, ugye. Aztán tegye fel az a kezét, aki pár hónap után nem gondolkodna el azon, mennyi ideig szeretne még élni és dolgozni az Isten háta mögött, ahol a piacgazdaság nem nagyon létezik, ennek minden…..
pacilecsenye 2015.02.18 19:24:46
@maxval bircaman szerkesztő: az Ovis ariest nem engedik be? vagy melyik fajjal van probléma?
pacilecsenye 2015.02.18 22:24:33
@KanáriHajni: köszönjük a történetet, érdekes volt!
Cintia egyike azoknak, akik egészen fiatalon vágtak neki a világnak, ami az ő esetében az angliai Saint Ivest jelenti. A városka csodaszép, nem csoda, hogy az ország egyik látványossága. Ennél fontosabb szerzőnk hitvallása, amit én körülbelül úgy foglalnék össze, hogy…..
pacilecsenye 2015.02.17 19:14:08
@P.Elliot:
"Volt a ferjemnek itt egy magyar mernok ismerose..... Egy gyarban illatszereket csomagolt, onnan ment nyugdijba. A papirjaivel pedig kitorolhette a feneket! "

adg - ha még nem aludna - erre azt mondaná: különös bónuszrendszert talált ki a gyár. ékes példája, hogy mindenkit mással lehet motiválni. ;)
pacilecsenye 2015.02.18 12:44:28
@adg [Au, Darwin]: @Mr Long (UK):
hájtek mérnököktől ennél többet várok. tessék megkeresni azt a unicode karaktert, ami place holderként funkcionál!

sic itur ad astra
pacilecsenye 2015.02.18 18:46:16
@Muscari: azért mert napnyugtától kezdve már szombat van, és sabbathkor nem szabad munkát végezni. a gyertyagyújtás munka lenne.
Nem kell mindig a szenzáció, néha az átlagos hétköznapok sokkal jobban bemutatják egy ország életét, mint a nagy események. Így van ez Tamás esetében is, aki bő másfél év elteltével vette fel svájci életének fonalát. (A képeket természetesen köszönöm ezúton…..
pacilecsenye 2015.02.17 10:56:19
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
mi azt már úgy tanultuk, hogy zsip-zsup kenderzsup, ha megszáradt, elszívjuk.

@peacefroggg:
"...ingyom bingyom tálibe tutálibe málibe..."

na, hát ezt nemcsoda, h nem tudtad megfejteni. ez bizony szélsőségesen félre lett hallva, azért nincs értelme. helyesen:
"ingyom bingyom tál, libert után, liber mál, liber az erdőbe"
- így már egészen másként hangzik, ugye?
Meglehetősen távoli tájakon kalandozunk ma, hiszen ellátogatunk Új-Zélandra, hogy megismerkedjünk egy felmondás történetével (engem az a mondat ragadott meg a legjobban, hogy „Méltóság magammal szemben, alázat a munkával.”), aztán elmegyünk Alaszkába a nagyon hidegbe (vaxolunk…..
pacilecsenye 2015.02.15 20:28:48
@Herr Géza: én is azt akartam kérdezni, hogy vajon ez a hatvanas vagy az ötvenes években lehetett. a régi szép időket idézte a német kínálat hiányosságait bemutató hozzászólás, amikor még autentikus forrásból - olyan személytől, aki még az ország közelében se járt - tudhattuk meg, mennyibe kerül a csirkemell kilója és a napfényes lakás bérleti díja... :)

csak egyetlen példa, a szójatej. aligha van olyan német áruházlánc, ahol ne lenne választék belőlük. a kauflandban szerintem legalább 5-10-féle van. s akkor még a mandulatejet, rizstejet és a többit nem is említettem.
pacilecsenye 2015.02.16 12:35:15
@~~Babette~~: nem is gondoltam, h ilyen sokan ismerik a poloskak izet...
Talán emlékeztek még Andorra, aki már többször osztotta meg itt kalandjait (járt egyebek mellett Dohában és Zanzibárban) ma pedig egy inkább összefoglaló jellegű poszttal jelentkezik, amiből kiderült, hogy humorérzéket feltétlenül vigyünk magunkkal (speciel ez máshová is…..
pacilecsenye 2015.02.14 17:43:06
pacilecsenye 2015.02.14 17:43:10
@Dragonlady (now in Thailand):
jó tudni, hogy a harmadik világ számára magyarország még mindig vonzó célpont.
pacilecsenye 2015.02.14 22:07:30
@diggerdriver:
nem kell kiirtani a veszett állatokat, magyarország is régóta immunizál, nem csak az osztrákok. részleteket ld.:
nebih.gov.hu/aktualitasok/hirek/archivum/2012/09_25_rokak_oralis_immunizalas.html

jogi háttér:
A veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelet
Ez nem az első írás lesz Iván tollából a blogon (aki kíváncsi a korábbiakra itt és itt olvashatja el), azt hiszem, azt el lehet mondani róluk, hogy minden esetben felkavarták az „állóvizet”. Most Ausztriáról, közelebbről Bécsről írta meg tapasztalatait, praktikus részekkel,…..
pacilecsenye 2015.02.10 19:59:11
@nyuszigonosz(D) ESTP:
"a "keine Sache" így magában nincs jól"

dehogynincs. kiváló cím egy feltörekvő trash metál banda nihilista albumához. ;)
Ma folytatódik Dóri angliai története (a kezdetekről ebben a posztban olvashattok, szerintem érdemes a mai előtt elolvasni annak, aki anno nem tette, vagy elfelejtette már), melyből megtudjuk, nehéz kenyér az au pairé, lesz benne egy, az angol humort idéző kutyás kaland, és az is…..
pacilecsenye 2015.02.09 22:17:21
@Dragonlady (now in Thailand):
Az Economist down-to-earth. Annak nevezi, ami: a geci az geci (see below).

"HUNGARIANS possess a rich vocabulary of swear words and curses, many involving imaginative connections between relatives, their bodily orifices, and farmyard animals. But even by local standards, the invective that Hungary’s most powerful businessman has unleashed over the past few days on his country's prime minister is exceptional. In an interview on Friday with index.hu, a news website, Lajos Simicska, a former university roommate of Viktor Orban (pictured) and one of his closest allies for the past thirty years, called the prime minister a geci, one of the worst insults in the Magyar lexicon. The literal translation of geci is "sperm", but even that English term fails to convey the Hungarian word's connotations of disdain. Beyond the colourful language, the spat is the most serious break yet in Mr Orban's governing Fidesz party, which despite winning a two-thirds majority of the seats in the most recent elections has begun to show signs of strain. (...)"
www.economist.com/news/europe/21642647-countrys-biggest-media-mogul-turns-against-viktor-orban-no-uncertain-terms-how-cuss
pacilecsenye 2015.02.09 22:17:21
pacilecsenye 2015.02.10 06:06:07
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: akkoriban 220 bruttóért vették fel a céghez a nulla napos kezdő közgazdászokat / informatikusokat. ami kiemelkedő fizetésnek számított egy kezdőnek.
Ma egy kicsit az egészségügy területén kalandozunk (úgy látszik, ilyen napokat élünk…), de akit untat a téma, az sem marad ajánlott poszt nélkül, ugyanis Hollandia és Ausztria után átugrunk kicsit Spanyolországba is, méghozzá autót venni. Az elmúlt napokban több poszt is…..
pacilecsenye 2015.02.08 23:23:11
@Zka:
"Elegem van a hülyékből és a hülyeségből, főleg ha mások életét és egészségét veszélyeztetik vele. "

a dohányzást is köztörvényes bűncselekménnyé nyilvánítanád? arra is illik ez a két ismérv.
pacilecsenye 2015.02.08 23:23:11
@Muscari:
pénteken töltöttem fel a készleteimet, melegen ajánlom:
www.amazon.de/GEPA-Grand-Orange-Cacao-Packung/dp/B004BLPNHO
pacilecsenye 2015.02.09 22:17:21
@geegee: gondold újra. pontosan 70%-a színtiszta kristálycukor. :) kakaót alig látott.