Regisztráció Blogot indítok
Adatok
falufejlesztes

44 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy sikerrel zajlottak az idei NAGYAPÁM HÁZA mester inas képzések. Az ország legkülönbözőbb településein, hat  helyszínen tanulhatták a fiatalok a hagyományos népi építőmesteri munkákat. Most ezek közül az egyik helyszínt, a szokolyai Kacár tanyát szeretnénk bemutatni,…..
Felhívás III. Önkéntes Néprajzi Tábor Oszkón a hagyományok és népi életvitel jegyében   Kedves Érdeklődő! Táborunk üzenet az őseinktől, amikor még szekérkerék szaggatta a poros utakat; kérges tenyér surrogott a gémeskút…..
Akik ismerték és szerették Kemény Bertalant, a falugondnoki szolgálat megálmodóját és megvalósítóját, mind örömmel és szeretettel emlékeztek rá Gyulán, a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületének és Gyula város önkormányzatának szervezésében megrendezett emléknapon. A…..
  FALUFEJLESZTÉSI TÁRSASÁG GESELLSCHAFT FÜR DORFENTWICKLUNG VILLAGE DEVELOPMENT ASSOCIATION ASSOCIATION POUR LE DEVELOPPEMENT DES VILLAGES …..
Kemény Bertalanra emlékeztek Alsómocsoládon   2012. 03. 05.A falugondnoki rendszer ötletgazdájára emlékeztek Alsómocsoládon. Idén hat szakember kapta meg a Kemény Bertalan emlékére…..
A FALUFEJLESZTÉSI TÁRSASÁG  ÉS A MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE CSÜTÖRTÖKI ISKOLA – XIII.  PROGRAMSOROZATA 2012 tavaszi félév Kurátor:  Krizsán András építész   Előadások kezdési időpontja 17 óra. Cím: 1088 Budapest, Ötpacsirta…..
Együttműködési megállapodást írt alá hét falugondnok egyesület és a Falufejlesztési Társaság csütörtökön a budapesti Vajdahunyadvárban.            A magyar tanya- és falugondnoki együttműködés célja a magyarországi…..
Megjelent az Új Magyarország Vidékfejlesztési program honlapján:http://www.umvp.eu/?q=hirek/szukseg-van-a-falugondnoki-halozatraAz Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK) keresték meg a Vidékfejlesztési Minisztérium kiállítói standját Krizsán András…..
FALUFEJLESZTÉSI TÁRSASÁG - MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE CSÜTÖRTÖKI ISKOLA – XII.  PROGRAMSOROZATA   2011 őszi félév Kurátor:  Krizsán András építész Előadások kezdési időpontja 17 óra. Cím: 1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2, MÉSZ…..
Miklóssy Endre Emlékirat a lakásépítésünk problémáihoz.   Kiinduló tényszámok. Magyarországon a nem-lakott lakások számát megbecsülhetjük a lakásszám és a háztartásszám különbségéből. Ebben lehet ugyan pontatlanság, akár 10 %-nyi is,  mivelhogy egy…..
ISTVÁNFI GYULA műegyetemi pr. em.A magyar falu építészeti hagyománya RÖPIRAT(Első rész) Vidékfejlesztőknek, faluvezetőknek és gondnokoknak, tanítóknak, építkezőknek, tervező-, engedélyező- és törvényalkotó építészeknek, politikusoknak. Vannak-e a falunak…..
(Második rész)Megjelöltük a fogalmat, a falu építészeti hagyományát, amit a népi építészetből vezettünk le. De fontos tudni, ez még csak nem is a népi, falusi építészet eredménye vagy sajátja. A háromhelyiséges – középen konyha – nyeregtetős ház nem a népi…..
(Harmadik rész)IV. Jó-e faluképeinknek ez az összebarkácsolt zagyvasága? Nem kellene-e visszatérni az évszázadok során kialakuló építészeti hagyományhoz? Ami egységes, nem hivalkodó, illeszkedik mind a természethez, mind az emberhez. A felsorolt hibák, elkövetett bűnök…..
A   Kós   Károly  Egyesülés  Vándoriskolája  felvételt  hirdet  fiatal építészek számára. Olyan pályakezdők jelentkezését várjuk, akik önálló tervezői, vállalkozói ambícióval rendelkeznek, az építészeti tervezést magas színvonalon…..
A megújuló Falufejlesztési Társaság   Megtartotta beszámoló és tisztújító közgyűlését a Falufejlesztési Társaság Budapesten a Magyar Építőművészek Szövetsége székházában 2008. január 24-én. Megválasztottuk az új elnökséget, mely Kemény Berci…..
falufejlesztes 2011.05.15 15:41:47
@tbsp: Kedves Tibor
Nagyon örültem a jelentkezésednek. Legközelebb május 26-án, csütörtökön, 14 órakor találkozunk a Magyar Építőművészek Szövetségének székházában (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2). Ha tudsz, akkor gyere el, várunk szeretettel.
Krizsán András
77 szervezet írta alá az ÉLELMISZER ÁFA csökkentését!(http://www.elotiszaert.hu/bovebben.php?id=1290) A kistermelői érdekképviseletét és az egészséges, hazai, helyi termékek piacrajutásának elősegítését felvállaló hazai…..
 A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége 2011 március 29-én a TÖOSZ Tűzzománc Emléklap kitüntetést adományozta a Falufejlesztési Társaságnak, a vidék népességmegtartó képességét és a kistelepüléseken élők életminőségét, a lokális közösségek,…..
Az ország különböző pontjairól érkeztek falugondnokok, vidékfejlesztők, falufejlesztők, polgármesterek Alsómocsoládra, ahol 2011. március 04-én, pénteken ismét átadták az idei Kemény Bertalan Falufejlesztési Díjakat. Kemény Bertalan, a Falufejlesztési Társaság egykori…..
FALUFEJLESZTÉSI TÁRSASÁG - MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE CSÜTÖRTÖKI ISKOLA – XI.  PROGRAMSOROZATA 2011 tavaszi félév Kurátor:  Krizsán András építész    …..
Miklóssy Endre ALUSZNAK NÉMÁN A FALUK(Krizsán András pulai grafikáival)  1956 decemberében a gyomai országúton nézelődtem, midőn egy lovasszekér érkezett, dugig megrakva zománcozott lábasokkal. Mi volt ez ? Nálunk már nem lehetett semmit kapni, úgy látszik, másutt se sok…..
Miklóssy EndreA falu és az EU változó gazdaságfilozófiája.   Nem lépünk kétszer ugyanabba az Únióba – mondták már a régi görögök. A most esedékes belépők számára olyan kockázatok merülnek fel, amelyek régebben nem voltak. Ezeknek az oka az, hogy úgy tűnik, az…..
GESELLSCHAFT FÜR DORFENTWICKLUNG VILLAGE DEVELOPMENT ASSOCIATION ASSOCIATION POUR LE DEVELOPPEMENT DES VILLAGES     A Falufejlesztési Társaság 13/2008. (VII.17.) számú határozatával, Kemény Bertalan tiszteletére, mint a Falufejlesztési Társaság megalapítója…..
  KARÁCSONY SÁNDOR                                              …..
Probléma-leltár az építész szakmagyakorlás jelenlegi jogi környezetéről — avagy: van-e pár-beszéd avagy kreativitás az építészetben? (Bodonyi Csaba Széchenyi-díjas építész hozzászólása a XV. Országos Főépítészi Konferencián, Pakson) Az utóbbi nyolc év amatőr…..