Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oktalanokoska

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon vicces videó kering a neten két napja: egy orosz hírolvasó éppen az esti híreket sorolja, és amikor elér Barack Omaba nevéig, meglepetésre felemeli a középső ujját, és beint egy alaposat az amerikai elnöknek. A nő vélhetően azt hitte, már elindult az egyik bejátszás, és…..
Dávid nem egészen érti, hogy most védelmi pénzt szed tőle a Djuice, vagy mi történik. Még az első számlája kiállítása előtt beriasztották, hogy "sokat interneteztek az appjai", ezért vagy betol 25 rugót a rendszerbe, vagy felfüggesztik a kimenő hívásait. Külön…..
Oktalanokoska 2011.08.03 16:02:45
@Nervus: Nem csoda, hogy sokan azt gondolják, hogy nem tiltottad le a mobilnetet, hiszen a posztban még azt ecseteled, hogy mindig megtaláltad a "nem" gombot, mikor valamelyik alkalmazás kérdezte, csak ezzel ugye az a bibi, hogy rengeteg alkalmazás nem kérdezi, csak felmászik. Szóval, ha a beállításoknál letiltottad, akkor oké, de azért gyanúsítgatnak ezzel, mert hülyén fogalmaztál.

Másrészt én eleve nem mennék olyan gyökér szolgáltatóhoz vagy legalábbis olyan gyökér díjcsomagot nem választanék, ahol egyáltalán az esélye megvan annak, hogy túlforgalmazás legyen.

Ha meg mégis van, akkor tényleg van egy limit - én spec elolvastam a szerződési feltételeket, így tudom, hogy nálam (Voda 4000 Ft-os előfizetésem van) ez 16 000 forint - amit, ha meghalad a fogyasztás összege, akkor részszámlát állíthat ki a szolgáltató.
De nekem ez max hívásból jöhet össze, mert ha túllépem az mobilnet keretemet, akkor csak lecsökkentik a sávszélességet.
Oktalanokoska 2011.08.03 16:20:04
@Nervus: Egyébként milyen telefonod van, azt meg lehet kérdezni, meg hogy milyen oprendszer?

Mondjuk nekem az Androidos telefonomon messze nem lenne elég a böngészőnek azt mondani, hogy ne használjon mobilnetet, mert akkor csak az nem használna legfeljebb, a többi app még simán. És lehet, hogy megint a fogalmazásodban van a zavar, de nem csak azok az appok működnek, amiket az ember kitesz az asztalra, hanem az összes feltelepített, netet igénylő app...
Tévedni emberi dolog, előfordulhat, hogy valaki figyelmetlenségből nem fizet autópályadíjat. Még a fatia-negra által megírt helyzet sem ritka, láttam már példát rá, hogy valaki rosszul tudta, van-e érvényes matrica az autón, amit használ. Mi van, ha valaki egyszer téved, de…..
Oktalanokoska 2011.07.20 12:22:26
@Dövan: Neked nincs igazad. A 15k-t kéne a 2500-hoz mérni, és máris más a dolog kinézete.
Aki sokszor hülye, az sokszor fizet, nem kell ezt összevonni, mindegyik egy külön eset. Nap, mint nap újra hülye volt, amit darabárban kiszámláztak neki.

@fatia-negra: Az egy dolog, hogy hülye vagy, mint már mondták mások is, megesik az ilyen bárkivel. Ebben az esetben két dolgot lehet tenni:
- csöndben befizeted az összeget
- megpróbálsz a szolgáltató lelkére ható szánó-bánó levelekkel büntetés-csökkentést kérni, hátha.

Ami viszont visszatetsző, hogy hülye voltál, és még neked áll feljebb. Ha az AAK-nál lennék, és olvasnám a blogot, ezután a poszt után te biztos nem kapnál enyhítést, mert azzal csak pozitív visszaigazolást kapnál az arrogáns, a hibát másokban kereső hozzáállásodra.

Ettől függetlenül lehetne a posztnak létjogosultsága, ha úgy hangzana, hogy figyeljetek, béna voltam, szerintetek hogyan lehetne enyhítést elérni? De azzal, hogy a rendszerben keresed a hibát magad helyett, nem nagyon vagy érdemes semmiféle empátiára.
Oktalanokoska 2011.07.20 12:43:40
@fatia-negra: Látom reménytelen vagy :) Szerintem ne próbáld feltalálni a spanyol viaszt, mert arányaiban véve a pótdíjkategóriák hasonlóan néznek ki, és nálad sokkal okosabb emberek találták ki őket./megvannak erre a közgazdasági alapú modellek, hogy mi az elrettentő büntetés/ (Például BKV-nál is felnőtt havibérlettel kb 300 Ft a napidíj, mégis 6000 a bírság a helyszínen, de utólag fizetve már 12000 az is, szóval ne gondold, hogy a gonosz AAK kapzsisága áll a büntetések mértéke mögött, így megy ez mindenhol) És semmiképpen ne a legkedvezményesebb, éves kategóriához viszonyítsad már a büntetést!
Oktalanokoska 2011.07.20 13:02:44
@Dövan: Nem biztos, de vannak rá modellek. Pár egyszerűbbet az egyetemen is tanultunk, nyilván aki ezzel foglalkozik, az meg jobban elmélyed benne.
De visszakérdezhetek, hogy te talán biztosan tudod, hogy nem ezek alapján találják ki? :P

Egyébként én arányosnak vélem őket, és amíg valaki nem annyira hülye, mint a posztoló, addig nem is rokkan bele anyagilag, viszont megjegyzi, hogy legközelebb érdemes figyelmesebbnek lenni.
Gépjárművezetői oktatásban és vizsgáztatásban kereshetnénk bőven hibát. Sokszor látok olyan tanulóautókat a forgalomban, akik nem mennek a megengedett sebességgel sem. Ehhez még hozzájön, hogy sajnos vannak kötekedő vizsgabiztosok, akik abba is beleszólnak, aminek nincsen…..
A kilencedik résznél tartunk, 270 ezer dollárnyi befektetés, 8 ezer dolláros haszon, az oregoni aranyásók még akkor sem buktak volna ekkorát, ha spórolt pénzükből megveszik maguknak a Myspace-t. A tél pedig közeleg, és Alaszkában az hosszú, sötét, hideg és soha véget nem érő.…..
A KDNP képviselői az Újszövetség után az Ószövetség szövegéből is merítenének a törvényi szabályozásokhoz. Semjén Zsolt elmondta, hogy végre az Ószövetségre is van idejük figyelni, így számos új törvény előkészítésénél, ha a történeti alkotmányról le is kell…..
Oktalanokoska 2011.04.14 20:39:02
@torró: Annak is örülsz majd, ha az asszonyt kirúgják, mert hetedével csökken a nyitvatartási napok száma, így a létszámot is csökkentik hasonló mértékben?

Jó a hír, kár, hogy annyira nem is elrugaszkodott a valóságtól. Ez a barom semjén legközelebb az inkvizíciót akarja majd visszahozni. Úgy látszik Orbán királynak mindenképpen kell egy udvaribolond, az előző ciklusában ott volt Torgyán doktor, most meg ez az izé. A különbség az, hogy egyrészt Torgyán legalább szórakoztató volt, másrészt rá tényleg szükség volt a többséghez, míg ezt a mostani majomparádét le lehetne pattintani seperc alatt, csak egy élősködő társaság a Fideszen. Amíg ilyeneket melengetnek a keblükön, addig nem kéne csodálkozni, hogy "szélsőségesezik" őket, mert semjén tényleg az.
Sziasztok!   Friss élményeimmel szeretném gazdagítani a blogot. Mivel közeledik a vizsgaidőszak és nem kell annyi időt az egyetemen töltenem, ezért az egyik diákszövetkezethez mentem , hogy adjanak valami melót. Nem válogattam, mert kell a "zsebpénz", az élet drága, a…..
A dróton túl Zsoldosok 2011.04.11 16:00:00
Néha előjön ez a dolog a kommentek között, meg a tágabb interneten, főleg ha valami történik Afganisztánban a magyarokkal, hogy a katonák azok "zsoldosok" (úgyhogy magukra vessenek, ha valami bajuk esik, nem érdemelnek semmi tiszteletet, esetleg dögöljenek meg -…..
Oktalanokoska 2011.04.11 19:08:16
Még ha az amerikaiak elmúlt ötven évben viselt háborúi közül talán az afganisztáni a legkevésbé értelmetlen is - hiszen ott Irakkal ellentétben tényleg borzalmas állapotok uralkodtak -, akkor sem értem mit keresünk ott. Már csak azért sem, mert tudtommal Magyarországnak soha nem volt problémája a muszlim szélsőségesekkel, ami persze nem csoda, mert általában nem egy pici és jelentéktelen ország a terroristák céltáblája, de azt akarjuk, hogy az legyen? Ez megint csak Amerika privát háborúja, amibe sikeresen beugrasztotta a fél világot, hogy ne egyedül kelljen elvinnie a balhét.
Szerintem, - és asszem ezzel nem találom fel a spanyol viaszt a témában - , ennek a háborúnak soha nem lesz vége, és nem lesz eredménye. Mert ahhoz annyi pénz kéne, amennyi a világon nincs, de még talán annyi sem lenne elég.
Talán annyi a különbség ahhoz képest, mintha nem lenne háború, hogy most külföldi civilek helyett katonák - többek között a mi katonáink - halnak meg, és persze, hogy ez sokkal drágább.
Kíváncsi vagyok, hogy az Afganisztánban szolgáló katonák mit válaszolnak, ha megkérdezik tőlük, hogy tulajdonképpen miért is vannak ott, kinek jó, hogy ott vannak?

Azzal egyébként egyetértek, hogy nem a katonákat kell szidni, mert valahol ők is áldozatok (lehet itt a kurvával példálózni, de ilyen munkanélküliség mellett inkább tiszteletreméltó, hogy segély helyett valami - egyáltalán nem könnyű - hivatást választanak, és azért sem hibáztathatók, ha nem a létminimumon akarnak élni), helyettük inkább a politikusokat, azok közül is leginkább az amerikaiakat, akik ezt az egész agyrémet kitalálták.
Gyuszi 8 éves kora óta vezet mindenféle gépjárművet, mégis simán elkaszálták jogsivizsgáján. Átment ugyan egy záróvonalon, de szerinte a nagyobb gond azzal volt, hogy nem motiválta eléggé oktatóját, például plusz órákkal vagy csak úgy zsebbe:Elöljáróban azt szeretném…..
A Való Világ hétvégi párbaja előtt azon morfondíroztam, hogy vajon mi a fenéért kell a villalakóknak felkészülniük a párbajra? Egészen pontosan milyen felkészülést igényel az, hogy ott üljön a zember egy székben, és nézzen maga elé báván, meg kis szívecskéket rajzoljon a…..
Szóban elmesélve úgy sem hisz el senki, hogy hányszor kerül veszélybe egy bringás élete egyetlen nap alatt még akkor is, ha szerényen a kerékpárúton halad.Magpet önálló civil kezdeményezésként lefilmezte. Szerinte sincs harag, az egész csak azért készült, hogy mindenki lássa,…..
Oktalanokoska 2011.02.12 01:40:19
Mai történet. Szűk utcán megyek, 10 év körüli gyerek az út szélén bringával megy vagy mondjuk inkább, hogy gurul, mert elég lassú volt. Mivel bringástól minden kitelik, ha meg gyerek, akkor főleg, így jókora ívben - félig az úttestről is lemenve - lassan előztem, közben meg folyamatosan rajta tartottam a szemem. Erre mit csinál a kis szaros? Mikor melléérek rám néz és elkezd tekerni, mint a barom. Na mondom, ha versenyezni akarsz rosszal kezdtél, úgyhogy ha lehet mégnagyobb ívben, de mostmár kövér gázzal otthagytam a fenébe, mielőtt még a nagy igyekezetben elémborul. Lehet, hogy ebből levonta a tanulságot... hogy az autózás a menő... :D

És akkor belegondolok, hogy ha ez a hülyegyerek egyre nagyobb lesz, de nem jár kresz-tanfolyamra, akkor milyen közveszélyes bringás lesz belőle - már, ha addig egy nálam kevésbé figyelmes autós ki nem lapítja.
Bár a hosszas jogsiszerzési vizsgasorozatot letudó autósok között is rengeteg az idióta, mit várhat az ember mondjuk egy olyan bringástól, akinek nincs jogsija se? (Én jogsi nélkül nem engednék bringával sem közlekedni senkit főútvonalon)

Egyébként én autósként - mint fentebb kiderülhetett - vigyázok a bringásokra meg gyalogosokra is (utóbbiakkal még együtt is érzek sokszor, hiszen magam is az vagyok olykor), ha nem is feltétlenül szeretetből, legalább azért, mert még ha egy adott esetben igaza is lenne az embernek, kell a fenének a többórás helyszínelés, esetleg bíróságra járás, hogy a kocsiban keletkező esetleges károkról ne is beszéljünk. Meg persze kinyírni sem akarok senkit, bár némelyikre egy kiadós verés azért ráférne.

Úgyhogy összegzésként javaslom mindenkinek a körültekintő vezetést és a verbális fenyítést a hülyékkel szemben! ;)
A Super Bowl alatt sugárzott reklámok marketingértéke meglehetősen magas: hárommillió dollárért cserébe százmilliós nézettség, ráadásul a nagydöntő alatt az emberek kifejezetten szeretnek reklámokat nézni, így nem fenyeget az a veszély, hogy átkapcsolnak róla valami másra.…..
Tudtam én, hogy ez is csak idő kérdése lesz, és tényleg. Beperelték az Apple-t, mert eltörik az iPhone, ha leejted a földre.A pert természetesen az Egyesült Államokban indították, egy kaliforniai férfi kér kártérítést, amiért a lánya sms-írás közben egy méterről a földre…..
Oktalanokoska 2011.01.29 13:12:56
@Uncle_Jay: Én nem szóltam egy szót sem a biztosításról ;) Ha már valakinek van rá pénze, miért ne biztosíthatná? Ilyen értékű dolgokra tényleg lehet értelme biztosítást kötni.
Én általánosságban mondtam, azokról, akik a javítási meg egyéb költségek miatt panaszkodnak.

A fogyóeszköz kérdésben meg érdemes lenne utánanézni, hogy mennyi telefon megy tönkre különféle, hétköznapi használat során előforduló balesetek kapcsán, meg mennyit lopnak/hagynak el, stb.

Én nem mászkálnék a zsebemben 200 ezerrel készpénzben sem, sem pedig ezzel konvertibilis telefonnal :) De mint mondtam, aki megteheti, az csinálja nyugodtan, csak aztán ne panaszkodjon.
comment:com VV Szandika kiborult 2011.01.24 20:03:00
Első látásra elég komoly idegösszeroppanás szélén tántorog a villa plasztikcicája, VV Szandika, akit az összefoglalóban látottak alapján nagyon megviselt, hogy a villában nyílt ellenségeskedésbe torkollt a szarkavarás, azaz attól, hogy a játékosok pontosan úgy viselkednek,…..
Oktalanokoska 2011.01.25 01:53:54
@usernev: Pont fordítva van, mint ahogy mondod. Eleinte a beszavazások alatt gyenge volt a nézettség, így láss csodát az eredetileg nem tervezett online közvetítés mégis létrejött. Aztán a számok szépen elkezdtek hízni, mára már szinte folyamatosan nyeri az idősávját a VV, így már nem sok érdeke fűződik az RTL-nek az online nyomatásához, hiszen az elsődleges közönségük ott van már a tévé előtt úgyis, ráadásul nagyon kell figyelniük, hogy ne jussanak ki olyan infók, amiket még nem akarnak napvilágra hozni.
Bár én is jobban örülnék még annak is, ha pár perc késleltetéssel nyomnának valami semmitmondó majdnem-élő képet, csak úgy az illúzió kedvéért, és akkor ki tudják szűrni a kényes mondatokat is, de azért a nézőnek is megvan legalább az az érzése, mintha non-stop figyelhetné az eseményeket.
Oktalanokoska 2011.01.25 02:34:06
@algi: Fogadjunk, hogy igazából egy ismerősöd ismerőse látta. Különben is, ne szítsad itt az indulatokat, mikor csak a kábeleket lopták el!
Hmm, ez meg is magyarázná a karbantartást! Kezd összeállni a kép! :D
Múlt héten a Tv2 egész jól teljesített a műbalhé-fronton, a Mokkában tortát hajigáló Pákó és káromkodó Jimmy-rokon hozta az olvasókat/nézőket, az RTL-nek is lépnie kellett hát valamit. S lőn, fogták a magyar popélet egyik legkínosabb pillanatát jelentő Anti-Fitness Club…..
Oktalanokoska 2010.11.08 13:51:45
@malacz69 rettegéselemző: Nem az előadásával van gond, csak mikor az ember felteszi magában a kérdést, hogy mitől sztárvendég egy tehetségkutatóban? Van életműve, esetleg arany-, platinalemezei? Vagy egyszer feltűnt egy tehetségkutatóban, aztán azóta elvan, mint a befőtt - néha énekelget, egy-két klip? Lehet, hogy nem rossz előadó, de mitől lenne sztár?
Igaz, ma Magyarországon nagyon kevés olyan előadó van, akit joggal lehetne sztárnak nevezni...
Nem tudom, hogy a bikiniben bokszoló és seggel a kamera felé orra eső Bódy Silvy, vagy a szűk sortban rollerező Zámbó Árpi miatt van, de a nézők szeretik a Tv2 Ezek megőrültek című celebszopató vetélkedőjét. A Nielsen elektronikus nézettségmérési adatai szerint a nézők…..
Oktalanokoska 2010.10.30 14:48:24
@dakota jennifer: Na, tessék itt a válasz, hogy miért bukott a Vacsoracsata: rossz volt a casting.
Ezek az emberek kb a színházbajárókat érdekelhetik komolyan (gondolom legalábbis, hogy ott fordulhatnak elő), ergo a célcsoportot alaposan eltévesztették, és sikerült rétegműsort csinálniuk. Országos csatornán ez nem túl szerencsés. Egyébként, ha ilyen szempontból nézzük, akkor még magas is volt a Vacsoracsata nézettsége. A celebszivatós is hiába siker most a TV2-nek, nagyon hamar elfogynak az erre alkalmas sztárok, jó döntés, hogy nem akarják végtelenségig húzni, így talán később még elővehetik a formátumot.
Kétszer is írtunk már a Privates című, vicces-bizarr akciójátékról, amiben a kotonsapkás kommandósok vaginákban és végbelekben lövöldöznek mindenféle undormányokra, és közben oktató jelleggel rámutatnak, hogy a biztonságos szex mennyivel jobb, mint a nembiztonságos. Most…..
Oktalanokoska 2010.06.25 18:31:40
@alessandro fabbro: Az majd a kiegészítőben lesz :D
Mandiner blog MÁV menni Csikágó? 2010.02.11 12:01:00
  Még mindig nem hiszem el, hogy ez igaz, és újra meg újra várom, hogy jöjjön a cáfolat, de nem. Hát brávó. Ez nagy dobás volt. Sok mindenki okozott kárt a magyar zsidóságnak 1990 óta, minden létező oldal, vallás és politikai párt színeiben, de annyit egyetlen…..
A CBS jó nagy dérrel-dúrral beharangozott, 13 részes "tévés eseménye" a múlt héten tudta le a harmadik epizódját, és így, az első három részt látva megállapíthatjuk, hogy a füstje bizony nagyobb volt, mint a lángja. A horrornak beharangozott Harper's Island ugyanis…..
BaLee a bevált helyről rendelt dvd-ket, de ezúttal sajnos nem azt kapta, amiért fizetett. A kézbesítés óta hiába próbálja elérni a online boltot, az üzemeltetői úgy látszik csak a megrendelésekkel foglalkoznak, a reklamáció már nem jut el hozzájuk. Gondolom pár embernek…..
Oktalanokoska 2009.01.28 11:37:28
@Hurrá Torpedó: Ráadásul nekem például 25-30 Ft-ossal sem volt soha problémám.

Egyébként az egészben az a durva, hogy ebben a 25-30 Ft-os árban már benne van az áfa, vám (ha olyan helyről importálják), a kereskedő haszna (és ha van más díj, akkor az is)
Ennek fényében érdemes elgondolkozni, milyen durván húz le itthon az állam a közel 10-szeres áron árult lemezekkel.

Ha elég ember venne külföldről, és nem lenne kereslet az aranyárban mért korongokra, akkor előbb-utóbb talán észhez térnének odafönt, de így esély sincs rá...
Oktalanokoska 2009.01.28 12:20:54
@F.house: Elsősorban arra használom a lemezeket, hogy biztosítsam magam arra az esetre, hogy ne vesszem el minden cuccom, ha ne adj Isten meghalna a merevlemez (ami azért benne van a pakliban mindig és elég csúnya dolog, ha egy 500 GB-s winchester elhasal és minden megy a kukába, ami rajta volt) Meg a pendrive sem megy bele a dvd lejátszóba meg ilyenek. ;)

Mellesleg elárulom, hogy vannak 8-10 éves lemezeim, jópár, és valamennyi tökéletesen működik ;)
Árusítani meg egyébként sem árusítom, még mielőtt azt gondolnád, hogy azért vagyok elégedett velük.
Lesley, a 8ker blogger hívta föl a figyelmünket a legfrissebb bicskanyitogató posztjára. Kellemes vásárlást és molesztálást kívánunk mindenkinek.A Futó és Nap utca sarkán lévő boltban nem ajánlatos vásárolni, legalábbis a felirat szerint. Azt nem tudom, mennyire veszik komolyan…..