Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Surman László

260 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megfáradtam, megpihentem. Gondolkodtam, töprengtem. Ki az aki mindennél jobban szeret? Aki minden nap minden percében keres? Ki az aki sosem hagy el? Akire mindig számíthatok? Jézus Krisztus! A világnak tudnia kell az igazságot. Hogyha keresed azt a társaságot, Aki meghallgat és segít, aki…..
Akkor még nem tudtam Hogy ki ő, de ma már tudom, Hogy ki volt, s ma így emlékszem Rá Kedves arcú nénikére, kézen fogott S így szólt hozzám, ezután én leszek A te mamád, - de hol van, hová lett az én anyám? Ne szólt semmit, tekintete messze néz - lát téged és szeret nézd, hogy ragyog A napnak…..
Olyan az élet mint egy tutaj, amit meg kell építeni és összerakni. De mi előtt vízre engednénk a tutajt, oly sok munka van vele és törődni vele. Óvatosan összeilleszteni s meg szegezni. S végül árbócot föl húzni, amelyen a vitorla kerül, mert ha jön a szél, akkor tudjon sebesen haladni a…..
A járvány mindent megváltoztatott, testvéri, rokoni, baráti kapcsolatot. A korlátozásokhoz nincs hozzá szokva senki, ahhoz a háborúk idején kellett volna születni.   Nagyon sok családba befészkelt a félelem. Nincs menekvés, mély a verem. Ki gondolta volna egy évvel ezelőtt?…..
Csendben hullott a hó, talpam alatt roppant. Közelgett az ünnep, nem volt csak néhány nap. Még siheder voltam, álmodozó gyermek És annyira vártam, hogy itt legyen az ünnep. Sétáltam az úton, lassan hazafelé, Közben odaértem, egy bácsika mellé. Maga mellett lassan, biciklijét tolta, Néha…..
Lelke van a szeretetnek, jóságnak A magyar földre született órákban. Az Isten szabad életet adott a lét útján, A tó tükrén vonuló vad felhőkön át. Nékünk nem adott mást e kincsen, De megnyugvásunk mégse nincsen. Dicső múltunk szeretete hiányán Nevelt fel hazánk kitagadva,…..
Hová lennék én nélküled? S ha már szívemben Nem lenne most helyed, Mit mondjak én arról, Amit nekem sosem mondtak el? Hová lennék, ha nem Látnám a napot s a fényt A csillagot? Emlékként az örökké valóságtól Rendített csokrot... Hová lennék, ha nem lenne Most hitem, hogy…..
Ma sem volt egyszerű, napról napra nehezebb, kollégáim többsége pozitív, sorrendben haldokolnak rezidenseim, a jóslatok szerint rohadtul várható volt. Éreztem, szörnyű szajhaarca lesz ha beköszön, ízetlen, szagtalan, szemtelen életjáradék,-  nem tudom eldönteni sem, hogy a negativitás, vagy a…..
Kezemben falevél sorvadt fűszerezem az időt ízetlen beteges Nem tehetek többet gelebembe eltemettem minden felmenőt Elmondják vétkeim a teremtőnek homlokára raknak kőfelhőt Csontjaikról arcomra emelték a tanyák telepek falvak városok Patkánysírásába aludt vályog-árpás szemének…..
Kezében hegedű, Öltözéke rongyos. Haját a szél dúrja, De neki nem fontos.   Fontos, hogy zenéljen, Némi pénzt kap érte, De lelkéből játszik. S gyönyörű zenéje.   Barna arca vidám, Örömet sugároz, Hegedűvel járja, az egész világot.   Néha meg-mepihen, De újra muzsikál, Bárkinek a…..
Megtanultam hinni, és feltétel nélkül szeretni, megtanultam megköszönni az ébredést a napnak ragyogó fényét, csillagnak őrző fényét. Megtanultam önzetlenül élni, mosolyogni, könnyet ejteni, megtanultam Istennek és embernek adott-szavam betartani, ha adhatok valamit, amit én nem…..
Vén botommal a kezemben Ifjúságom útjait keresem. Hiányzik testemből a lelkem, Csak az életem hideg falát leltem. A kolduló őszben vértelen szívem már dér, Megsárgult faleveleket hord a szél. Csendes kis szobámban eltűnődöm, Hogy az életem mennyit ér. Elfáradt a…..
Tudom, emlékeid között is elmosódtak már a belőlem, rólam, tőlem szakadt foltok, fércelted, szavakkal kérlelted a gondot, győzködtél, el kell mosogatni, ne maradjon mosatlan. A szennyes szakadt göncei maszatolt fotók, fényképalbumodban puzzle darabok, megjárt utakon a nyár, cipzározott…..
Az én világomban nemKell a csillogás csak a mitIsten ad, az a ragyogás Az én világomban hit vanÉs remény, szeretet és áldás,Az én világomban mindenEmber egyformán érték Hiszen egy formán dobbanMeg szívünk s majd hallgat el,Az én világomban a szegényIs gazdag, mert lelkében gazdag Az én világomban…..
Igaz szeretetet hol talál az ember? Mert amikor szüksége van barátot nem lel.Hiába a megannyi jótétemény? Talán fájdalomból született ez a költemény. De tanuljuk meg a dolgokat Felülről látni, Hinni, bízni és a másiknak nem visszavágni. Ha eljutsz erre a szintreOkos ember vagy, Engedd inkább a…..
Mikor fáj a szív és megszakad, Csak higgy, mert mennyei Atyád másikat ad. Ami fájt az megváltozik, Áldássá válik mindegyik. Megérted, hogy meg kellet történnie a rossznak, Hogy megváltoztassa amibe te rossz vagy. Így az ő beszédét tölti bele, Így te is megváltoztathatod a szíveket vele.…..
Mit jelent az áldozat? Kit úgy ér el a kárhozat, Hogy nem a saját hibái miatt, Hanem egy eszme, vagy ideológia kihat. Sok az áldozatok száma:           6 millió zsidó Ember           300 ezer roma Ember Kik családjukkal együtt Mentek a biztos halálba. Mondhatni beteg egy rendszer!…..
Van-e még remény?Hittel élni a fénybenJárniVan-e még remény? Meg köszönniAz ébredést a csillagokatÁlmodniA fény-rózsait Megtalálni kertjénekGyönyörű rózsáibanHinniVan-e még remény? Hogy jobb lesz-e?Világ! Hittel élniBízniVan-e még remény? Hogy feledni mindAzt a mi fáj Hogy jó lesz e világ!..
  Az egyik nap hazafelé az úton El csodálkoztam egy akácos tájon Gyönyörű zöldellő levelek pompája Lehengerlő a természet csodája Ahogy csodálom ezt lenyűgöző tájat Hirtelen valami szokatlant láttok Egy levelek nélküli kiszáradt akácfát Megállok nézzem és érzem a fájdalmát Mintha meg…..
Vigyázz magadra ember! - szól olykor a család. A legjobb vezetést a szív adja, Csak néha az is csalárd. Nem biztos hogy tegnap jó útra vitt, De ha ma megérted amit mondok, Nyugodt lehetsz testvér. Holnaptól az életed lehet boldog és meghitt. Az ember szíve néha bánatos, néha megtört,…..
Romániában születtem 1975. október 21-én, Marosvásárhelytől 40 kilométerre, egy kis faluban. Szüleim munkásemberek voltak. Tudtuk azt, hogy van Isten, de nem voltunk keresztények. 1989-ben kitört a forradalom és így nagyon nehéz helyzetbe került a családom. Nagyon sok munkahely megszűnt. Kerestük a…..
Nézek az égre A csillagos égre, Ami most fenn Úgy ragyog és Néz le rám. Arcod nem látom, S a hangod sem Hallom, mert én Most álmodom, Rólad álmodom. Te elmentél, Messze vagy most, Távolról nézel le rám. Szemedben könny ragyog, Ami a szívemig hatol, De te, nézel csak le rám. Úgy hulljon a…..
Jézus keresztet cipelt a hátán. A földön minden emberért. Nem kérdezte szegény vagy gazdag, Esetleg fekete vagy fehér. A bűneinkért cipelt keresztet, Mert bizony bűnösök vagyunk. Bűneink megbocsájtást nyertek, Elvitte Jézus urunk. Elvitte, vállunkról levette azt, Mit mi cipelni nem…..
Csík Ferenc vagyok. 1957. november 21-én Heves megyében, Tarnazsadányon születtem egy hat gyermekes családban egy cigány telepen, nagy szegénységben. A versírással már általános iskolás korom óta foglalkozok. Megnősültem, öt gyermekem van és nyolc unokám és egy dédunokám. Szakmám lakatos,…..
Akkor még nem tudtam, Hogy ki Ő, de ma már Tudom, hogy ki volt. Ma így emlékszem rá, Kedves arcú nénikére. Kézen fogva s így Szólt hozzám ezután: Én leszek a te mamád. De hol van az én anyám? Nem szól semmit. Messze néz, könnyet hullajt. Két szeme, lámpát gyújtott, Imát mondott, tekintetem…..