Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cartmenhun

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon évről évre növekvő népszerűségnek örvend a darts sport. Hazánk egyre több rangos rendezvénynek ad otthont és szép számmal képviseltetjük magunkat külföldön rendezett nemzetközi megmérettetéseken is. Utánpótlás játékosaink felveszik a versenyt a világ elitjével, ifjúsági válogatottunk…..
Robogó Robokacsa visszavág 2011.05.25 08:36:00
Ezt a posztot még meg sem írtam, de rögtön frissítéssel kell kezdenem: nagyon kult dologba nyúltunk a Beattel. Pontosabban a Honda FC 50-nel, mert nem árt tudni: a Beat egy autótípust is takart a Hondánál. Nem is akármilyet: kis, középmotoros roadster, melyet 1991 és 1996 között…..
Magyaridióta Kinek a pénze? 2010.10.14 01:05:00
Jól van geci, bazmeg, elveszed azt a nyolc százalékot, amit magamnak gyűjtöttem, pontosabban a megjelölt örökösömnek, mert hogy nem fogom megérni a nyugdíj-korhatárt, az több mint valószínű.De hát ez már régóta egy elfogadott deal közöttünk kisköcsög, hogy én befizetem…..
cartmenhun 2010.10.14 15:10:33
Hogy miért ne mvolt érdemes mnyp ba lépni hát emiatt + a pénztári befizetéseid ha kicsit is de kamatoztak a nyugdíj reál értéke állam bácsinál pedig elég kérdéses nem lessz több nem adnak hozzá ennyit sem.
Mellesleg azért gondolkodjatok el azokat az embereket akik ott dolgoztak most elbocsátják őket a melóhelyről hiszen ne legyen bennetek kételkedés Orbán ezt nem csak ideiglenesen veszi el hanem innentől kezdve kell a hiány miatt a havi 30 miliárd. De csoda folytán ideiglenes lessz akkor is 1,5 évig nem fogja őket a semmiért fizetni eggyik pénztár sem,5-6 pénztárnál, mennyi is kb 1500-2000 ember/család nem gond tudjátok manapság aki keres talál melót mi ja megf Orbán elintézte senkit sem tesznek ki a lakásából nem fizetés miatt meg amúgy is a faszért vettek fel hitelt sok hülye igaz akkor jó ennyi.

"Negyed rész elveszett

A tb, és a mynpt.-i befizetések aránya 3:1. Ahogy valaki mnypt. tag lesz, az állami nyugdíját már nem 100, hanem csak 75 százalékban állapítják meg. Méghozzá a mnypt. tagok teljes szolgálati idejére 75 százalékos állami nyugdíjat számolnak, mintha pályakezdőként léptek volna be a pénztárakba, és nem fizették volna évekig, vagy évtizedekig a tb-be a teljes összegű nyugdíjjárulékot.

A mnypt.-i tagságot megelőző időszak negyed része pedig egész egyszerűen elvész a számukra. A belépés előtt befizetett tb-nyugdíjjárulék összegének arányos részét (egynegyedét) ugyanis nem utalja át a tb a mnypt.-aknak.
A rendszer akkor lenne igazságos, ha a mnypt.-i belépésig letöltött szolgálati időre 100 százalékos állami nyugdíjat számolnának, és csak a mnypt.-i időszakra 75 százalékot – vélte a szakember.
Mivel lehetett tudni, hogy ez a 25 százalék elvész – folytatja Borza Gábor – adódott a kérdés: mennyi idő alatt tud olyan hatékony lenni a mnypt., hogy a befizetések hozammal növelt összegei behozzák ezt a veszteséget. A szakemberek úgy kalkuláltak, ehhez legalább 15 éves tagság kell. Ezért mondták azt, hogy akinek nincs hátra legalább 15 év a nyugdíjig, az ne lépjen be mnypt.-ba."
www.moneymix.hu/hu/nyugdij_hirek/nyugdijba_megy_szamoltasson
cartmenhun 2010.10.14 15:42:10
@milike47: Nagyon kedves dolog ,hogy jobban tudod mint az ING pénztár szolgáltató ügyvezető ig.-ja Borza Gábor ezért linkeltem be a cikket mint forrást. Ha pedig arra gondolsz ,hogy hülyeség ,hogy 1,5 évig potyára tartanak majd a pénztáraknál embereket akik nem tudnak mit csinálni hisz nem kell befizetést könyvelni,ügyfelekkel telefonon eggyeztetni, reklamálni, ha egy cég nem fizeti a 8% akkor felnyomni APEH bácsinál lsd. behalytási osztályok akkor remélem a próféta szól belőled. Ha pedig a kilakoltatás vagy a nyugdíj éves emelése miatt mondod akkor cáfold meg ,írd az állam a neki befizetett 8%-ból mekkora "hozamot" tesz hozzá? A kilakoltatást pedig Istenünk mondta és fogadtatta el a parlamentel egyenlőre Április végéig. Tehát általánosságban "hülyeséget" írtam vagy mi.
IDDQD A Ubisoft benézte 2010.03.08 16:10:00
Nem hiszem, hogy sokan egyetértenek majd velem abban, hogy igenis szükség van olyan eszközökre, amik megakadályozzák a játékszoftverek illegális másolását, terjesztését, magyarán lopását. Ne is menjünk bele hát a szokásos vonalon lefutható, parttalan szó-dzsiudzsicuba, hanem…..
Kerékagy Taknyolás a Vestergade-n 2010.01.26 16:07:00
Nagy számok törvénye? Ha sok biciklis van a városban, sok fajta élethelyzetben lehet látni őket. Koppenhágában a StreetView kamerája előtt zajlottak is az események. Az egyik kerekes éppen földetérés közben került fel a térképre. View Larger Map..
Forgatod a szemeidet mikor a kollegád variál? Akkor nézd meg ezt a videót! Apró nézeteltérés más szakmákban is előfordul, viszont ezt Kovi bácsi pár perc alatt elrendezi. Csendet!   ..
Ilyen, amikor egy diktatúra illedelmes lesz, és ahelyett, hogy tankokkal csinálna rendet, kiküldik az állami balettintézet tánckarát néhány leárazáson vett kockás esernyővel. A világpolitika fősodra, Peking a Tienanmen-téri lázadás huszadik évfordulója alkalmából be akarja…..
cartmenhun 2009.06.05 09:16:10
Sokan nem veszik figyelembe ,hogy Kínában nem jó élni ,csak egy szük rétegnek, a vidék mérhetetlen szegénységben tengődik de őket nem mutogatják a tv ben csak a csillogó olimpiát .De a sok okos kis buzi aki az olimpiát hozta fel példaként meg ott "volt stadion is hozzá" azt felejti el amit az olimpia jelentett annó (régebben mielött Usa,Németország és az Oroszok kisajátítottaák és politikai célokra használták) a békét szimbolizálta ha ebben a megvilágításban nézzük,hogy a f@szba rendezhette meg Kína eggyáltalán miközben Tibeti és saját polgárait lötte halomra talán még az olimpia alatt is?
Na és akkor jön az esernyő, Kína nem teheti meg ,hogy megveri ezeket a f@szokat a nemzetközi visszhangja miatt, így csak kicsit zugolódnak de ki tudja most épp hány embert tettek el lábalól a aki ki mert menni megemlékezni ezekezt most nem látod mert arról elterelik a figyelmet.Kína okos tudja még pár év és övé lessz minden hatalom a világban a gazdasági már most is kezd az övé lenni.
cartmenhun 2009.06.05 09:38:20
@Steve the Great: ott a pont
Kár, nagy kár, hogy a címben szereplő tag nem simán évadzáró lett, éljen nemi életet a keresztanyjával a Fox illetékese, akinek mindezt köszönhetjük. A nézettségi adatokat és a sorozat állítólagosan magas költségvetését elnézve persze nem csoda a kasza, hanem logikus…..
A CSI viszonylag hamar, a második évadban kitermelte magából az első gyermeket, a Miamiba helyezett spinoffot, ami szépen lassan felnőtt az anyuka mellé, sőt, nemzetközi szinten túl is lépett rajta: 2007-ben ez volt a világ legnézettebb sorozata, ha hinni lehet a statisztikáknak. Az…..
Lenéztem az óriási pillérek közt derengő mélységbe, arcomat megcsapta a föld gyomrának hidege, és tudtam: metrót fúrni lélekemelő és mágikus tevékenység. Olyasmi, mint felépíteni Stonehenge-et vagy megrajzolni a Nasca-vonalakat. Monumentális, a létezés peremét érintő…..
Sokadszorra csodálkozom rá arra, hogy kívülről, független szemmel, mennyivel pontosabb látleletet lehet alkotni országunkról, és hogy ez a kép egyre negatívabb. És nem, nem csak a Gyurcsányék ténykedése miatt, sőt, egyre inkább nem amiatt. Egy demokratikusan megválasztott kormányfő, aki (még ha…..
Elfogadhatatlannak mondta ki pénteki állásfoglalásában Jóri András adatvédelmi biztos, hogy a rendőrség hónapokig ül a lefoglalt számítógépeken, így az érintettek az ügy által nem érintett személyes információikhoz sem juthatnak hozzá. A hír hatására érzelmek - úgymint…..
cartmenhun 2009.04.03 20:45:39
@Németh Krisztina: Meddig kell bocsánatot kérni(hány olyan generációnak kell még felnőnie mire elég lessz?) és hajbókolni te olyan dolgokért amit nem követtünk el mi meddig te ne legyél már ilyen begyepesedett hangulatkeltő szemétláda ő is ember mint én vagy te semmivel sem külömb. Csak egy baj van a hozzád hasonlók és azok akiket ez anyagilag érint és szándékosan írom le ,hogy "zsidó" nem engedik továbblépni a világot mert amíg ezzel lehet a többi embert zsarolni addig ez nekik csak jó.(nézd meg hány ország fizet háborús megváltást a mai napig Izraelnek)
w Hörömpő cirkusz, világszám! 2008.03.19 06:00:00
Alkotmányos népítélet, ilyet szól. A nemzetközi sajtó hüledezve végzi dolgát, és fordít: constitutional mob law. A mob law, az egy rosszul csengő kifejezés, tetszik tudni. Ugyanis a mob, az baromállat csürhét jelent. Van rá szép görög szó is: ochlokrácia. Mindkettő azt…..
Hová tűnt a Jericho? A sorozatjunkie egyik olvasója ment utána a történetnek, és addig küldözgette az leveleket a csatornának (örüljenek, hogy nem mogyoróval szórta be a székházat), mire válasz jött: hazánk egyik kereskedelmi tévéje nem adja tovább a Jericho című sorozatot,…..