Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dualon

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A politikusi beszédek nem annyira fontosak, mint amennyire a média szűrőjén keresztül látszanak. Politikusi törekvéseket, politikai folyamatokat erősítenek (vagy gyengítenek), így önmagukban értelmetlen is elemezgetni őket.  Az elmúlt időszakban igyekeztem ehhez tartani…..
Nem lesz népszerű, amit mondok: az a javaslat, hogy a pártok a következő két évben ne kapjanak állami támogatást, a mostani kabinet időszakában az egyik legdurvább, a demokratikus versenyt leginkább korlátozó ötlet. Tudom, hogy a tömegdemokrácia korában megnyerhetetlen az a vita,…..
Dualon 2012.05.18 13:59:31
"A farkastörvények egyszerűek: aki fizet, az rendeli a zenét."

Frappáns zárás, inkább azonban retorikainak érzem, semmint logikainak.

Sajnos úgy látom, hogy a "hétköznapi választópolgár" versus "érdekkör" játékában mindenképp mindkét fél fizet a harmadiknak, a "reprezentáló félnek" (most hadd nagyoljam el a fogalmakat, nem ez a lényeg). A kérdés csak az, hogy ki többet, és ki rendeli inkább a zenét. A kettő nem feltétlenül függ össze...

Szerintem jelenleg nagyobb befolyású az érdekkör a választónál, ugyanakkor nagyobb pénzt öl a választó az ügybe, mint az érdekkör.
Rendszerszinten, összességében.

A rendszerszint azonban lokális gócok érdekeinek összegeként jelenik meg, és amíg dominánsan egy vezető van, addig nyilván az ő érdekköre diktálja a ritmust. Legyen ő Orbán, legyen egy nagyon szűk pártvezetés, vagy akármi, amire nem látok rá tisztán.

Azt kijelenteni tehát, hogy amíg a választópolgár fizet, addig ő határozza meg a kereteket, és amint ő nem, akkor már más fogja, szerintem nem állja meg a helyét.
A választópolgár mindenképp fizet, és rádobnak még pénzt érdekkörök befolyásért. Ez azért történhet így, mert forrásból soha nem elég, és mert a források követhetősége Magyarországon (sem) túl jó.

Gyengébbek kedvéért: nagyobb kutya baszik, több pénz fütyül.

Disclaimer: egyetlen jelenlegi politikai erővel sem tudok azonosulni, és politikai szereplővel is csak nagyon kevéssel.
törökgáborelemez 431. Új nap 2012.01.20 01:00:00
A kockázati felár csökkenése és a forint árfolyamának erősödése egyaránt azt jelzi, hogy a világ a magyar kormány alkalmazkodását olvassa ki az elmúlt napok történéseiből. Lesz megállapodás az IMF-EU párossal, mert az Orbán-kormány végül mégis beadja a derekát, és…..
Múltkor Keve, most pedig Hipra, az Inda-szolgáltatások jelenlegi dizájnere ad pár tippet azoknak a fejlesztőknek, akik munkájuk során dizájnerkedéssel is kell, hogy foglalkozzanak...Bruce Ediger: The only "intuitive" interface is the nipple. After that it's all…..
Ez maga a csoda!!!!! Van internet a szobában. Ami azt jelenti, hogy most már nem csak a suli szünetekben tudom használni az internetet 5-5perc erejéig vagy a munkaadóim dolgozószobájában mikor nincsenek itthon, hogy amugy ne zavarjam őket.( Ám könnyen lehet engem jobban zavart használni…..
Sikerult Victornak nagyon meglepnie tegnap noknapja alakmabol, ezert kicsit szemelyesebben, mint altalaban elmeselem a tegnapi napomat.Mivel mar lassan 3 honapja leszunk egyutt Victorral es a kisebb nagyobb problemainkat is sikerult mar rendezni, ugy gondoltam, hogy epp itt az ideje, hogy…..
Dualon 2010.03.10 22:57:18
:))
1. este Camion Stop $852. este Backpacker szallas $553. este Lodge motel reggelivel $1454. este Camping cabin $505. este Backpacker szallas egy gyonyoru toparton $766. este Backpacker szallas Dunedin kozpontjaban $607. este a kocsiban, majd a repteren es a repulon :)Szerencsesek voltunk, mert soha…..
Mennyire mashogy latja az ember innen a dolgokat, felelmetes!!!Sok kicsinyes ember, akik megprobaljak elferditeni az igazsagot, kemenyen dolgoznak, hogy minel jobb legyen nekik, hat hajra!, de egyre erosebb bennem az elhatarozas, hogy en mas leszek, en a jo oldalon szeretnek jatszani!!!, es en…..
Ez is csak itt tortenhet meg.Masodik napom a palacsintazoban, ahol orvostanhallgato mivoltom igencsak izgatja az emberek fantaziajat. Miutan sikerult lebeszelnek a fonok unokaoccset(39 ev), hogy en huzzam ki a fogat, egy 72 eves magyar no kerdezi tolem "Tudsz operani?".Haaat...,…..
Eddigi bejegyzéseim meglehetősen személytelenek voltak, ami betudható annak, hogy igencsak elveszettnek éreztem magam. Egyszerűen nem találtam a helyem, annyi minden történt ebben az egy hétben, hogy én inkább egy hónapnak érzem, pedig, „Sophia Take it easy, még csak 1 hete…..
A suliban az emberek nem tul baratkozoak..., en nem erre emlekszem mikor utoljara voltam hasonlo helyzetben, most vagy en valtoztam meg, vagy a korosztalyom lett ennyivel idosebb...???  mindenesetre en nem ertem!!! Azt hittem a suliban -termeszetesen csak a tanulas mellett:) - a bulirol fog…..
Szokás szerint Uj Péter, az Index főszerkesztője írja tele az idei Sziget Fesztivál programfüzetének első oldalát, vagyis a Beköszöntőt. Mint iménti twitjéből kiderül, ezúttal közösségesíti az írást. Úgyhogy aki szeretné köszönteni az idei Szigetet, twitje végére írja…..
Dualon 2009.07.16 04:03:50
Dualon 2009.07.16 04:01:58
Ha már így benne vagyok ebben az egészben, gondoltam, leírom a tapasztalatokat. Pár dolog következik tehát, amik hasznosak lehetnek azoknak, akik random helyeken szeretnének belemélyülni napi notebookigényes teendőikbe.   Társuljunk Senki nem hagyja szívesen őrizetlenül…..
Köztér Elkezdtük! 2009.03.23 16:45:00
  Kedves bloggerek, látogatók és kíváncsiskodók! Blogunk három témával indul, melyet váltakozva teszünk fel kb. napi rendszerességgel. A három téma mind budapesti, aktuális témákkal foglalkozik: milyen körutat szeretnénk, és milyenek a tetőterek a környezetükben? Milyen…..
2004-ben a blog szcéna a mostanihoz képest nagyon kicsi volt Magyarországon. Számomra nagyon vonzó volt ez a közeg és büszke voltam arra, hogy milyen remek közösségnek váltunk mi is a tagjává. Ma már viszont nem tartom érdekesnek vagy inspiratívnak ezt a szubkultúrát, amely…..
Dualon 2009.02.10 09:17:30
Az "okos és szép körmondatok" bőséggel ráférnének a legtöbb hazai blogra is (maradjunk csak itthoni viszonylatban, ez jobban áttekinthető).

A blogolás széles körű elterjedése szerintem kettős jelenség. Egyrészt nagyon jó, mert több értelmes ember jut felülethez, másrészt azonban ők vannak kevesebben, a blog-hype-ot követően pedig arányaiban még kevesebben, mint a "kevéssé talentált" népek :), összességében tehát "hígulás" figyelhető meg.

Bármifajta publikálás felelősség, melynek felismeréséhez és felelősségteljes gyakorlásához szükséges egy minimális értelmi, érzelmi érettség.
Ennek nyilvánvalóan kirívó példái a politikai, szakmai(nak tűnő) témák, de gondolhatunk egyszerűen egy olyan énbloggerre is, aki környezetéről, netán magáról oszt meg információkat nem épp szerencsés módon.

Külön erősíti a folyamatot, hogy sikk lett magadról mindent feltölteni: videót, képet, lakcímet, a teljes életedet... ez pedig olyan kényes területekre fogja elvinni az embereket, amelyeknek nemhogy a jogi, de még a társadalmi háttere is rendezetlen.
A mai magyar társadalom sem egyéni, sem társadalmi szinten nem képes érvényesíteni önmagával szembeni (!) felelősségét. Mindenkinek mindenhez joga van, csak épp kötelessége alig.

Beláthatatlanon a következmények, ha egy ilyen fejlettségű rendszer ekkora szabadságot kap. Csúnya közhellyel zárva soraim: lehet, hogy semmi nem lesz, de az ellenkezője sem zárható ki.
Vasárnap délutánra sötétségbe borult a magyar szerverekről futó szájtok jelentős része. Az adsl-előfizetők százezrei pedig rémülten pillantottak a kihűlt vonalra. No net today.Webmail-szolgáltatásokat, bankok szájtjait, a BKV honlapját vagy például az iWiW-et is érintette a…..
Tom és Jerry óta tudjuk, hogy a világ a jó és a rossz harcáról szól. A "Ne használd ki a részeget" sorozatunk második részében a jó ismét egy mérkőzést eldöntő savas csapást mér a gonosz ellenfélre. Ne becsüld alá a részegembert!..
Subba Képrejtvény: Sufnituning 2008.08.31 23:58:00
Postaládánkba érkezett egy fénykép erről a tuning autóról, mi nem tudjuk a megfejtést. Talán közöttetek drága olvasóink akad olyan nagyvilági paraszt, aki fel tud világositani bennünket is arról hogy mégis mi az édes életre jó az a két kiálló vas az autó elején?  …..
Az m1/m2 népi motívumos sztésönimidzséből kissé kilógó kisfilmekkel támadnak mostanság a köztévé promókészítői, ami annyira nem is nagy baj, mert szeretjük mi is a metálzenét. Tegnap például a magyar-svéd válogatott meccs beharangozója alatt ment Deep Purple, meg nem mondom…..
Nem tudni, hogy a TV2 műsorán is hamarosan debütáló hazugságvizsgálós vetélkedő készítői meddig hajlandók elmenni, illetve azt sem, hogy a jelentkezők milyen mocskos kis titkokkal szórakoztatják majd az erre vevő réteget, de az már biztos, hogy az amerikai kiadás szerda esti…..
comment:com Coen, Palma, Bertolucci 2008.02.06 19:12:00
Először is figyelmeztetjük a függőket, hogy ma estére került át a CSI: Miami-Lost páros az RTL-re. CSI 21:10, Lost 22:00. És persze Dokor Ház (Tv2, 21:15). Rertósorozatnak pedig Az Angyalt ajánljuk sok-sok szeretettel (Filmmúzeum, 20:00).Azért lesz néhány mozifilm is, nem sok, de a…..