Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Traning

46 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holló Marci kétségkívül az egyik legerősebb és legszebb mozgású Yakuza. Gyakran őt hozzuk fel példaként, ha a helyes gyakorlat kivitelezésről van szó. Marciról tudni kell, hogy eredetileg jogász, ezen a területen is dolgozott sokáig, azonban sportrajongó emberként, sok-sok önkéntes sportmunka után,…..
Erdei Dórinál elszántabb emberrel ritkán találkozni. Megállás nélkül edz, fut, úszni tanul. Dóri számára a sport az élet egyik természetes összetevője, örökmozgónak vallja magát. Ha tehetné, csak sporttal foglalkozna. Dórinak emellett igen hálásak vagyunk, hogy ötleteivel, törekvéseivel segíti a…..
Ezen a héten folytattam kerékpáros tanulmányaimat Veszprémi Dezsővel, a DeGaVi kerékpárgyár magyar származású tulajdonosával. Sok érdekes dolgot hallottam, tapasztaltam a kerékpárgyártásról, a személyre szabott kerékpárépítésről és az értékesítésről. A kézzel gyártott svéd bicikli legfőbb előnye a…..
Eheti interjúalanyunk, Kréth Heni, aki közel egy éve jött le hozzánk edzeni testvérével. Heni azóta is töretlenül edz, és mára az egyik legkeményebb és legszálkásabb Yakuza lett.    Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra? Régebben, amikor még fiatal voltam…..
Kubinyi Balázs lassan egy éve Yakuza, több mint fél éve Apuka és több éve szenvedélyes fotós. Ismerjétek meg az ő történetét is! Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra? A sport a heti, napi kikapcsolódásomat szolgálja. Fitt, egészséges, erős, kiegyensúlyozott…..
Kultúrtörténetileg a menstruáció mindig is fontos téma volt, főleg amikor férfiak a nők hibáiról érveltek. Az ókorban testi megtisztulásnak tartották. A régi vallási világban nem engedték szertartásokon való részvételt, mert tisztátalannak tartották a menstruáló nőket. A régi babonák szerint a…..
TRÄNING Relax, don't do it. 2016.01.23 15:10:47
A megfelelő teljesítménynövekedés akkor jön létre egy sportolónál, ha a terhelés és a regeneráció összhangban van egymással. Nem feltétlenül kell élsportolónak lenni ahhoz, hogy ezeket a szabályokat betartsuk. A teljesítménynövekedés bármilyen szinten létre jön, létre is kell, hogy jöjjön és tegyünk…..
Eheti interjú alanyunk, Tóth Árpi, a mindig jókedvű teki. Árpi két éve a vendégünk, heti 2-3 alkalommal edz, ha teheti, feleségével, Hajnival. Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra? Fontos szerepet, mert a mindennapi munka stresszeit, a sportban ki tudom adni…..
Ezúttal Mózes Johannát, a sportos és vagány családanyát kérdeztük, aki minden pénteken keményen edz a köredzéseinken, ha teheti fiával, Sassal. Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra? Fontos szerepet játszik, ha csak nincs nagy akadálya, minden hétköznap sportolok…..
Legújabb blogbejegyzésünkben Szabó Péter, amatőr triatlonos, a Tűzszekerek Sport és Szabadidő Közösség alapító-tagja osztja meg véleményét rólunk.     Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra? A napi életritmus része. Fontos számomra az erő és állóképesség,…..
50 év felett különösen fontos a képességek szinten tartása, az életminőség romlásának megelőzése.  Miért fontos a mozgás? A szív teljesítőképessége a kor előrehaladtával csökken, azonban a rendszeres fizikai aktivitás ezt nagymértékben lelassítja. A csontállomány szilárdságát a rendszeres edzés…..
Az egyik ilyen mítosz a nagy intenzitáson végzett edzésekről az, mely szerint a fokozott energiafelhasználással járó edzés még több órával a sport után is kompenzációt igényel és ezért az ilyen típusú fizikai aktivitás határára nagyon nagy lesz az éhség érzetünk. Az…..
Néhány napot volt szerencsém a kissé hűvös és szeles, de annál érdekesebb Svédországban eltölteni. A svédeknél köztudottan kimagaslóan fejlett a kerékpár-kultúra. A legutóbbi Európai Kerékpáros Barométer kutatás szerint az ország a harmadik helyen áll Dánia és Hollandia…..
TRÄNING Irány az Olimpia! 2015.11.26 16:01:25
Az FTC Triatlon Klub felkérésére örömmel mondtunk igent Zsófi erőnléti felkészítésére a Yakuzában. Árvai Attila a kerékpározásban, én pedig az erő és állóképességének fejlesztésében igyekszem maximálisan segíteni. Célunk nem más, mint a riói olimpia! Mondanál…..
Az eszköz kiválóan alkalmas a háti szakasz erősítésére, ami az ülőmunkát végző embereknél elengedhetetlen. Hogy miért kell legalább heti háromszor foglalkoznunk az izomzatunkkal, ezen belül a hátizmokkal? Az ülőmunka során 8 órán át előregörnyedve és lefele nézve…..
Erő ellenállással szembeni  tréning Az ellenállással szemben végzett edzés az alapja a zsírbontásnak. A lényeg, hogy minden izomcsoportot olyan sűrűn és intenzíven megmozgassunk, hogy az anyagcsere még az edzés után több órával is fokozott maradjon. Egy 2002-es tanulmány…..
Kerékpáros edzőnket, Árvai Attilát kérdeztük a versenykerékpározásról, sportkarrierjéről.   Mikor és minek a hatására kezdtél el kerékpározni?1985-ben 11 évesen kezdtem el kerékpározni, hogy az apai hagyományokat kövessem (édesapám is kerékpározott). Édesanyám a BVSC…..
Nekünk, atlétáknak az ősz általában a versenyszezon végét jelenti. Sokat és keményen dolgoztunk hónapokon keresztül. Természetesen fizikai és mentális fáradtságot is tapasztalhatunk ilyenkor. A hajnali négy órai kelések, a meredek emelkedők biciklivel, és a három órás…..
Amennyiben még nincs nagy baj, akkor az edzések segítségével erősíthető a csontozat. A lágy részek támasztása és védelme érdekében a csontoknak erőseknek és mereveknek kell lenniük. A többi kötőszövethez hasonlóan a csont is élő sejteket tartalmaz, rostokkal és egyéb…..
A zsírégetésről Széles körben elterjedt az a vélekedés, miszerint ha valaki éhgyomorral, a kora reggeli órákban sportol, akkor gyorsabban fogyhat. „Sokan azért gondolják, hogy a kora reggeli sport hatékony zsírégető módszer, mert az éjszaka folyamán a szervezet felhasználja a…..
A mai nap folyamán rendezte a FTC Triatlon szakosztálya a Máli Péter Emlékfutást a zöld-fehérek Népligeti sporttelepén. A sporteseményt azzal a céllal szervezte a Fradi, hogy megemlékezzen a fiatalon elhunyt triatlonos klubtársról, Máli Péterről, valamint hogy a sport, mint…..
A versenyszezon végeztével megkezdődött az alapozás a triatlonosok számára. Ahhoz hogy a következő versenyidőszakban még eredményesebb legyél, érdemes tudatosan fejleszteni magad. Ezúttal az úszást vesszük górcső alá! 12 éves triatlonos életvitel nem múlik el nyomtalanul. 4…..
TRÄNING Komplex edzés: CrossCore 2015.09.25 19:12:21
A ma megjelent Diéta&Fitnesz magazinban olvashatjátok az alábbi cikket.   A feszes fenék és a tónusos izomzat minden nő álma – ehhez azonban elengedhetetlen a rendszeres edzés. Ha még nem találta meg az önnek leginkább megfelelő edzésformát, próbálja ki…..
Eleinte Pro-Ski oktatóként dolgoztam egy fitness teremben, ahol csoportos órák keretében zajlottak az órák. Később a Yakuzában is bevezettük a pro-skit, ahol sok-sok síelővel találkoztunk az edzések során. Síoktatóként és az edzői tapasztalatom alapján azonban úgy gondolom,…..
TRÄNING Alapozás a Yakuzában 2015.09.14 21:26:05
Mi is az az alapozás és az alapállóképesség? Az állóképesség az izoláltan és együttesen megjelenő fizikai és pszichikai ingerekre, azaz a terhelésre jelentkező, fáradtsággal szembeni teljesítményszintet fenntartó ellenálló képesség. A futók, a triatlonosok, a…..