Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Suvahe

98 bejegyzést írt és 186 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tekintete egy nagy, irigy puffanat és torkába szorul a szava. Pedig mindössze annyi történt, hogy említettem: - Újságíró vagyok ......-nél.  Persze mondhattam volna, hogy a laptop, amin épp dolgoztam, a Tetovált Gépésztől való, és mondhattam volna, hogy az életrajzomat írom, de a gépen ott volt a…..
Suvahe Eszkortot mégse mondhat 2024.02.28 09:37:22
Említem a Tetovált Gépész káeftéjének a nevét és hogy az égiszük alatt működik a honlap, aminek a szerkesztője vagyok. Tényleg így van, csak az része nem fedi a valóságot, hogy a kft. életében papíron is (értsd: hivatalosan) létezem... - Kérlek ezt mondd ha ebben a nyomorult kis faluban kérdezik,…..
Suvahe Anyós igaza 2024.02.26 11:08:00
- Régióvezető egy nemzetközi cégnél és megadott egy telefonszámot, egy fickóét, aki sajtóreggeliket szokott szervezni, ahol a helyi civilek tájékoztatást adnak a programjaikról és persze sajtóbelépőket, és azt mondta, hivatkozzak rá - meséltem visszafogott lelkesedéssel szánalmas életem…..
Mostanra csúcsosodott ki a kb. négy évvel ezelőtt kezdődött mélységes embergyűlölet-fázisom. Persze korábban sem a feltétel nélküli emberszeretet jellemzett, de eme érzetem lényegesen felületesebb volt, ha a jelenlegi mélyrehatót veszem alapul. Hosszú definícióval úgy fogalmazok: túl sokat…..
Suvahe A karácsony utálata 2023.12.20 14:34:14
Ilyenkor például visszakapok egy bonbont. Ugyanazt, amit nyáron egy születésnapra én ajándékoztam... Könyvet ajándékba legutóbb általános iskolás koromban hozott a családi Jézuska. Pedig az egész rokonságom tisztában van vele, hogy a könyv, a színház, a kiállítás, a komolyzenei koncert és hasonlók…..
- Te is szeretsz engem, én is szeretlek téged, persze mindketten a magunk módján, te a végletekig ragaszkodóan, mint egy hűséges, bántalmazott kutya, én a könnyed megszokás érzetével, mert azért valljuk be: elviselhetetlen személyiségek vagyunk egy átlagos ember számára, de se te, se én nem vagyunk…..
- Tudja, szerintem minden ami történik, annak pontosan így, ebben a formában kell történnie, és ha nem érzem tökéletesnek, az csak azért van, mert még nem jutottam el a legvégső célig. Persze közben rengeteg újdonság varázsa megy át rajtam, ami pár nap múlva már a nevetség tárgyát képezi, pusztán…..
- Mintha friss dühöt leplezne. "Legalább a pszichológust nem hiába fizeti a Gépész" - fröccsen gondolatom a szakember rólam alkotott véleményéről, és még mielőtt kérdezné, mesémre zendítek. - Tudja, harmadszor történik ez velem. Most már csak egyszer fordulhat elő, mivelhogy már csak egy barátom…..
...mert cigány és jár neki különféle jogcímeken segély - mondom a munkaügyi központban a tanácsadónak, aki igyekszik jobban ismerni az életemet mint én...-, akkor én sem dolgozom pénzügyi asszisztensként minimálbérért, mert a végzettségem nyelvész és inkább ezen a szakterületen akarok minimálbérért…..
Suvahe Hátulról már nem 2023.08.29 23:27:49
- Pedig aktív voltál az első két évben - magyarázom a Tetovált Gépésznek, hangom édesen fanyar -, persze értem én, hogy öregszik az ember és egyre fáradtabb, de az, hogy az akkori heti négy alkalom szex mostanra havi egyre csökkent, elég látványos öregedés a részedről, és még azt sem mondhatnám,…..
Suvahe Hová mész nyaralni? 2023.08.14 22:48:50
- Milyen volt a nyaralása? Mert egy hét kimaradt, bár nem kötelező hetente járnom az agykurkászhoz, egyébként sem József Attilásan, azaz tiszta szívvel jövök, inkább kielégítem a kívánalmakat, miután dűlőre jutott a kérdés, hogy az én érzetvéleményeimre többnyire mindenki ellenvetéssel reagál, én…..
- Mivel a tágabb családomban, a felmenőim és a saját korosztályom tekintetében is én voltam az első, aki diplomát szerzett, ezért tapasztalatuk arról a világról nem volt és afféle misztifikált, persze csak csodás jövőt festettek rólam/nekem maguk és sajnos mások és természetesen előttem is. - Ezt…..
Kezem a vécécsészében, gondolatom W.Somerset Maugham - a 140. oldalon fogyasztom a Színes fátyolt - regényében időzik, "az emberek olyanok mint vízcseppek a folyóban, oly közel egymáshoz és mégis oly távol, névtelenül folydogálnak a mulandóság óceánjába, és ha minden rövid ideig tart és keveset ér,…..
Suvahe A semmi értelme 2023.05.09 09:38:30
A közöny, amely napról napra erősebben vesz körbe, tulajdonképpen bármit megenged számomra, és bizonyos dolgok együttállása esetén akár még abszurd is lehet. Például ha véletlenül szem-és fültanúja lennék egy társadalmilag fontos - mondhatni: nagy tömeget érintő közérdekű - titoknak és ezt a…..
Suvahe Néma láthatat 2022.11.25 09:35:25
Jelentéktelenségbe halok. Csak folytatom az életem...Nem vagyok mint a Nagyok, nincs súlyom, de kérkedem. Annyi küzdés a semmi árján, fércelt idők méregtengeren. Segítséget hiába is kiáltnám, érdektelenséget kergetek. Örömöm immár csak enyém, tehetségem néma láthatat. Értetlenség sodródik felém,…..
Suvahe Vágy-Idő logaritmus 2022.08.29 18:32:12
S talán melyeket nagynak hittem mind-mind kicsik voltak..., vagy az időm volt rövid és a vágyaim hosszak?.....
- Vázlatosan írd, pontokba szedve, ragozott igék nélkül - adom ukázba a tekintetem előtt fickándozó önéletrajz változtatásait, az ifjú rokon, akiről a személyes jellegű sorok énekelnek, amerikai konyhás nappalija babzsák ülőalkalmatosságán királykodik, a valakivel folytatott telefonbeszélgetése esti…..
- Itt alig vannak - súgja (félénk csodálkozás a hangja), pedig mondhatná hangosabban is, a vízsugár-masszázs ömlengése sarokba szorítja az emberi zöngéket. Nemrég eme nedves dögönyözés áradatában puhultunk, hosszasan vizesedni sem jó, gyakori fázisváltások nélkül nem fáradok el kellően a pörgős…..
Suvahe Mama és a menekültek 2022.03.06 17:32:02
- Are you, Szívem, are you, egyes szám második személyben és többes számban are a létige - gyermek angol házi feladatánál leragadok, rám pedig vár a saját feladatom, s hirtelen telefonom Green Hillt danál, ebből tudom, nem más hív, mint anyám... - Hrtskenv kjnjkrhfuhd ajldkjad hajdh, hjshd nje…..
Huh, vérbő a mérge már öt perce, - Hülye vagy? Én azt mondtam, ebédet! - rivallja, és még mindig reng kezében a kosár alja, melyben zöldségeket hoztam -, - Szerinted hogyan lesz ebből főtt étel - üvölti -, mielőtt dolgozni megyek?  - Sehogy - mondom -, csak  látni akartam, ugyanolyanok-e a jelek…..
- Egyenes így? Nézd meg lécci!  De kérésem hamvvederben végzi, már nincs közelemben retyerutya Évi, akihez anyám óhaja - a kényszer - hozott: - Ha már lakhelyén átutazol, kérlek vidd be neki ezt az üveg somot... Évi pedig: - Nálunk még nem zártak utat a mocsok kaminosok? Ha már itt vagy, akaszd…..
- Anyám nem tud velem mit kezdeni...és én sem vele... Oh. Épp a töprengés poklából akartam tüzet lopni filozófiai cigim végére, de nem családi téma végett szelidültek járásból állásba lábaim a parton. Egy magányos szék előbukkanása torpantotta jártamat, és ez az idill ütközött a Tetovált Gépész…..
Suvahe Félcédulás polgik 2022.01.28 19:44:06
Engedd el magad, Milord! - hallgatnám a bakelit melódiát szobám lakályos félhomályában francia nyelven..., agyonsújtja a sanzont a magyar égzengés, mely a konyhából serken. - Fiúk, mi ez a lárma? - razziázom, étkezőasztalon tea és thai rum -, - Oh, én is kérek, ha a hatása ily gyorsan ront rám, -…..
- Mit is mondtál, mi a pozíciója? - csavarodott ámuló kérdésem a regisztrált álláskeresőre, aki a hivatalban idejét tetőzte, s mivel állapota tartós, kellett neki egy állami tanácsadó csatlós... - Hiszen ezzel kezdtem a sztorit - nyomatékosította gesztusokkal is beszédjét -, munkatanácsadó, érted?,…..
- Téged biztos nem hallgatnak le - heherészett folyékony kenyere korsóját markolva a Tetovált Gépész. - Hmm. Így, hogy ezt mondod, eszembe jutott egy régi eset, lehet már meséltem is neked. Festménykiállításról tartottunk hazafelé és az egyik közlekedési lámpánál bevillant, mi van, ha ezek a képek…..