Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Czelder Orbán

1 bejegyzést írt és 666 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
Czelder Orbán 2014.05.15 14:30:37
@rajcsányi.gellért (ergé): mondom, teccik az irány, sőt, minél több olvasótoknak adtok teret az elmélkedésre, annál jobb, őszintébb és zabálnivalóbb lesz a mandi. :DDDDDDDD
Czelder Orbán 2014.05.15 17:20:42
@Robiekin: perszehogynem, ezt mindenki tudja, aki olvasott legalább egy egyetemi tankönyvet a témában.
„Vannak-e nálatok nagy hegyek? / Itt is volt régen rengeteg” – énekelte Lovasi András az Alkoholban, Wass Albertet és hegyeit pedig nyilván nem kell bemutatni. Trianon a legélőbb magyar történelmi esemény, de vajon fáj-e minden magyarnak? Csütörtök este a Gellért-hegyi Mathias…..
Üzenjünk Brüsszelnek: tiszteletet a magyaroknak! – olvasható az EP választás egyik plakátján. Vajon mi lehet az üzenet? Meglehetősen nehéz a megfejtés, s ez bizony semmiképpen sem erény ebben a műfajban. Annyit tudunk, hogy a kampány egyértelműen a magyar választóknak szól,…..
Czelder Orbán 2014.05.06 17:02:18
@nénike: és milyen, amikor cinikus vagy??
Semmi sem árulkodik furcsábban a modern társadalom egyik iszonyú és alattomos kórságáról, mint az „ortodoxia” szó manapság divatos és szokatlan értelmezése. Hajdanán az eretnek azzal büszkélkedett, hogy nem eretnek. A világ hatalmasságai, rendőrségei és bíróságai voltak…..
A Mandiner az elmúlt napokban különböző irányultságú véleményformálók cikkeit közölte az elmúlt négy év értékeléséről. A választás után rátérünk a következő, 2014-2018-as ciklusra: egy új cikksorozatban a Mandiner szerzői, bloggerei mondják el, mire számítanak,…..
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult; rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük. * G. Fodor…..
KatPol Blog De igény az volna rá 2014.04.01 09:35:57
5.g & CSM & Rammjaeger83 & SchA Amint azt olvasóink megszokhatták, a KatPol mindig a közhangulat ütőerén tartja kezét. Ezért napokkal a 2014-es parlamenti választások előtt blogunk sem engedheti meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja a megcsömörlött tömegek esdeklő hangját, akik…..
Kísértet járja be Kelet-Európát: a naiv sületlenség kísértete. Rousseau szerint az ember alapvetően jó, csak a kultúra, intézmények rontják meg – ez a bűnök, bajok, szenvedések forrása. Mára ez a tétel sokkal specifikusabb lett, eszerint az ember alapvetően demokrata, rajong…..
 „Az ember csak úgy válhat igazán emberré vagy igazán önmagává, ha túllép (transzcendál) az emberi létezésen” (Viktor Frankl) Napkelet és napnyugat címmel írt esszét a Népszabadságba február elején Tamás Gáspár Miklós. Írásában a Nyugat, a nyugatosság és a…..
Ferenc pápa kirúgott egy konzervatív bíborost egy befolyásos vatikáni bizottságból. Ferenc pápa megerősített egy konzervatív bíborost egy befolyásos vatikáni bizottság élén. No, akkor mit csinált Ferenc pápa a konzervatív bíborosokkal? New York Times kontra valóság, tézis,…..
„...köztársaságra pedig az a nép alkalmas, amelyben a fegyverfogható elem, a törvénynek megfelelően engedelmeskedni és parancsolni egyaránt tud, és a tehetős polgároknak érdemeik szerint juttatja a tisztségeket.”(Arisztotelész: Politika) John Kekes nyomán dogmatikusnak nevezem…..
A múlt héten Áder János köztársasági elnök ünnepi díszvacsorát adott Pozsgay Imre tiszteletére a Sándor-palotában. Pozsgay aznap adott egy hosszú és végtelenül szervilis interjút a Magyar Nemzetnek, a Mandineren tökéletesen szedték pontokba Pozsgay karrierjének…..
Szily Laci a nap mániákusának nevezett a Heller-levél miatt. Legyen ez egy önbeteljesítő jóslat: fokozom. Egyrészt megkapjátok ajándékba a facebookos üzenetváltásomat Szilyvel, a nap plüssmackójával. Azért plüssmackó, mert morog, de attól még aranyos. Aztán próbálkoztam…..
Czelder Orbán 2013.11.26 17:48:38
Think goose!
www.youtube.com/watch?v=R6kizqah-Po

Jobb-bal, jobb-bal, jobb-bal, jobb-bal...
Svédországban jelentik a legtöbb diszkriminációs esetet és Törökországban a legkevesebbet – hívja fel a figyelmet Gudrun Kugler nemzetközi jogász, akivel annak kapcsán beszélgettünk, hogy az általa vezetett bécsi központ nemrég jelentette meg az európai keresztényellenességet…..
Czelder Orbán 2013.05.30 11:51:48
Két fekete muszlim késekkel meg hentesbárddal kivégez egy brit katonát Londonban, majd egy videófelvételen üzen elszántan az angol népnek? Agyonlövi magát a melegházassággal szemben kritikus francia történész a párizsi Notre Dame-ban? Egy napra rá radikális feminista csinál…..
Czelder Orbán 2013.05.24 14:17:50
Hosszú idő után utolsó alkalommal látogat Magyarországra John Lukacs, aki két előadást is tart a jövő héten Budapesten. A 89 éves történészprofesszor a Pázmányon a kiegyezés koráról, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen pedig a két világháborúról és azok…..
Czelder Orbán 2013.05.17 20:00:05
@Bloodscalp:
Valahogy így, de az kimaradt, hogy Csörcsill megvédte a nyugati civilizációt a keleti hitlerista-sztálinista barbár hordáktól. És a hallgatóság tele lesz félművelt vannabí "európai polgárokkal".
„Nálunk a fentieken túl értékesnek számítanak az olyan, az egyenlőségnek még a látszatára sem adó triviális aktusok, mint a nőt ajtóban maga elé engedő vagy járműből kisegítő férfi, és leírónak tűnik az olyan kifejezés, mint »a gyengébbik nem«” – olvasom a Fent…..
Döbbenetes ítéletek egy ésszerűtlen, szent szöveg nevében. Fekete ruhás, felkent emberek diktatúrája, akik értelmezési privilégiumokat őriznek. Börtön, háború, jajveszékelés. Betarthatatlan erkölcsi szabályok. Természettudományosan megmagyarázhatatlan tanítások, logikai…..
Czelder Orbán 2013.05.09 20:09:31
@Holger Hartland: Ez az írás 4-5 évvel ezelőtt is 100%-ig vércikinek számított volna. Tudom, mert legalább öt éve olvasom a blogot.
Czelder Orbán 2013.05.11 18:56:31
@Holger Hartland:
Amennyire emlékszem, kb. 2009 ősze óta biztosan lakájblog a Konzi, de előtte is ment a belharc a törtető, szefós szekció és a kényes gyomrúak közt. A szomorúság az, hogy a Konzi gerincét adó szerzők még most is döntően ugyanazok (mínusz a többé-kevésbé "komoly" libertárius szekció), akik elkezdték és sikerre vitték a blogot. Csak közben a prioritások változtak és a prioritásoknak megfelelően a színvonal és a mondanivaló is. Ez van. :(

Jah és elnézést a kései válaszért, az az igazság, hogy a Konzinál még a velvet megnyitása is nagyobb prioritást élvez a netezési rutinomban.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung április 29-én „Dany fantáziái és álmai: Cohn-Bendit pedofil kijelentései” címmel közölt egy összeállítást. Ebből kiderül – ha az ember bírja a gyomorforgató olvasmányokat –, hogy az idén hatvannyolc éves német zöldpárti politikus – a…..
Czelder Orbán 2013.05.03 15:34:53
„Honnan származik a gonosz? A tudományos világ nem tud válaszolni erre a kérdésre. Megkíséreltek választ adni rá a haladásban való hittel. Minden gonoszt egy szuszra felszámolnának. A betegséget legyőzné az orvostudomány, az igazságtalanságokat a gazdasági fejlődés. A…..