Regisztráció Blogot indítok
Adatok
schawo2

0 bejegyzést írt és 349 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kína ambiciózus célt tűzött ki maga elé, nevezetesen, hogy 2045-ig világ vezető űr-nagyhatalommá váljon. Az ehhez vezető úton látszólag nagy léptekkel halad előre. Összetett Hold missziókat teljesít, rovert küld a Marsra, Oroszországgal szövetkezik egy holdbázis létrehozására, a héten pedig pályára…..
schawo2 2021.05.08 14:30:10
Mint minden évben, idén is elkészítette az InterNations nevű oldal a felmérését, melyben több mint 20 ezer határátkelőt (vagy expatot, ha úgy jobban tetszik) kérdeztek ki alaposan arról, mely városokban a legjobb szerintük élni. Egészen meglepő városok is szerepelnek a listán, leesett állam még…..
Reggel volt egy hanoi iskolában, amikor egy tizenéves diák bebotorkált az osztályterembe. Ahogy ült az asztalánál, vér kezdett folyni a széke alá – azon a reggelen bántalmazták szexuálisan. Amikor a tanár azt mondta, hogy tegyen maga alá zsebkendőket, és úgy üljön tovább az…..
schawo2 2019.06.29 21:47:28
@steery: Az utcafotózás általában a lecsúszottak ábrázolásáról szól.
Furcsa egy hely Írország, erősen vegyes tapasztalatokkal – legalábbis Márk szerint, aki összeszedte azt a tíz dolgot, amit a legjellemzőbbnek tart az írek kapcsán a pontosság szinte teljes mellőzésétől kezdve egészen a finoman szólva sem világhírű gasztronómiáig.  Írd meg…..
schawo2 2019.04.16 07:19:23
@Peter Tihanyi:

Á, annyira tagadtad, hogy szó szerint megerősítetted az egészet :D
Ahogy tippeltem, Villám úr egy talkshow-ba tér vissza a tévébe, amit a Last Week Tonight with Jon Oliver és a veterán Daily Show mintjára készít a Comedy Central. A Heti dörgés Villám Gézával című műsor a magyar Comedy Central első evening show-ja, és azért fontos hangsúlyozni, hogy a magyar…..
1900 körül. Amerikai gyapotfeldolgozó-üzem a Mississippi mellett..
schawo2 2019.01.22 08:44:08
@rallus: Hol van ennek az eredetije? A kiszivárgott hangfelvétel? Vagy egy ostoba álhírgyár idézetét kell olvasni ezen a blogon?
Elő a fantáziát! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
schawo2 2018.10.09 16:06:13
A TV2 idén ősszel bemutatott egész pályás letámadásának részeként visszahozta tavalyról az elég sikeres Ninja Warrior nevű vetélkedőt, amiben a kistarcsai műkörömépítő és a szekszárdi grafikus is megmutathatja, hogy ő a legügyesebb és a legerősebb az országban. Komoly változásokkal tért vissza a…..
schawo2 2018.10.09 14:57:12
@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Egy nyíltan NER tévénél ne csodálkozzunk.
Ez a kérdés napjaink talán legfontosabb közéleti kérdése, ha ritkán merünk is szembesülni vele, talán mert észleljük a bonyolultságát. De az, hogy jelenleg bűnözők, tahók és nímandok lakhatják be államunknak nem csak a fényben lévő pozícióit, hanem az eresztékeit is, akik példává és normaadóvá…..
schawo2 2018.08.27 16:59:13
A nemrég átadott híd, a Golden Bridge Vietnám Da Nang városa mellett található, melynek különlegessége két, a hegyoldalból kinövő hatalmas kéz, ami látszólag könnyedén tartja az elegánsan ívelő szerkezetet. A Gyűrűk Ura szobormonstrumait idéző hatalmas kezek ránézésre mintha a hegy részei lennének,…..
A szerdai napon az MTI híre nyomán két cikkben is foglalkoztunk az Indexen a horvát válogatott nyílt levelével. A Zlatko Dalic szövetségi kapitány, illetve a teljes válogatott keret és stáb által jegyzett szöveg számtalan érdekes megállapítást tartalmazott a helyi politika és futball kapcsolatáról.…..
schawo2 2018.07.18 17:24:00
@mérwiki: Összekeverted az MTI-vel.
Sokfelé dicsekszenek világszerte azzal, hogy az ő steakük a legjobb, de csak egynek lehet igaza. Megmutatom, melyiknek. ..
schawo2 2018.07.11 19:10:42
@Tamas Adt Lenhardt:
Szárazérlelés házilag: youtu.be/bxFxeod14ZM folytatás: youtu.be/tdERvPkObgY végeredmény: youtu.be/Z5jzfaeS3OM
A Xiaomi Amazfit Pace órájának megjelenése óta lassan két év telt el, így jogosan várhattuk az utódot. Ezt a ziccert nem hagyhatta ki a Xiaomi és vele együtt természetesen az a Huami sem, akinek többek között a jól ismert Mi Band szériát és az Amazfit Pace-t is köszönhetjük. Ezeket ismerve már elég…..
schawo2 2018.07.08 07:33:48
@JorEl: Ostobaság. A hivatalos ajánlások alapján 50m vízállóság elegendő az úszáshoz. Például egy nevesebb svájci óragyár ajánlása: www.zeno-watch.hu/vizallo.html Az 50m vízállóság azt jelenti, hogy az óra ellenáll 50m függőleges vízoszlop statikus nyomásának. Az úszás, snorkelezés és egyszerűbb, nem motoros vízisportok esetén még csak meg sem tudod közelíteni a dinamikus terheléssel ezt a statikus nyomást. Tényleg nyugodtan lehet vízbe vinni az ilyen 50m feliratos órát.

De ha használsz órákat, akkor már magadtól is tudod, hogy az 50m-es vízállóságú óra, ha a tömítése még nem öregedett el, gond nélkül használható. Sőt, a svájci, évtizedekkel ezelőtt (modern megmunkálási eljárások előtt) kitalált ajánlási táblázat ellenére a 30m vízállóság (tehát 3 bar nyomásállóság) is bőven elegendő úszáshoz. Persze ha elöregedett a tömítés, akkor a 300m felirat is kevés, a felirat festése nem fogja megvédeni az órát.
Ma Dunát lehetne rekeszteni magyar gémer youtuberekkel, de bő tíz éve más volt a helyzet: akkor egyetlen valamirevaló videojátékos csatorna volt a YouTube-on, ami még nem volt a Google-é. Ezt a - jó értelemben véve amatőr - csatornát úgy hívták, hogy A Rossz PC Játékok sorozat, és egy időben a…..
A Xiaomi név sokaknak nem cseng ismeretlenül. Nagyon meglepődtünk, amikor megtudtuk, hogy a minőségi termékeiről és alacsony árairól ismert Xiaomi egy újdonsággal állt elő...
Az elmúlt hetek gyakran feltett kérdése volt, hogy a Paypal-számlákra is vonatkozik-e az új bejelentési kötelezettség. Röviden a válasz: a PayPal számlákkal kapcsolatosan nincs külön bejelentési kötelezettség az adóhivatal felé. A belföldi cégeknek ugyanis január 31-ig be kell jelenteniük a…..
A december 9-i Hungarocomixon lehetett először hozzájutni, de mostanra már újságárusi terjesztésbe is kikerült ifjúkorunk kedvenc képregényantológiája, a Kockás. Helyesebben annak modernizált verziója, hiszen hiába a könnyes nosztalgia, 25 évvel később már nem biztos, hogy jó ötlet csupa olyan Pif-…..
Zuglóban, egész pontosan a Bosnyák téren található Remíz Burger már egy ideje a listámon figyelt, egy zuglói barátom tanácsolta annak idején, hogy valamikor mindenképp tegyek egy próbát. Nemrégiben sikerült is összehozni egy közös tesztet a már tapasztalt cimborával, egy kis megelőző sörözgetést…..
Sárkánykő Havas és Ser Davos átalment a tengeren, ladikon de ladikon, mert ott lakik a szőkenő, az üveghegy tetején, és ha nincs obszidián, akkor van nagy baj. Ezt Dany nem tudja, meg egyébként senki sem az északi népeken és Samun túl, de hát még csak a harmadik résznél tartunk. Sárkánykő egyébként…..
Nem is olyan régen jelent meg a blogon egy cikkünk, amelyben 6 szempontot soroltunk fel arra vonatkozóan, hogy mire is érdemes figyelni az óravásárlás előtt. Mivel nagy sikert aratott, ezért úgy döntöttük, folytatjuk, ezúttal pedig 5, a megfelelő méretű óra kiválasztásához elengedhetetlen tippet…..
Kőszegi Tamás erotikus kísérleti filmje, A Másoló (The Copyist) a világon egyedülálló módon egy fénymásolóval készült. A rövidfilm a fénymásoló pásztázójának torzulásain keresztül mutatja be a női testet és a szeretkezés közben átélt érzelmeket. Noha mindössze 8 perc hosszú, több mint 5 ezer…..
2014-ben Orbánéknak ahhoz, hogy újrázzanak, elég volt annyit mondaniuk, hogy folytatjuk. Nem a hatalmas csillogás és elégedettség, a lehetetlenül nagy siker volt az, ami miatt könnyes szemmel, boldogan ikszeltek a népek, elég volt annyi, hogy ezek nem a szocik. Négy év bizony kevés volt ahhoz, hogy…..
schawo2 2017.06.24 08:42:25
@gmihaly621:

Persze, a Négyes vitte el, mi? Azóta semmi fölöslegesre nem szórtak el több metrófelújításnyit, ugye?