Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyalogösvény

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túra hossza: 10 km Túra időtartama: 4 óra Túra jellege: könnyű túra, hangulatos ösvényeken, változatos terepen, végig szép kilátással Útvonal: Budapest II. kerület Nagybányai út 11-es busz végállomás - Görgényi út - Határ-nyereg - Virágos-nyereg - Csúcs-hegy - Tök-hegy - Szarvas-hegy -…..
Túra hossza: 10 km Túra időtartama: kb. 3 óra Túra jellege: könnyű túra, javarészt sóderes, zúzottköves úton, nagy emelkedő nincs. Érdemes magas szárú túracipőt húzni az egyenetlen, sziklás talaj miatt. Útvonal: Budakeszi Szanatórium utca buszmegálló - Petneházy-rét - Cserkésztábor -…..
Túra hossza: 4,5 / 7 km Túra időtartama: kb. 80-120 perc Túra jellege: könnyű túra, gyerekekkel is bejárható, nagy emelkedő nincs Útvonal: Biatorbágy vasútállomás - Katalin-hegy - Fő-kút forrás - Gyöngyvirágos - Mézesvölgy - Hosszú-hajtás-hegy - Hideg-völgy - Hidegvölgyi erdészház…..
Gyalogösvény Tavaszi séták 2021.04.21 10:02:38
    cím: Alázatos szolgája... :)      ..
Gyalogösvény Tavaszi séták 2021.04.03 13:32:02
A kökörcsin (Pulsatilla) a boglárkafélék családjába tartozik és mintegy száz faja van. Nevét az ótörök „kök” szóból kapta, ami magyarul kéket jelent, utalva ezzel a kökörcsinek színére – krónikáink eleinte kügülcsin néven említik. Néhány faját említek: leánykökörcsin, magyar kökörcsin, hegyi…..
Túra hossza: 12 km Túra időtartama: kb. 5 óra Túra jellege: könnyű túra, gyerekekkel is bejárható, nagy emelkedő nincs Útvonal: Héregi temető - Király-kút - Jusztinián-pihenő - Kis-Gerecse - GERECSE (634m) geodéziai torony - Bányahegyi-erdészház - héregi temető. Jelzések: P , P+ , K▲ , K ,…..
Bejegyzéseitekben videót és más beágyazható elemeket is tudtok tenni, ehhez a videóbeszúrás ikont kell használnotok. A felugró ablakba egyszerűen csak be kell másolnotok a videó linkjét (nem minden szolgáltató támogatja!) vagy embed kódját. Mindkét esetben ugyanúgy…..
Gyalogösvény Esztergom ősszel 2021.02.10 22:03:19
Úgy döntöttem, hogy régen készült fotóimat, melyek a fiókom (mappáim) mélyén hevernek, most közre adom. Ennyi idő távlatából a készítés körülményeire már nem emlékszem. Ezekben a cikkekben tehát nem az írásé, hanem a képeké lesz a főszerep, innen a sorozat címe: BARANGOLÁSOK - képekben. Ebben a…..
Gyalogösvény Holdvilág-árok 2021.02.10 16:06:10
Úgy döntöttem, hogy régen készült fotóimat, melyek a fiókom (mappáim) mélyén hevernek, most közre adom. Ennyi idő távlatából a készítés körülményeire már nem emlékszem. Ezekben a cikkekben tehát nem az írásé, hanem a képeké lesz a főszerep, innen a sorozat címe: BARANGOLÁSOK - képekben. Hát…..
Itt van a tavasz, a költés ideje, mesélek a nálunk költő madarakról: Sok évvel ezelőtt kihelyeztem az ablakomba egy házi készítésű madárodút, amit pár nap elteltével el is foglalt egy széncinege pár. Mondanom sem kell, nagy élmény volt végigkísérni a folyamatot az odúfoglalástól, a fészekanyag…..
Gyalogösvény Barangolás 2019.03.14 23:17:07
Telki Újfalu buszmegállótól a zöld négyzet vezetett föl a hegy felé, ez a rész egy viszonylag új, kertvárosias lakónegyede Telkinek. A községet elhagyva, hamar egy mezőre értem... ...aminek a felső sarkától indul egy tanösvény, méghozzá a 3 km hosszú Öreg Tölgy Erdei Tanösvény.  Ugyanitt már…..
  Túra hossza: 16,5 km Túra időtartama: 6 óra Túra jellege: 1 egész napos, közepesen könnyű túra, változatos terepen, végig jól jelzett utakon. Útvonal: Piliscsaba vasútállomás > Nagy-Kopasz > Gyertyános > Piliscsév(határa) > Studenka forrás > Basina (Pilisi kilátások) >…..
Télen is érdemes ellátogatni a martonvásári Brunszvik-kastélyhoz. Én is így tettem minap. A Budapesttől mindössze 30 kilométerre fekvő városban hozzávetőlegesen 5672 fő lakik. Ez azt jelenti, hogy négyzetkilométerenként 178,9 embert találunk. Na ez persze nem minden négyzetkilométerre igaz, mert…..
2017 december 10-én elindultam a Mátrába, hogy egy kis friss levegőt szívjak. Induláskor még nem is gondoltam, milyen csodaszép világ vár majd rám odafönt. Emlékeim szerint a hegység lábánál még nem volt nyoma hónak. Viszont ahogy kanyarogtunk föl a Pásztót Mátraszentimrével összekötő úton,…..