Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andor77

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Berliner Kurier hétvégi száma listát készített a “világ legőrültebb diktátorairól”. A felsorolás hét vezetőt nevezett meg, köztük az izraeli miniszterelnököt. A listán szerepel Basar Aszad, Kim Dzsong Un és Robert Mugabe, hiányzik viszont a hágai nemzetközi bíróság által háborús bűnökért körözött…..
Nagyinterjút készített Németh Sándorral eheti számában a Figyelő. A beszélgetést szemlézte a 444, az index és a 24.hu is, de az összefoglalókból több fontos rész kimaradt. Most pótoljuk. (A teljes interjú a Figyelő 2017/6 számában olvasható.)..
Andor77 2017.02.11 13:10:55
@vfo: Jézus nemcsak a vallási vezetőkkel szemben merte felvállalni a véleményét. Heródesnek is beszólt: " És monda nekik: Elmenvén, mondjátok meg annak a rókának… " (Lukács 13:32)

Keresztelő Jánosnak is volt üzenete nemcsak a vallási vezetők irányába, hanem az állam képviselői felé, az adószedők és a katonák felé.

Jézus követői között is voltak olyanok, akik állami tisztségeket is betöltötték. Ezt egyébként sehol sem tiltotta meg Jézus nekik. Gondoljunk csak Nikodémusra, aki a zsidó Szanhedrin tagjaként is Jézus követője volt, vagy a római századosra, akinek a szolgáját Jézus meggyógyította, vagy ott van a Filippi levélben Pál által is köszöntött Erasztusz, aki a város kincstartója volt!

Az Ószövetség pedig tele van olyan példákkal, hogy az Isten emberei egyszerre voltak spirituális emberek és egyszerre be tudták tölteni állami tisztségeket is Ilyen volt Dávid király, ilyen volt Dániel próféta, vagy Nehémiás. Tehát Istentől egyáltalán nem idegen az, hogy az ő emberein keresztül az aktuálpolitikára is befolyást gyakorol.

Amikor szükségét érezte, akkor Pál apostol is élt a római polgárjog által biztosított jogaival: "amikor azonban szíjakkal lekötözték, azt mondta Pál az ott álló századosnak: szabad-e nektek egy római állampolgárt itélet nélkül megkorbácsolni?" (Apcsel 22:25)

A hit gyülekezete, ahogyan minden más egyház tagjai nyugodtan politizálhatnak a lelkiismeretük szerint. Minden állampolgárnak jogában áll beleszólni a közügyekbe! Csak azért, mert valaki hívő, még ne vitassuk el a jogát ettől. Csak azért, mert valaki hívő, még ne vitassuk el a jogát ettől. Az én szememben még dicséretes is, ha egy közösség tagjai aktívan politizálnak, hiszen ez azt jelenti, hogy nem közömbösek a saját és embertársaik sorsának alakulása iránt.

A hit gyülekezete valóban kap normatív támogatást, de azért az is igaz, hogy összehasonlíthatatlanul kevesebbet, mint más, tradicionális vallási felekezetek. Minden valószínűség szerint a hívők önkéntes adományai messze felülhaladják az állami támogatásokat.
Andor77 2017.02.11 14:37:23
@vfo: az, amiket írsz arról, hogy milyen feladatai vannak az egyháznak, helytálló. Csak hogy itt nem áll meg a dolog, mert nem egy légüres tér ben élünk. Nem barlangokban élő szerzetesek vagyunk. Nem oszlopok tetején imádkozó szentek. Őszintén szeretnénk jobbá tenni a körülöttünk levő világot. Ezt akkor nem tudjuk megtenni, ha a fejünket beledobjuk a homokba és nem veszünk tudomást a körülöttünk zajló eseményekről.

Pl. ha Politikusok vagy más közéleti személyek antiszemita módon nyilvánulnak meg, szerintem elsősorban a keresztények kutya kötelessége az, hogy felhívják az emberek figyelmét ennek a veszélyeire

Ha erősödni kezd a politikában egy erkölcstelen, bibliaellenes együttélési formák hirdetése, akkor is a hívők feladata az, hogy rá mutassanak, ennek nem lesz jó vége.

De ugyanígy az iszlámizmussal szemben erkölcsi kötelességünk felemelni a szavunkat, az abortusszal szemben, az ezoterikus ébredéssel szemben, a korrupcióval szemben, A GENDER ideológiával szemben, és így tovább… A követted az elmúlt évtizedben a hit Gyülekezetében elhangzott beszédeket, akkor bőven hallhattál mindezekről is, amellett hogy az evangélium hirdetése központi Üzenet maradt.

Az egyházat nem azt teszi hitelessé, ha üldözik. Istennek nem az az akarata, hogy a keresztényeket megöljék és az egyház kizárólag a társadalom perifériáján levő, szegény rétegekből álljon. A pénz nem rossz dolog, csak ha rossz módon jutsz hozzá és ha rossz dolgokra költöd.

A hit gyülekezete számtalan módon bemutatja Krisztus természetét az emberek felé . A legfontosabb, hogy hirdeti az evangéliumot, szóban, írásban, online és offline formákban, könyvekben És előadásokban, prédikációban népszerűsíti a bibliát, és Jézus Krisztus személyét. Rengeteget adakozik a szegényeknek, oktatási feladatokat vállal, börtön missziót üzemeltet, sérült gyerekek felé és külön szolgálatot tart fenn, felnőtt oktatást is végez, ezen keresztül sok nehéz háttérből jövő magyar és roma embernek segít a felzárkózás ban, katasztrófahelyzetekben nyújt segítséget…

Nyilvánosan hozzáférhető információ az, hogy mennyi támogatást kap egy egy ház például az 1 %-os felajánlásokból, a normatív iskolai támogatásokról is mindent megtalálsz az interneten. Nincs semmi elrejtett Titok, a hívők pedig nem buta emberek, tudják, hogy mi mindenre adják oda a pénzüket.
A tengerészgyalogság 66 éves, nyugállományú tábornokát választotta Donald Trump leendő védelmi miniszterének. A Pentagon új vezetője az egyik legtapasztaltabb stratégának számít az amerikai hadseregben, aki az Iránnal kötött atompaktum legélesebb kritikusa volt, nyugdíjaztatása is részben a Barack…..
Ugyanazon a napon, amikor az UNESCO másodszor is olyan határozatot hozott, ami tagadja Jeruzsálem és a Templom-hegy múltját, Izraelben régészek közzétették az eddig ismert legrégebbi héber nyelvű dokumentumot, ami említést tesz Jeruzsálemről. A Jerusalem Post beszámolója szerint az i.e 7. századi…..
Több mint egy percen keresztül erős kürtzengéshez hasonló hang hallatszott Jeruzsálem nyugati negyedében. A hangjelenséget a felvételek alapján látványos felhőgyűrű kísérte. (Frissítés: A felvételt eredeti publikálója eltávolította az oldaláról, így a hitelessége kétséges.) Felhőgyűrűkről blogunkon…..
Elhunyt Elie Wiesel. Élettörténetét érdemes elolvasni, tanulságos, megrázó. Nobel-békedíjas, világhírű békeaktivistaként halála nagy hírértékű, így a legnagyobb magyar portálok is beszámoltak róla. Úgy döntöttem, beleolvasok a kommentszekcióba. Hiba volt...
Sorozatunk előző részeiben a természet jól ismert, ám máig magyarázat nélküli jelenségeiből illetve a jövőbelátás leghíresebb eseteiből válogattunk. Ezúttal a történelem és a tudomány határterületeire kalandozunk, hat rejtélyes régészeti lelet kapcsán. 1. A…..
Andor77 2015.03.05 18:00:48
@Bobby Newmark: Amikor az érvek elfogynak, jön az indulat, a sértegetés. Nem baj, ezek valóban leperegnek, talán egy nap rájössz arra, hogy a világnézetedet el nem fogadó emberek nem agyhalottak, fejlődésképtelenek, csökönyösek. Ébresztő! Egy egész világ vár odakint, tele izgalmas dolgokkal, és sok megmagyarázhatatlan jelenséggel.

Tiszteld a másik embert, úgy is lehet egymással beszélgetni.

Annyira ne higgyj fanatikusan az igazadban, hogy kizárod azt, hogy esetleg tévedhetsz!
Andor77 2015.03.10 12:32:30
@Pipas: A cinizmus és a vitapartner értékeinek a lifikázása akkor kezdődik, amikor az értelmes és kultúrált, egymást tisztelő érvelés végéhez ér. Ezt ne. Maradjunk hát meg kultúrált vitapartnerek.
Andor77 2015.03.10 12:35:56
@Pipas: A katolikusokat se sértsük meg azzal, hogy Hitlert közéjük soroljuk. Attól, hogy valaki az érdekeinek megfelelően használja a katolikus jelzőt, még nem az. Hitler nyilvánvalóan sárba taposta a katolikus egyház minden értékét, a német felsőbbrendűségben, a fajelméletben és okkult jelenségekben hitt (pl Longinus lándzsája), a kereszténységben nem.
Meglepően sok mindenről azt gondoljuk, hogy ismerjük, ám még sincs rá válasz. Más dolgokat megismerhetetlennek vélünk, mégis vannak emberek, akiket mégsem ér meglepetésként, ami történik. Sorozatunkban ilyen esetekből válogatunk, a teljesség igénye nélkül. Először jöjjenek…..
Andor77 2015.03.01 10:27:18
@sas70: "Many early reports say that the ball eventually explodes, sometimes with fatal consequences, leaving behind the odor of sulfur." (Wikipedia)

Ez alapján tényleg többen megtapasztalták a kénes szagot.

Érdekes, hogy utal a Wikipedia két felmérésre, az egyik 1960-ból való, eszerint a Föld lakosságának 5 százaléka látott gömbvillámot. A másik kutatásban pedig 10,000 beszámolót vizsgáltak meg
Az amerikai Northwestern University kutatói megállapították: az emberi szervezet tudat alatt valóban képes bizonyos események előre érzékelésére és ezekre fizikai reakcióval is reagál az esemény bekövetkezése előtt. Az “előérzet-kutatás” során az 1978 és 2010 között…..
Andor77 2015.02.28 16:16:59
@Pipas: ha egyet idézel, korrekt lenne az összeset. Mist mennem kell, de válaszolok megint, ahogy tudok. Klassz estét, Pipas! :-)
Andor77 2015.03.01 00:12:01
@Pipas: Az idézet Suetoniustól természetesen nem bizonyítja a keresztre feszítést, a sötétséget, feltámadásokat. Viszont a szakértők többsége egyetért abban, hogy itt Jézusra történik utalás, valamint ugyanarra az eseményre, amire az Apostolok Cselekedete is utal a 18. fejezet 2. versszakában, azaz a zsidókat Rómából a kereszténység elterjedése miatt űzték akkor ki. A világhírű Josephus szakértő Louis Feldman professzor is ezt a magyarázatot támogatja.

Amit a Testimonium Flaviumról írtál, az éppen megerősíti Jézus történelmi létezését - az isteni mivolta és a csodák megmarad a mi döntésünk elfogadni vagy nem.

Az ókortörténészek és Biblia-kutatók között szinte egyöntetűen elfogadott, hogy

1. A názáreti Jézus egy valóban létező személy volt.

2. Keresztre feszítették.

3. A tanítványai nagy meggyőződéssel hittek a feltámadásában - mindenüket elhagyták, vállalták az államhatalom haragját, üldözését és a hitükért készek voltak meghalni - persze nem attól válik igazzá, amiért meghaltak, de az eléggé valószínű, hogy nagyon erősen hittek Jézusban és feltámadásában.

Én nem azt mondom, hogy ha követed Jézust, akkor majd a Mennyben jó lesz azt szevassz itt meg kínlódd végig az életed és foszd meg magad minden jótól. Épp ellenkezőleg. Ha követed Jézust, akkor leszel a legboldogabb már itt a Földön, nem leszel a szenvedélyeid rabja, nem ezekre megy majd el az erőd, a képességeid, hanem ki fogsz virulni, ki fogsz bontakozni, kevésbé jellemez majd a reménytelenség, cinizmus, pesszimizmus, viszont tele leszel kreativitással, erővel, örömmel, reménnyel, bátorsággal.

A Biblia szerintem megérdemli, hogy nagyobb tisztelettel fordulj felé, olvasd, tanulj belőle, add meg az esélyt a Szerzőnek, hogy megszólítson rajta keresztül. Na nehogy má az európai civilizáció egyik alapművét ennyire lebecsüljük - nagyon okos, bölcs dolgokkal van tele. Ezt úgy írom, mint a Biblia rendszeres olvasója - csúcs könyv!
Andor77 2015.03.01 00:23:29
@Emmanuel Goldstein: a vallás nem jó dolog. Jézus viszont élet. Én jártam vallásos iskolába, tele volt képmutatással. A templomban is tele volt ürességgel, nagy semmi. Ismertem alkoholista papot. Ismertem olyat, aki az egyik bárányát teherbe ejtette. Én a Hit Gyülekezetében találkoztam hiteles hívő emberekkel, akik szövege mögött ott volt a tartalom, az egész életük sugározta felém a szavaik hitelességét. Nem azt mondom, hogy a HGY-ben csak hiteles hívők vannak és azt se, hogy ezen a közösségen kívül nincs máshol hiteles kereszténység. De itt baromira van, ezt tanúsíthatom. Őszintén kívánom, hogy te is találkozz Jézussal és hiteles hívőkkel!