Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bLina

22 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasóm, bizony jó régen nem volt már bejegyzés. Sajnos egy pusztító, ovis vírust hozott haza az 5 évesünk, így majd 1,5 hétig küzdött a Család az „életben maradásért”. Természetesen témák naponta születnek a fejemben, így most igyekszem mindent…..
bLina 2015.05.15 12:58:14
@hiuzlany:

Kedves Kismama Társ! ;)

Én magam nem vagyok szakember, így véleményemet testépítő edző szakember segítsége alapján valamint a saját tapasztalatom szerint alakítottam a fenti írásban. Jelenleg én is várandós vagyok, immáron a második kislányommal. A mai napig (második trimeszterben vagyok) sportolok heti 4-5 alkalommal. Persze egészséges, normális terhesség mellett. Azt gondolom, hogy nyugodtan folytathatod az általad választott mozgásformát.Amit nekem tanácsoltak és én is tovább adhatom számodra, az az, hogy óvakodj a medence felesleges,plusz terhelésétől. Illetve a mellizmokat sem ajánlatos már ilyenkor "piszkálni", hagyjuk had dolgozzanak azok a tejmirigyek. ;) Én magam heti 3 otthoni súlyzós edzést végzek,jellemzően kis súllyal és magasabb ismétlésszámmal. ÜLVE! Ezen felül heti 2 aerob mozgást is végzek, 40 perc hosszan.Ez lehet ütemes séta ( kiváló pl. a nagyobbért az oviba elsétálni) vagy az emlegetett Rubint Réka féle kismama torna. Mindezt addig folytassuk amíg nem megterhelő és nem érezzük soknak. :) Egyébként én "szerencsés" vagyok, mert orvosi utasításra sportolok. A meglehetősen alacsony vérnyomásom miatt kifejezetten ajánlott a mozgás és némi fizikai "pörgés"... Sok sikert kívánok a babavárásodhoz és egészséges, boldog Babát és persze Mamát! ;) bLina
Ma reggel egy meglepően finom és annál is egészségesebb reggelivel kezdtem a napot. Gondoltam megosztom Veletek is, hiszen a jó dolgokat sosem szabad magunkban tartani. ;) Hetek óta szemeztem a kedvenc áruházamban a Chia mag nevezetű, kis, fekete magokkal teli zacskóval. Valahogy…..
Ezúttal egy kifejezetten rossz receptet hoztam Nektek! Tudom, hogy általában finom ételeket illik ajánlani, de remélem ezzel a bejegyzéssel sikerül megelőznöm, hogy Te kedves Olvasó az idődet és a pénzedet pocsékold a hangzatos, egészséges desszertre. ;) Gondoltam legyen valami…..
Ki ne ismerné gyermekkorunk egyik legkedvesebb Disney meséjét, amelyből a fenti mondat származik. „ Szép vagy, szép vagy szép Királynő, de Hófehérke szebb te nálad!”- Válaszolt a tükör. Ez volt a mondat amely drasztikus elhatározásra készteti szép Királynőnket, aki…..
Ki ismeri az érzést, amikor reggel csapódik az ajtó és mindenki összenéz, hogy „Na! Megjött.” Ülsz a munkahelyeden és tudod, hogy meg fog érkezni. Hurrá! Ő az. A kellemetlen kolléga. Nem, nem biztos, hogy Ő pont a Főnök. Lehet egy szimpla munkatárs is, aki képes nap, mint…..
Kedves Olvasóm! A következőkben egy olyan témáról osztom meg Veled gondolataim amely – bár a mindennapok része – sokszor megosztó és ellentmondásokat szülő lehet. Konkrétan a munkáról és annak két külön aspektusáról lesz szó. Erről a témáról mindenkinek meg van a…..
Mióta ismételten a várandós kismamák táborát erősítem, újra előjönnek az immáron 6 éve elfeledett aggodalmak és félelmek. Az egyik ilyen a „Jajjjjj csak ne repedjek szanaszét!”. Gondolom, nem vagyok ezzel egyedül. Sokan féltjük a bőrünket (is) a terhesség során.…..
A minap érdekes telefonbeszélgetést folytattam egy kedves barátnőmmel.  Ő mesélte nekem, hogy mivel tini kora óta igen nagyok a cickói és hirtelen nőttek meg, folyamatos ápolást igényelnek. Történetesen arról mesélt, hogy olvasta a bejegyzésem (A nagy zöld trutyi teszt!) és Ő…..
Egy kedves ismerősöm szerint: "A brokkoli maga a komplett patika!" És mivel nem csak egészséges - de finom is - így előszeretettel használom!   Most bemutatom Nektek a kedvenc brokkolis salátámat. Hozzávalók: 1 nagy fej brokkoli 2 maroknyi aszalt áfonya 1 nagy doboz…..
Habár kedvencünk dorombolása, és maga a lénye is gyógyító hatással lehet Ránk, tudjuk, hogy sok ember szenved macskaszőr-allergiától. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy Mi macskaszerető emberek, akik netán még allergiások is vagyunk, hogyan folytassuk az életünket? Maradjon a…..
Biztosan Ti is hallottátok az egyik legnagyobb kereskedelmi rádió Valentin napi akcióját melynek lényege az volt, hogy összehoznak két, egyedülálló, ismeretlen embert egy romantikus hétvégére. A cél az lenne, hogy hazatérve a hétvégéről már ne az egyedülállók táborát…..
A mai napon részt vettem a FEHOVA Winter Dog show első napján.   A Hungexpo területén, két csarnokot felölelő kutya szépségversenyt találhatunk. A kicsitől az óriás testűig, kopasztól a hosszú szőrűig mindenféle és fajta kutya teszi tiszteletét - a gazdival együtt - ezen a…..
Megfogadtam a blog elindításakor, hogy nem fogok klasszikus "női" oldalt vezetni. Nem lesznek kence tesztek, hajtrendek, bugyi divat...  Viszont lesz minden más - ami Nő. De! Most megdőlt az elméletem. Illetve nem most, mivel már két hete újságolom mindenkinek a környezetemben mennyire…..
Hamarosan Nők tömegei rohanják meg remegő lábakkal a mozikat. Igen, arra a filmre gondolok! A nyakkendős pasira aki előszeretettel kínoz hölgyeket szexuális célból. Mégis vonzó, mégis megbocsájtható módon teszi mindezt.   De Mi most nem ezt a vonalat lovagoljuk meg. Hanem ennek…..
Izgulok. Hétvégén színházba visszük a gyereket. Nem, nem olyan bábszínház félébe ahol ki-be, fel-le ugrálhat előadás közben. Hanem olyan igazi „felnőttesre” az Operettbe. Persze mivel 6 éves lesz így gyermek darabot választottunk, de ez akkor is már egy komoly, egy helyben…..
Hamarosan itt a szerelmesek napja, azaz a Valentin nap. Van aki ünnepli és van aki határozottan elutasítja. Tulajdonképpen mindkét álláspont érthető, hiszen a szerelmesek nem csak egy adott napon fejezik ki szeretetüket a másik felé. Ugyanakkor ártani sem árthat egy kis plusz…..
Egy igazán finom, egészséges, színes köret - nem csak vasárnapra!   Hozzávalók 4 személyre: 3 nagy fej cékla 2 nagyobb darab sárgarépa 1 nagy darab alma só, bors, bazsalikom, oregánó balzsamecet olivaolaj   Elkészítés: A kerámia tálat kikenjük olivaolajjal. A…..
A Nő-másképp Helló Narnia! 2015.02.07 12:53:00
Gondolom ismeritek az érzést ? Igen, azt amikor senkihez és semmihez nincs kedved. Mindenki hagyjon lógva, ez ma nem az a nap... Sokáig nem tudtam mit kezdeni magammal ezeken a napokon. Aztán évekkel ezelőtt rátaláltam egy módszerre amely mindenki előtt nyitva áll és segít…..
Nem, nem a mogyoró allergiáról  és nem is a kedvenc csokimról lesz szó. Társat keresünk! Illetve én már nem mert olyan mázlim volt, hogy találkoztam álmaim netovábbjával és jól össze is házasodtunk. De rajtam kívül még sok Nő társam jár abban a cipőben manapság amiben…..
Együnk, igyunk! Oké, na de… Mit? Mikor? Mennyit? Sütve? Főve? Nyersen? És még sorolhatnám. De nem fogom. Mert nem szeretném. Mert elegem van! Szerintem Neked is… Nap mint nap olvasom és hallom, hogy hogyan kellene egészségesen és a „trendnek” megfelelően étkeznem. Egyél…..