Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csapogi (Pogonyi Csaba)

22 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És még: új angol House of Cards, a végleges BREXIT terv és megnyílt a kibővített Panama-csatorna. Heti linkajánlónk.  Brexit szekció: Nem lesz Brexit, a végén úgyis megegyeznek - Gideon Rachman (FT) Anglia az angoloké - avagy próbáljuk megérteni a Leave oldalt is (Marginal…..
Még rengetegen fognak írni a tegnapi brit szavazásról - mi is! -, de a téma fontossága miatt ma Brexit különkiadással jelentkezünk. Heti linkajánlónk: kettészakadt Britannia, az akár így megmenekülő EU, kezdjük komolyan venni Trumpot és a pokol nagyijai Az idős, alacsonyan képzett kétkezimunkás…..
Megmondjuk, hova utazz, ha kevés pénzből úgy akarsz dőzsölni, mint a Pesten őrjöngő brit turisták! Tavaly megnéztük, hogy hol ér legtöbbet a magyar turista pénze. Eltelt egy év, idén is szeretnénk vakációzni, szóval frissítettük a listát...
És még: szaúdi vágyálmok, Tesla szuper-légtisztítója és a világ legdrágább tárgya. Heti linkajánlónk.   Donald Trump-on nem fognak a szokásos fegyverek (Dilbert)..
És még: az alapjövedelemről, klímaváltozásról és a fogyásról. Heti linkajánlónk.   Amerikában is erősödik a putyini propaganda. És Trumpot nyomatja. (Politico)..
És még: mitől jó egy team? és képek 2016 Szovjetuniójából. Heti linkajánlónk.   Robotblokk: Közeleg a következő, és egyben végső olajválság? - a robotautók is benne vannak! színes-szagos ábrák + videó (Bloomberg)..
Öt sokkoló ábra arról, milyen korán halnak az emberek Magyarország egyes részein...
Egy metrómegálló távolság 80 ezer forintos különbséget is jelenthet az átlagos négyzetméterárban. Kitalálod, hogy melyik az a megálló? Londoni mintára feltettük egy térképre, hogy változnak a lakásárak megállóról megállóra. Avagy tessék vigyázni, az ajtók…..
A következő években át fognak alakulni a világ földgázpiacai és ennek hatásai Magyarországot is el fogják érni. Az átalakulás a cseppfolyósföldgáz piacán fog elkezdődni, ezért ez a poszt azzal foglalkozik, hogyan működött eddig ez a piac és mik azok az események, amelyek…..
És még: hupikék törpikék a gazdaságról és szofisztikált robotraktárosok. Heti linkajánlónk.   Az orosz állami troll kitálal (Radio Free Europe) Frontvonalon is lehet gyárat működtetni (ha nagyon kell) (NYT) A hupikék törpikék elmagyarázzák a gazdasági…..
Holland és angol turisták a pesti bulinegyedben az árakat nem nézve rendelik a túlárazott kézműves söröket és trendi burgereket. Hova kell utaznia a magyar turistának, hogy gazdagnak érezhesse magát? A Guruló Hordó rendhagyó módon utazási tanácsokat ad. Hurrá, nyaralunk!…..
És még: Görögország és adózás, Szlovákia és Apple, illetve képek Transznisztriáról és gyönyörű benzinkutakról. Heti linkajánlónk.   9 kérdés Szaud Arábiáról, amit mindig is fel akartál tenni (Vox) Putyin kirúgása a SWIFT-rendszerből túl fájdalmas lenne…..
És még: az olcsó olaj és az elektromos autó, startup-buborék és a szerencse tényleg forgandó. Heti linkajánlónk.   Az EKB kilövi a rakétát. Csak nehogy besüljön (Bruegel) Mit tehet Putyin? Van a rossz, és a még rosszabb (Streetwise Professor) Az olcsó olaj sem…..
És még: atomerőművet Kínában sem könnyű építeni és Superman kerestetik. Heti linkajánlónk.   A háborúhoz három dolog kell: GDP, GDP és GDP... (Bloomberg) ...és pont ez fog hiányozni az oroszoknak (The Economist) ...és ez még olyan furcsa dolgokhoz is vezethet,…..
Úgy tűnik, ezen a télen nem áll le az orosz gázimport Magyarországra. És Ukrajnában sem fognak fázni. Folyt. köv. jövőre. Pogonyi Csaba és Vargha Péter Simon írása. Putyin aláírta. Forrás: Kyiv Post Tegnap Brüsszelben Oroszország, Ukrajna és az EU aláírták azt a…..
És még: hogyan győzd meg barátaidat a klímaváltozásról, a kaliforniai rezsicsökkentés káros hatásai, új tech-blog az FT-n és a kukorica növekedéséről. Heti linkajánlónk.   Valentinyi Ákos írása Tirole-ról (The Conversation) A többi link a tovább-ra kattintva…..
És még: Az izlandi együttműködés rendszere él és virul, kamerát minden állami alkalmazottra és színes-látványos videó a tengerek feltérképezéséről. Heti linkajánlónk.   Ahol a napenergia támogatás nélkül is pörög (Vox.com) Putyin rémálma: az OPEC belső…..
És még: India és a klímaváltozás, idomított tőzsdepatkányok és a köztünk élő kiborgok. Heti linkajánlónk.   Skócia: a függetlenséges népszavazás megvolt, mikor jön az EU-s? (Mainly Macro) Japán és a válságkezelés (Fistful of Euros) Mi a válasz a legtöbb…..
A héten végre elindult a Bubi 1000 fős tesztüzeme, egyre több ember használja és egyre többen beszélnek róla. Visszatérő elem, hogy ezt az egészet a turistáknak építettük: EU-s pénzből EU-s turistáknak.    Forrás: 444.hu Már előre elárulhatjuk: a Bubi nem a…..
Miért mások ezek a palesztin fiatalok, utasszállító-lelövések története, a közelgő kínai válság És még: miért szerették Hitlert amikor utálták a nácikat? Heti linkajánlónk.   Nem az első eset, hogy civil gépet lőnek le Ukrajna felett... (Vox) Ez a Gáza már…..
A vox.com nemrég közölt egy összeállítást arról, hogy melyik foglalkozás mennyit fizet Amerikában. Ez adta az ötletet, hogy összeszedjük, Magyarországon mennyi az átlagbér foglalkozásonként. Lehet böngészni, mindenki keresse meg saját magát, majd döntse el, elégedett-e a…..
A világ legfélelmetesebb autoriter vezetői közül sokan mesterségesen tartják fiatalon magukat: divat vagy racionális választás? A moszkvai divatdiktátor: Vlagyimir Vlagyimirovics (61)Forrás: Celebchanges.com Putyin tesztoszteronja nem tesz jót a demokráciának – írtuk pár…..
Véget érhet az ingyenes tömegközlekedés, Teczár szerint a nyugdíjasok veszélyben vannak a buszokon. „Éppen két nyugdíjas barátommal utaztunk egy szórakozóhelyre, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy nekem kell buszjegyet vennem, ők viszont ingyen felszállhattak” - vázolta…..
A faluház felújításának kivitelezése, mely 2009. júliusában kezdődött, 2009. december első hetére befejeződött. Mindössze 6 hónap alatt, a kitűzött határidő előtt. A projekt számokban: 884 lakás; 3000 lakos; 43.500 m2; 15 darab 10 emeletes lépcsőház 1.2 milliárd…..
Mint arról a sajtóból értesülhettünk, az MSZP házi Neója, Cserey Gyula angol nyelvkönyvet adományozott a Brüsszelbe igyekvő Áder "öööájdonthírjú" Jánosnak. Az akciót vonakodva bár, de ötös alára értékeljük. Aggódunk Áder természetes és egyedi nyelvjárása…..