Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unDOGmatik

104 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legtöbbször a jutalomfalattal kapcsolatban azok a problémák merülnek fel, hogy a gazda nem akarja használni, mert nem szeretné ha a kutya csak a kajáért dolgozna, vagy, hogy a kutya nem motiválható étellel.Viszont sokszor a pozitív megerősítésen alapuló képzések mintha varázsszerként állítanák be,…..
Az a nagyon nehéz a kutyákkal, hogy sokszor túlbecsüljük őket, sokszor pedig alul. Aki régóta él velük számtalan olyan dolgot tapasztalt már, amire nincs - és lehet nem is lesz - tudományos magyarázat, és a kutatók sem jelentik ki kutatásuk összegzésében, hogy “tehát ez így van”, mivel a…..
Lássuk csak ezt a képet: Gandalf elvileg nem akarja kirabolni szegény kiskutyát, ami persze kétséges, ha jobban megnézzük, nem tűnik valami megbízhatónak. És persze ez a helyzet is csak módjával vicces… amikor egy órán keresztül kell kergetni a kutyát egy másik kutya labdája miatt, akkor általában…..
Sokszor elvárás a kutyával szemben, hogy tisztelje a gazdáját, szóval beszélgessünk pár szóban arról, mi a helyzet ezzel és az ehhez hasonló igényekkel. Nem is kell ennyire elvont fogalmakig elmenni, nézzük először meg milyen az a „rossz kutya”. Rág? A kutyáknál ez egy meglehetősen természetes…..
unDOGmatik Ha végre itt a nyár... 2022.06.22 12:04:53
Hosszú nappalok, jó meleg nyár - a legtöbb ember végre pihen az egész éves hajtás után. A kisállatokkal többet foglalkoznak, a kutyák végre sokkal több időt tölthetnek a szabadban. A nyári meleg ugyan kellemes, ugyanakkor veszélyeket is tartogat a kis kedvencek számára. Nézzük meg, mire érdemes…..
Yaku 1 éves múlt, javában kamaszodik, szóval van egy 26 kilós testben élő, fejben nagyjából 4-5 hónapos kiskutyám. Néhány napja a szomszédunk kitett egy kiselejtezett tükröt a lépcsőházba, amit sikerült felfedeznie – ezt mindenképpen jelnek veszem arra, hogy fejlődik az agya, és lehet még ebben az…..
A szituáció: Egy kedves barátommal sétáltattuk idős, de aktív kutyáját, akivel egy akkor érkező fiatal kutya túl durván, fájdalmasan kezdett "játszani": teljes testével ráugrált, feldöntötte és még ekkor sem hagyta békén. A helyzet megoldása után az alábbi mondatokkal találkoztunk a…..
Minden kutya egyéniség, különböző személyiségük van, különböző dolgok érdeklik őket, különbözőképpen játsznak, akár akkor is, ha ugyanabba a fajtába tartoznak. Vannak, akik magabiztosak, imádnak játszani és vannak, akik visszahúzódóbbak. Vannak, akik szeretnek hangokat kiadni játék közben (is) és…..
Közeledik az év vége, az ünnepek - és persze a kutyások által nem túl kedvelt szilveszteri tűzijátékozás. A szerencsésebbek könnyen átvészelik, mert kedvenceiknek nem okoz nagy megterhelést a fél (vagy több, mint fél) napos durrogtatás, míg másoknak rémálom, mert kutyájuk félelemtől reszketve tölti…..
Ha valaki megkérdezné, mind azt mondanánk, még szép, hogy kiállunk a saját kutyánkért, bármit megtennénk a biztonságáért, hogy egészséges és boldog legyen. A valóságban azonban szembetaláljuk magunkat olyan helyzetekkel is, ahol a társadalmi nyomás vagy egyéb tényezők miatt nem mondjuk ki, amit ki…..
Karácsony közeledtével először is egy nagyon fontos dolog: ne ajándékozz kutyát (vagy más állatot), kivéve, ha plüssből van. Egy kutya tartása, nevelése időigényes feladat, nagyon sok állat kerül utcára, menhelyre, mert azt hitték cuki lesz, aztán kiderül, hogy bepiszkít, mindent szétrág, nem…..
Szerencsére egyre többször kerül szóba, hogy a félelem érzelem, ezért nem lehet megerősíteni simogatással, jutalomfalattal, játékkal, stb. A félős kutyát érdemes nyugtatni, olyan környezetet biztosítani neki, ahol biztonságban érezi magát, elterelni a figyelmét, ellenkondicionálni finom falatokkal.…..
Köztudott, hogy a kutyák nagyon hatékonyan találják meg az eltűnt személyeket, bizonyos esetekben azonban nehézségbe ütközhetnek. Hiába a megfelelő tréning, és hiába megy minden tökéletesen a gyakorlások során, éles helyzetben mégsem mindig működik elvárt módon a keresés. Most úgy tűnik, mint oly…..
Az öreg kutyák a legjobb kutyák: ismerik a szabályokat, nincsenek tele energiával minden pillanatban, és semmit sem szeretnek jobban egy jó szundikálásnál. Persze van ennek hátulütője is, az ember hajlamos kevesebb időt tölteni velük. Lehetséges, hogy kedvencednek már nincs szüksége hosszú sétákra,…..
Sétáltok az utcán kedvencetekkel, amikor hirtelen egy kinyíló lépcsőházajtóból az arcotokba robban egy idegen kutya. Ismerős a helyzet? Alapvetően lehetséges, hogy a szituációból semmi gond nem lesz, a kutyák találkoznak, megszaglásszák egymást, és mindenki megy a maga útjára. A helyzet mégsem…..
Sosem árt egy kis udvari etikettet tanulni, ki tudja, mikor lesz hasznos? Az jelen esetben nem annyira lényeges, hogy a korrekt megszólítás „Your Majesty”, a későbbiekben „Ma'am”, vagy hogy az uraknak illik fejet hajtani, a hölgyeknek pedig egy kicsit pukedlizni. Ami viszont lényeges: semmiképpen ne…..
Kutyáink, és ami azt illeti az állatok nem csak a képzés alatt, hanem a hét minden napján, a nap 24 órájában tanulnak a környezetükről, és viselkedésük következményeiről. Kedvenced viselkedését és világról alkotott képét befolyásolja a veled való kapcsolata, más kutyákkal, emberekkel való…..
1. A gazdák jobb eredményekről számoltak be jutalmazás alapú képzés eseténEgy 2008-as kutatás alapján az így nevelt kutyáknak kisebb eséllyel lesz viselkedési problémája.(https://www.journalvetbehavior.com/article/S1558-7878(07)00276-6/fulltext)Ellenben azoknak a kutyáknak, akiket büntetnek, nagyobb…..
unDOGmatik Cuki vagy ijesztő? 2018.05.28 16:17:19
A közösségi médiában nagyon sok furcsasággal találkozhat az ember, nem kivételek az állatok sem. Ott van például Shelby, a macska, aki gyakran tűnik fel ebédlőasztaloknál, felöltöztetve, vagy a több, mint 3 millió követővel rendelkező Doug the Pug, aki DJ-ként, királyként, sőt, elefántként is…..
írta Taryn Blyth Akár kutyatulajdonosokról beszélünk, akár kiképzőkről, trénerekről, a populáris kutyapszichológia rendszerint olyan szavak körül forog, mint a „falka”, a „dominancia” és az „alfa”. Úgy tűnik, hogy a kutyatartók nagy része beleragadt abba, hogy négylábú társát vadon élő rokonaihoz…..
írta Jake Buvala Agility edzésen egy gazdának elege lett jack russell terrierjéből. Amikor a gyakorlat bemutatására került sor, a kutya mint az őrült úgy kezdte el a földet szagolgatni, és ignorált mindent, amit gazdája mondott neki. „Ennyire makacs” – nyilatkozta a gazda. – „Nem tudom, mit…..
Az első dolog, amit érdemes tisztázni, hogy nem véletlenül jutalmazzuk azonnal a kutyát, amikor a kívánt viselkedést felajánlja. Ha nem azonnal dicsérsz és jutalmazol, kedvenced nem fogja tudni, mire kapja a megerősítést. Az is lehet, hogy egészen más dolgot erősítesz meg végül, mint amit szerettél…..
A gazda elmegy a kiképzőhöz… ez akár egy vicc kezdete is lehetne, de ki kell ábrándítsak mindenkit, csak egy szokásos kutyás sztori lesz. Szóval, a gazda elmegy a kiképzőhöz, hogy a kutyájának segítség kell. A kutya üldözi az autókat, eszében sincs otthon maradni, még a kilométerekkel arrébb levő…..
Nagyon sok ember szereti a kutyákat, akár együtt él velük, akár nem, és nagyon sok ember gondolja úgy, ahogy meglát egy négylábút, hogy azonnal oda kell mennie megsimogatni. Sokan kérdés nélkül, egyből nyúlnak a kutya felé, általában egyenesen a feje irányába, amiért nagyon sok kutya nem rajong,…..