Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anorexiás lány a küzdőtéren

16 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok kedves blogolvasók! Az utóbbi időben sokat foglalkoztat az a gondolat, hogy vajon létezik-e teljes gyógyulás, ha egyszer valaki már nagyon belegabalyodott az evészavarba? Lesz majd egyszer megint olyan időszak az életemben, amikor az evéshez való viszonyom ismét normális lesz, és a…..
Anorexiás lány a küzdőtéren 2019.06.23 15:59:09
@Zsófi_00: szia Zsófi!! Tudod nekem néha már olyan, mintha fényévek teltek volna el azóta, hogy az első bejegyzést írtam
Sziasztok kedves blogolvasók! Azt hiszem megint egy kis magyarázattal kell kezdenem, miért ezt a címet választottam a mai bejegyzéshez. Egyrészt mert szerintem Freddie Mercury-é volt a világ egyik legfantasztikusabb hangja, és a mai napig szívfájdalmam, hogy soha nem láthattam őt…..
Anorexiás lány a küzdőtéren 2019.04.23 13:22:13
@nrx: Sajnos nem úgy működött a dolog, hogy egyszerűen besétáltam a sürgősségire, volt ismeretség és már előre meg volt beszélve, hogy felvesznek az osztályra, bár vonakodva tették. Mikor legelőször pszichiátrián voltam a Balassa utcában, onnan mondjuk átszállítottak a Sotéra, mert életveszélyes állapotba kerültem, de persze nem lenne jó, ha ezt megvárnád. Ha nincs ismerős, aki tudna segíteni bejutni valamelyik kórházba, akkor tényleg legalább keresd fel a háziorvosodat és ha kell, legyél erőszakos, hogy valahová segítsen bekerülnöd, mert ha jól értem, nincs időd várni és azonnali segítségre szorulsz. A legjobbakat kívánom neked, drukkolok, hogy első körben találj egy jó helyet, ahol odafigyelnek rád, aztán pedig meggyógyulj! A családi, baráti körben nincs senki, aki segítene neked??
Oké, először is az életemről néhány számadat tükrében: 32 éves vagyok, jelenleg nagyjából 29 kiló és 176 centi magas. Higgyétek el, nem túl jó kombináció - na persze nem lenne vele semmi baj, csak a súlyt kellene már egy kicsit feljebb vinni. Nem tudom, hogy milyen célból…..
Anorexiás lány a küzdőtéren 2018.05.24 08:59:06
Kedves Aggódó Anya! Szomorúan olvastam a soraidat, és már két napja azon gondolkodom, hogy mit válaszoljak. Az anorexia a családtagok, barátok számára legalább olyan megterhelő és fájdalmas, mint a beteg számára, ezért sok erőt kívánok neked ehhez a helyzethez. Az első egy-másfél évben nekem akárki, akármit mondott, rám egyáltalán nem volt semmilyen hatással, akár szép szóval, akár elrettentéssel próbálkoztak. 30 évesen a halál gondolata rendkívül távolinak tűnt, ez a lányod esetében hatványozottan így lehet, hiszen ő még nagyon fiatal. Az anorexiásokra egyaránt jellemző a megfelelési kényszer és a bizonyítási vágy, de sokszor nem is külső, hanem belső - irreális - elvárásoknak igyekeznek megfelelni. Ne hagyd rá, hogy ennyire keveset eszik, gyengéden, de határozottan próbálj erről beszélni vele és ha megnyílik, hagyd, hogy beszéljen az érzéseiről. Ne fajuljon soha odáig egy ilyen beszélgetés, hogy összevesztek, mert ha elszigetelve érzi magát, akkor az tovább ronthat az állapotán. Azt is fogadd el, hogy talán veled nem lesz képes erről beszélni, ez nekem sem ment, de az anonim evészavaros csoportok erre jó megoldást jelentenek, a sorstársak előtt soha nem szégyenkezik az ember. Megpróbálhatsz esetleg olyan könyvet is venni neki, ami nem riogat, pusztán a tényeken keresztül mutatja be a betegséget, én érdeklődéssel olvastam az ilyen írásokat. Eszembe jutott emellett még egy olyan "játék" is, amit a kórházban játszottak velem a nővérek. Az egyikük lerakott néhány nagyobb papírdarabot a földre, kezembe nyomtak egy filcet és megkértek, hogy rajzoljam körbe a testem körvonalait, ahogy én elképzelem. Aztán rá kellett feküdnöm a papírokra, és ők is körberajzoltak. A különbség döbbenetes volt, és legalább tisztán megmutatta, hogy milyen komoly testképzavarral küzdök. Ez egyszerű, de rendkívül "plasztikus" módszer, hogy talán ráeszméljen, mennyire eltorzult az önértékelése. Akárhogy is közelíted meg a problémát, mindig éreztesd vele, hogy nem ellene vagy, hanem szeretetből szeretnél segíteni. Nagyon fontos, hogy most megértsétek a probléma gyökerét, hogy a jövőbeli stresszesebb helyzetekre már ne így reagáljon. Szívből kívánom, hogy a türelmed és a kitartásod meghozza az eredményét, és gyógyulást kívánok a lányodnak. És higyj benne, hogy a gyógyulás létezik, én például most már az első kisbabámat várom a férjemmel, és az anorexia már csak egy távoli emlék. :-)
Sziasztok kedves blogolvasók! A mostani bejegyzésem egy kicsit naplószerű, próbálok mindent részletesen dokumentálni arról, hogy néz ki egy anorexiás beteg kórházi kezelése. Egyrészt a gyakorlati részekre szeretnék kitérni, illetve természetesen az evéssel kapcsolatos…..
Anorexiás lány a küzdőtéren 2016.11.16 23:50:23
@agota35: Szia! Köszönöm a kérdésed, én továbbra is jól és egyre jobban érzem magam, bátran mondhatom, hogy továbbra is kitart a lendületem, és rengeteg erőt fedeztem fel magamban út közben, sokat tanultam saját magamról. A szívem is összeszorult, ahogy a soraidat olvastam, és zavarba is jöttem attól, hogy minden este olvasol egy kicsit tőlem. Bár egy varázsérintésre megoldható lenne, hogy holnapra minden egy rossz álomnak tűnjön csak, de ez sajnos nem lehet és nem is lenne jó. Mert azt az okot, ami elindította benned is ezt a folyamatot, neked kell megtalálnod és felülkerekedned, megoldanod, vagy átlépned rajta, mert csak így lesz tartós a javulás. Egy kicsit furcsa példa, de ha valakinek óriási a súlyfeleslege és zsírleszívást csináltat, akkor a kilókat ugyanúgy vissza fogja hízni, mert az életmódjában és a fejében nincs változás. Ugyanez igaz a koplalásra is, itt a lelki gátakat kell feloldani, anélkül nem fog működni. Én mindig hittem benne, bármennyire is rosszul voltam, hogy el fog jönni az a nap, amikor elkezdek gyógyulni, és a hitem sosem hagyott el. Jó lenne ezt az erőt átadni neked is, de ha másból nem, az én történetemből láthatod, hogy lehetséges fordítani még a legnagyobb mélypontról is, és én őszintén kívánom neked, hogy mihamarabb sikerüljön! Ahogy írtad, élsportoló voltál, fitness modell, ez biztos nem csak egy álom, hanem tényleg megtörtént, és jól mutatja, hogy rengeteg mindenre vagy képes, ez az erő pedig továbbra is megvan benned, csak ki kell nyitnod a dobozt, ahová bezártad. Ez most valami óriási közhelyes dolognak tűnhet, de a változás olyan hirtelen és egyik pillanatról a másikra bekövetkezhet, hogy pár hónap után már mosolyoghatsz is rajta, hogy lám lám, ez már a múlt, és minden nappal jobban érzem magam. Nagyon őszintén mondom, hogy hiszek benned és mindannyiunkban, hogy meg tudunk birkózni ezzel a lelki és mentális blokkal, és örökre magunk mögött hagyni ezt a problémát, kitartást és sok türelmet kívánok neked!
Sziasztok kedves blogolvasók! A mai bejegyzésemet szeretném egy nyálas résszel kezdeni, szóval aki nem rajong a szentimentális érzelemnyilvánításokért, az nyugodtan görgessen le a következő bekezdéshez. Két napja indítottam el a blogot, és nagyon meghatott, hogy máris rengetegen…..
Anorexiás lány a küzdőtéren 2016.04.19 06:29:58
@TimcsikeLondon: szia Timcsike! Szerintem ne legyèl türelmetlen, nekem is több hèt eltelt, amìg leapadt az ödèmàm, a vègèn màr a cipőm sem jött ràm, ès a vizesedès àtterjedt az arcomra ès a hasamra is. Èn a kórhàzban napi 3 kàliumtablettàt kaptam, plusz sok banànt ès fehèrjetartalmú èteleket ettem, ezt meg lehet spèkelni egy kis csalànteàval, ès volt, aki jól àtmasszìrozta a làbam. Ìgy is beletelt egy hónapba, amìg làttam a vàltozàst, a lènyeg, hogy ha keveset is eszel, legyen benne minèl több fehèrje, ès idővel jön majd az eredmèny! Kitartàs!
Sziasztok kedves blogolvasók!! Az előző bejegyzés végén azt éreztem, hogy még rengeteg mindent szeretnék magamból kiirni, szóval akkor most ott folytatom, ahol abbahagytam, mégpedig a falásrohamoknál. Talán kicsit furcsán jön ki, hogy pont egy volt anorexiás lány szentel a…..
Anorexiás lány a küzdőtéren 2016.03.27 21:36:49
@Csak egy másik lány: Persze, a hagyományos Carte d'Or 1 literes fagyiból... Most így visszatekintve, brutális...
Sziasztok kedves blogolvasók! A mai bejegyzésem egy kicsit rendhagyó lesz abból a szempontból, hogy eddig többnyire a sorstársaimnak igyekeztem hasznos tanácsokkal, tippekkel szolgálni, és nekik elmesélni, hogy miken mentem keresztül az elmúlt években, de a legjobb barátnőm…..
Kedves blogolvasók! Mivel hónapokig nem jelentkeztem és az előző két bejegyzésem talán túl tömény lehetett még azoknak is, akik követtek engem az elejétől kezdve, ezért úgy gondoltam, hogy ma megpróbálok egy kicsit részletesebben irni arról, milyen állomásokon mentem…..
Kedves Blogolvasók! Tudom, hogy már nagyon régóta nem jelentkeztem, de az utóbbi időben többen is biztattak arra, hogy folytassam a történetemet, ezért most ismét billentyűzetet ragadok, és megpróbálom legalább egy töredékét elmesélni annak, ami azóta történt velem, hogy…..
Sziasztok kedves blogolvasók! Tudom, rettentően régen volt, amikor utoljára billentyűzetet ragadtam és írtam arról, hogy mi újság velem. Egy csomó dolog történt velem azóta, hogy utoljára jelentkeztem, és nagyon sok minden átalakult az életemben, szerettem volna látni, milyen…..
Sziasztok kedves blogolvasók! Nem számítottam rá, hogy már a legelső bejegyzés után kapok kommenteket, marha jó az a megerősítés, hogy van, aki együttérzéssel kezdte el olvasni a történetemet. Ha másnak tudok egy kis lelki könnyebbséget, vagy plusz energiát adni a további…..
Sziasztok kedves blogolvasók! Ahogy a legutóbbi bejegyzésemben olvashattátok, múlt hét pénteken véget ért egy hetes – szuper rövid – kórházi kezelésem, azóta a „kinti világban” igyekszem továbbra is tartani a lendületet. És legnagyobb örömömre, eddig minden nagyon simán…..
Sziasztok kedves blogolvasók! Azt hiszem először érdemes lenne némi magyarázattal szolgálnom, miért ezt a címet választottam a mai bejegyzéshez. Engedjétek meg, hogy ma egy kicsit személyesebb utazásra hívjalak benneteket a belső világomba, ismerkedjünk meg így látatlanban is :-)…..
Sziasztok kedves blogolvasók! A mai bejegyzés elkezdése előtt felvillant bennem a jelenet a Mátrix első részéből, amiben Morpheus a tenyerén egy kék és egy piros pirulát kínál Neo-nak. Ha a kék mellett dönt, akkor nem történik semmi, otthon ébred az ágyában, és semmire sem fog…..
Sziasztok kedves harcostársak! Mielőtt felvenném újra a történetem fonalát, engedjétek meg, hogy tegyek ismét egy kis kitérőt. Amikor a legelső bejegyzést elkezdtem írni, úgy voltam vele, hogy lehet, hogy csak egy poszt lesz belőle, aztán nem lesz több motivációm, ihletem vagy…..