Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MindjartJovunk

32 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eddigi beszámolókban nem említettük és a képekből sem jön át, Bali (és gondolom egész Indonézia) egyik legsúlyosabb problémája a szemét. Vagyis a szemét kezelésének finoman szólva sem 100%-os megoldása.  Ez azonban nem egy balinéz probléma, elég Magyarországon kinézni majdnem bármelyik…..
Meglehetősen izgalmas és váratlan véget ért Viki és Dani ázsiai kalandsorozata, hiszen az utolsó napokban arról kellett dönteniük, vajon megkockáztatják-e utuk folytatását vagy inkább az utolsó gépek egyikével megpróbálnak hazatérni. A poszt mégsem erről szól, hanem Baliról és Jáváról, kicsit talán…..
Hogyan fedeztük fel a vidéki tájakat, ha a hétköznapjaink a belvárosban telnek? Szereztünk egy lakókocsit, bepakoltunk hálózsákokat, teletankoltuk a kocsit és igyekeztünk kijutni Sydney forgalmából a számunkra új és meglepően nagy járgánnyal. Ezután már csak arra kellett vigyáznunk, hogy a…..
MindjartJovunk 2019.12.16 10:55:07
@Hórukk: Valószínűleg van valami, mert nem nagyon vannak szúnyogok...
MindjartJovunk 2019.12.16 10:56:06
@szentpetike: A hűtőfolyadék rendben volt :D
MindjartJovunk 2019.12.16 10:59:10
@geegee: Vannak galambok is :)
Jó pár kérdést feltesz magának az ember határátkelés előtt elérendő célokról, akár önmagáról is. A címben emlegetett lehetséges jövő ebben az esetben ráadásul kettős értelemmel bír, a személyesen túl Sydney látképe is egy másik századot sugall – derül ki Peti…..
MindjartJovunk 2019.05.09 14:21:27
@Arthamyr: Köszönöm, hogy elolvastad a cikket. Arra gondoltam, hogy itt olyan, mintha az otthoni hév beérve a belvárosba metróként folytatná az útját. Pl. ha a szentednrei hévvel tudnánk az Örsig elmenni.
A kékgalléros munkakörökben otthon szerintem nagyon ritka, hogy figyelnének a work life balanc-ra...
A munkavédelmi előírásokra látszólag már otthon is jobban figyelnek, de sokhelyen csak a látszat a fontos...
Meglehetősen szokatlan utat járt be Alíz, aki Ausztráliában kezdte meg határátkelő életét, ahol olyannyira sikerült beilleszkednie, hogy végül az állampolgárságot is sikerült megszereznie. A szíve azonban visszahúzta Európába, ahol Angliát választotta. Utólag úgy tűnik, rosszul tette…..
Hányszor nézünk ki álmodozva munkahelyünk ablakán, elképzelve, hol és hogyan élnénk, ha kiszabadulnánk végre a négy fal, valamint saját életünk korlátai közül? Hányszor fogadjuk meg, hogy holnap felmondunk a munkahelyünkön, elköltözünk az albérletünkből és a világ…..
MindjartJovunk 2019.03.27 09:24:05
@Kispangit: Azt a sztorit is ismerjuk, igaz nem innét, hanem a szomszédból: mindjartjovunk.blog.hu/2015/11/23/videki_idill_702#more8090406
mindjartjovunk.blog.hu/2015/07/20/lapatoljuk_a_gdp-t
Az ilyesmi melókkal megkeresett pénzből lett alpin vizsgám :)
Manapság a feketelevesről mindenkinek a Heti hetes, a kávé, esetleg a történelemórákról ismeretes spártai étkezde jut eszébe - pedig ez a történet elsősorban vérrel van tele: vérrel, vérrel, és persze még több vérrel.   Keleti kávézás (18. század) „Hátra van még a feketeleves!” - szoktuk…..
MindjartJovunk 2019.03.11 04:09:35
Az utazás köré szerveződik ez a vasárnap, hiszen mindegyik ajánlott posztban így vagy úgy ez áll a középpontban, legyen az a menni vagy maradni nagy kérdése, egy meglepetésszerű magyarországi hazalátogatás vagy egy út a szürrealitásba. Miért szereted azt a várost / országot, ahol élsz? Szedj össze…..
MindjartJovunk 2017.12.03 13:43:30
@DieNanny CH: Senki nem tudta, hogy merre lehettek az azonosító kártyáink.
Ha megkérdi valaki tőlem, hogy melyik a legkülönlegesebb ország, ahol voltam, a válaszom egyértelműen Tonga. Pedig az égvilágon semmi különös dolog nem történt, mikor ott voltam, csupán örülök neki, hogy ott lehettem. A Csendes-óceánban, a semmi kellős közepén, amire a földi paradicsom jelző…..
MindjartJovunk 2017.03.11 23:14:01
@arncht: Köszönöm. Igazából úgy írok, mintha élőben mesélném el a történteket.
Szeretném összefoglalni, miért nem sikerült munkavállalói vízumot szereznem és visszamennem Új-Zélandra. Remélem, valakinek segíteni tudok, hogy ne történjen meg vele ugyanaz a malőr...
MindjartJovunk 2017.03.09 18:32:17
@Szabinho: szia. Azért nem fogadtam hivatalos segítsget, mert amíg ott voltam, másoknak is intézett a munkahely ugyanilyen vízumot. Mivel megbíztam bennük, úgy véltem, nem is lesz gond. Ugyanazokkal a doksikkal indultam, mint amelyekre a többieknek is szükségük volt. De már egy másik országban vagyok és hamarosan cikket is írok róla :) Azért köszönöm!
MindjartJovunk 2017.03.09 18:34:24
@Fruka1: szia. Igazad van, csak egy szezonra mentem volna vissza, mert szeretek olyan helyen dolgozni, amit ismerek, ahol tudom mire számítsak és ahol egész jól tudok tervezni. Pluszban még meg akartam nézni a maradék Zélandot. De nekem sem lopta annyira bele magát a szívembe :) Most is egy másik országban vagyok.
Máté
 Milyen gyorsan letelt ez az egy év, nem? Nekünk legalább is, mint ha csak tegnap lett volna mikor kint aludtunk a templom kertben egy szeles éjszaka, almát szedtünk a harmatos napfelkeltében vagy éppen kikászálódtunk a fejtetőre állított kocsinkból. Ez idő alatt aki követett minket, tudja, hogy nem…..
Érdekes számítást küldött el a minap Pappito, aki annak próbált meg utánaszámolni, tulajdonképpen mennyibe is került neki az, hogy Új-Zélandra költözött. Az összeg elgondolkodtató, főleg, hogy ez csak az ügyintézés. Ha van kedvetek, számolgassatok ti is (akár külön…..
Az eheti válogatásban ellátogatunk Ausztráliába, Indonéziába, miközben foglalkozunk egy kicsit azzal, hogy miért adnak egyre kevesebb állampolgárságot a svájciak, az ajánlottak között van két új blog is – szóval remélem, elég változatos étlapot tudok kínálni nektek!..
           Mikor februárban megérkeztünk, már foglalkoztatott a gondolat milyen érzelmek fognak cikázni bennem decemberben, tíz hónapja távol a családtól, barátoktól és az otthontól. Utazás alatt könnyű volt megfeledkezni erről, de az utóbbi időben rohamosan közeledett a várva nem várt időpont...
  Négy hónapja élem egy mindennapi aucklandi huszonéves életét. Ennyi idő alatt szereztem jó pár ismerőst, barátot. A „menő” klubbokban” már nem kell sorban állni, soron kívül beengednek. Az italokat kedvezménnyel kapom és a kedvenc helyeimen már név szerint…..
Lassan tíz hónapja Új-Zélandon élünk, így már egyre kevesebb dolgon lepődünk meg, egyre jobban belerázódunk az itteni életbe, de még mindig találkozunk meglepetésekkel. - Tizennyolc éves kor alatt senkit nem szolgálnak ki szeszes itallal, de mindenkitől elkérik a személyijét,…..
Nem túl izgalmas, sok a deszkás rész is benne, de bepillantást nyújt milyen is egy átlagos nap Aucklandben.  ..
Eddigi bejegyzéseinkben elég sokat írtunk arról, hogy magyarként hogyan látjuk Új-Zélandot, most nézzük meg milyen ez fordítva, milyen ha egy kivi jön Magyarországra: Gary, Új-Zélandról érkezett Magyarországra és mesélt a tapasztalatairól, véleményeiről a mi kis hazánkkal…..
MindjartJovunk 2015.09.12 01:25:26
@sarikatoca: Így hívják magukat az Új-Zélandiak :)
Alighanem a legtöbb fiatal valami olyasmiről álmodozik, amit a mai történet szerzői megvalósítottak: három jóbarát összeáll és nekivág a nagyvilágnak (esetünkben ez Új-Zélandot jelenti), hogy megtapasztalják egy kicsit az életet, nyelvet tanuljanak és persze némi pénzt is…..
MindjartJovunk 2015.09.03 10:24:35
@LittleG (uk): Sokkal nyugodtabbak itt az emberek, nem stresszelnek, nem rohannak, bár nagyon nincs is min idegeskedniük. Bűnözés nem nagyon van, munkanélküliség helyett munkaerő hiány van...
Magyarországról a többség kb. annyit tud, hogy Budapest a fővárosa, és Kelet-Európában van. Azonban európai körút nagyon népszerű utazási,nyaralási forma itt, és páran hozzánk is eljutottak...
MindjartJovunk 2015.09.03 18:54:08
@pappito: Igazad van, kitettem a linket, elnézést!
MindjartJovunk 2015.09.04 07:18:54
@Bredpitt Monika: Köszönjük, de vigyáz lehet, hogy elfogadjuk az invitálást :)
 Magyar terveim szerint, három hónapot kellett volna dolgoznom a mezőgazdaságban, majd utána visszakerülni a bárpult mögé. Mint utóbb kiderült, nem érdemes tervezni. Izgalmasabb is a spontaneitás, és vele kerülhetsz el olyan helyekre, ahol a jó sztorik keletkeznek. Egy percet sem…..
Mindjártjövünk Félúton 2015.08.19 08:02:41
 2015. február 5-én hajnalban a vállainkra vettük a hátizsákjainkat, elbúcsúztunk családjainktól, barátainktól és felszálltunk a Tajvanba tartó repülőre. Tizenhat óra levegőben eltöltött idő után megérkeztünk Taipeibe, de ekkor még csak az utunk felénél jártunk Új-Zélandra. Hiába Magyarországról…..
Az egész sztori még Wanakában kezdődött. Egy online versenyre jelentkeztem, ami az ország bartendereit rostálta. Az italom, lévén hogy nem volt bárom, a lehető legegyszerűbbre készítettem. Csak egy szirupot készítettem a tequilához és egy bittert. De nagy hangsúlyt fektettem az…..
MindjartJovunk 2015.07.31 00:17:21
@micsoda?: A szôke :)
Miután ideiglenesen letettünk a vendéglátós karrierünkről, szép sorjában elindultunk északra, Blenheimbe és a szőlőmetszés varázslatos világába.  Egy-egy hetes csúszással érkeztünk meg: először Peti, majd Máté végül Bence, de most már mindhárman a szőlősorok között…..
Mindjártjövünk Stoppolunk 2015.07.06 08:00:00
Egy folyópart felbukkanásával új életünk kezdődött. Nevezhetnénk akár úti életnek is. Szövögettünk régebben is olyan álmokat, hogy majd nekivágunk Délnek, és megismerjük az országot, de a tervezésből csak nem lett semmi.  Úti élethez viszont Új-Zélandnál keresve se…..
Vissza kell tekernünk az időben pár hetet.. Érthető okok miatt, nem akartuk közzé tenni a hírt, mielőtt nem állunk stabilan anyagilag. Legutóbb, mikor elhagytuk munkaadó városunkat, egy hosszú túrát terveztünk. Ezer kilométer megtétele nyolc nap alatt. Minden éjszaka más…..
MindjartJovunk 2015.06.23 10:38:16
@Janos Szilagyi: Rossz pénz nem vész el :)