Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nooneca

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes összefüggésekre leltem az interneten. Kedvenc oldalamon van egy cikk: És önöknél ki a helyi oligarcha? http://index.hu/gazdasag/2016/07/28/en_onoknel_ki_a_helyi_oliharga/ De mi az az oligargha? Az oligarchia ókori görög szerzők szerint kevesek zsarnoki uralmát jelenti. Az oligarcha…..
Nooneca 2016.10.08 14:15:24
Korrupció megy itt már mindenhol, meg a pénzkidobás! Az időközben elkészült weboldallal is hasonló történt! Az egész mehetne a levesbe, annyi pénzt biztos nem ért meg, amennyit az önkormányzat ráköltött arra a minősíthetetlen hülyeségre.

Naphosszat, reggeltől estig tudnám regélni, mikor a problémáim vele, és a legrosszabb, hogy ezt elregéltem az önkormányzatnak is! MAGASRÓL tojtak rája! Úgy gondolom egyébként hogy az önkormányzat az új idősek otthona, digitális analfabéták társasága, senkinek nincs egy érettségire hasonlítható hozzáértése sem, de komolyan.

Kár volt azért pénz kiölni, hogy legyen egy új weboldal, amivel ugyanúgy nem foglalkoznak, mert minek?! Csak időbe kerül!!!

De csak hogy egy marék hibát közzétegyek:
- Maga a kivitelező otthagyott egy hibaüzenetet, és úgy látszik magasról tesz rá, jó az úgy.
- Rengeteg helyen többféle betűtípust használnak azt sem tudják szerintem hogy mi az, mert a legrosszabb, hogy észre sem veszik, volt ahol megpróbáltak változtatni, de ott sem értek el eredményt.
- Térközhasználat szintén borzalmas, enterrel oldják meg a dolgot, ezért érettségin súlyos pontokat vontak volna le, és ha ez egy érettségi feladat lenne már biztos hogy magában ezért megbukott volna az aki ezt leművelte ott... Szánalom az egész.

Ebből adódóan azt gondolom hogy se az Office se más nem megy nekik, ezek után egy kérdésem van csak... Mit keresnek az Önkormányzatnál?!

Vérfrissítés... Fiatalítás... Digitalizálás... Modern társadalom... Ez az ami sosem lesz meg Örkényen, mert az önkormányzatba csak a haverok vannak, akik jellemzően 50+.

Ez csak egy ablakon kidobott pénz volt, legszívesebben számon kérném az összes ebben részt vett személyt, hogy mi a fenét csinálnak... Magában az ötlet és az elképzelés az csillagos ötös, a megvalósítás egy jó nagy karó, ezért kár volt.

Arról nem is beszélek hogy a Kötelezően közzéteendő "Testületi jegyzőkönyvek" szintén hiányoznak... Nekik már szóltam, nem tettek semmit, megint szólhatok a kormányhivatalnak.
Utánajártunk, mi történik: A már említett sajtó termék szerint a polgármester ezt mondta: - A tervezett módosítás indokolttá teszi, hogy az érintett hatóságok részéről a környezeti vizsgálat készítésének szükségességére vonatkozó észrevételt megkérjük.- Nem értem, miért mondja. Azt már…..
Nooneca 2016.06.03 21:58:29
Nem tudom hova írjam le, de leírom ide, kicsit más téma, de szintúgy éppen aktuális.
Létezik a körzetben egy elavult internetszolgáltató, régi réz alapú internetszolgáltatással, kb 10~ éves infrastruktúrával, ami még csodálkozásra vall, hogy többségében hibamentesen üzemel. 2008 óta nem történt fejlődés etéren. Se a szolgáltató, se az önkormányzat nem tett semmit ezért.

2014 óta lehetne itt alternatíva, a Telekom részéről fejlett üvegszálas internettel, ha az áramszolgáltatónk nem a kedves DÉMÁSZ lenne ugyanis akármelyik másik áramszolgáltatót nézzük, engedékenyen és gördülékenyen nyújtja az oszlopait infrastruktúra kiépítésre, ellenben a DÉMÁSZ-al aki hátráltatja az egészet.

A Telekom alvállalkozója a HFC Network, amely alapjáraton szintén egy internetszolgáltató, szimplán az utóbbi időben nem magának hanem a Telekomnak dolgozik. A projekt él, és tervek vannak, de eredmények nincsenek, hála a DÉMÁSZ-nak. Ha valaki szeretne kapcsolatba lépni az alvállalkozóval (teljesen jófejképpen normálisan válaszolnak minden kérdésre) ezen a címen megtehetik (publikkus email cím): post@hfcnetwork.hu

A Telekom oldalán is szerepel a településünk, szimplán mint látszik is csúsznak időben, még ki tudja meddig:
www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/otthoni/fejlesztes/orkeny

Viszont rátérve a problémára... Örkény város magában is tehetne a cél érdekében, több megoldás is létezik, szimplán a kedves polgármesterünk tojik rája itt van csak ez a két pont:

Tekintettel arra, hogy közterületnek a közhasználatra szolgáló állami vagy önkormányzati tulajdonban álló földterületek minősülnek, és a hivatkozott hálózatok nagyrészt közterületen helyezkednek el, feltehető, hogy a közterületeken elhelyezett (vezetékek rögzítésére funkcionáló) tartószerkezetek (villanypóznák) kiépítésével és hasznosításával összefüggő rendelkezéseket a hálózati engedélyes és a területileg illetékes települési önkormányzat (vagy állam) között fennálló szerződés, vagy helyi rendelet szabályozza.

Megjegyzendő továbbá, hogy az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXXVIII. törvény 30/E. § (1) bekezdése szerint a közterület egységes kialakítása érdekében a települési önkormányzat – többek között hírközlést is magába foglaló – közterület-alakítási tervet készíttethet.

Ha tippelnek kéne az Önkormányzatnak fogalma sincs róla, hogy itt épülhetne egy fejlett üvegszálas internet, versenyképesen ár-érték arányban sokkal jobban, amely infrastruktúrálisan is növelheti a település értékét + munkahelyet is teremthet. De hát ez mellékes gondolom én, jó lesz a régi réz is.... nem beszélve róla, hogy most monopolhelyzet van ami könnyen megszünhetne, mint tudjuk nem jó a monopólium.
A munkanélküliségi ráta rég nem látott alacsony szintre csökkent, a munkaképes korúak mindössze 6,8 százaléka keres állást. A grafikon meredek csökkenése egyébként nagymértékben köszönhető a közmunkaprogramnak.  ..
Ezek szerint még lehet ezt fokozni. A TV2 először leadta azt a hírhedt jelenetet, amiben az Éden Hotelben Gábor szexre próbálja kényszeríteni Nórit, majd a csatorna kiadott egy hivatalos közlemény, ami szerint nem történt erőszak, hiszen azt azonnal megakadályozták volna, majd…..
Nooneca 2015.04.28 18:31:23
@koli64: még mindig nem értem a problémád. A barátnőm ezt imádja, meg engem is ezért, miért akarod hogy elhagyjon azért, mert nem leszek ilyen? Miért jobb az, hogy szétszakítanál egy tökéletesen müködő párkapcsolatot? Miért dugod bele az orrod ilyenekbe? Mi közöd van hozzá?

Ha ő erre azt mondja hogy erőszak, és szemét vagyok, akkor vállalom a következményeit, de amég szex után azt mondja a szemembe, hogy "imádom hogy ilyen erőszakos vagy", addig jobb ha kussolsz.
Nooneca 2015.04.28 18:39:36
@Kuoni pásztor: Ha most itt rám céloztál még mindig nem értem, hogyha ezt ő imádja, és ő hozza ki belőlem, akkor ez miért gond neked így 3. ként kívülállónak?

És ahol eljátszák a megerőszakosdit kapcsolaton belül? Vagy ahol láncolnak meg bilincseznek? Látom neked csak ez a betanult dolog megy
Nooneca 2015.04.28 18:51:23
@sweeney todd: Azért mert a romantikát meg a gyengeséget csak szexen kivül szereti, ő is úgy kezdi hogy karmol, gyengeség szexuálisan nem is volt csak kezdetekkor. De úgy alig ment el. Így meg mindig.
UPDATE 2019:Bár a poszt 2012-ben íródott, de jelenleg is aktuális! 2019-ben! További hasonló posztok (rendelés külföldről):ÁFA-VÁM határok: http://bit.ly/junkieeeboyrendeleskulfoldrol1reszSzállítási idők: http://bit.ly/junkieeeboyrendeleskulfoldrol2reszVámolási folyamat:…..