Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hidvégi Piri

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Hát igen, ehhez az ételhez is nagyon sok emlék fűz... Ezzel kapcsolatban a legfontosabb, hogy rájöttem az igazán finom ételek lényege az egyszerűség. Ugye sokan ettek már olasz spagettit (Bolognai, Milánói, stb.). Némelyik finom, másik kevésbé, de én még nem ettem két…..
(A kép nem az én munkám eredménye, interneten találtam, csak illusztráció, sorry...) Eléggé felemás emlékeim vannak az első Gyros-ról amit ettem. Amikor még csak elvétve lehetett kapni Magyarországon, április végén a gimi utolsó osztályában lementünk egy barátomék telkére,…..
Ezt az ételt egy olasz szakácskönyv két különálló receptjéből gyúrtam össze. Az a különlegessége, hogy bár a paradicsomos és halas szósz viszonylag megszokott egyveleg olasz tésztaételek kapcsán, de ezt az ételt feldobja néhány további hozzávaló, amely így még…..
Amikor Görögországban nyaraltunk, sokszor ettem különböző éttermekben előételként kagyló saganakit, vagy rák szaganakit. A lényeg mindig ugyanaz, egy finom paradicsomos, olajos ragu tenger gyümölcseivel és fetasajttal sütve – friss kenyérrel ellenállhatatlan!  Ezt a receptet…..
Na nem…ez nem egy profi szakácskönyv/szakácsblog, de merem állítani, hogy van benne fíling, szeretet, finom kaják. Nem egy stílust jelképeznek, sokfélék mind a származásuk, jellegük szerint, de mégis egy integráns egészet képeznek, kifejezik az ételek iránti szeretetemet.…..
Hello Mindenki!!! Ez a "Mindenki" bejegyzés kicsit erős... vélhetően én, a feleségem és talán egy két családtag fogja majd olvasni. "Na de mindegy...". A lényeg hogy valahol el kell kezdeni. Szeretek főzni, ez egyfajta hobbi, élvezet, szükséglet nekem. Rohadt sokat dolgozom (de…..