Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pszichomacska

29 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ráakadtam tegnap a Lifetilt honlapjára, nézegettem is egy kicsit. Egészen letaglózott, amit ott olvastam, pedig a téma kimondottan érdekes.  Először is, láttam, hogy a szerző évekkel ezelőtt egy garázsbloggal indítottam, amelyből néhány év alatt ekkora gépezetet épített fel - ezt nem tudta volna…..
Attól függően, melyik kvadránsban vagyunk, az adott negyed szemlélete kijelöli a módot, ahogyan közelíthetünk vizsgálatunk tárgyához, és a kérdéseket, amelyekre az adott kontextusban értelmes válaszokat kaphatunk. Kezdjük a jobb felső negyeddel, mert első közelítésre azt…..
Avagy élet a négy kvadránsban. A mútkori bejegyzésben ígértem példát arra, mit jelent az, hogy ugyanannak a jelenségnek négy teljesen más arca van a négy különféle…..
Kezdjük néhány alapfogalommal. Közel sem lesz olyan unalmas, mint amilyennek a cím alapján hangzik, és tényleg fontos megértenünk, mik azok a holonok, amelyekből Wilber szerint a Kozmosz felépül. A négy kvadráns pedig az a mátrix, amelyben tudásunk és tapasztalataink…..
Kedvet kaptam én is 10 dolgos bejegyzést írni. 1. Bár társadalomtudománynak számít, mégis annyit kell számolni, mint egy kőkemény emelt szintű matek-fakultáción. Ez az, amit soha többé nem akartunk az érettségi után. 2. Az érzést, amikor pszichopatológia vizsgára készülve…..
- Hi Barbie!- Hi Ken!- Do you wanna go for a ride?- Sure Ken!- Jump in! Akkor vágjunk is bele. Hosszabb, több posztból álló sorozatot tervezek Ken Wilber tudatfejlődés-modelljéről. Lesz benne szex (párkapcsolat biztosan!), a tudat evolúciója, a négy kvadráns elmélete, és beszélünk…..
"Aki a múltban él, az depressziós, aki szorong, az a jövőben él, aki pedig békében él, azé a jelen." Lao-cénak tulajdonítják a mondást. És milyen igaza is van! Megtetszett ez az idézet ma reggel, és a villamoson, munkába menet el is gondolkodtam rajta. Mit jelent mégis mindez?…..
Érintőlegesen említettem már a korregresszió kapcsán. Most szeretném kicsit bővebben kifejteni, mert meggyőződésem és legmélyebb személyes tapasztalatom is egyben, hogy a belső gyermekkel való találkozás az önismeret egyik sarokköve. Miről van szó? "(...) ha egy gyerek…..
Többször megkaptam már az írásaim kapcsán közelebbi és távolabbi ismerősöktől, rokonoktól, hogy „negatív” vagyok. „Pozitívan” kellene látnom a dolgokat, „pozitív” dolgokat írni, „pozitívan” hozzáállni. Komolyan sokat gondolkoztam arról, hogy vajon negatív…..
pszichomacska 2015.06.12 16:14:47
Nagyon sokan és sokszor érezzük úgy, hogy nem bírjuk tovább. Úgy érezzük, hogy már nem lehet lejjebb csúszni, nincs nagyobb teher, amit elbírnánk. Sóhajtozunk, panaszkodunk, és vagy csendben, összeszorított foggal küzdünk tovább napról napra, vagy hangosan, sóhajtozva,…..
Már egy ideje nem találkoztam a "pozitív megerősítéseket" hirdető cikkekkel (talán, mert minden ismerősöm posztjait hájdoltam, aki a számomra kívánatos mértéknél jobban hajlamos ilyen témájú bejegyzések megosztására), ma reggel mégis beleszaladtam egybe. Ha én most egy…..
Egy nagyon bájos francia animáció arról, hogyan élnek azok, akik szorongással élnek. S ami még izgalmasabb, pontosan így működik a terápia is! (Angol nyelvű felirattal.) Öt perc múlva vizsgaidőszak, így most csak ennyi...
... csak a szex jól működjön benne, Nem, sajnos nem fogok 10 tippet adni, mitől lesz a szex a hosszú távú kapcsolatokban. Ha tudnám, ha tényleg tudnám, nem blogjegyezést, hanem könyvet írnék belőle, árulnám akciósan, letölthetővé tenném e-bookban, és mindenhol hirdetném,…..
"Nagyon nehéz a mókuskerékből kinézni, és meglátni, mit kéne inkább csinálni - kicsit patetikusabban fogalmazva: felismerni, mire születtünk. Egy új élet keresésekor az ember úgy érzi magát, mintha a meleg, kényelmes vonatfülkéből vizslatná a tájat, és valahol a jeges…..
PszichoBeauty Tűzpiros cipellők 2015.03.18 05:36:27
Ezt a bejegyzést élveztem a legjobban, alig vártam, hogy eljussunk a sorozatban a piros cipőkhöz. Ehhez a darabhoz aztán kell bátorság és önbizalom, minél pirosabb, annál több. Nem is szaporítom a szót, jöjjenek a képi inspirációk. Egyszerűen nem tudtam rendezetten sorba szedni…..
Sikerült pótolnunk a sokat emlegetett gardróbrendezést Pszichomacskával, és bevallom nem volt könnyű dolgom vele. Határozott, nehezen enged el dolgokat, és hatalmas mellei vannak. Már bocsánat, de ez egy kényes téma, és gondoltam nagyobb plénum előtt is érdemes pár szót ejteni…..
A munka az, amivel az életed nagy részét eltöltöd. Napi nyolc órát minimálisan, de nem ritka a 10-12-14 óras műszak sem. Jobb helyeken kifizetik a túlórát. Rosszabb helyeken lenyelik, elvárják. Jobb helyeken legalább rendes pénzt kapsz ezért. Annyit, amennyiből rendesen meg tudsz…..
Olvastam egy cikket reggel az indexen a homeopátiáról. Nem szoktam cikkekkel vitatkozni, mert nekem teljesen rendben van, ki mit gondol, mi szerint él, ráadásul hótt mindegy is. Most mégis megmozgatott valamit bennem, és mivel a reggeli kávé és könnyed kis edzés végére sem múlt el,…..
Hadd maradjak még egy bejegyzés erejéig Szendi Gábornál. Egyelőre úgy látom, nála olvasható magyarul Chun Siong Soon és munkatársainak 2008-as kísérlete. Ha nem, akkor tévedtem, ezt vállalom, de nem is ez most a lényeg. A kísérletnek voltak már előzményei az agykutatásban.…..
Mindig is érdekelt, ki miért, hogyan, mitől lesz sikeres. Kell hozzá tehetség, ez kétségkívül igaz. De mi kell még? Mi a sikeres élet receptje? Mit lehet eltanulni, ellesni, integrálni a magunk számára? Egy szóval, mi a siker titka?*Tapasztalataim  és tanulmányaim során két…..
  Elolvadok egy nagyzenekari műtől. Ezek a feldolgozások annyira összetettek, hogy még az X. meghallgatás után is adnak valami újat. Hans Zimmer pedig kifejezetten nagy kedvenc. Nem találkoztam még olyan emberrel, akinek ne tetszett volna a fent említett úriember munkássága. Maximum…..
Az egyéni terápia az a klasszikus segítő-kliens helyzet, amelyre a legtöbbször asszociálunk, amikor a pszichológusok munkájára gondolunk. Az egyéni terápiában ketten vannak: a terapeuta (vagy tanácsadó, képzettségétől függően) és a kliens. (Sokan a páciens megnevezést…..
Tudom, hogy József Attila - értelemszerűen - nem a családállításról írta ezt a verset. Mindazonáltal, a legjobban ez a költemény foglalja össze a családállítás esszenciáját. Meg egyébként is jó olvasni, újra és újra, számomra a magyar költészet egyik remeke. Ma reggel…..
Következzenek a már ígért alaptörvények, melyeket Hellinger a szeretet rendjeinek nevez. 1. generációs sorrend: aki előbb érkezett a családi rendszerbe, bizonyos előjogokkal bír azokhoz képest, akik később érkeztek. Ez csupán annyit jelent, hogy sorsába a később érkezők nem…..
Íme, egy másik, általam kívül-belül jól ismert módszer. Valóban jól ismerem, hiszen magam is megtanultam, sikerrel alkalmazom a csoportjaimban. Több száz felállítást láttam már, és jó néhányat vezettem is. Ezek alapján osztom meg a tapasztalataimat, terveim szerint több…..