Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gery87

0 bejegyzést írt és 5661 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bircahang A magánélet szabadsága 2022.08.07 06:06:00
Amikor lemegyünk a kisember szintjére, kiderül: minél nagyobb az elvi szabadság, annál kisebb az a gyakorlatban. Közismert, hogy a modern kapilista modellek közül a legszabadabb az angolszász típusú, a legkisebbek az adók, a legkevesebb a munkajog, a lehető legkevesebb hatósági engedély…..
Gery87 2022.08.07 22:22:38
"hogyan lehet, hogy a dolgozó szimplán nem megy be dolgozni, hanem ehelyett orvoshoz megy, majd csak küldi az igazolást, ezt miért engedi a vezetőség - az amerikai vezetés meg volt döbbenve mélyen, hogyan lehetséges ez, mert Amerikában a közvetlen vezető engedélye kell ehhez, nem lehet csak úgy hipp-hopp betegszabadságra menni."

Nem hinném hogy a gonosz ámerikában a dolgozó köteles bemenni 40 fokos lázzal és a főnökétől engedélyt kérni arra hogy ugyan már meg ne dögöljön....

"Már azon nagyon meglepődtek, hogy egy kezdő alkalmazott alapból évi 20 nap fizetett szabadságra jogosult, de ez a "szabad betegeskedés" kiverte a biztosítékot. A végén persze beletörődtek: ez van, sajnos Európában sehol se "vállalkozóbarát" a gazdasági környezet."

20 nap szerintem ott is van....és folyamatosan nő az évekkel ott is.....ami különbség hogyha munkahelyet váltasz akkor a plusz napok elvesznek és újraindul az egész.

"Az USA-ban a lakónegyed az tisztán lakónegyed, azaz semmilyen üzlet nincs. Üzlet csak az üzleti negyedben van. Azaz egy átlagos amerikai lakónegyedben képtelenség saját kocsi nélkül meglenni, mert a legközelebbi bolt több km-re van, ahová másképp eljutni rendkívül fáradságos lenne."

Ennek is van előnye pl minden egy helyen van és a lakó övezet az csak lakni van, csend van és nincs nagy átmenő forgalom....ott hely van dögivel és olcsó a benzin..
Nem mondom hogy a legjobb megoldás de nem rossz.

"Nos, Amerikában az ellenkező véglet van. Minden kiszabott bírság napi! Szóval jön a községi hivatal, konstatálja, hogy pl. gaz van, amire azt mondja: 250 dollár bírság. Másnap - ha még ott a gaz - megint 250 dollár, s így tovább a végtelenségig."

Képtelenség!
Megbüntetnek majd kapsz időd, de olyan hogy naponta kijárnak és megbasznak? nem létezik.
A ballibek már megint pofára estek. Az ostobább ballibek persze csináltak maguknak egy öngólt is. Lásd MZP-t és a Momentumot, akik megpróbáltak a KATA-tüntetéseken politikai tőkét csinálni. Az okosabb ballibek, lásd Gyurcsány, meg se próbált beleállni egy veszett ügybe, így csak a FB-on volt…..
Gery87 2022.08.05 22:08:53
@ulpius66:

De nemcsak CO kibocsátás van hanem egyéb szennyező anyagok + az öntözés, a talajvíz elhasználása és az erdőirtás (annak minden egyéb káros hatásaival = talajerózió, csapadék csökkenése, elsivatagosodás) a termőföldek túlhasználta, műtrágya és egyéb vegyszerek talajba jutása....ezek bizony emberi hatások és befolyásolják az időjárást is..
A vulkános dolog igaz, de abban ma konszenzus van hogy az emberi tényező IS hatással van a bolygó éghajlatára.
Gery87 2022.08.05 22:11:45
@Deak Tamas:

Tény hogy volt már az elmúlt 1000 évben ennél melegebb meg hidegebb is pl tél és hó hollandiában, befagyott a Temze....vs szőlőtermesztés angliában, gabona norvégiában...és persze grönland sem véletlenül kapta a nevét meg hogy nyitott lélekvesztőkkel a vikingek eljutottak oda + Labrador sem véletlenül lett "bor ország"..

Hogy ma mi van az jó kérdés....inkább a szélsőségeket emelik ki, hogy oké hogy változik a klíma de szélsőségessé vált.
Gery87 2022.08.06 17:32:45
@Gógita:

A KATA akkor jó ha másodállásra kell vagy tényleg annyit keresel mint a szemét és abból befektetések, ingatlanok születnek nem nyugdíjalap:)
A nagymester személyesen, Bolgár Gyuri bácsi felvázolta a múlt héten, július 26-i műsorában, hogy mi a migráció helyes megítélése. Kb. 16:00 és 16:30 között hangzott el, de elmondom a lényeget. Szóval: az európai országoknak nem szabad korlátozniuk a migrációt, mert csak, ellenben…..
Gery87 2022.08.05 15:05:18
@tűz fal:

Épp ezért a problémát nem náluk kell elkezdeni kezelni hanem vaéahol a kapitalizmus/növekedés fázisnál....
Gery87 2022.08.05 15:20:29
@Deak Tamas:

"az akkori folyamat szervezett, rendezett, cseppet sem szükségszerű folyamat volt, a célja pedig az, hogy a magyarokat kisebbséggé tegyék a saját hazájukban,"

ÉS hogy legyen aki megművelje a földet egyáltalán....senki nem akart, tudott 30-50 évet várni hogy a magyarok szaporulata ismét belakja a medencét és megműveljék a birtokokat, dolgozzanak a céhekben stb!
Gery87 2022.08.05 22:21:42
@Boldeone2:

Félperiféria voltunk már akkor is, félgyarmat!
Ennek ellenére nyilván jobb hogy német és nem orosz vagy tartósan oszmán!

A német és zsidó bevándorlók sokat tettek az országért....asszimilálódtak is....az hogy a Habsburgok politikailag mire használták őket egy más kérdés, de az egyszerű sváb ugyanúgy jobbágy volt mint a magyar!
Nem privilegizált szabad népesség, ami a "fegyőr" szerepét játszotta volna.

Eleve szórványban voltak, tehát a történelmi magyar állam széteséséért nem feleltek, felehettek, eleve lojálisabbak is voltak pont ezért, az utódállamokban pedig ugyanaz a sors jutott nekik mint a magyaroknak!
Sőt amíg bácskai, felvidéki, erdélyi magyarság ma is van addig német egy darab se!
Lásd szászok, cipszerek, bácskai szlavóniai németek!
A zsidókkal meg mindenki elbánt és nyomuk is alig van, egyedül pest maradt kivétel!
De pl a vidéki, szegény jiddis zsidók Észak-Keletről teljesen eltűntek...

Teljesen értelmetlen és hibás elgondolás hát őket ekézni!
Inkább kurva nagy szégyen hogy kollektíve így ki lettek törölve a Kárpát-medence életteréből a magyar és utódállami sovinizmus és idegengyűlölet miatt!

Ami a szászokat illeti ugyanazt csinálták csak mint amit a székelyek anno és ma...harcoltak a kollektív nemzeti autonómiáért egy számukra sokszor ellenséges államhatalom ellenében!
bircahang A mormon pápaság 2022.08.03 06:06:00
A mormonok egyik kedvenc ellensége a katolicizmus, mégis szinte teljesen átvették a katolikus hierarchiát, csak azt a katolikus gyakorlatnál is keményebbre csinálták. A radikális protestánsok, az újprotestánsok, s a marginális vallások jellemzője a guruság. (Azért írtam így, mert egy radikális…..
Egy másik Magyarországot építenének, pedig minek: ez a másik Magyaország már fel volt építve az 1990-2010 közti liberális vészkorszakban. Ez a másik Magyarország a nyugati nagytőke, Sorosék, a másságkultusz, az idegenszép agymosás, a kisemberek eltiprásának Magyarországa. Éppen ezt szavazza le…..
Gery87 2022.07.28 19:51:50
@cvsvrs:

"amikor a törökök elfoglalták magyarország középső részét, akkor is választottak kalocsai érseket. mondván, hogy az nekünk magyarország. ami a törököknek az oszmán török birodalom."

Értem a példád meg a párhuzamot, de nem jó példa, mert a Hódoltság nem lett annyira szerves része az oszmán birodalomnak mint pl Bosznia, egy határterület volt egy kettős-hármas adóztatású "felvonulási tér" ahol párhuzamos társadalmak léteztek.
+ Ne hasonlítsuk a korabeli világot és államokat és lakosait egy mai modern állam vs polgár viszonyaihoz.
Gery87 2022.07.28 20:01:43
@Gógita:

Azért nézd meg az angolok vs skótok, walesiek, korniak arányát a brit szigeten!
Sosem voltak olyan helyzetben hogy a lakosság felét kellett volna asszimilálniuk!
Így azért könnyebb....ha maradt volna a magyarság aránya is 70-80% körül és végig megmarad a szuverenitásunk, akkor talán lehetett volna azt véghez vinni amit ők pl nyelvileg asszimilálni a szlovákokat.
Gery87 2022.07.28 20:34:14
@cvsvrs:

"nagyvárad mennyiben szerves része romániának. a nagyvárad-bukarest autóút 597 km. "

Miért Bukarest a mérce? Csak oda lehet menni?
Románia nem egy központú, sok központ van.
Nem olyan mint Pest vs vidék...
Ilyen alapon Szeged és Pécs között meg még macerásabb a helyzet mert nincs normális gyors közúti és vasúti összekötés....a magyar köz- és vasút pókhálószerű és pest központú.
Trianon előtt is sajnos az volt.
A Dunán átjutás mai napig nincs rendesen megoldva, alig van híd.

Bár a példád nem tudom most mire érv...
bircahang A hangoskönyv 2022.07.27 12:12:00
2008-ban szoktam rá a hangoskönyvekre. Addig marhaságnak tartottam. Tulajdonképpen előbb az eszköz lett meg, aztán a szokás. 2007-ben kezdtem meg első kólcenteres munkámat, mégpedig a Nokiánál. Korábban azt hittem, a telefon fő célja a telefonálás, én meg utálok telefonálni, így nem érdekeltek a…..
Gery87 2022.07.27 18:56:19
@jónévez:

Igazad van a fasizmus, nácizmus, meg a Zorbán és a zokniszandálos rezsiszilárd és Gulyás Gergely "mifasz közöd van hozzá csicska?" kormányinfós keresztény jobboldalisága sokkal jobban képviseli:)
Gery87 2022.07.27 18:58:34
@cvsvrs:

francokat nem, már megint álmodtál magadnak valamit?
Gery87 2022.07.27 19:01:38
@cvsvrs:

" a rendszerváltás utáni kereskedelmi kultúra pedig a cigányokra van szabva."

Cigányokra és prolikra.

" magyarországon vidékies jobbágyparaszti többség van elnyomva."

Vidéken is prolik vannak már.
A korai 90-es évek Bulgáriájában kaptam jó leckét mi is a kapitalizmus. Persze, Magyarországon se volt a helyzet alapjaiban más, de a bolgár helyzet még kontrasztosabb volt. Tolmácsként tevékenykedtem éppen. Ennek az is az előnye, hogy az ember olyat is megtud, amit másképp csak sejthetne.…..
Gery87 2022.07.26 19:21:14
@cvsvrs:

Ideálisnak nem mondanám, minden szereplő akkora rinypina és panaszcunami volt hogy fáj nézni. Minden rossz, minden szar, ha valami szerencse vagy lehetőség adódik akkor vagy elúszik, vagy önként mondtak le róla mert....mert hülyék....imádnak "kisemberek lenni:)"
Csak azt nem tudom miért, mert semmi pozitív oldalát nem ismerhettük meg a dolognak.
Még a zenéje maga a depresszió.
Gery87 2022.07.26 19:22:13
@Yorg:

Na az legalább hiteles volt: unatkozó kapzsi milliomosok keverik a szart:)
Hét tenger Off topic 2022.07.20 08:53:43
Korábbi weblapomon volt az a rossz szokásom, hogy írásaimhoz időnként hozzátoldottam olyan fejezeteket, melyek anyaga a cikkek választott témájához csak feltételesen kapcsolódott. Ezekben főleg egyes történeti/politikai eseményekről, vagy azok utólagos értelmezéseiről fejtettem ki saját…..
Gery87 2022.07.25 18:47:59
@Szombatitamas:

Eurázsia és Óceánia....olvasta Orwell-t:) Nagy cucc.
Gery87 2022.07.25 19:38:01
@Tomasso000:

Az emberek alapvetően mindenhol ugyanolyan gyarlónak születnek, csak mások a körülmények, a lehetőségek és persze más a társadalmi keret.
Errefelé a sudribunkóságot elnézik, a seggnyalást díjazzák, a lopást irigylik.
Nyugaton is vannak ilyenek csak úgy látszik még idejében pofán vannka b***va...
Nálunk meg pozíciót kapnak.
Ez nem csak pénz kérdése, a tüchtig kis alpesi falvacskák "kifésült gyepéhez" mentalitás is kell, ha pedig valaki telehordja lomos szarral az udvart akkor le legyen hordva, ki legyen nézve.
itt errefelé mindenki szarik bele mindenbe....olyan is az egész.
bircahang A vadászgén 2022.07.22 06:06:00
Korábban is sejtettem: a vadászati vágy és az állatbarátság nem egymás ellentétei, hanem ugyannak a két oldala. A napokban bellém villant mi is ennek a magyarázata. Van sokféle elmélet az emberi faj korai történetéről. Ami biztosnak tűnik: kb. 300 ezer éve van ember, a szó mai értelmében, szűken…..
Gery87 2022.07.22 20:27:53
@Deak Tamas:

"na még egyszer: a mediterrán kosztot fogyasztóknál gyakorlatilag ismeretlen a túlsúly, az idegbetegség, a szív- és érredszeri problémák java része."

A mediterrán konyha is taratlamz húst, pl halat.
Azt nem hinném hogy ott mindenki csak fitt és makkegészsgées.

"A steakzabáló angol és hamburgerzabáló amerikai népségnél cukorbetegség, túlsúly, szív- és érrendszeri betegségek tömkelege, ideg- és elmebetegségek tömkelege, köszvény, angolkór, rohadó fogak a jellemzőek."

A világ nagy része eszik húst, ez nem angolszász dolog.
Gery87 2022.07.22 20:32:23
@Gógita:

Így van!
Ilyen alapon az ember őserdő lakó mert a gizda csupasz szőr nélküli testünkkel nem élünk meg csak +20 fok felett....de ugye feltaláltuk a ruhát:)

Az eszközhasználat pedig lehetővé teszi a vadászatot és húsevést....de a növénytermesztés se menne kéz és eszközök nélkül!

Hülyeség a fogakon fennakadni!

Nekünk eszünk van a többi lényegtelen ehhez képest.
Puzsér szerint Fegyőr valóságtagad. Dehát ezen az alapon egy keresztény is valóságtagad, amikor nem ismeri el, hogy Jézus nem támadott fel és csak egy egyszerű ember volt. Miközben persze ebben semmi valóságtagadás sincs, hogy Jézus feltámadott és nem csak egy egyszerű ember volt, sőt éppen ezek…..
Gery87 2022.07.22 20:36:15
@cvsvrs:

A családnevednek semmi köze ma a származásodhoz és identitásodhoz....hiába íhvnak valakit Lévainak, lehet hogy a legközelebbi őse 300 éve élt arrafelé...mi köze van már hozzá? semmi.
Gery87 2022.07.22 20:37:58
@cvsvrs:

"és ugye ez a mit számít a múlt típusú hülyegyerek az vagy NÁCI családból jön. ezért nem számtí. vagy KOMCSI családból jön. ezért nem számít. ezért törölné el a családi múltat a közéletben........"

Mi a faszról beszélsz?
Vedd be a bogyeszt!
bircahang Rezsidémon 2022.07.21 12:12:00
Nem igazán értem a ballibeket rezsiügyben. Eddig azt hajtogatták, nem jó az általános rezsicsökkentés, mert akkor a zoligarchák megtöltik a kerti medencéiket olcsó farháttal, ehelyett csak a rászorulókat kell támogatni. Most hogy Zorbán korlátozta a rezsicsökkentés mértékét, most meg erre azt…..
Gery87 2022.07.22 10:48:31
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

A lényeg hogyha minden pacek meg nyerni kell, akkor megígérnek fűt fát, szórják a pénzt, ha meg nincs már pénz, válság van, akkor hát ez van mégis megszorítunk. Mindezt rezzenéstelen fapofával.
Lehet a kettőt együtt csinálni de akkor hitelesen kéne, előre szólni hogy ki lesz vezetve ezért meg ezért és ilyen sávosan stb.
Az hogy valami Döbrögi Ispán akárki kijön a tornyából a képedbe mondja hogy "nem lesz megszorítás, ezt a labancok akarják" aztán később meg a pofádba röhög hogy" mi ezzel a baj az ellenzék is ezt akarta".
Hát segget csináltatok a szátokból és szarba se vesztek minket, ezért baj!

De milliárdokért a megye átnevezés, táblacsere meg az ispánok az kellett....meg a fizetésemelés, meg se normális adóbevallásuk nem lesz és persze a Főni mondja meg mennyit keresnek és persze a KATA-sokkal baszakodni is mennyire remek ötlet! Tűzijátékot!
Remek....Bicskéig ha kérhetem.

Mintha egy Monty Python paródiában élnénk, csak fáj nevetni!

Nem baj, volt 12 évük hogy távoli szellemekkel hadakozzanak (Soros, migráncsok, Brüsszel), kényelmes volt, volt lóvé, most hogy valós problémák és válság lesz, ki fog derülni hogy alkalmatlan dilettánsok.
Eddig mindent megoldottak annyival hogy "Boldog Karácsonyt" és arrogánsan a pofádba röhögtek meg nyomták a pénzprést....most ennyi nem lesz elég.
Elkényelmesedtek az van.
Gery87 2022.07.22 20:25:56
@tűz fal:

"Ezek miért "szellemek"? Soros egy náci kollaboráns, hullarabló spekuláns patkány, egy elítélt bűnöző, akinek nemhogy politikába pofázni nem lenne szabad, hanem börtönben lenne a helye. "

Ez így van, de bármelyik NER lovag meg fidesz patkány többet ártott az országnak mint ez a démonizált vén spekuláns!
nevetséges és gyerekes volt ahogy minden bajt erre a vén faszra húztak fel, főleg a második kétharmad tükrében...idióták.

"Migránsok: szerinted nincsenek? "

vannak, voltak, lesznek.
De ne csináljunk úgy mintha itt akartak volna maradni és hirtelen százezer habib rohangál kunkisszarpusztán...

"Brüsszel: nem inkább ők hadakoznak szellemekkel? "

Ők is.
Ez nem menti fel Orbánt...amúgy egy kutya mind, büdös féreg az összes.
Gery87 2022.07.22 20:26:22
@cvsvrs:

A demokráciát és a jogállamot! kösz bammeg.
A liberális színdarabok egyik jellemző vonala: jön valami hülyeség, ami a szimpla józan ész alapján is nyilvánvalóan marhaság, lelkendeznek a liberálisok, mindenki más kijelenti, hogy ez marhaság, a liberálisok kijelentik, hogy az ellenzők mucsai barmok, eltelik pár év, a liberálisok…..
Gery87 2022.07.21 22:14:51
@erol:

"Tényleg mi abban a jó ha minden hülye autót vezethet? Vidéken oké, de városban elviselhetetlen amit művelnek: dugók, benzingőz, korom, füst, zaj, balesetek."

Ezzel egyet értek, ez probléma, de akkor a fél várost inkább bontsuk le, a beköltözést korlátozzuk, a nyugdíjasokat költöztessük vidékre....ezen épületek helyén legyen út, park, parkoló, gyalogút, bicikliút.

Nem az autózás elavult, hanem hogy sok ember zsúfolódik teljesen feleslegesen egymás seggében, hegyén hátán.
Sokan teljesen feleslegesen mennek be irodára mikor otthon is dolgozhatna de persze akkor a főnökség nem tudja ellenőrizni és kiderülne hogy a vezetőség fele felesleges:)
A szállítás is rengeteget növel a forgalmon.
Mindezt azért mert egymás seggében vagyunk kis helyen.

A "milliós nagyváros" mint koncepció egy elavult dolog (már az utópiákban is ez jelenik meg, az élhetetlen megapoliszok), semmi értelme a home office meg a házhoz szállítás a tömegközlekedés és az autózás korában egy ekkora településnek.

Sok kisebb -párszázezres - város élhetőbb, működőképesebb, pláne ha szellősre hagyják és gondolnak a parkolás és a forgalom igényeire.

"Olyan ez mint amikor a "kisember" évszázadokig szinte éhezett, aztán most már megengedheti magának, hogy annyit ehet amennyit csak akar, el is hízik mint a disznó, hülyére zabalja magát, mert végre ő is megteheti."

Nem jó példa, mert az autózás egy szükséges dolog, sokszor kényszer, zabálni meg sosem az.

"Önigazolásnak meg kitalálták azt a hülyeséget, hogy autó nélkül nem lehet létezni. "

Vidéken nem!
És nem csak az alternatíva hiánya miatt hanem mert időben is jobban jársz.
És nem mindenki jár le a közértbe naponta és megy haza egy szatyorral!

"Nem a fenét, én pl. csak akkor használom az autóm ha nagyon fontos (nehéz cucc, nagyobb táv sürgősen stb., szóval ritkán), egyébként bicikli és tömegközlekedés tökéletesen megfelel."

Mert pesti vagy gondolom.
10 fokban meg biciklizzen akinek két anyja van:)
Gery87 2022.07.21 22:17:07
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Volt szovjet vicc, hogy az ember rosszul lett, megállt az utcán lepihenni, s mire észrevette magát és már jobban volt, azt látta, sor áll mögötte. "

:)
....majd eladta a cipőjét, a kabátját, farmerját jó pénzért és közeg bevitte munkakerülésért, spekulációért és csavargásért:D
Gery87 2022.07.22 00:20:49
Egyszer kiszámoltam hogyha mindenhova ahová jellemzően megyek, munka, bolt, ügyintézés, rokonok stb az kb 3 óra lenne naponta busszal, gyalog, biciklivel.
(nem számolva azt az időkiesést, hogy nem akkor megy a busz amikor én akarom)

Kocsival csak a fele. És nem sülök meg, nem fázok meg, nem heringezek, kényelmes, gyors.

Nyilván költségben nem járok jól, de az idő többet ér, a pénzt lehet pótolni, az időt nem!

Persze ez vidéki város. kisebb forgalom, van parkoló...stb.

@erol:

"Szép új világ... Legyen minden városból falu vagy tanya..."

Én nem ezt mondtam. De egy 100-150 ezres limit bőven élhető.
Egy ilyen mérető város gyalog egyik végéből a másikba 2 óra, biciklivel 20 perc....
normális tömegközlekedéssel 1 óra...
Nem tetszik?:D

" (jelenleg mindenütt a világban pont az ellenkezője zajlik: vidékről a városba költöznek az emberek) ""

Ez kényszer, könnyebb és gyorsabb egy meglévő infrastruktúrába beülni, még ha rogyadozik is mint a semmiből új alapokat felhúzni.
Egyébként aki teheti menekül a városból, a kovid óta nálunk is megfigyelhető ez.
Persze ők ingáznak, ami félsiker.
De mutatja hogy sokan inkább ingáznak, minthogy a zsúfolt belvárosban rohadjanak.

"Szerintem egyszerűbb ha valaki autózni akar költözzön vidékre és ne kolbászoljon állandóan a városban (kocsival)."

vagy nem kell kurva nagyra hízott várósokat etetni a jövőben.

"Én sem járok napi szinten vidékre és nem pofázok bele, hogy ott mi - hogy legyen. "

Persze a városiaknak lehet pofázni hogy menjenek 30-al 2-esben, meg kitiltani az autókat mindenhonnan, meg járjanak 10 fokban biciklivel és busszal napi 3 órát:)

MI alkalmazkodunk a városhoz vagy azt alakítjuk miránk?

Az a baj hogy a napi 8-10 órás munka világa, az üljünk egymás mellett egy belvárosi irodában tucatszám a saját monitorunkat bámulva gyakorlat, bármilyen közlekedési módot fárasztóvá és időigényesé tesz.
bircahang Váltsunk kódot! 2022.07.20 12:12:00
A társadalmi nyelvjárásokat szokás kódoknak nevezni. Még előfordul a stílus és a regiszter megnevezés is. Mondjuk ünnepélyes, hivatalos, hétköznapi, baráti, szlenges, stb. - lehet sokféleképpen felosztani. A kódváltás azt jelenti, egy adott helyzetben az egyikről a másikra váltunk. Leírt…..
bircahang Feketekalaposok 2022.07.19 12:12:00
Karakalpaksztáni tüntetések a hírekben. Mi is ez? A karakalpakok (a népnév jelentése: "feketekalaposok") a szovjet közép-ázsia nemzetépítés "elveszett" hatodik népe. Annak idején, a 20-as és 30-as években a szovjet nemzetiségi politikusok (élükön Sztálinnal, aki már az első Lenin-vezetésben…..
Gery87 2022.07.19 14:05:54
Gery87 2022.07.19 16:02:43
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Itt az énekesnőnél vérzik el a dolog meg a hangkeverésnél.
Amúgy működne.
bircahang Az elfajzott művészet 2022.07.17 06:06:00
Néha a normalitás teret nyer a liberális világban. Sajnos kevésszer, de éppen ezért meg kell becsülni a kevés ilyen alkalmat. Mivel Hitler ezt a témát kisajátította, nem szabad beszélni róla. Pedig létezik. Ez az elfajzott művészet, mely valójában álművészet. Szóval kellemes meglepetés volt…..
Gery87 2022.07.19 16:11:05
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ami pont annyira vadászat mint ahogy tetemekkel meg vérrel házalás művészet.
A vadász keresi, hajtja, űzi a vadat, van benne munka, alázat, és persze ügyesség, tapasztalat.
Egy vadlesből bebaszva rálőni egy modern puskával, távcsővel az etetőnél a köpésnyire lévő vadat az semmi...
Etetem, itatom, beoltom, gyógyszerezem, megvárom ímg felnő aztán bumm.
Ez tenyésztés, állattartás...nem több.
Mint a disznóvágás kb. Ott is van pia, hajnal, kis birkózás meg kés, de nem hívjuk vadászatnak:)

Íjjal kimenni az amcsi vadonba aztán kilométereken meg napokon át hajtani a kiszemelt vadat az igen.
Vagy Alaszkában a -20 fokban keresni a prédát.
Gery87 2022.07.19 16:55:03
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ha a vadászat célja az élelem szerzés és a közösség fenntartása, akkor igen, de az amerikai prémvadászat is ilyen. És hobbiból is lehet igazi vadászatot tartani.
A pénzért rendezett kilövés valóban csak kilövés....semmi vadászat jellege nincs.

Pénzes hülyék szórakozása akik fáradtság és kockázat nélkül akarnak állatot ölni, ennyi.

Nem is az taszít hogy megölik, mert egy kvázi tenyészett állatnak ez a sorsa, ezrét van...
Hanem amekkora kamu "kultúrát" kerítenek köré...szánalmas.
bircahang A szankciós kecsup 2022.07.19 06:06:00
A világon - lakosságarányosan - a legtöbb kecsupot és majonézt Oroszországban fogyasztják. Valami rejtélyes okból az orosz ember imádja ezeket a termékeket. Oroszoknál láttam először: majonézzel vastagon megkent kenyér, rajta felvágott savanyú uborkával. Ahogy a kecsup szendvicskrémként használata…..
Gery87 2022.07.19 13:53:53
@vergyula:

Normális vagy? orosz felirattal?:D
Botrány...
Gery87 2022.07.19 14:39:02
@vergyula:

Az nem jó, mert mint kiderült az oroszok imádják a ketchupot:)
bircahang Élelem bére 2022.07.13 06:06:00
Ajánlok egy kísérletet. Keressünk meg a neten egy humoristát, aki olyan nyelven ad elő, amit nem értünk. Kezdjük nézni! Észre fogjuk venni, egy idő után jó kedvünk lesz, talán még nevetünk is. Pedig erre semmi ok: hiszen fogalmunk sincs miről van szó. De maga a környezet olyan, hogy magával ragad.…..
Gery87 2022.07.15 21:58:56
@cvsvrs:

Hülyeségeket beszélsz.
Nem voltak anarchisták. szocdemek meg komcsik voltak.

"hanem vissza ahonnan jöttek"

Hova? magyarok voltak, itt születtek.
Gery87 2022.07.16 12:01:06
@cvsvrs:

Ezt megint csak nem te fogod eldönteni, persze értem én hogy könnyebb érzelmileg feldolgoznod - a deák tomi elvbarátoddal együtt - hogy aki a te véleményeden van az "igaz magyar" mindenki más meg nem az, de ez elég faék kétbites buta gondolkodás.
Gery87 2022.07.16 19:59:02
@jónévez:

nem ugyanaz, hülyeségeket ne terjesszünk.
bircahang Hiererchia 2022.07.16 06:06:00
Amikor a premodern társadalmat hirdetjük, a tipikus liberális válasz "dehát akkor is volt elit és kisember". Ami viszont csúsztatás. Senki se állította, hogy nem volt akkor társadalmi hierarchia. Valójában hierarchiamentes társadalom nem létezik, a kommunizmus se volt ilyen, a kommunizmusban is…..
Gery87 2022.07.16 18:59:32
@midnight coder:

Azért szaporodnak mert már elegek hozzá a feltételek hogy felnőjön ennyire gyerek de még nem elég ahhoz hogy ne nyomorogjanak.

"Nekem inkább a túlzott "társadalmi felelősségvállalás" a gondom a mai cégekkel. Egy lónyálgyártó lónyálat adjon el, és ne LMBQWERTY propagandát. "

Ez nem felelősségvállalás hanem jóemberkedés a rosszabbik fajtából, puszta önző érdekekből. Addig se azzal foglalkozol miért, hogyan és mennyiért árulják a szarjaikat.
ennyi az egész.
Gery87 2022.07.16 19:01:06
@cvsvrs:

Magyarul a növekedésorientált kapitalizmus minden szereplője saját magát viszi bele egy ördögi körbe.
bircahang Zorbán nadrágja 2022.07.13 12:12:00
Amikor még létezett szakrális monarchia, a királyi család egy volt az állammal. Jellemzően a pénzügyek se váltak el egymástól, nem volt élés határ állami és magánvagyon között. S eleve minden királyi megnyilvánulás állami volt, olyan, hogy királyi magánélet nem létezett. A királyi család tagja úgy…..
bircahang London 1981 2022.07.11 12:12:00
Először 14 évesen jártam Londonban. Átutazóban, alig 2 napra. Ami akkor azonnal feltűnt: szinte minden rosszabb munkakört idegenek töltöttek be. Akkor persze még nem léteztek kelet-európai vendégmunkások. Akkor a szállodai alkalmazottak, a bolti eladók, a taxisok, a pincérek, s minden hasonló…..
Gery87 2022.07.12 22:57:47
@Boldeone2:

"- Ezzel egyetèrtek , de vajon ez törtènik most ? Szerintem pont nem ...ès ez nem az elit felvilágosult rèszènek a hibája , hanem azokè akik visszaèlnek a helyzettel..."

KI él vissza? Az elit, mindegy mi a nevük.

"Viszont èn úgy látom , hogy èppen az átlagember nem kèpes sem hosszú távon , sem stratègialag gondolkodni .."

ha az van nekik mondva hogy minden felelősséget és terhet nekik kell viselni, de azért a profit legyen meg meg a növekedés akkor átlátnak a szitán és szarnak bele.
Ha lenne össztársadalmi és politikai, gazdasági felelősségvállaás akkor megint más a helyzet.

"Persze ki az átlagember? Pistike 10 , Józsi Bá 80 , ketten együtt átlagosan 45 ...Mi a közös bennük?
Nem mindegy hogy hol átlagember valaki , Norvègiában , vagy Nigèriában ...."

Nem mindegy, de mindenkit ugyanúgy hülyének néznek és minden terhet rájuk rónak!
A politika meg a pénzelit meg mossa kezeit.
"szelektív gyűjtsd a szemetet, adakozz....de azrét vegyél minden évben valami felesleges szart és persze drágábban és persze többet..."
Na ez így nem megy!

"A legfejlettebb nyugati államokban az átlagember, a kisember is jobban " megvilágosodott " , azaz kèpes racionális ès jövőbe mutató döntèsekre ...Vajon milyen döntèsre kèpes egy nigèria muszlim , akit a bigott szellemisèg, a tudatlanság foglya ..
A sztereotípiák - sajnos -működnek , kivètelek erősítik a szabály ..."

egyetértek. de lásd elöbbit.

"Mivel a Földön túl sok a premodern viszonyok között, szegènysègben , kevès tudással èlő ember , így csak nagyon lassú a társadalmi , a tzudati fejlődès, de kisebb- nagyobb hullámvölgyekkel haladunk"

ha a haladás számukra az amin mi már túl- és benne avgyunk a 2premodern kapitalista fogyasztói szar" akkor már msot más után kéne nézni mert ez csak gyorsítani fogja a fulldoklást, ha ők is belelépnek!
Gery87 2022.07.12 22:59:08
@Boldeone2:

"Hiába van egy szűk elit , akik változást , javulást akarnak , ők még az eliten belül is kisebbsègben vannak"

sajnos.

"A mai globális állapotok elnèzve , meg befordul a felvilágosodottabb elit is...
Mivel más rendező elv nincs - túl sok a " kisember " globális szinten - így maradnak a piac ès a kapitalizmus kőkemèny rendező elvei: a dog eats dog World "

Nem az átlagember hibája ez...ő él akár feudalizmusban akár kapitalizmusban, rájuk kenni ezt nem lehet!
Gery87 2022.07.12 23:02:05
@Boldeone2:

Én hülye meg eurót vettem ,mondván az inkább kell itt mint a dollár:)
Ez van.....a pénztárbál is mindig a rossz sorba állok:)
bircahang Diplomáciai alapok 2022.07.09 12:12:00
A románokban nagyon szeretem azt, hogy amikor segget nyalnak, mindig azzal a tudattal teszik, hogy ezt csakis saját pillanatnyi érdekükben teszik, s amint fordul a helyzet, abbahagyják, azaz sose lesznek szerelmesek a seggbe, amit éppen nyalnak. Ez egy felnőtt, ésszerű megoldás: kihasználni a…..
Gery87 2022.07.09 14:25:26
@cvsvrs:

Ezért kell az hazudni hogy csak az egyik félnek vagyunk hívei....ez a hintapolitika, nem nyíltan kell több segged nyalni, hanem titokban és lehetőleg kijátszani a egymás ellen a feleket.

Ha már szóba kerültek a románok, akkor nevezzük inkább ezt "erdélyi furfangos diplomáciának"...ha így jobban tetszik a Nemzethyeknek.
Gery87 2022.07.10 19:40:21
@Gógita:

Miben is?