Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gery87

0 bejegyzést írt és 2120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A háború előtt” – így kezdődik Vukováron nagyon sok mondat, megállapítás vagy visszaemlékezés. A jelenleg hivatalosan 27 ezer – a helyiek véleménye szerint 20-21 ezer – fős kelet-horvátországi város 1991 előtt a jugoszláv „Testvériség – Egység” jelszavaival fémjelzett hivatalos ideológia…..
Gery87 2020.05.26 10:24:37
@Gleccsertetű:

Az is feltételezés hogy sikeres ellenállás jöhetett volna létre. Nem jött létre. Még alulról jövő kezdeményezések is ritkán voltak és nem fejlődtek fel....könnyű mai fejjel spekulálni hogy így meg úgy...de nem ez történt, okkal.
A törököket meg támogatta a SZU egyébként...(minket senki)...és földrajzilag is más adottságokkal bír...az antant érdekellentétei is közrejátszottak stb...nem mellesleg 4 évig tartott...

@geobuddie:

"Nem is erre próbálom felhívni a figyelmet, hanem a párbeszéd elkezdésének a fontosságára. Együtt, egy városban élő közösségek között ez hosszú távon elkerülhetetlen. "

De a párbeszédnek itt mi más értelme lenne azon kívül hogy jussanak vmi konszenzusra?
Mert oké lehet beszélni csak a cirill, szerb feliratok ügyéről, a lakcímekről stb...de úgy is az a vége hogy "mert szerbek/horvátok vagyunk" + jön a nagypolitika....és megint a közeli háborúnál tartanak....
Az se segít - ahogy itt kiderült - Vukovár ilyen Sopron szintű "nemzeti város" lett....Sopronnál sokkal nyomasztóbb múlttal....és ahogy látjuk, egy névtábla ügye is országos ügy....

Szerintem még helyi szinten sem várható több a "nem beszélünk róla, jobb ez így" szintje felett. Ha bármi elkezdődne (a friss sebek, személyes érintettség miatt nem hinném) abba az országos politika úgy is beleszólna a saját javára, ami meg nem a békélés, lásd buszokkal viszik a szerbeket oda szavazni...

De pl milyen békélés, párbeszéd van szlovák-magyar vagy román-magyar viszonylatban?
max a "nem beszélünk róla" és ennyi...meg történészi viták de ez kb nem sokakat érdekel és érint...nem változtat semmin.
Pedig 100 éve volt és nincs háborús élmény, emlék már....

De lehet én értem félre hogy mire gondolsz párbeszéd alatt.
Gery87 2020.05.26 11:00:02
@Le Orme 2:

Mitől lenne áltudomány az hogy vizsgálják mire miért emlékeznek és hogyan és miért pont úgy..
és ezt a politika hogy használja fel és ezeknek mi a társadalmi hatása stb?
Már ha jól értem...
Szóval mi ebben a hókuszpókusz?
Gery87 2020.05.26 12:12:44
@Buchhalter:

Nem én jöttem a törökkel, más hozta párhuzamba, de szerintem nem összemérhető a két dolog továbbra sem.

"Egy a mainál erősebb és nagyobb Görög és Bolgár hatalom megbízhatóbb szövetséges lenne,mint a mindenkivel pacsizó ,de mindenkit átverő megbízhatatlan Törökország."

Ezt így nem tudhatjuk.
A bolgárok nem is játszottak szerepet a területi rablásban....(egész Trákiát Gr. kapta volna meg, továbbra sem lett volna bolgár égei-tengeri kijárat, Anatóliával pedig az olaszokkal osztoztak volna) nekik jugóval voltak főleg sérelmeik amúgy is....szóval...

A mai eseményekből visszavetíteni pedig nem szerencsés dolog.
Már megint érzelmi alapon "írtok történelmet"!...(üdv emlékezetpolitika).
A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója előtt alig egy hónappal újra a figyelem középpontjába került a magyar miniszterelnök földgömbje. Jelen ügy apropója, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy olyan képpel kívánt sikeres történelem-érettségit a magyarországi érettségizőknek, amelyen a…..
Gery87 2020.05.25 22:17:15
@gigabursch:

óh, megint a sovén fasságaid....
A szászok a saját érdekeiket nézték mindig, az erdélyi fejedelmekkel vagy a magyar állammal szemben, nincs ebben semmi meglepő....mit vársz? Hogy hajbókoló magyar szolganép legyenek? mire fel? ők szászok, mi magyarok vagyunk....ilyen alapon akkor nekünk Habsburg hűnek kellett volna lennünk mindig?
Aztán persze rossz lóra tettek, ha a román az új úr Erdélyben akkor a román állammal kell egyezkedni....ennyi.
de hát 45 után németnek lenni nem volt jó pont errefelé....
Gery87 2020.05.25 22:22:35
@pitcairn2:

Kossuth magyar volt, mert annak tartotta magát. Pont.
A családjában valóban voltak olyanok akik meg szlováknak...és akkor mi van?
Ez alapján megítélni őt, pláne a politikáját elég ergya ostobaság!
Látom te is a régi jó öreg származás alapú ("faji alapú") hülyeséggel jössz..szomorú.

ilyen alapon akkor ha a te egyik ősöd sváb volt akkor sváb vagy?
pfffffffff......
A jelenlegi helyzetben, amikor a határok átjárhatósága a járványkrízis miatt kérdésessé vált, az országhatáron átívelő szuburbanizáció egyébként is összetett kérdésköre sajátos felhangot kap. Az utóbbi években a hazai sajtóban jelentős publicitást kapott, hogy Rajka a határon túlról beköltözők révén…..
Gery87 2020.05.20 10:35:40
@Rothstein:

"Mellesleg óriási károkat okozott ez a propaganda a magyar és német önbecsülésben. A németek Európa bohócaivá züllöttek. A szégyen népe. Bocsássatok meg nekünk stb, lásd német külügyminiszter legutóbbi nyilatkozata a győzelem napján."

Hát azért a németek a II:VH-ban olyan célokat tűztek ki amik miatt jobb hogy nem nyertek!
Az egész faji alapú átrendeződés, koncentrációs táborokkal, majd egész Európa megszállása stb.

"A saját egyőzésüket, kitelepítésüket, megerőszakolásukat ünneplik. "

Nem azt ünneplik hanem hogy legyőzték a nácikat.
De valóban van ebben politikai seggnyalás és hízelgés.... de hát a politikus az egy féreg ezt mind jól tudjuk...

"Eritrea etnikai szempontok alapján jött létre, igaz a gyarmati kor határai között. "

A gyarmati kor a lényeg:
A háború után az ENSZ antikolonista határozata szerint a gyarmatoknak függetlenséget kell adni idővel, de a határok változása nélkül....ezért támogatták Kelet-Timort és ellenezték az Indonéz megszállását...de nem támogatnak egyéb etnikai alapú szeparatista mozgalmakat.

"Ennél talán már Putyin is jobb. "

Miben?
Putyin max egyvalamit hozna ide...a haderejét...de munkahelyeket biztos nem.....uniós pénzek milliárdjait meg pláne nem.....

"A székelyek magyarok. Az ő harcuk a mi harcunk is. ;)"

Erre mondtam hogy nekem semmilyen nemes cél nem éri meg...

"és milyen harcra gondolnál? Autonómia nem lesz. Semmilyen sem. Max vérrel, ha elkezdenek rendőrautókat meg villanypóznákat robbantani mint a dél-tiroli németek."

igen, erről beszéltem múltkor...máshogy nem megy.

"Ha netalán a románok mégis a Tiszáig jönnének, hagynád? Mi az ami még belefér, mi az ára a békének? "

Az önvédelem az természetesen más dolog!

"S ha teljesen felosztanának, a gyerekeid már románnak/szlováknak/szerbnek nevelnéd mint sok megalkuvó? Vagy azért a mostani határoknál már megálljt kell parancsolni és fegyvert fogni agresszió esetén? Vetés már nem Magyarország de Csenger még igen és az is marad?"

A személyes érintettség az más dolog! Abban az esetben nyilván nincs értelme a tétlenségnek.
De az hogy vmi faszom politikus felkel reggel hogy akkor "menjél háborúzni mert úgy döntöttünk hogy így meg úgy.." hát menjen.....engem meg hagyjon békén.
A honvédelem más.

"Ezek hipotézisek, de ki gondolta volna hogy Jugoszláviával az történik ami?"

Az is a mocskos politika hergelése miatt esett szét!
A gazdasági, társadalmi problémákat - megint - egy jó kis gyűlölködő nacionalizmussal akarták eltakarni, aztán ez lett belőle!

"Egyébként a románok egyesülni fognak Besszarábiával. Nagyon dolgoznak rajta. Folyik az orosztalanítás. Volt ottani orosz barátnőm. Szóról szóra azokat a sémákat mesélte, amit a románok Erdélyben alkalmaztak a 20-as években."

Jelenleg többségben a moldován identitás....kevesen vallják magukat románnak....ez persze változhat, de jelenleg ez van.
Macedónia is valaha bolgár volt, ma macedón és eszük ágában sincs csatlakozni Bulgáriához.....
Ausztria sem német...

"Az állam nyugaton is ezt csinálja,"

Ez nem menti fel azt ami itt folyik!

"100 éve fejik. Már nem szaros félig földbe vájt putriba lakik."

ez nem Erdély miatt van....a szomszéd Bulgáriában sem rosszabb semmi.

" Olcsóbb nekik a villany, a víz, a rezsi mint Erdélyben (láttma a kimutatásokat). Dolgozni továbbra sem dolgoznak, de eltartják őket az erdélyiek. Szerbia dettó. A Délvidék vérét szívja. A szlovákok is abból élnek hogy a magyar és német vagyonokat einstandolták. "

Hát ezzel nem tudok egyetérteni....az a pénz és vagyon már rég nincs meg, felélték elment....ahogy a magyar állam az államosítás, kitelepítés után....azóta semmi előnyük nincs.
Gery87 2020.05.20 20:24:34
@Rothstein:

"Az oroszoknak is ez volt a celjuk. Meg is csinaltak volna, csak ugye ha a diktator meghal, akkor puhul a rendszer. Ok is egesz nepeket vagoniroztak be, csak nekik lehetett mert ok a jofiuk."

Így van. De ez nem teszi semmissé a németek dolgait!

"A nemet rendszer is puhult volna, ha Hitler meghal (vagy megolik)."

Ezt mond azoknak a millióknak akik még a "puhulás" előtt haltak meg...
Nincsenek érvek mellettük, ez a helyzet.

"Nem vagyok meggyozodve azokrol a hatalmas EU-s euromilliard plusszokrol"

Az EU tejel elég sokat, csak hát a lölőék lenyúlják elég szépen...

"meg mukahelyekrol."

A németek a legnagyobb befektetők....1 orosz céget nem tudok mondani ami idejönne és több ezer embernek adna munkát, nemhogy egy tucatot....ezzel szemben rengeteg német multi van!
Nem mindegy.
Oroszország lófasz gazdasági szempontból....ásványkincsekben gazdagok, de ennyi....nincsenek az élen kb semmiben...Kína már rég átvette a helyét...

"Cserebe kiuritik az orszagot. "A fiatal megy oda "alantas" munkakat vegezni meg hazasodni a ferfiaiakkal. Alantas alatt a nekik nem tetszot ertem, mert nekem egy szakmunka nem alantas. Sot a segedmunka sem. Semmilyen munka sem alantas."

Azért megy mert többet keres ott mint itt.
Itt is meg kéne fizetni az embereket....az adóért normális szolgáltatásokat nyújtani stb....vicc hogy 200 nettót alig lehet megkeresni "szakmunkával"....hát persze hogy sokan elmennek málnát szedni Burgenlandba 3-szor annyiért....meg mosogatni...stb.

"A varosom A 70-es evek vegi 25000-es csucsrol lement 13500 fore. Eljen az EU! "

Ez nem az EU miatt van.....öregszik a társadalom a fiatal városokba költözik!
30+ éve ez van...

Lehet az EU-t kritizálni mert egy gittegylet...de nincs alternatívája....a kormány különutassága max nekik hozott milliárdokat, az országnak nem....
Gery87 2020.05.25 22:12:55
@Rothstein:

"Ez ugy kezdodott, hogy a fantasztikus polkorrekt nyugat odadobott konckent a szovjeteknek. Eltunk 45 evet egy buborekban,"

Mindig félperiféria voltunk....ez nem változott volna ha nem jönnek a ruszkik akkor se...főleg nem ha időnként a saját társadalmunkat rabolja le az állam.
lásd: zsidók, svábok, kulákok....
Ez egy ilyen elcseszett ország.

"Van alternativa, csak akarni kell, meg fokozatosan."

nincs alternatíva. ez egy önbecsapás....a másik út az ami Belaruszban van.....a helyi elit izolálja az országot egy szocreál börtönben.
Kösz nem.

"Azert az orosz piac kiesese megboritja a mezogazdasagot. Sok termekunket megvettek. Arra kellene nyitni. Max fizet olajjal."

Kinek fizet olajjal? A somogyi őstermelőnek? Az autóipari magyar beszállítónak, vállakozónak? ugyan....
A cserekereskedelem nem járja....azért volt piac egyáltalán, mert nem volt más és azért fizettek olajjal mert az államszocializmus kereskedett nem a termelő és mert szart sem tudtak adni cserébe....
Nem járható út.

"Egyebkent Kina fele is tapogatozunk, csak nehez betorni. "

Kínába a multik mentek, fele kínai állami részesedéssel...mert nagy belső piac!
nekünk nincsenek nagy világcégeink!
A tizmilliós országunk meg egy átlag kínai város....nem vagyunk tényezők....max nekik is kiárusítani lehetne a "nemzeti vagyont" és akkor lennénk kínai félgyarmat!
Nem látom alternatívának azt se.
bircahang Puzsérné zsidózása 2020.05.21 06:06:00
Van abban valami hátborzongató, amikor a fiatal ballib nemzedék elkezdi ugyanazt a nótát, amit csak történelemkönyvekből ismerhet. Pottyondy Edina, volt momentumos politikus videóblogot indított. Első száma megdöbbentő: Kövér Lászlót szidja trágárkodva. Önmagában még nem lenne baj Kövér…..
bircahang 12 ballib érv 2020.05.17 06:06:00
Nagy tragédia érte a ballib agytrösztöt és kapcsolt részeit: Zorbán visszavonja a felhatalmazási törvényt. Ilyenkor gyorsan kell lépni a magyarázatok kidolgozásában, ellenkező esetben a végén még fasiszta narratívák terjednek el a ballib táborban. Szerény módon ugyan, de mi is igyekszünk…..
Gery87 2020.05.18 22:53:16
@vergyula:

A 3. pont tökéletesen leírja a helyzetet.
bircahang Fekete autó 2020.05.16 06:06:00
A ballib álomvilágban beköszöntött a Rákosi-terror: embereket a diktatúra pribékjei kegyetlenül elhurcolnak, majd bestiális módon kihallgatják őket 2-3 órán keresztül, aztán... hazaengedik őket. Ez ám a diktatúra! Közismert, hogy demokráciákban a rendőrség nem nyomoz, hanem egyetlen feladata…..
Azt mondja egy érdekes cikk, hogy a szolgai utánzás követelése miatt utálta meg Kelet-Európa a liberalizmust. Szerencsés vagyok, hogy egyszerre két országban élve éltem meg a folyamatot, mindkét ország félperiféria, de míg Magyarország a félperiféria fejlettebb nyugati része, addig…..
Gery87 2020.05.16 14:44:02
@MAXVAL bircaman közíró:

A profit mindenhol fontos.Orbánnak is az a legfontosabb, a többi csak duma...
Az autiriter rezsimekben is a pénz, hatalom mozgat mindent....
Az a nem mindegy hogy szociálisan mennyire érzékenyek.
Gery87 2020.05.16 14:48:16
@nu pagagyí:

Itt nem volt soha polgárosodás....az elit a XIX.sz elején elment nyugatra, látta hogy van hatékonyabb, korszerűbb, trendibb módja is az uralomnak...aztán hazajöttek és elmondták hogy mostantól "mi urak és büdös parasztok egy nemzet vagyunk"...a büdös tótók, oláhok stb is ha tetszik ha nem (nem tetszett nekik).
Azóta ezt eljátszotta még az épp aktuális elit párszor, azzal a különbséggel hogy közben rájöttek hogy kik mégsem a nemzet tagjai (zsidók, svábok..ballibek, sorosisták stb)
Hát itt tartunk....
Mit is értek szélsőballib alatt? Nem a ballib pártok törzsszavazóit, s természetesen azokat a független szavazókat sem, akik a kisebb rossz elve alapján a ballibekre szavaznak. Szélsőballib az a radikális ballib, aki a ballib pártokat is szidja, mivel azokat nem tarja az "Orbán-diktatúra" határozott…..
Gery87 2020.05.16 13:47:38
Gery87 2020.05.16 14:25:39
@vergyula:

Ezeket nem tudod mérni hitelesen...
Ki számít mentálisan épnek? A diplomás professzor aki egyetemen tanít de hisz a lapos földben meg a gyíkemberekben (van ilyen)? Vagy ki a tájékozott, mi számít tájékoztatásnak és ki a hiteles? Aki a kormánypropagandát olvassa vagy aki a 444-et? vagy a szomszédtól hallotta?

Én állampolgári vizsgához kötném (társadalomtudományok: jog, földrajz, történelem...stb.) + betöltött 30 év, 10 év munkaviszony a szabadpiacon....
Legalább.

A többi marad helótának, meg szavazhat helyi kis ügyekben....ennyi.
A fasiszták pornópártiak - ezt a következtetést vontam le, amikor 1980 nyarán Spanyolországban voltam 3 napot. Mentségemre: 12 éves voltam, majdnem 13. Az az év nagyjából a spanyol átmenet közepén volt. Franco rendszere nagyon sokban hasonlatos volt Kádáréhoz. Amint Franco saját…..
bircahang Moore bolygója 2020.05.07 06:06:00
Michael Moore amerikai demagóg propagandista bugyrából jött elő a Planet of Humans című produkció. Moore rendkívül veszélyes ember. Ő ugyanis nem a hivatalos amerikai propaganda terjesztője, de cserébe olyasmit ajánl, ami rosszabb. Ráadásul sok meglátása kifejezetten igaz, de az egész…..
bircahang Isztanbuli vita 2020.05.11 06:06:00
Azt hittem, érdekes lesz a vita, de csalódtam. A fideszes vitapartner egyszerűen kevés volt, a feketöves liberális feminista ellenfél az agyagba döngölte, pedig még csak igaza se volt. Emília egyszerűen nem volt rendesen felkészülve. Láthatóan tanulmányozta ugyan a feminista…..
Pangea Lángoló Ausztrália 2020.04.19 16:20:45
A decemberi, januári hírek tele voltak az ausztrál bozóttüzekről szóló tudósításokkal, melyeket csak a megérkező esőzés és a koronavírus megjelenése tudta valamelyest háttérbe szorítani. Az események kapcsán temérdek félinformáció, rémhír, illetve egymásnak ellentmondó értelmezés is napvilágot…..
Gery87 2020.04.24 01:42:11
@lezlidzsi84:

"viszonylag rövid távon kellene valamit mondaniuk egy soktényezős jelenségcsoport változásáról"

Na igen, pl az időjárást 1 héttel előre nem tudják megjósolni, nem hiába van minden nap "heti előrejelzés":)

"Ezért persze kárhoztatják is őket klímaügyben"

Kik? A maréknyi szkeptikus maximum (akik ugyanúgy tenyérjóslás alapon mondanak akármit) El van már fogadva hogy emberáltalokozottklímaválságtömeghalálkihalásapokalipszis van és bármi szélsőséges jelenség van az "őket igazolja"..csak emiatt van....ha meleg van azért, ha hideg akkor azért...

Rövidre fogva: a rendszer (fogyasztói társadalom, növekedés orientált piacgazdaság) generált egy problémát (klímaváltozás, környezetszennyezés), amit szerintük (média, politika) ugyanezzel a rendszerrel meg is lehet oldani, mondják azok akiknek lételeme hogy hazudnak.
Csak most ilyen olaj alapú csetreszek helyett ilyen napfény csillámpóni csetreszeket kell gyártani, persze minden évben többet és mindig nagyobb haszonnal....
nem hitelesek.
Aki meg nem ebben gondolkodik azok meg odáig jutottak el hogy együnk bogyókat....

Hogy valójában mennyire veszik ezeket komolyan azt jól mutatja hogy a vírus miatt leállították a gazdaságot.....pusztán a klímaapokalipszis és Gréta erre nem voltak képesek!
Hm...
És most arról beszélnek hogy mennyire "fel kell majd pörgetni a gazdaságot"..(erre találtak bizonyos helyeken 5400 milliárd zöldhasút!!!!...), a klímát erről nem kérdezték meg.....annyira tehát nem lehet baj/fontos....
Gery87 2020.04.27 22:04:19
@Untermensch4:

Igen, csak sajnos ráfogni az autókra meg a cégekre hogy ők a hibásak és álmegoldásokkal araszolunk választásról-választásra...egyszerűbb mint esetleg elfogadni és az embereknek őszintén elmondani hogy a mi életünk is megváltozhat és ez ellen nem lehet mit tenni....
Ha lesz valamikor újra jégkorszak egy sor északi ország, nép lakóhelye, hazája szó szerint eltűnik és épített örökségéből nem marad semmi csak a gyalult fagyott föld....na ezzel mit kezd majd a megúszásra maszatolásra játszó politika? Érdekes lesz...
Ezt az igencsak elgondolkodtató kérdést tette fel Maria Grazia Chiuri divattervező a Dior 2020-as tavaszi couture kollekció bemutatóján. A patinás francia divatház vezető designere az ismert amerikai feminista képzőművésszel, Judy Chicagoval közösen alkotta meg a legújabb ruhasorozatát, amelyben a…..
Gery87 2020.03.31 21:27:52
@szánmonoxid:

Én azért ennél jobb kritikát írtam volna neki, ha már veszem a fáradtságot, ahelyett hogy az elgépelésein rugóznál meg lefélműveltezed (mintha te annyira műveltebb lennél...nem hiszem).
Nincs értelmes mondanivalód, minek írsz? hagyd a picsába.

-----

@gyalogbaka:

Van abban valami amit mondasz, meg te így élsz, neked ez jó, ez bejött....
De azért a feminizmusnak vannak (voltak) pozitív hozadékai: reflektáltak a világra (polgárosodás, erős középosztály,emberi jogok bővülése, munkaerőpiac átalakulása, "nukleáris család" stb...)

Ami ma van az már csak hisztérikus megélhetési vergődése a mozgalomnak a nyugati világban, (nincs miért küzdeni, mert megvalósult minden amiért anno harcoltak)....ez az -izmus feladat nélkül maradt...így kitalált magának feladatokat....ami jobbára fasság...és radikalizálódott!

Szerencsétlen, pech, hogy ez az individualista, "önmegvalósító" , fogamzásgátló, fogyasztói társadalomban a demográfiai válsággal együtt termékeny talajra lelt és katasztrofális öngyilkosságba hajt!

A muszlim hordákat meg majd meglátjuk:)
Gery87 2020.04.02 13:05:27
@gyalogbaka:

Mindent érzelmi alapon ítélnek meg az emberek, nem az a lényeg hogy amit mond a másik az igaz e vagy sem, vagy van e alapja...hanem hogy milyen "érzéseket" váltott ki belőle.
Így aztán ha "nem tetszik" neki amit írsz, mert nem összeegyeztethető a "világnézetével" , rossz érzéseket váltott ki belőle, akkor az jó nem lehet, igaz nem lehet, tény nem lehet....de ha mégis akkor is hülye vagy, meg nem tudsz írni:D
Reagáltak Meghanék szóvivőjük útján arra, hogy Donald Trump amerikai elnök vasárnap közölte: Harry-nek és Meghannek saját maguknak kell fizetni biztonsági költségeiket az Egyesült Államokban, ahová hirtelen tették át székhelyüket múlt héten. Az amerikai elnök twitteren szólt be a sussexi hercegi…..
Gery87 2020.03.31 20:05:04
Celebek, majd megélnek a celebségből és ennyi...

@vackor1:

lemondani? Minek, semmi hatalma, a trón várományosa is tudja ezt, minek eröltesse?
Elbotorkál, mosolyog, cseveg a vendégekkel aztán ennyi, nem hiszem hogy olyan fárasztó lenne...nem három műszakban nyomja.

Trump?
Putyin, Orbán, Merkel stb mennyivel jobb? ugyanúgy szarik belemindegyik hogy neked nekem mi a jó, csak szebbeket mondanak...PC-bbek...de ugyanolyan gazember mind!
Trump legalább nyíltan egy tahó...meg Putyin...
bircahang Szorbok 2020.03.31 06:06:00
A szorbok a legnyugatibb és legkisebb szláv nép. Maradványai az egykor egész Kelet-Németországot lakó szláv törzseknek, akiket aztán a germán törzsek keletebbre szorítottak, ill. asszimiláltak. Jelenleg kb. 60 ezer szorb él mind a mai napig eredeti szülőhelyén, Németország szászországi…..
bircahang Az aláírás 2020.03.25 06:06:00
A magyar ballib agytröszt egyik sajátos tevékenysége a nyílt levél írás, melyet egyes keménykötéses VIP-ballibek írnak alá. Ezek a nyílt levelek egyébként marhaságok egytől egyig, de egy célra jók: a legelső aláírók neve jelzi ki éppen a nagy név a ballib megmondóemberek között. Bevallom,…..
Gery87 2020.03.25 20:06:46
@MAXVAL bircaman közíró:

Eddig is az volt!
Orbán eddig is azt csinált amit akart....
Meg is mondták most is hogy nincs szükségük az ellenzékre...
Gery87 2020.03.26 12:47:44
@MAXVAL bircaman közíró:

Csapda ez: ha a 15 napos lejárat mellett vannak akkor rájuk verik hogy nem tesznek meg mindent a vírus ellen....ha meg rászavaznak akkor meg mutogathatnak hogy a "kézi vezérlést" ők is megszavazták.....ügyes...miközben nincs kockázat mert a kétharmaddal úgy is mindent megtehetnek egymaguk..
Ebből jól nem jönnek ki az ellenzékiek!
bircahang A vesztes palesztínok 2020.03.23 06:06:00
A magyar közvéleményben ma már nem téma ez - a 2015-ös migránsválság óta -, de korábban olyan jelentősége volt, mintha ez valamiféle magyar sorskérdés lenne: a palesztínkérdés. Tessék csak emlékezni, amikor a magyar nemzeti eszme egyik jelképe a palesztín kendő volt! 2014-ben Vona Gábor…..
Gery87 2020.03.26 01:32:38
@Deak Tamas:

"Gondolom eddig nem tudtad hogy öt szláv állam is harcolt a németek oldalán? "

Miért ne tudtam volna? Ez tény...
Ebből is látszik mennyire vették komolyan a saját fasságukat.
Hoztál példát, igen, de a cikk is csak engem igazolt.

---

Óh, értem akkor kössél bele a pontozásba...
Gery87 2020.03.26 12:37:12
@Deak Tamas:

Irreleváns hogy tudtam e lezsidóztak e valaha egy hollandot a nácik...
Alapból germán árják, ez tény....

"kik mennyire voltak árják vagy sem, hanem arról, hogy a nemzeti hovatartozásnak ebben nem volt szerepe, fajokról volt szó."

És?
Nemtagadta senki hogy fajban is gondolkodtak.

Viszont amit írtál:
A náci terminológiában a horvátok meg az ukránok árja nép voltak (mindkettő perzsa eredetű lovasnép) a hollandok meg "fehér zsidók"

Na ez nem igaz!
Nem voltak ezen népek árjának minősítve....a hollandokat sem vették alapból "zsidónak"....germánok voltak tehát alapból árják, pont.
A linkelt cikkben sincs róla szó, pont az ellenkezőjéről......csak a címben hangzik el.
De ezt is leírtam miért lehetett...
Gery87 2020.03.26 12:42:14
@MAXVAL bircaman közíró:

Politika....@Deak Tamas:

"mindkettő perzsa eredetű lovasnép"

ekkora baromságot.

Az alap az volt hogy a szlávok nem árják, hanem rabszolgának meg hullának való "szemetek".
A germánok meg árják, uralkodásra termett faj...bla bla....

Ami ettől eltért az szimpla politika.....
Nem kell belelátni semmi perzsa, szkíta fasságot....
Biztos volt olyan agyalágyult náci aki mondott ilyet, de ez olyan mint a hollandok zsidózása.....kivétel....egyedi, speciális esetek...
bircahang Emberpróba 2020.03.22 06:06:00
Az ember igazi jelleme ritkán nyilvánul meg. S igazi alatt nem azt értem, hogy valaki mit hisz őszintén magáról. Sok ember - sőt a nagy többség - teljesen őszinte saját magával, mégis téved saját jellemét illetően. De van két eset, amikor az ember jelleme kitárul saját maga és mások…..
Gery87 2020.03.26 12:29:58
@MAXVAL bircaman közíró:

A rendeletek nem járnak le 15 nap múlva, ennyi fog történni...Orbán meg eddig is azt csinált amit akart.
Ennek inkább szimbolikus jelentése van: Orbán a vírus miatti veszélyhelyzetben még könnyebben tehet meg bármit...
Mivel veszélyhelyzet a visszavonásig van, nem szűnik meg időre, most már a rendeltek sem.
A kérdés inkább az meddig fog tartani és mi számít olyan körülménynek ami indokolja hogy fennmaradjon!?
Ki dönti el hogy mi számít járványügyileg indokolt rendeletnek és mi nem?
stb.
A blog immár három éves. Idén egyéb okok miatt kevesebb időm volt foglalkozni vele, mint korábban, így a megszokottnál kevesebb, mindössze 25 bejegyzés született. Ebből is csak 15 az igazi cikk, a többi technikai közlemény, ünnepi megemlékezés. Ennek köszönhetően az oldalmegtekintések is csökkentek,…..
Pangea Miért éppen Panama? 2020.03.22 19:09:20
Az Atlanti- és a Csendes-óceánt összekötő Panama-csatorna a közép-amerikai földhíd legkeskenyebb szakaszán létesült, ami manapság teljesen logikusnak tűnik, ugyanakkor a múltbeli technikai és közlekedéshálózati adottságok és megfontolások alapján már korántsem volt ennyire egyértelmű a döntés. Miért…..
  Még ma is léteznek olyanok, akik az emberi erkölcs megítélését a túlvilághoz kötik. Minden jó és kívánatos - mondják -, ami a mennyországba vezet, s kerülendő mindaz, ami a kárhozatra juttat. A magam részéről mindig furának találom, amikor valaki nagy magabiztossággal beszél a halál utáni…..
Gery87 2020.03.16 21:21:16
@MAXVAL bircaman közíró:

A magállamok azért lettek gazdagok mert piaci alapon képesek voltak sikeresek lenni a vállalatok és a szakemberek + jogállam, jogbiztonság, kiszámíthatóság....
Nálunk egyik se nagyon van...
Államosítottak ugye annak idején, minden "népgazdasági" kézbe került...eredmény? piacképtelen, merev, elavuló, eladósodó gazdaság és szakember gárda...
Az hogy most "Nemzethy Thőkés Osztály" (korrupt fidesz csicskák) kézbe adjuk a vagyont, miben lesz jobb? semmiben....a pénz ide-oda tologatása nem old meg semmit alapból!
Gery87 2020.03.16 21:22:39
@MAXVAL bircaman közíró:

OKé, de akkor mégis miért ártanék a "népnek" azzal hogy reális igény ha vki jó szakember és ezért többet vár el mint aki kevésbé, többet dolgozik mint más stb?
Gery87 2020.03.16 21:28:18
@Gery87:

És mielőtt még a gyarmatokkal jönnél: a németeknek nem voltak prosperáló gyarmataik, majd semmilyen sem, az osztrákok, svájciak...és miniállamok..+ a szintén gazdag dánok, norvégok, svédek, finnek sem rendelkeztek ilyennel....
De az átlag francia és brit sem élt annyival jobban mint a korabeli monarchia polgárai, csak mert volt hatalmas birodalmuk! Vagy vegyük az USA-t, a 100 évvel ezelőtti Argentínát...
A mai Japán, Korea....stb stb....
bircahang Pénz és az élet 2020.01.28 06:06:00
Említettem ezt a témát egy héttel ezelőtt. Az ókori görögök azt mondták: csak az lehet igazi szabad ember, akinek nem kell munkát végeznie megélhetése céljából. Ezért nézték le nem csak a rabszolgákat, a nőket, hanem a szegény, dolgozni kénytelen, jogilag szabad férfiakat is. A problémával…..
Gery87 2020.02.07 17:20:11
@zavaleta:

Nagyon nem ebbe az irányba megy a világ hanem az eltömegesedés felé, ahol mindenki a nap 24 órájában fogyasztó és termék....
Gery87 2020.02.28 20:57:05
@MAXVAL bircaman közíró:

Norvégia amiatt gazdag és van egy csomó tartalék lóvéja mert nem herdálták el mint az arab olaj-elit fasságokra meg a hatalmuk fenntartására! Annyit tudtak belőle kihozni hogy ők kurva jól élnek, meg gürizik nekik többmillió ázsiai vendégmunkás....kb rabszolgaként jogok nélkül....a polgárok meg az állam csecsén lógnak...
Vagy nézd meg Venezuálát....

Norvégia a liberalizmus ÉS az olaj miatt gazdag....ez persze nem jelenti hogy minden liberális állam gazdag lesz!
Annyit jelent ha jól csinálják a lehető legtöbb embernek lesz jó...nem egy szűk elitnek!
Január nyolcadika óta az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára Rácz Zsófia,  aki jogi diplomája megszerzése előtt, mindössze 22 évesen tölti be ezt a pozíciót. Lassan két hónapja felel az ifjúságügyért, de a nagy ritkán meghirdetett nyilvános eseményeken és…..