Regisztráció Blogot indítok
Adatok
négykarika

0 bejegyzést írt és 177 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mindent egybevéve közel 3000 kiserőművet létesítettek tavaly Magyarországon Tavaly év végéig összesen 2997 nem engedélyköteles, fél megawattnál kisebb kapacitású vagy háztartási méretű új kiserőművel gazdagodott a magyar „erőműpark” az előző év záró adataihoz…..
négykarika 2014.05.06 20:54:16
@röhögő: VW-motoros kiserőmű, komplett szolgáltatással, üzemmenedzsmenttel, karbantartással. A hőigényt Te szabod meg a termosztáttal, az áramot ők értékesítik az áramtőzsdén csúcsidőben. Mindenki, de tényleg mindenki jól jár. (ok, a Gazprom nem...)

www.lichtblick.de/geschaeftskunden/bhkw/
A suttogás határán egyensúlyozó lágy, alázatos hangon beszél hozzánk a tolmács, miközben Weiss Manfréd egykori birodalmába, a Csepel Művekbe hatolunk be. A régi vágású ipartelepen nagy vasdarabok között keresi útját a busz, rozsdás hullámlemezből épült csarnokok mellett…..
A lelakott, kis lakótelepi lakás lakóhelyiségeit az új tulajdonos pár nagyjából már lakhatóvá tette, ám a fürdőszobát eddig csak annyira takarították ki, hogy a mindennapi tisztálkodásra alkalmas legyen. A felújítás utolsó felvonásaként most erre a helyiségre kerítettek…..
Kisebb városi távokon, munkába járásra egy hétig elég egyetlen egyszer rádugni a hálózatra, a hétköznapokat pedig élvezetessé teszi az autókat megszégyenítő gyorsulás és a teljes versenyző szettbe öltözött bringások előzgetése a budai hegyeken. A pedelec rendszerű…..
Bármennyire erőltetik az EU-nál a dilettánsok a fogyasztáscsökkentést, nem érnek el vele semmit. Csak megszívatnak jó pár embert. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
négykarika 2013.07.02 10:39:19
@rekszem: "Audi A6 3.0 TFSI
magyar (európai) adatok városban 10,8 /100 Km
USA adatok 13,1 L/100 Km városban"

Persze, hiszen
- más a mérési ciklus (FTP vs NEDC)
- más a határérték
- ezért mások a beállítások is

aminek következménye, hogy más a mért fogyasztás. Ugyanígy más lesz Japánban is, vagy a "fejlődő" országokban.
Az 1860-as évek közepén járunk. A magyar fővárosban két vasútállomás működik, az egyik a mai Nyugati helyén álló Pest indóház, a másik pedig a déli vasúti. A két állomás között nincs vasúti összeköttetés. A vasúton Pestre érkező gabonát fuvarszekerekre kell rakodni,…..
Nem, még nincs kész. Nem is megy a motor, hol élsz? Hogy kereke van-e? Dehogy, még bakon áll. Az ülések? Benne vannak, de csak a hátsók, ugyanúgy, ahogy már vagy december óta. Utoljára 2012 végén írtam a kocsiról, az több mint két hónapja volt. Mi történt közben?…..
négykarika 2013.03.03 11:25:14
Korunk egyik nagy találmánya a villanybojler. Hozzáteszem, hogy népszerűségén sokat dobott a Star Warsban nagyot alakító R2D2. Legalábbis nálam a bojler volt a sztár a háztartásban. Tekintve, hogy távfűtéses lakásban nőttem fel, csak a nagymamámnál volt lehetőségem…..
Ma reggeli megnyitóm a 4. magyarországi szélenergia konferencián, a Kempinskiben. "Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Nagy örömmel üdvözlöm az Európai Szélenergia Társaság, a Magyar Szélenergia Társaság és a Magyar Szélenergia Ipari Társaság kezdeményezését, a 4.…..
négykarika 2012.08.17 13:12:55
@pandava: "Paks I. termelési költsége ma kb. 10-12 Ft."

Ez már tartalmazza a kiégett fűtőelemek elhelyezésének összes költségét és (nehezen forintosítható) kockázatát a következő néhány ezer évre? Benne van-e az előbb-utóbb bezárt erőmű bontásának és radioaktív hulladékként történő elhelyezésének költsége?
négykarika 2012.08.17 14:25:58
@pandava: ...hiszen az már nem a mi problémánk, és talán nem is a gyerekeinké.

Hány éves a legrégebbi, ember alkotta építmény, ami "tömör"? Milyen viszonyban áll ez az idő a nagy aktivitású hulladékok felezési idejével? Vennél-e telket/házat "évmilliók óta stabil geológiai képződménybe kilométer mélyen elhelyezett elüvegesített hulladék" tároló közelében? Járatnád-e a gyerekeidet oda iskolába?

Egyetértek Veled abban, hogy "sokkal akutabb megoldandó környezetterhelések miatt IS kellene aggódni", de az atomenergiát olcsónak kikiáltani úgy, hogy fogalmunk sincs, mit csinálunk a következő pár száz/ezer évben a hulladékkal, nagyon rövidtávú, profitmaximalizáló, jövőfelélő gondolatmenetnek tűnik.
A morgás joga Tanulja meg szeretni 2012.08.09 20:13:02
Budapest főpolgármestere nemcsak a fővárosról szóló évkönyvekbe írja be visszavonhatatlanul a nevét, hanem az  új az BKV-szín is róla kapta (gúny)nevét: "tarlóskék". A névadó kiléte kezdetben rejtély volt, Vitézy Dávid is szerepelt a keresztapa-gyanúsak között, ám a…..
Már korábban beszámoltunk a tegnapi, a Jobbik által szervezett, és több más szélsőjobboldali szervezet által is támogatott tüntetésről, leírva azt, ami történt, azzal szemben, amit a Jobbik állít. Rengeteg komment érkezett, hogy biztos mi hazudunk, hiszen a tüntetésen csupa…..
négykarika 2012.08.06 22:32:55
@Muad\\\'Dib: "A többség pedig azt követeli inkább, hogy aki bűnöző az rohadjon a sitten. Akár cigány, akár nem. "

+1
„Azok a politikusok, akik azt hiszik, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok rendben vannak és már csak össze kellene fogniuk, nem vesznek tudomást a valóságról. A választók a jelenlegi pártokat nem szívelik sem egyenként, sem összefogva, hanem valami minőségileg újat akarnak….Nem…..
Kettős Mérce A fenébe is, Milla! 2012.06.04 14:46:17
Én kedvellek titeket, sokszor nem értek egyet azzal, amit csináltok, de azt gondolom a cél, a társadalmi aktivizmus segítése, az egyik legfontosabb dolog, amelyet ma Magyarországon tenni lehet! Csináltok számtalan hülyeséget, de mindenki hibázhat. Viszont azt a képet és szöveget,…..
Pontosan nem tudom, hány kilométert motoroztam eddig életemben. A VMaxba beletekertem bő harmincezret, de volt, hogy egy évig nem ment a kilométeróra-spirálja. Az XJR most áll 30 ezernél, a Vino alattam 3000 kilométer körül mehetett. Plusz ott voltak még a tesztmotorok, az…..
A morgás joga Kós(z)a ötlet 2012.05.08 13:20:00
Abban nagyjából mindenki egyetért, ami hazánkban a mozgássérült parkolókártya intézménye körül van, az tarthatatlan és a rendszerváltás óta bárki bármit is ígért, valójában egyetlen kormány sem tudta a kérdést megnyugtatólag megoldani. Javaslatok jönnek-mennek, a jogtalan…..
négykarika 2012.05.08 19:56:17
@Ad Dio: egyetértek. Az elv jó, a fél év sok. Szerintem egyetlen hónapnak is visszatartó ereje lenne, HA következetesen tartatnák be a szabályt. Értem ez alatt, hogy legalább hármas csoportokban mennek, és nincs félrenézés, nincs ötezer zsebbe, nincs gatyába fosás ha megjön a fukszos tahó. Végrehajtás van.
négykarika 2012.05.08 20:06:09
@Kakimaki0123456789: és azt is, aki az ezirányú törvénymódosítást elszabotálja a parlamentben.
négykarika 2012.05.08 20:36:53
@Kakimaki0123456789: "Na EZ a valóság."

Mondok egy másikat: puccos társasház mélygarázsa.
2-3 leppukkant kocsi (karbantartók, takarítók), a többi nagyértékű, újszerű. A kocsik kb felén szlovák rendszám. A nagyobbakkal szigorúan két hely közé, a vonalra parkolás. És elég sok rokikártya. Lehet, igazából nyugdíjasotthon, nem tudom. De kinyílik a bicska a zsebemben, mikor a huszonéves nyikhaj hazaér az eshatossal (napszemcsi, redbull), és be sem veszi az ablakból a rokikártyát, mert az "szériatartozék".

Ez IS a valóság.
Ma 4 éve, egy borgőzös estén alapítottuk meg a Kettős Mérce blogot. Bár, aki rendszeresen olvas minket, az nagyjából tudhatja, mit gondolunk a világ dolgairól, de mi most mégis valamifajta ars poeticát szeretnénk a következőkben megfogalmazni. Egy ars poeticát, aminek…..
négykarika 2012.04.28 22:52:21
TComment Ilyet se látsz sokat 2012.04.21 06:15:00
1967-ben a világ döbbenten cövekelt le előtte, mert még csak hasonló autó se létezett akkor. Aztán jött a tragédia. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
négykarika 2012.04.21 12:27:21
@malenykij polgar: nem legenda, valóban motorcserét jelentett.
A márkaszervizben visszahőköltek a bedöglött motorú, cserébe vészesen vijjogó és a tetejét fenyegetően nyitogató, beteg Astra kabrió láttán. Hozzám került. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
négykarika 2012.03.22 10:10:48
Egy kép többet mond száz szónál, megjelent az idei Le Mans-i 24 órás hivatalos plakátja. Az idén 80 éves legendás futam több szempontból is érdekes lesz. Először is - nagy meglepetésre - a Peugeot hivatalosan kivonult a sorozatból, helyette azonban jön a Toyota. A japán gyártó…..
négykarika 2012.03.21 19:47:33
@ommm: semmi személyes, csak egyre több helyen bukkan fel így, és ahogy @kadibela: is írta, van erre évtizedek óta bevált magyar szavunk. Becsszóra nem vagyok nyelvtannáci, de számomra ez pont olyan, mint a Józsy és a Cilvy...
Mint azt lehetett olvasni hétfőn napközben, a benzinár literje újabb öt forinttal emelkedik szerdától.Gyakran olvasni olyan megjegyzéseket, hogy a benzinár elszabadulásáért Orbán a hibás. Nos nekik szeretném bemutatni az alábbi grafikont, amelyet a portfolio.hu-n találtam:Ugye…..
TComment Rejtett hiba gyere elő! 2012.02.23 06:15:00
Öt szervizt, ugyanennyi hibakódtároló-törlést és egy teljes gyújtótrafó-garnitúra cserét túlélt a Check Engine lámpa. Pedig pofonegyszerű volt a megoldás, csak kicsit túrni kellett hozzá. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Mégis mit csináltak abban a félévben, amikor el kellett volna dönteni, ki gyűjtheti és ki hasznosíthatja újra az autókról leszerelt abroncsokat? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
négykarika 2012.02.14 13:19:33
@Béla, tudod a Béla: "Ennél azért vannak érdekesebb témák is."

Szerintem ez érdekes téma, és kimondotan jól teszi a TC, ha ezt a közszolgálati-érdekvédelmi vonalat erősíti.
Sokféleképpen lehet a visszaeső értékesítésekre válaszolni, lehet a gyártás visszafogásával és kívánatosabb modellek gyártásával is. Ez utóbbi a bátrak eszköze, például a Volkswagen konszerné. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..