Regisztráció Blogot indítok
Adatok
forge

0 bejegyzést írt és 159 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendőrség 1 hét alatt 3 alkalommal volt kint ilyen olyan "alkoholos problémák" miatt. Hulla részeg fertőző tüdőbeteg hajléktalanokat szállít a rendőrség hetente az osztályra, vagy egyel feljebb a zárt részlegbe. Üdvözlöm a blog olvasóit.   Sajnos ezt a posztot nem tudom…..
forge 2017.11.14 00:23:32
@she_wolf:
folyt. Ha ápoló lennék azért,ha meg beteg akkor azért.
forge 2017.11.14 00:26:27
@tix:
A kérdésem csak annyi lenne,hogy ilyen "állapotban" az orvos mégis hogy vizsgálja meg?
forge 2017.11.14 22:36:21
@she_wolf:

Ha nagyon őszinte akarok veled lenni az elmúlt napokban ide gépelt kommentcunamid háromnegyede nem tartozik a poszt tényleges tartalmához,ergo értelmetlen faszság az egész.De tényleg.

Fölösleges vissza menni Ádámhoz és Évához azért,hogy megértsük vajon miért lett büdös és alkoholista a hajléktalan. A kutyát nem érdekli.Büdösek mint az oszló hulla,elevenen rohadnak a saját vizeletükben áztatta ruhákban,fekélyesen,tüdőbetegen,tetvesen,rühesen. Lehetősége lenne megfürödni a -kórházon kívül is és belül is-tiszta ruhát is kapna a hajléktalanokat segítő szervezetektől csak nem megy sehova és nem fürdik.Ezért ne a rendszert hibáztasd,hanem a kedvenceidet,akiknek a gyógyítása elég sokba kerül a becsületesen dolgozó családoknak.A "rendszer" éppen hogy nyalja a seggüket az ingyenes orvosi ellátással,az ingyenes hajléktalanszállókkal,az ingyenes közgyógyellátással és a többi.Én miért nem kapok ingyen gyógyszert (amit persze jó pénzért el lehet adni a következő utcasarkon)ingyen ebédet,és a tököm tudja miket vehetnek még ingyen igénybe. Nekem miért kell hozzájárulnom az adómmal ahhoz,hogy ő kényelmesen bűzölögjön a Korányi tüdőosztályán ezzel másoknak nem kis bosszúságot okozva? Írod nekem,hogy az én jogom sérül,akkor tudok óbégatni.De ha a másé,akkor leszarom.
Óbégatok egy idős emberért akit sérelem ér,óbégatok egy gyerekért,aki nem tudja magát megvédeni,óbégatok egy védtelen állatért akit ok nélkül bántanak,óbégatok azokért is akit alaptalanul bántanak vagy megaláznak.De a hajléktalanok nem ehhez a körhöz tartoznak nálam,legalábbis az a réteg aki az aluljáróban a mocskában fetreng,aki kiröhög ha ennivalót akarok neki venni és kijelenti,hogy neki inkább bort vegyek,majd elküld a picsába amikor nemet mondok.Ezeket az embereket én nem sajnálom.Te viszont a nagy sajnálatodban a rendszerre meg a kormányra meg az orbánra meg a balogra meg a tököm tudja még kikre próbálod ráhárítani napok óta a felelősséget de a hajléktalan felelősségét nem firtatod sehol.

Amúgy a belinkelt betegjogokban még mindig sehol nem látom azt,hogy az egyenlő bánásmód mellett a betegek kötelesek lennének szagolni a rothadás szagát.Sehol nem találom,hogy ilyen esetben nem kötelezhetik a hajléktalant vagy bárki mást az alapos tisztálkodásra mielőtt a kórház felveszi betegként.Így arra a következtetésre jutottam,hogy ez mind a kórház vezetőségének a hibája és nemtörődömsége a betegek rovására sajnos.
Egyszerűen érthetetlen, hogy a vizsgálatok alkalmával miért nem tudnak adni időpontot előre, amikor tudják, hogy a gyereket a következő hónapban vinni kell kontrollra. Ismét üdvözlöm a blog kedves olvasóit a Heim Pál gyermekkórház bőrgyógyászati rendelésével…..
forge 2017.07.21 19:02:05
@mechanikus körte:

Mechanikus barátom.Látom még mindig zavart vagy,vagy trollkodsz.

'Jó duma 3 hónapig tartott a befizetett nyaralás'?

-A nyaralás nem tartott 3 hónapig.Viszont ha a nyárnak az elején elkezdi szedni a gyógyszert,az ugye értelemszerűen belenyúlik a nyár közepén befizetett nyaralásba,sőt még tovább is hosszú hónapokig.Ez tényleg ijesztő,hogy egy mondatot nem sikerült még értelmezned és felfognod tegnap óta.

'Semmilyen szinten nem derül ki a posztodból,hogy látta-e a júniusi labort a bőrgyógyász,vagy kontrollvizsgálat után készült.

-Neked biztos nem derült ki.Viszont ha szótagolva jó hangosan végigolvasod talán kitűnik.

Ha nem haragszol elbúcsúznék tőled mechanikus barátom,mert nem vagyok gyógypedagógus.
forge 2017.07.23 18:45:50
@she_wolf:

"És nem csak a nyári szabadságoláskor nem működik a rendszer,ahogy forge írásából kiderült"

-:D Megtörtént egyszer az is pár hónapja,hogy a kontrollnál adott időponton nem is volt rendelés,de ezt szó szerint kell értelmezni.
Megadott időre odamentek,a recepciós hölgy egy büdös szóval nem mondta,hogy nem rendel senki,felmentek,ott ültek 3/4 órát a gyanúsan csendes váróban.Egészen véletlenül egy másik doktornő arra járt aki megkérdezte tőlük,hogy mégis mire várnak mert nincs rendelés.A testvérem odaadta a doktornőnek a legutolsó ambuláns lapot amin ott volt a dátum/óra mint időpont,így a doktornő megsajnálta és behívta a gyereket.Mindez került volna feleslegesen 1 szabadnapba és 1 nap iskolai hiányzásba, ha az a másik doktornő egészen véletlenül nem jár arra.
forge 2017.07.23 19:01:38
@swiss blend:

Ezzel kapcsolatban is volt egy fura esetünk,akkor pont én kísértem el a srácot.
X doktornő ott rögtön és azonnal be akarta utalni az osztályra mondván,hogy ez nem sokat javul ehhez osztályos kezelés szükséges.A legszebb az egészben,hogy nem a felnőtt kísérőnek mondta azaz nekem aki ott áll a gyerek mellett,hanem a szerencsétlen megszeppent kamasznak, aki utoljára akkor volt kórházban amikor megszületett.Muszáj voltam én kérdezősködni-bár a doktornő rám sem nézett-hogy mégis miből állna ez az 1 hetes kórházi tartózkodás mert annyit mondott.Erre türelmetlenül az volt a válasza,hogy 'azt ő most itt ha nem haragszom nem magyarázza el,és különben is nagyfiú már." Ennyi volt a felvilágosítása egy 7 napos kórházi kezelés menetéről,amire ő utalta volna be a gyereket ott helyben.Megköszöntem szépen a lehetőséget de nem éltünk vele-szerencsére-mert rá 2 hónapra lassan,de látható javulás kezdődött, a vérző sebei bezáródtak a hetek alatt.
Annak ellenére, hogy járulékaimmal fenntartom a szociális ellátórendszert, nem kapok érte cserébe semmit, ja, de igen, ma kaptam egy jó adag megalázó, lekezelő, önkényes bánásmódot. Kedves Praxis Blog!   Szeretném megosztani Önökkel a következő történetet. Sajnos…..
forge 2017.03.03 13:47:10
@g0826:

"Tudod az eü dolgozók hétvégén is dolgoznak gyakorlatilag ingyen"
-Én ezt egy percig nem kétlem,de hogy jön ez most ide?

"A szülők miatt vagyunk itthon"
-Ez hülyeség.Egy család megélhetése nem függhet attól,hogy a szülők itthon élnek.Aki igazán ki akar menni az talál megoldást erre.

"Éltünk máshol szuper volt"
-Akkor mit kerestek itthon ha "szuper" volt? Szülők? Miért nem vitettétek ki őket is? Ha minden olyan szuper volt akkor lett volna az az opció,hogy az idős szülőket is kitelepítitek magatokhoz,és minden marad a "szuperben." Jól fizető állás túlóra nélkül,stressz mentes élet jó anyagiakkal,és a szülők is ott vannak helyben.
forge 2017.03.04 20:21:53
@g0826:
"Te nem vagy komplett.3 idős embert külföldre telepíteni.Életszerű."

Te nem vagy komplett ha azt hiszed,hogy eszem ezt a "nemhagyjukittaszülőket" dumát mert pontosan EZ nem életszerű.A főorvos férjed folyamatosan túlórázik "ingyen" a keskeny bérén kívül semmi haszna a magyar betegek gyógyításából, és adott vagy te,aki annyira utálod a magyar betegeket,hogy szíved szerint egyesével vinnéd őket akasztani a kórtermekből.

Ez most komoly??

"Idős embert te nem ismersz valószínű"

Ezt miből gondolod?

"Más országokban sem éltél még az biztos"

Szerintem te sem.

@swiss blendnek írt válaszodra azt hiszem nincs mit mondani. De a "nagybeteg rákos minek bagózott-ra" képtelenség higgadtan reagálni ezért nem is teszem.Gondolom ezzel többen így lesznek.
forge 2017.03.05 21:21:08
@g0826:

Miért foglalkozol állandóan mások adófizetési kötelezettségével? Mi közöd van neked ahhoz,hogy a Kovács János víz-gázszerelő és Lucz Gizi női fodrász nem fizeti be az adóját a nálad v rajtad elvégzett munka után? Kovács János és Lucz Gizi fizet éppen elég mást a feneketlen állami kasszába havonta amitől te, vagy sokan agyvérzést kapnának.
És végezetül egy kérdés.Hogy van az,hogy nálad mindig az alja dolgozik akik nem adnak számlákat és a munkájuk kifogásolható? Nem az van itt,hogy kimondottan az olcsó és számlaképtelen melósokkal végeztetsz el mindent?
Valaki árulja el, hogy aki a gyógyításra teszi fel az életét, vagy ezzel kapcsolatos munkája van, miért ennyire, bocsánat, de bunkó? Én nem betegekkel, segítségre szoruló idősekkel dolgozom, de ha így állnák az ügyfeleimhez, már régen nem lenne munkám. Szia Praxis!   Sajnos édesanyám abban az…..
forge 2017.02.14 19:25:44
@gtri:

2000 eurónak megfelelő forintot biztosan nem fizet az általad említett magánkórház.Viszont Veled együtt én is szeretném végre- minden ferdítés nélkül- megtudni,hogy ma mennyit keres egy ápolónő?
forge 2017.02.14 19:33:00
@kheiron:

Most azt akarod ezzel mondani,hogy amíg nem érik el a 2000 eurós szintet addig "szar" a fizetésük? Mennyit keres ma egy kórházi ápolónő?
forge 2017.02.14 22:14:27
@kheiron:

A 150 bruttó kizárt,volt emelés kétszer én úgy hallottam/olvastam.
Elhiszem, kevés az orvos rengeteg a beteg, de amikor kivagyunk szolgáltatva az orvosoknak, betegek vagyunk egy kis emberség jól esne, vagy ha az nincs, legalább megalázás, ordítozás ne lenne. Tisztelt Praxis!   Férjemet február 2.-n beutalták agyérgörcs gyanúja miatt az Állami Egészségügyi…..
forge 2017.02.08 20:41:47
@mariskanéni:

Szerinted van olyan hülye aki 10-12 órát beül egy műanyag padra a sürgősségire úgy,hogy nem komoly a panasza? Aligha. Baromi ellentmondások vannak a praxison ezzel kapcsolatban,olvass utána.Pár ember teljes bizonyossággal állítja,hogy márpedig a sürgősségik tele vannak indokolatlan esetekkel utána meg azt írja,hogy a 10-13 órás várakozás az orvoshiány miatt tök normális.Ezek után megkérdezem tőlük,hogy ki az az agyatlan barom aki oda beül olyan bajjal, amit a nappali szakrendelésen negyed idő alatt megvizsgál egy orvos.
forge 2017.02.09 20:59:21
@mariskanéni:
Én még mindig nem hiszem,hogy a sürgősségiken ennyi indokolatlan beteg ücsörögne 10-12 órákat.Kizárt.Nem vitatom,hogy vannak ilyen hülyék,de ennyi nincs amennyiről itt írnak.
forge 2017.02.11 23:17:48
@she_wolf:

Egy ilyen helyen még 2-3 óra is sok.Azt meg nem értem még mindig,hogy az ilyen szir-szar tünetekkel ott megjelenőket miért nem lehet 2 percen belül kihajítani a vizsgálóból? Azt azért az orvos csak látja,hogy ez nem sürgős eset nem?
Most akkor csendben megkérdezem, hogy a beteggel, vagy a hozzátartozóval ilyen stílusban beszélő egészségügyi dolgozó, vagy asszisztens megérdemli a tiszteletet? "13 éves unokaöcsémet közel 1 éve hordja az anyja a Heim Pál gyermekbőrgyógyászati szakrendelésre az arcát,nyakát ellepő gennyes…..
forge 2017.01.15 17:31:09
@g0826:

Mit nevezel köpködésnek?

-Az nem köpködés ha valakivel úgy beszélnek/bánnak mint a kapcaronggyal és "uram bocsá hangot mer ennek adni.
forge 2017.01.16 19:15:42
@drontal:

Igen,sikerült röpke 4 órás várakozással reggel 8-tól kezdődően.:)
forge 2017.02.08 20:21:12
@aLány:

Vagy nem olvastad végig a posztot, vagy nem érted.
Ha a magyar egészségügy általában itt tartana, mint a Flór Ferenc kórház, az élvonalbeli európai színvonal lenne, egyetlen apró hiányosságként csak a wc papír hiányát tudom említeni. Tisztelt Admin !   Kiemelkedően pozitív tapasztalataimat szeretném megosztani a Kistarcsai…..
forge 2017.01.15 12:38:47
@she_wolf:

A hivatalos szakértői vélemény az,hogy a fiú halálát az injekció formájában beadott gyógyszer okozta.Leállt a szíve.
forge 2017.01.15 12:44:34
@g0826:

Ebben az esetben tökéletesen mindegy,hogy volt benne drog vagy sem,a halálát a beadott injekció okozta.A TV2 részletesen leadta a legfrissebb cikket amiben már szerepelt az igazságügyi orvosszakértő véleménye.
forge 2017.01.16 19:19:14
@she_wolf:

Már nem tudom hol de olvastam én is,hogy a halál beállta után 15 perccel kezdték meg az újraélesztést ami dokumentálva van.
Ez csak úgy történhetett,hogy nem vették rögtön észre amikor meghalt.
Olyan hangot tud 1-2 beteg megengedni magának, hogy az valami elképesztő. És sajnos gyakran belefutok ebbe, ami őszintén szólva, volt hogy iszonyatosan megviselt és sírva adtam át a műszakot.  Tisztelt Praxis! Régóta olvasom az oldalt, és úgy éreztem eljött az idő, hogy én is hozzá szóljak.…..
forge 2017.01.05 11:44:13
Kedves Poszterina,ha megengeded akkor én meg leírom a leveled tartalmának az ellenpéldáját,ami velünk történt meg 1 napja.

13 éves unokaöcsémet közel 1 éve hordja az anyja a Heim Pál gyermekbőrgyógyászati szakrendelésre az arcát,nyakát ellepő gennyes pattanások miatt.Az első gyógyszerezés nem volt hatásos így egy jóval erősebb gyógyszert írtak fel,amihez havonta laborvizsgálat szükséges.November végén voltak utoljára kontroll vizsgálaton,ekkor kapta a decemberi gyógyszeradagot illetve receptet.Az ambuláns lapon ott szerepel,hogy december végén illetve január elején ismét kontroll az esedékes labor eredménnyel,meg hát ugye kellene a következő recept..A nővérem 2 napja hívja a fenti bőrgyógyászat megadott mellékszámát időpont miatt (mert ez így működik)sikertelenül,senki nem veszi fel.Ma reggel végre sikerült elérni a telefonszámot.A nővérem és a bőrgyógyászati asszisztens párbeszéde a következő volt.

-Jó reggelt kívánok,egy időpontot szeretnék kérni Dr.X.Y doktornő rendelésére.
-Mi a baja a gyereknek,új beteg?-kérdezi a fiatal asszisztens.
-Nem új beteg,hónapok óta a doktornőhöz járunk,most lenne a havi kontroll,és a recept is kellene.
-Nem tudok adni időpontot a doktornőhöz,január végéig tele vagyunk,és a doktornő februártól már nem is lesz-közli röviden és nem túl barátságos hangnemben.
-Én értem,de a gyerek az arcával a kamaszrendelésre jár X doktornőhöz,most akkor kinek adjuk le a labort,ki fogja felírni a gyógyszert? Itt van az ambuláns lapon,hogy most kell jelentkezni nála.Most akkor mit csináljak? Hova vigyem?
-Én azt nem tudom,talán tessék jönni szerdán-mondja ekkor már türelmetlen hangon.
-Most mondta,hogy nem tud adni időpontot januárra,akkor melyik szerdára gondol? Ne haragudjon,de kezdem nem érteni amit mond-válaszolt a még mindig türelmes anya.
-Hölgyem,a doktornő minden szerdán rendel,csak a recepción sorszámot kell kérni-kezdi emelni a hangját az asszisztens hölgy.
-Ja,hogy a X.Y doktornőhöz mégis csak be lehet jutni szerdánként,csak éppen minimum 4 órát kell várni az "általános" bőrgyógyászati rendelésen úgy,hogy kontrollra vagyunk visszarendelve a "kamaszrendelésre"? Mondjuk kezdhette volna ezzel is,így nem beszéltünk volna el egymás mellett közel 7 perce-közölte a nővérem.
-Nekem erre nincs időm,ha nem jó ez a megoldás akkor tessenek elmenni máshova-utasította a nővéremet az egészségügyi dolgozó,majd köszönés helyett letette a telefont.
Most akkor csendben megkérdezem,hogy a beteggel vagy a hozzátartozóval ilyen stílusban beszélő egészségügyi dolgozó vagy asszisztens megérdemli a tiszteletet? Nem azt érdemelné,hogy jól elküldjék minden ilyen alkalommal az édes anyjába? Nehezére esett volna már az elején érthetően elmondani,hogy ebben az esetben mi a teendő? És milyen kijelentés az,hogy "el kell menni máshova"? Hogy jön ehhez egy asszisztens,hogy ilyen kijelentést tegyen a betegnek,aki próbál belőle érthető választ kiszedni a kérdésére,ami nem utolsósorban a munkakörével függ össze? Ha a testvéremmel ezt a hangnemet megütötte reggel 9 kor, akkor még a mai nap folyamán vajon hány szülővel fogja ugyanezt a pimasz stílust megengedni?
forge 2017.01.05 20:51:29
@Greg24:

"új asszisztensnő nem tudja mi lesz anyuka elkezdi kérdőre vonni telefonon"

Gondolom csak futtában olvastad el a kommentem.
"Anyuka" nem vonta kérdőre az asszisztenst,csak időpontot szeretett volna kérni mint ezidáig.Hogy a hölgyben egy cseppnyi segítő szándék és értelem sem nagyon volt,erről nem mi tehetünk.Egy egyszerű,a munkaköréhez kapcsolódó kérdés lett neki feltéve, ami ráadásul a munkaköréhez tartozik mivel orvosi asszisztens.

"mintha amúgy bármilyen szolgáltatónál is ellehetne intézni valamit telefonon"

Kezdeném azzal,hogy a gyermekbőrgyógyászat nem szolgáltató. A fenti gyermekkórház problémás bőrű kamaszrendelésére a megkezdett kezelés után minden kontroll vizsgálat előtt telefonon időpontot kell kérni.Egyébként nem jutsz be,mert név szerint ellenőrzik a földszinti recepción.Létezik még a sima bőrgyógyászati rendelés is ahol hajnalban kiosztanak (ha jól tudom) 50 sorszámot,és ezzel a sorszámmal délig egészen biztos ott ücsörögsz a dugig teli váróban.

"fáradjon be kedves anyuka ha kíváncsi,hogy ki lesz az új orvos"
Beszélt valaki új orvosról?
Ekkor bekerítenek, közém és az automata közé állnak és a rossz zsarut játsszó főnök emígyen szól: -Be kell tartani a házirendet a kórházban ,és ha meg akar gyógyulni, szerényen kell viselkedni! Tiszteltek! Alábbi történetemet a fészbúkoldalamon…..
Praxis Fizess és halj meg! 2016.09.05 06:00:00
Rák gyanújával gyomor és vastagbél tükrözésre küldtek, a Bajcsy kórházba 2017 januárra tudnak időpontot adni gasztroenterológus szakorvoshoz, aki elrendelheti a vizsgálatot. praxisblog!     48 éves vagyok, férfi, álláskereső. Előtte 26 évig folyamatos alkalmazotti…..
forge 2016.09.05 10:39:46
@Tempus.Anh:

"Amúgy a hétezer forintos TB járulékommal én a helyedben nem dicsekednék"

-A poszter álláskereső vagyis munkanélküli,tehát bevétele nincs.Ebben a helyzetben mégis milyen összeget javasolsz?
forge 2016.09.05 10:59:49
@ericghar:

"amúgy ha kell ő a 100k-t is simán kifizeti a vizsgálatra"

-És akkor ahogy a poszter leírta: szerencsére a tartalékaimból finanszírozni tudom a magánpraxisban elvégezendő beavatkozást..

"Azér' nem semmi arca van,gondolom az orvosok is szeretik,kíváncsi vagyok hogy osztja őket"

-Hol látsz te itt nagy arcot?
-Azér' nem semmi vagy,hogy egy feltételezhetően halálos betegséggel küzdő emberről így írsz, akinek minden egyes nap-kezelés nélkül-csak ront az esélyein.Gondolom 2017 januárjáig naponta háromszor fosnád le a sarkadat félelmedben öregem.
Praxis A beteg nem fejőstehén! 2016.07.19 09:43:37
Majdnem 50 ezer forintot voltunk kénytelenek kifizetni az ingyenes egészségügyi ellátásért. Hogy miért? Biztosak lehetnek benne, nem passzióból, vagy, mert nem tudnánk a pénzünket másra elkölteni. Tisztelt Praxis!   Tudom, nem én vagyok az első, aki ebben a témában önöknek ír, de úgy látszik, sok…..
forge 2016.07.27 11:24:56
@neduddki21:

Szerintem meg Te tévedsz.

"Ebből az következik,hogy asztalosani nem hogy nem járult hozzá,de egyenesen akarata ellenére történt"

Amikor a facebookra regisztrált,akkor nyilvános,mindenki számára elérhető profilképet tett fel magáról.@Diorella Queen: nem 'lesifotót tett közzé.Az már persze egy másik kérdés,hogy valóban ő szerepel-e a képen.
forge 2016.07.27 15:51:53
@neduddki21:

Ha asztalosani ügyelt volna arra,hogy a személyére semmilyen formában ne derüljön fény,akkor itt a praxison nem a fészes nevével regisztrált volna,valamint a közösségi oldalának a tartalmát nem állítja nyilvánosra.Mivel ez egyik pont alatt sem valósult meg,így ez egészen biztos,hogy nem jogsértő.De lehet nem így van,teljesen nem vagyok benne biztos.
Havonta egy valag pénzt vonnak a béremből egészségügyi járulék címszó alatt, csak most már azt nem értem, mégis mi a frásznak. Kedves Praxis!   A körzeti reumatológiai szakrendelésre kaptam beutalót a közelmúltban. Ez egészen konkrétan még februárban történt. Állandó fej és deréktáji fájdalom…..
forge 2016.07.25 13:02:49
@g0826:

@asztalosani: az fel sem merül benned,hogy a magáneü szolgáltatók ÁRAZZÁK TÚL A SZOLGÁLTATÁSAIKAT mi?

@g0826: Nem,mert veled ellentétben tudom a műszerek árát és a felhasznált anyagokét is.

Nagyon nem vagy naprakész a magán eü-s szolgáltatók hasznával ez biztos.Szerinted miből van a magán kórházaknak pénze a luxus szinten berendezett kórtermekre,műtőkre,épületekre,és nem utolsó sorban a szakma kiválóságainak megfizetésére? Miből másból ha nem abból a hatalmas haszonból, amit elkérnek a tehetősebb betegektől.
Ha ennyire 'tré a férjednek állami szférában dolgozni,miért van még ott? Kimehetne külföldre,vagy átmehetne magán ellátásba.Probléma megoldva.
Megérdemlik az ilyenek, hogy ők is keresztülmenjenek mindazon, amin a pácienseik, hátha esetleg okulnának belőle, és több alázattal viseltetnének embertársaik iránt. A jó sem az már, ha az volt egyáltalán   Intézmény: Bp., Szt. István Kórház Rehabilitációs Centrum, Jahn Ferenc utcai telephely…..
forge 2016.07.15 22:15:57
@she_wolf:

Melyik része a posztnak az,amikor a poszter 'elvárja,hogy azonnal és mindenki a rendelkezésére álljon'??

Én kétszer olvastam el a panaszt, de erőszakosságra utaló jelet nem látok.

Te hol?
Az, hogy a beteg egy darab kutyagumi, és felőlük akár el is patkolhat, de a fejpénzeket beszedik utánuk, egyszerűen gusztustalan. Hány embernek kell meghalnia, hogy észbe kapjanak az illetékesek? Tisztelt Praxis!   Nem szokásom másokat sarazni, vagy bárkire is köpködni, még átvitt értelemben sem,…..
forge 2016.07.08 10:21:26
@g0826:

" A nőgyógyászok kapnak+ a sebészek,kardiológusok"

-Ugyan már...
forge 2016.07.08 12:20:36
@she_wolf:

Társaságszerető emberek lévén sok barátunk és ismerősünk van,így egészen közelről is informált vagyok egy betegség vagy műtét esetén az orvosoknak adott hálapénzek összegéről és gyakoriságáról.Talán 2 ember van olyan köztük akik semmilyen körülmények közt nem adnának,de többiek ha -szükséges- tejelnek vagy tejeltek a saját megnyugtatásukra.És az is marhaság,hogy csak a nőgyógyászok meg a sebészek kapnak-ha kapnak-mert ez nem így van.Ha például nekem a szememmel van probléma és műteni kell meg kezelgetni hónapokon át,akkor nyilvánvaló,hogy a szemésznek fogok adni.Ha a fogam fáj,és a félelemtől a nevemet is elfelejtem nyilván a fogorvosnak fogok adni.Ha a párom szül természetesen a szülészorvosnak fogom a borítékot átadni.Ha a gyerekem megbetegszik és kórházba kerül,érthető módon a gyerek kezelőorvosának fogok tejelni.Szóval lehetne ezt folytatni.
forge 2016.07.09 10:43:17
@g0826:

A belgyógyászfőorvos is ingyen dolgozik? Nincs fizetése? 'Tök ingyen főorvoskodik egy belosztályon? (:0)
Ami jó pont, hogy jó néhány problémát igyekeztek azonnal megoldani, de még így is sok maradt ami megoldásra vár: van még min csiszolnia a kórháznak, sőt a személyzetnek is. Kedves olvasók. Kb. 1/2 évvel ezelőtt írtam a praxisra egy cikket a fentebb kórházról, ami meg is jelent, viszont nem kis…..
forge 2016.06.23 12:18:34
@asztalosani:

Hogy milyen sallangról hadoválok? Arról,hogy a poszt lehetett volna rövidebb és tömörebb.
Nem azt sérelmezem, ahogy beszélt velem, ahogy viselkedett, bár az ember azt gondolná, azért van egy szint, amely alá mégsem kellene leereszkednie senkinek, hanem azt, hogy mindezek mellett még el sem látott rendesen.  Tisztelt Praxis blog!   Azért írok önöknek, mert nagyjából 10 évet követően…..
forge 2016.06.01 09:44:50
@qbr:

"megspórolt neked (és nekünk) egy rakat kellemetlen (és nekünk drága) vizsgálatot"

-10 évenként 1x-er engedtessék már meg egy teljes körű kivizsgálás a spórolást hivatkozása nélkül.Ha a poszter munkaviszonyban áll feltételezem fizeti a kötelező járulékokat saját maga után,így elvárható lenne a körzeti orvostól,hogy ne a rendelőben állapítsa meg 4 perc alatt a betegségét egy vérnyomás méréssel.
forge 2016.06.01 15:23:29
@rest of boys:

"illetve ha minden beteg kívánsága szerint tennénk,Isten pénze nem volna erre az egészségügyre (ami tulajdonképpen azért áll a csőd szélén,mert a szakrendelőben a nagyon okos beteg diktál és két marokkal költet magára-a közösből"

-Talán csökkenteni kellene az unatkozó,vérvörös rúzzsal kikent szájú,mindenféle betegséget produkáló,minden szarral orvoshoz rohanó,viszont nagyon jól tejelő nyugdíjas mamák hetenkénti ilyen-olyan-amolyan vizsgálatokra való beutalását.
Az eü. csőd valamelyest javulást mutatna a kiadások terén.

-A fiatalok,középkorúak igen ritkán mennek orvoshoz tekintve,hogy hamar lehet repülni a munkahelyről egy hetekig tartó betegség esetén.Nem nagyon éri meg magunkat össze meg vissza vizsgáltatni-ha csak nem komolya panasz.De én is azon a véleményen vagyok,hogy ha egy aktív korú,10 éve orvost nem látott,panasszal érkező beteg beesik a rendelőbe életében ahhoz az orvoshoz először,akkor egy teljes körű laborvizsgálat azért járna neki.
Spontán kilyukadt a hasában lévő tályog és 58 éves korában meghalt a beteg. Tisztelt Praxis!   Unokahúgomnak a helyi kórházban méhnyakrákot állapították, ahol a szövettani vételnél kivágták a húgyhólyagját .Azt hittük, hogy fertőzést kapott ezért úgy döntött,hogy a műtétet a SOTE nőgyógyászati…..
Nekem nem jöttek ki, a rendőrségnek igen. Nézzük meg, hogy él-e a bácsi, és ha úgy látjuk, hogy nem, akkor hívjuk megint. Tisztelt Praxis!   Vasárnap reggel arra ébredtem, hogy az alattam lakó néni a nevemet kiabálja,kimentem a folyosóra megnézni mi történt. A néni elmondta, hogy a…..
forge 2016.05.03 12:30:39
@she_wolf:

Nem sokszor kellett hívnom mentőt vagy rendőrséget hál'istennek az elmúlt évek alatt,de volt olyan hívás amikor 8-9 percet is vártam,közbe az automata pofázott végig.A rendőrségre különösen érvényes ez lehet a posztoló azért tárcsázta a 112-öt inkább.
Az elmúlt 8 hónapban 4 öngyilkossági kísérletem volt, elveszítettem a barátaimat, megromlott a párkapcsolatom, nem tudok autót vezetni, sem dolgozni, de még csak egy tv műsort sem fog fel az agyam   Fiatal, értelmes, életvidám lány voltam. Történetem talán ott kezdődik, hogy 3évvel ezelőtt kaptam…..
forge 2016.04.27 12:50:12
Pár évvel ezelőtt a párom elkezdett panaszkodni persze én is észrevettem,hogy az utcára kilépve akkor még nem tudtuk miért de hirtelen rosszullétek törnek rá.Ez odáig elfajult,hogy egyszer rám telefonált a munkahelyemre,hogy itt és itt van ül egy padon,ha tudok menjek érte mert nem képes felállni onnan.Persze,hogy érte mentem.Ennek fele sem tréfa-gondoltam-irány a körzeti,aki átirányította a kerületi pszichiátriára.Kiderült,hogy pánikbetegséggel küzd egy jó ideje amire kapott Frontint és Rexetint.Ez utóbbit a kísérő halálfélelmekre.Nálunk bevált mind a két gyógyszer nejem az első három napban aludt,a negyedik napon már minden félelelem nélkül kimert menni az utcára.Sokáig szedte a gyógyszereket mert nem akart vissza esni,aztán valahogy saját magától kezdte elhagyni az adagokat, folyamatosan csökkentette.Ma már hetente egyszer veszi be de csak akkor ha érzi,hogy jön a gyomorremegés,megmagyarázhatatlan idegesség.
Nála a tartós stressz váltotta ki a pánikbetegséget,amiből elég sokáig volt részünk nem kevés de hál istennek túl vagyunk rajta.Viszont Ő nem hisztizett,nem dőlt ágynak,még a rosszulléteivel is dolgozott keményen hang nélkül.Amiben tudtam segítettem ez természetes,de mivel a napom nagy részét a munkahelyemen töltöm,nem tehette meg,hogy élőhalottként hálóingben járja a házat égnek álló hajjal.Gyerekek vannak,ház van,az állatokat el kell látni (kutya,macska)háztartás van,dolgozni kell a többit tudja mindenki aki él.Ő élni akart.
forge 2016.04.27 12:55:43
@asztalosani:

Most tényleg minden egyes posztnál ellövöd ezt a nem dolgozik,dolgozik,nem tudja mi a vérátömlesztés,milyen ortopéd műtétek vannak,miért nem fizeti a tb-ét stb.stb.Nem unod még? Mert itt már sokan ahogy olvastam.
Nem minden nyugdíjasnak áll módjában orvost fogadni. Az orvos válasza: rosszul tette... Tisztelt Praxis!   Szeretnék megosztani egy sajnálatos esetet, ami a nővéremmel történt 2013.dec.19-én, és a mai napig nincs még vége! Egyszerű rutin műtétre befeküdt a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikára…..
forge 2016.02.26 12:30:20
@rest of boys:

Én elhiszem,hogy a szakvizsgához meg kell lennie a kötelező műtétszámnak meg azt is,hogy valahol el kell kezdeni,de pont egy egy ilyen kényes műtétet kell rábízni egy gyakorlatlan rezidensre?

És ez mitől szövődmény?
forge 2016.02.26 16:17:55
@rest of boys:

"Téged ha rábíznának egy sohasem műtött szakorvosra,mit szólnál hozzá"?

A néni vajon mit szólhatott,hogy egy gyakorlatlan rezidens műti a szemét?

"És bocs de ez nem kényes műtét"

Neked biztosan nem az,mert nem a te szemedben vájkált egy remegő kezű fiatal orvosjelölt ugyebár.
Azért kíváncsi lennék,hogy ha egy ilyen műtétre lenne szűkséged akkor hagynád-e,hogy egy rezidens matasson a szemedben vagy a műtétet végző kórház legjobb szemészével végeztetnéd el.Szóval hagyjuk ezt a süket szöveget...

"Szövődmény az szövődmény"

Ez csak azoknak szövődmény akik kiszeretnének bújni a felelősségvállalás alól,és akik ezt támogatják is.Ez az asszony megvakult és a főorvosnő félreérthetetlenül elismerte,hogy nem volt a legjobb döntés volt az,hogy rezidens végezte a műtétet.Az egy másik lapra tartozik,hogy a nénivel ez nyilván nem történik meg,ha nyomat egy borítékot és orvost választ.

Tudod a közmondást a vitatkozó hülyékkel? "ne vitatkozz velük,mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal" Kb.ennyi részemről részedre
A boncolási jegyzőkönyv a halál okaként gócos tüdőgyulladást nevezett meg. Ez lehet, hogy így van, ugyanakkor bennem továbbra is ott a kétely, az alapján amit mondott az intenzíves orvos, meg a lázlapon szereplő hiányosságot miatt. Tisztelt Praxis olvasók!   Én is szeretném megosztani egy…..
forge 2016.02.25 21:44:13
@Diorella Queen:

Távol áll tőlem,hogy bántsam a nővérkéket de azért nem mindegyik tartozik a lelkiismeretes kategóriába.Hogy ez az emberhiány vagy inkább a hanyagságnak róható fel,az egy jó kérdés.
És kérdezném mindenkitől: TÉNYLEG LÉTFONTOSSÁGÚ EGY KUTYA EGY ORVOSI RENDELŐBEN? Most komolyan! Elmegy az ÁNTSZ a jó büdös francba! Tisztel praxis blog olvasók! 2016.02.08. 18 óra 40 perc magassága: éppen nézzük a retekklubbon a híradót. 2 perc leforgása alatt két  olyan nagy…..
forge 2016.02.22 12:30:40
@asztalosani:

Anika

Pihenjen le egy órácskára jobban lesz.
forge 2016.02.22 12:33:22
@mig54:
Ezer bocsánat a prosecturát kihagytam.

Az ugye a hullaház? Nehogy hülyeséget írjak,mert Ani lebasz.Nagyon.
forge 2016.02.23 20:43:38
@asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló:

De jó fej ez a roti.Nagyon nem szívesen vesznék vele össze!
A BFKH II. kerületi népegészségügyi osztályának vizsgálata eredményeként meghozott végzés kötelezi az egészségügyi szolgáltatót, hogy a rendelőben történő kutyatartást szüntesse meg. Tisztelt Szerkesztő!   A Praxis blogon megjelent „Elmegy az ÁNTSZ a jó büdös francba!” című…..
forge 2016.02.21 21:34:29
@asztalosani:

Ancika drága

Itt is jelen van?

Nem, köszönöm a kedvességét,de nem tartok igényt a googl-ból kikeresgélt tudományára óránként 22.000 FT + ÁFA/ megkezdett óra díj ellenében.Nem tudom mi a szakterülete, de a hozzászólásait figyelembe véve...

Már megint Rexnél tartunk.Szegény kis Rex.Pedig olyan gyönyörű.Egyébként látta a fotóját az interneten? Csodálatos példány.Fenséges még a látványa is.Azt ahogy néz a gyerekekre a vizsgálatok közben (lásd fotók) az leírhatatlan.Látta? Nézze meg.
Én lemerném fogadni az autómba,hogy okosabb mint sok ember.Elsősorban hiányzik belőle az emberekre jellemző rosszindulat,egymás utálata.Nem jelentget,nem fél a fertőzésektől,kedves,bűbájos,szófogadó,nem értelmezi félre a mások mondanivalóját.

És nem 22.000 Ft-ért + Áfa dolgozott óránként hanem ingyen.Egy jó szóért,egy simogatásért,egy kedves gyerek 5 perces babusgatásáért.Vele.

Aztán jött egy víruskereső őrült, aki a fejébe vette,hogy országos járványt fog okozni az egyébként makk egészséges állat és gyorsba elrohant jelenteni.

Most Rex az orvosi szobában szomorkodik,és várja a két hét múlva esedékes vizsgáját,ami ha sikerül (mert miért ne sikerülne)nem terápiás kutya lesz,hanem lelki segítő.Papíron.

Éljen Rex!!!

Ennyi a különbség Rex és az ember közt
forge 2016.02.22 11:23:49
@asztalosani:

Anika

Azt,hogy Önt nem érdekli Rex barátságos és kedves nézése,az nem jelenti azt,hogy másokat sem.Rexet sokan szeretik.Nagyon sokan.Mert kiérdemelte.

Téved,aki családtagnak tekinti a kutyáját annak nem kell mennie pszichiáterhez,azoknak nagyon is rendbe van a világgal a kapcsolatrendszere.Állattal,emberrel egyaránt.

Az Óbudai orvos ne tudna gondoskodni az örökbe vett Rexről? Ezt honnan szűrte le Anika? Miből? Mint ha egy kicsit kezdene túlozni nem érzi úgy?
forge 2016.02.23 18:41:46
@mig54:

Elhiszed nekem,hogy semmi nem történne ha a kórházakban megengednének azt,hogy a betegek egy kijelölt helyen tudjanak találkozni a házi kedvenceikkel? Én ebbe biztos vagyok.Főleg a gyerekek.
A boncolási és a toxikológiai eredmény is azt igazolja,hogy a fiam szervezetébe se drog sem alkohol nem mutatható ki , ennek ellenére a fiamat úgy kezelték, mint egy drogost  és ez okozta halálát. Tisztelt Praxis!   A fiam Dóra Árpád  2015.04.24-én péntek  este elment a barátaival darts-ni,4 sört…..
forge 2016.01.27 12:59:21
@mig54:

Jól fogalmaztál: túl sok a kérdés,és kiegészítve még túl sok a homályos részlet.Mindenesetre tágra nyitott szemmel olvasom,hogy mennyi idegen "drogszakértő" jelent meg a nagy semmiből,akik megállapították azt,hogy itt semmiféle drog nem volt.Nagyon nem szokásom a kórházakat/orvosokat védeni,de ezt konkrétan ráverni az orvosokra a kórházra nagyon nem helyén való dolog.

Az elhunyt ismerőse írja nem tudom olvastad-e,hogy a vizsgálat folyik,de semerre sem halad.Véleményem szerint azért lehet ez,mert gyakorlatilag semmi olyat nem találtak-még-ami a kórház felelősségét igazolná.Április óta azért csak találtak volna a szakértők olyan pontot,ami még ha csak 2%-ban is de igazolná a poszter állítását.
forge 2016.01.27 13:10:22
@T.M:
Szerinted kit lehet felelősségre vonni egy olyan esetben mint ez.Kit? Adott egy fiatal srác,aki állítólag makk egészséges,nem drogozik,nincs vele semmi gond.Legalábbis a szülei ezt állítják itt.Aztán ez a srác egy bulit követő második nap után hirtelen rosszul lesz.De nagyon.Ettől kezdve viharos sebességgel romlik a srác állapota,jön mentő,ügyelet,ilyen olyan vizsgálat,orvos,főorvos és a többi.Kiderül,hogy a vizeletében 2 féle drogot tudnak azonosítani.A srác a kezelések ellenére sem javul,már lábra sem tud állni.Tüneteket fent olvashatod.Ezt követi a pelenka,kikötözés,és öntudatlan állapot,majd végül a srác szívelégtelenségben meghal.Ez mind pár nap alatt.

Szerinted? Szerinted a kórház a hibás? Az ismerős szerint április óta tart a nyomozás,és valszeg még semmit se találtak.Ezt csak úgy mellékesen írom.
forge 2016.01.27 13:13:10
@Szabados Natália Hanna:

Hát'hogy ha Ábrahám ügyvéd úr egyáltalán lát benne valami stiklit Szabados Natália Hanna,Mert ha nem,akkor nem fog egy kórház ellen menni indokolatlanul.
Az ügyelet nem vette fel a telefont, közel 1 órás folyamatos hívás ellenére, majd hívtam az Uzsoki kórházat, amely mindössze 5 percnyire vagyunk tőlük, értetlenkedve elutasították, hogy fogadjanak bennünket... Tisztelt Praxis!   Sajnos nekem is nagyon kellemetlen tapasztalatom volt a zuglói…..
forge 2016.01.22 14:55:37
@mig54:

"az itt kommentelő orvosok,egészségügyi dolgozók jó társadalmi munkát végeznek azzal,hogy reagálnak az esetekre,és különösen az egymással való kommunikációjuk lehet tanulságos egy laikus számára"

Reagálnak.Általában a posztoló úgy betyárosan ki van osztva amiben aztán igazán kevés hasznos társadalmi munka van függetlenül attól,hogy igaza van a poszternek vagy tényleg egy követelőző hisztérika.

A különösen egymással való kommunikációjuknak viszont a 90%-a egy laikusnak érthetetlen orvosi latin szövegszerkesztésből áll,amivel aztán sokra nem mennek jómagam is beleértve.