Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KönyvParfé

375 bejegyzést írt és 206 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valószínűleg sokunk feltette már magának azt a kérdést egy szakítás után, hogy miért mindig ezt a típust fogom ki? Vagy azt, hogy miért nem érzem magam biztonságban egy párkapcsolatomban sem? Miért szorongok folyton és rettegek attól, hogy nem leszek elég jó, nem szeretnek eléggé, megcsalnak és…..
Nem igazán voltam eddig oda a krimi és a pszicho-thriller műfajért, de szeretek kísérletezgetni és feszegetni a határaimat, ezért mostanában többször választok ebből a kategóriából. Ana Reyes Ház a fenyvesben című thrillerén azért akadt meg a szemem, mert Reese Witherspoon könyvklubjában is…..
Emlékszel még, hogy mi volt gyerekkorodban a legkedvesebb játékod? Nekem egy narancssárga maci, amelyet egy kedves, idős nénitől kaptam, amikor kiskoromban bekerültem a kórházba, hogy kivegyék a mandulámat. A műtétet végül elhalasztották és azóta sem feküdtem kés alá, de amíg bent időztem pár napig…..
Fontos és számomra meghatározó emlékeket illatokhoz, ízekhez kötök. Most is előttem vannak olyan családi események vagy baráti összejövetelek, melyekhez valamilyen ételt kapcsoltam, és sok év eltelte után is érzem a számban az ízeket. Neked is vannak hasonló emlékeid, és te is néha átélsz egy-egy…..
A mesék világában számtalan különleges szereplővel találkozhatunk. Mindenféle varázslények megfordulnak a történetekben, mint például törpék, trollok, sárkányok vagy épp ogrék. A most hozott mesekönyv főszereplője is egy nem mindennapi szerzet, mégpedig egy snöfrid! Neve is van, mely nem valami…..
Ha azt a két szót hallom, hogy Amalfi és csokoládé, akkor egy nyerő kombinációt képzelek el. Egy olyan könyvtörténetet, mely szórakoztató, édes és amelyet a Valentin-napi őrületben szívesen leemel a polcról az ember. S noha Jan Moran A csokoládémester című regénye nem egészen azt adta, amelyre…..
Ha már olvastál japán szerzőktől, akkor tudod, hogy ahogyan ők írnak, az nekünk, európaiaknak egy kicsit talán megfoghatatlan. Olyan történeteket találnak ki és olyan különleges atmoszférát képesek teremteni, hogy már az első oldalak után érezni lehet, hogy örökre megszereted vagy megutálod az…..
Ha meghallom Richard Scarry nevét, azonnal megjelennek lelki szemeim előtt a Tesz-Vesz könyvek, melyeket gyerekkoromban rongyosra lapozgattam. Még most is szívesen nézegetem ezeket a mesekönyveket, de nem csak a nosztalgia faktor miatt. Történetei időtállóak és a gyerekek a mai napig szeretik,…..
Volt már olyan könyv a kezedben, amely minden fejezetében megbizsergette a lelkedet finomságával, értelmével és párhuzamaival? A többszörös díjnyertes török származású írónő, Elif Shafak regényei bizony így hatnak a lélekre, az enyémre legalábbis mindenképp. Történeteiből rengeteg mindent…..
Ha a lelked nem bírja a skandináv krimiket, de szívesen olvasnál egy könnyed, nyomozós történetet, akkor Lynn Melissa Arcátlan kíváncsiság című regénye pont neked való. A rejtélyekkel és románccal teli sorozat első kötete visszarepít bennünket a 19. század elejére, azon belül is az angol…..
Emlékszel a Gorillák a ködben című amerikai játékfilmre, amely Dian Fossey zoológus életével és munkásságával foglalkozik? Ez a hihetetlen nő az egész életét arra áldozta, hogy a hegyi gorillák viselkedését kutassa és tanulmányozza, s mivel veszélyeztetett fajról beszélünk, próbálta felhívni rájuk…..
Ha esetleg azt tervezed, hogy a közeljövőben ellátogatsz Norvégiába, hogy túrázz egyet és megmászd a Blafjell-hegyet a barátaiddal, akkor véletlenül se olvasd el vagy vidd magaddal Lucy Clarke A túra című a könyvét, mert könnyen lehet, hogy félúton visszafordulsz majd. Ugyanis ez a könyv minden,…..
Szeretem azokat az embereket, akiknek jó humoruk van, de a legjobban azokat kedvelem, akik tudnak önmagukon is nevetni. Az önirónia nagyon fontos. Megtalálni a kínos szituációkban is a pozitívumot, elütni egy csattanós poénnal, nos, azt hiszem ez sokszor tud segíteni abban, hogy önmagunkkal és…..
KönyvParfé Boldog új évet! :) 2023.12.31 17:36:42
Namrata Patel Meena Dave őszinte élete című könyve egy kivételesen érzelmes történet arról, hogyan találj önmagadra, amikor úgy érzed elvesztél és már nem tudod, hogy ki is vagy valójában. Ez a könyv egy érzelmi utazás, mely rávilágít arra, mennyire fontos, hogy megismerd a gyökereidet, és hogy…..
Gyengéd szeretettel viseltetek az összes olyan mogorva és goromba mesehős iránt, akik ki nem állhatják a karácsonyt. Lehetnek bármennyire rosszindulatúak, szőhetnek gonosz terveket az ajándékok elrablásáról vagy a Mikulás kiiktatásáról, a történetek végén mindig rájönnek, hogy bármekkora Grincsek is…..
Szeretem a jó sorozatokat, talán ez azért van, mert kamaszkoromban jófajta tévéműsorok mentek a tévében. Az azonban biztos, hogy a Szívek szállodájához nálam csak nagyon kevés sorozat ér fel, már többször végignéztem az összes évadot. Nem tudom, mi lehet titka, talán az, hogy még mindig képes…..
Valahányszor hétvégente egy énekes tehetségkutató műsorra kapcsolok, mindig megállapítom, hogy Jennifer Lopezt, Beyoncét és Whitney Houstont nem lenne szabad utánoznia az előadóknak. Mert ez a három nő akkora tehetség, hogy képtelenség lemásolni őket, így bárki aki próbálkozik velük, csak halovány…..
Az adventi időszak az egyik kedvenc időszakom. Bár azt nem szeretem, hogy sokkal korábban sötétedik, de azt igen, amikor kigyulladnak a karácsonyi fények a házak ablakaiban. December elsejétől elkezdek alapozni az ünnepekre, előkerülnek a szekrény mélyéről a csúnya karácsonyi pulcsik és a csillogós,…..
Tudtad, hogy az advent szó a latin "adventus Domini" kifejezésre utal? Ez valami olyasmit jelent, hogy az Úr érkezése, az Úr eljövetele. De mondhatjuk azt is, várakozás, hiszen karácsonykor a Messiás érkezését ünnepeljük, addig pedig négy héten keresztül igyekszünk méltó módon ráhangolódni az…..
A romantika határozottan nem halott. Ha pedig elolvasod Ashley Poston Halott romantika című regényét, te is rájössz majd, hogy igazam volt. A szerző első, gyönyörűen megírt regénye, egy meghitt történetre sikerült, mely szól a hazatalálásról, a családról, a gyászról, a veszteségről és az igaz…..
Amikor elkezdtem olvasni Ali Hazelwood legújabb romantikus regényét A szerelem elméletét, már az első fejezet után megszólalt a fejemben a L'art pour l'art Társulat örökbecsű nótája, melynek címe Hányszor lehet büntetlenül énekelni egy refrént. Az írónő előző könyveinél is azt éreztem, hogy…..
Ha családi ünnepekről és együttlétekről van szó, azonnal eszembe jut gyerekkorom terülj-terülj asztalkái, melyeket mindig valamilyen jeles ünnepen ült körbe a rokonság. Márpedig esemény mindig akadt, lehetett szó szülinapról, házassági évfordulóról, keresztelőről vagy búcsúról, mi megültük azt. És a…..
KönyvParfé Meik Wiking: Hygge 2023.11.19 16:34:03
Amikor először hallottam a hygge-ről, az első gondolatom az volt, hogy a fenébe kell ezt a szót kiejteni? Szerintem még most is sokszor rosszul használom, noha a gugli fordítója szerint valahogy így hangozna: hüge. A második gondolat, mely átsuhant az agyamon, hogy ez biztos valamilyen trendi…..
Már javában benne vagyunk az őszben, mögöttünk van a halloween, az ember lánya pedig ilyenkor egy kicsit több borzongásra vágyik. Ehhez az időszakhoz tökéletes olvasmány lehet Melissa Albert legújabb magyarul megjelenő regénye, a Bűnös szívünk mélyén, mely egy igazán izgalmas, némi horrorral…..