Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kszanaksz

0 bejegyzést írt és 475 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
6 és 22 év közötti fiatal prímásokat keres az RTL-csoporthoz tartozó Muzsika TV. A nótacsatorna új tehetségkutatót indít azzal a céllal, hogy felfedezze az ország legjobb fiatal prímásait. A sajtóközlemény szerint az alábbi szempontok alapján dől el, hogy ki a jó…..
kszanaksz 2015.07.20 14:39:06
Az Éden Hotel harmadik évadának legnagyobb botrányában szenvedő alanyként megjelenő Stumpf Nóra a decemberben leforgatott események után először most szólalt meg a nagy nyilvánosság előtt. Aki az eheti Heti Válasznak adott interjútól azt várja, hogy kulisszatitkokat,…..
És kiderül, hogy Jimmy Fallon egy gyökér volt, amikor Nicole Kidmannel radizhatott volna pár évvel ezelőtt. Mindketten égnek, mint a rongy, de élvezik. A találat J. McLane érdeme, az egyik mai poszt alá kommentelte be. ..
Vannak azok a műsorok, amiket a csatornák maguk fejlesztenek, gyártanak, saját pénzüket kockáztatják, de persze előre alaposan felmérik, hogy a műsor reklámperceit mennyiére lehet eladni, nehogy bukó legyen belőle. A Sztár-gokart nem ilyen műsor, hanem olyan, amit lábon eladtak, a…..
A Hungary's Got Talent hétvégi forgatásán az RTL Klub állítólag embertelen körülmények között várakoztatta a tehetségkutató versenyzőit – legalábbis ezt állította egy szombathelyi kötélugró csapat vezetője, Bánhegyi Attila a Nyugat.hu-nak. A hírek hallatán mi is…..
kszanaksz 2015.07.08 13:53:24
@Konyvtaroslany: Pedig sajnos alapvetően ez pontosan az elválasztó vonal, aláírod vagy nem. Attól még lehet igazság, csak nehezebb úgy kezelni, vagy ahogy a klasszikus mondja, nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani.
A TV2 egy új telenovellát indít a délutáni műsorsávban, a sajtóközleményre meg csak azért kikkoltam rá, mert azt ígérte, hogy új sorozat sztárszereposztással. Hát, megkaptam. Tessék: Az én bűnöm – új sorozat sztárszereposztással a TV2-n A TV2 délutáni…..
A nálunk Éden Hotel néven ismert formátum eredetileg Paradise Hotel néven létezett, és került képernyőre az USA után a skandináv országokban és még sok más helyen, de a britek nem vették meg a formátumot, inkább fejlesztettek egy hasonlót Love Island címen. Ennek az első…..
Tegnap este több mint harminc percig csak a menekültügyről volt szó a köztévé Híradójában, miután bejelentette a kormány, hogy ideiglenesen nem fogad több menekültet. Meszes Boglárka műsorvezető hosszan olvasta, mennyire drámai a helyzet az országban menekültügyben. Ezután egy…..
kszanaksz 2015.06.25 13:26:15
@Trackers: Az pl. konkrét dezinformáció, ha csak olyan hozzászólásokat válogatsz ki, amik az általad közölni akartakat erősítik, ellenvéleményt meg nem, ezzel is erősítve azt az érzetet, hogy amit mondasz az igaz. Sok embernél ez működik, ezt ki lehet használni, és meg is teszik.
Tegyük fel, hogy a ma esti híradóban bemondják, hogy a hazai netezők álláspontját is megmutatjuk, és kiemelik egyetlenként astryle nevű kommentelő e posztban írt első hozzászólását.
És amikor ez kiderül, és a nézettségük olyan lesz, amilyen (mint pl. most is), akkor nem az történik, hogy a "tulajdonos" az őt ért veszteségek miatt gyökeres változtatásokat eszközöl és az objektivitás irányába mozduló attitűtöd próbál meghonosítani, hanem leszarja az egészet, mert semmiféle piaci alapú következménye nincs és nem is lehet az egésznek.
kszanaksz 2015.06.25 13:36:26
@astryle: Azzal hitelesíted a módszert, hogy mondasz egy olyan oldalt, ahol a megfelelő hozzászólások aránya 90% ... ez odabasz :)
kszanaksz 2015.06.25 13:37:42
@Trackers: Utána kell járni, hátha sikerül leleplezni valamit!
Röszkén és környékén járt a TV2 és hanghibás mikrofonja, annak a végén meg Váczi Gergő, a Vujity Trvtko-díj Frei Tamás-szalagos nagykeresztjét érdemlő riporter, a téma persze az ördögi migránsok, akik egy éjszaka alatt ösvényt taposnak ki maguknak a határon, elhajigálják…..
kszanaksz 2015.06.19 16:57:27
@most mondom: Hát nézd, szerintem kár ebbe mindenféle eszméket keverni, Irénke néniben nekem személy szerint egyszerűen csak taszító a tekintélyelvűségen alapuló nagy buzgalom.
kszanaksz 2015.06.19 16:59:43
@♔bаtyu♔: Szerintem önmagában a kerítés nem léte ugyanúgy nem azonos a beengedéssel, mint ahogy a megléte sem azonos a kitiltással.
kszanaksz 2015.06.19 17:14:55
@♔bаtyu♔: Nem nagyon tudok vitatkozni ezzel az érvvel, de supefly oldalában is találok igazságot, ezért (számomra) ez egy nehezen eldönthető kérdés.
Illetve egy dologban tudok vitatkozni, az olcsóbbá teszi tekintetében. Nem vagyok benne biztos, hogy a kerítés teljes mértékben kiváltja a személyes határőrizetet (tehát ahol van, oda nem is kell határőr szolgálat), illetve várjuk meg az eredményességét azért, ha felépül, mondjuk egy kerítéses meg egy kerítés nélküli év statisztikáinak összevetésével. Készült egyébként valami hatástanulmány arról, hogy milyen eredmények várhatók egy ilyen kerítéstől, vagy ez a józan parasztinak mondott "húzzunk fel egy kurva nagy drótfalat" bemondás alapján született hirtelen? Illetve magán a dróton kívül én mást nem nagyon hallottam, holott vannak ma már komplex, integrált határvédelmi rendszerek, többek között magyarok is szállítottak már volt szovjet országokba. Engem ez is zavar, hogy ilyen amatőrnek néz ki az egész, hogy csak simán felbaszunk egy kerítést és nem arról beszélünk, hogy kiépítünk egy integrált határvédelmi rendszert az EU védelmében (akár), aminek szerintem egész más olvasata lenne, mint ennek a mostaninak.
A lassú és nehézkes kezdés és a gyomorrúgással felérő középső részek (lásd: nemi erőszak, gyerekgyilkosság és társai) után nemcsak filmvászonra illő látványvilággal nyűgözte le nézőit a Trónok harca 5. évadának vége, de olyan cliffhangereket kaptunk az arcunkba, hogy…..
Éden Loki, azaz Titz Dániel úgy nyerte meg az Éden Hotel harmadik évadát párjával, Barbarával közösen, hogy Péterrel kötött egy véd- és dacszövetséget, és jó reality-szereplők, sőt nyertesek példáját követve nagyon odafigyelt arra, hogy ne lépjen senkinek nagyon a…..
Deres alatt Ramsay és húszfős szabadcsapata eredményes volt, annak ellenére, hogy a logika és az észérvek (na jó, a Trónok harcán belül uralkodók nem) azt diktálják, hogy egy maroknyi partizán nem tud nagy kárt tenni egy kibaszott hadseregben, de igen, tud, felgyújtanak pár…..
Éden Loki, azaz Titz Dániel úgy nyerte meg az Éden Hotel harmadik évadát párjával, Barbarával közösen, hogy Péterrel kötött egy véd- és dacszövetséget, és jó reality-szereplők, sőt nyertesek példáját követve nagyon odafigyelt arra, hogy ne lépjen senkinek nagyon a lábára, hiszen a végén a sorsáról…..
kszanaksz 2015.06.04 13:41:44
@jog-ász: Szerintem nagyban alakítják a játékot azzal, hogy megteremtenek konkrét szituációkat, a játékosokon annyi múlik, hogy a kapott feltételek mellett az adott szituációban a meglevő szűkös lehetőségeik segítségével saját maguk számára a lehető legjobb kimenetelt el tudják érni. Azért jó párszor erősen felmerült a gyanú ebben az évadban, hogy a szerkesztés átlépte a még normálisnak mondható határt egy-egy helyzet megteremtésénél, és ezzel túlságosan befolyásolta, mondhatni determinálta az események kimenetelét.
kszanaksz 2015.06.04 15:20:34
@berber oroszlán: Azért az érdekes lenne, ha sixx elmenne egy interjúra Barbarához, mivel a hogyvoltokban majdnem minden említéskor beírta mellé valamilyen vonatkozásban az öregf.szt vagy a szopást annak relevanciájától függetlenül... :-)
kszanaksz 2015.06.04 16:12:27
@sixx: Nem gondolnám, hogy nem mered, csak ahogy írtam, érdekes lenne a szituáció, gondolom. :-)
Naszóval a vége. Ez most nem lesz egy hagyományos, rendes hogyvolt, mert az élő kibeszélőben mindent kitárgyalt a kedves-lelkes közösség és a visszajáró trollsereg, amit gondolt, szóval minek. És őszintén szólva kibaszottul el is fáradtam már, jó lesz már egy olyan reggel,…..
kszanaksz 2015.06.01 14:37:19
@Bujumburi: Igen, az meglepő volt. Annak ismeretében nem, hogy láttuk, hogy Peti próbálta Bencét kicsinálni, illetve ha Bence látta volna akkor az adásokat, amikben Peti róla nyilatkozott, hogy mennyire nem érdemli meg, hogy még mindig ott van, stb... Ezzel az információval együtt már nem olyan meglepő, de elméletileg meg ezt akkor még Bence nem tudhatta volna. :-)
kszanaksz 2015.06.01 14:59:43
@Bujumburi: Hát amilyen vehemensen próbálták állandóan hangsúlyozni a kiesőknél az éden éjjelben, hogy ők most estek ki és most értek haza, lehet, hogy úgy voltak vele, hogy ezért majd hihető lesz, hogy a kiesők a kiesésük után nézték az adásokat. Amatőrök.
kszanaksz 2015.06.01 16:31:14
@Pék Sütemény: Hol ígért még ennél is végsőbbet?
Barbara leszámol pornós múltjával, a pénz lehetőséget biztosít számára, hogy párjával hétköznapi életet kezdjenek, írja a Blikk az Éden Hotel 3 női nyerteséről. Mert mint ismeretes, Éden Barbara és Éden Loki lettek az Éden Hotel legtaktikusabb párosa, akik összesen 20…..
Már látom a fényt az alagút végén, igaz, ahogy közeledek felé, Gólem áll benne térdig érő fosszínű halászgatyában és mélyen kivágott, molyrágta pólóban, a kezében egy Éden Hotel feliratos kártyával, és azt mondja, hogy a lakók a 34 555. napon vannak túl, Botox és…..
Elöljáróban csak annyit, hogy Botox és Patkolt Pecek, azaz Marianna és Orsi kibaszott jó fej volt a tegnapi Éden Éjjelben, és így mentek be a műsorba: Szóval nagy kalaplengetés, hölgyeim, mindezt ugye annak ellenére, hogy itt aztán kaptátok az ívet rendesen. Az ötlet ráadásul…..
kszanaksz 2015.05.28 09:59:09
@Kosztarika: Ez egy érdekes szabály lenne, mert akkor valakivel meg lehet egyezni és még az első millió előtt le lehet ejteni azt a szart, és akkor a leejtő meg a kijelölt osztozhatnak a 20 (na jó, 19) millión? Így még akár a korábban többek által várt Loki-Nóri páros is nyerhetne. :-)
De tényleg, ha van valaki a volt játékosok közül, akiben jobban megbízol, mint az aktuális párodban, akkor érdemes azonnal dobni így, nem? Emiatt furcsállom a dolgot.
kszanaksz 2015.05.28 11:35:27
@Eruka: Más az, amikor egy szobában tanulod fél napig a szereped, a nap másik felében meg forgatás, mint amikor kiesel és semmi dolgod azon kívül, hogy eltartsd magad, lehet Bence a kiesése után egész nap félmeztelenül árulta a főtt kukoricát a tengerparton.
Mivel ugye három csaj maradt a két pasira, logikus, hogy ebben a részben egy nő hullik, Lóra, Pornósbula vagy Botox. És akkor majd kialakul a döntő mezőnye, meglesz az a két pár, amibő az egyik majd mehet Az Örök Hűség Aranyozott Papírgömbjét hajigálni/tartani izzadt marokban.…..
kszanaksz 2015.05.27 16:01:45
@vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan: Mindenféle hátsó szándék nélkül, számold ki kérlek, hogy hányféleképpen lehet párba állítani 3 fiút és 3 lányt. A fenti állításod alapján négyféleképp, de ha tényleg nekiállsz, akár konkrét nevekkel, mennyi jön ki?
kszanaksz 2015.05.27 16:24:57
@vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan: Oké, elmondom akkor, mert félremegyünk. Tegyük fel, hogy van négy lány, A, B, C, D és négy fiú, 1, 2, 3, 4. Ha a dobókockát felhoztad példának, használjuk is. Ott annak, hogy kijön a 6-os, valóban 1/6-od a valószínűsége, azért, mert ugyanakkora eséllyel dobod ki bármelyik számot, és a lehetséges kimenetelek száma 6. (1-est dobsz, 2-est dobsz, stb...) Általánosan, egy eseménynek van n darab lehetséges kimenetele és mindegyik ugyanakkora eséllyel következik be, akkor 1/n a valószínűsége egy konkrét kimenetel bekövetkezésének. Nézzük most ezt akkor a fenti 4 párra. Egyrészt lehetővé tesszük a párcserét ( az alap feladatban eleve ott van, hogy ragaszkodik-e a párjához, vagy mindegy neki ki a párja). Ha feltesszük azt is, hogy minden pár ugyanakkora eséllyel juthat be a döntőbe (az egész számításnak csak így van értelme), akkor A-nak lehet 4 párja (1,2,3,4), B-nek a maradék 3, C-nek a maradék 2 és D-nek a maradék 1, azaz ez összesen 4*3*2*1 = 24 eset. Annak, hogy valamelyik páros marad a végére elsőként, így 1/24 a valószínűsége, ez van akkor, ha ragaszkodik valaki a párjához és csak vele jó neki az első hely. Ha ezekből vesszük azokat az eseteket, amikor pl. A nem ragaszkodik egy konkrét párhoz, hanem bármelyik szám jó neki magam mellé, abból 4-szer ennyi van, tehát ott a valószínűség (1/24)*4 = 1/6.

Annyiban van igazad, hogy ha valaki nem ragaszkodik a párjához, akkor valóban 4-szer akkora esélye van, mintha ragaszkodna egy konkrét személyhez, viszont ott a tévedés, hogy egyszer úgy kezeled a párokat, mint bonthatatlan egységeket, máskor viszont annál az egy lánynál megengeded a párcseréket. Ha egynél megengeded, akkor mindenkinél meg kell engedni, ha konzisztens akarsz maradni, tehát ha kivesszünk egy párt akkor a maradék 3 fiú és 3 lány összesen nem 3 lehetséges kimenetelt fednek le, hanem a lehetséges párcserékkel együtt 3*2*1-et, azaz 6-ot.
kszanaksz 2015.05.27 16:40:04
@vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan: Semmi gond, nem fogok sem személyeskedni, sem fölényeskedni. Privát üzenetben elég egy köszi értem, de még az sem muszáj. :-)
Az utolsó hét indul, feleim, elválik hamarost a szar a májtól, és kiderül, ki vagy kik nyeri(k) a húszmilliót. Tengerparti képpel kezdünk inkább, és ezen a héten nem baszogatjuk szegény Gólemet tovább, mert teljesen értelmetlen, viccesnek meg már a harmadik hogyvolt óta nem volt…..
kszanaksz 2015.05.26 15:25:29
@InteracTV: Lehet, hogy a 4 helyett 5 nap is ludas volt, nekem az volt az érzésem, hogy sokszor a nézettséget azzal akarták biztosítani, hogy összevágtak egy érdekesnek tűnő előzetest, hogy na, emiatt majd megnézik, de maga a műsor meg csalódás volt. Hosszabb távon ez a stratégia visszaüt és vissza is ütött. Olyan érzés utólag visszagondolva, hogy a pareto-elv itt is bejött, azaz az érdekes részek 80%-át az adások 20%-a hozta össze kb. és ez nagyon kevés, illetve a maradék 80%-nyi töltelék rettentően és rombolóan sok.
kszanaksz 2015.05.26 15:28:14
@sixx: meg is csináltad, reality képregény kategóriában.
kszanaksz 2015.05.26 18:13:30
@beacska: Nem feltétlen kell a játékosok családját mutatni ahhoz, hogy az életükből megismerjen az ember bizonyos részeket, amik magát az embert tudják közelebb hozni a nézőhöz. Az, hogy nem is csak szimplán nem erőltették ezt, hanem mintha direkt el is akarták volna kerülni, szintén azt a vonalat erősíti, hogy az esetükben nem az ember volt az érdekes, hanem a szerep, amit el kellett játszani.
Legalábbis ha ebből a 41 másodpercből indulunk ki (mínusz az otromba reklámok). Mondjuk azt megnézném, ahogy Alek hullarészegen, féknyomos torpedó alsóban flangál a rémes díszletben, és csak úgy szórja a Ben Hur-idézeteket. Vasárnap este ő lesz az Összezárva Friderikusszal…..
Ez lesz az az adás, amiben a faszik és a bulák is egymásról mondanak véleményt, ígéri Gólem, és ingben van, meg farmerben, elfogyott a sort-póló kombó? Aszongya, hogy veszélbe kerülés lesz két játékosnak, a bejátszóban meg Pornósbulát halljuk, ahogy felolvas, és…..
kszanaksz 2015.05.21 16:48:49
@ZLATAN: Melánia legyen a háziállatod.
kszanaksz 2015.05.21 16:57:38
@beacska: Amíg érvényben van az emberi lény klónozásának tilalmáról szóló egyezmény, addig nem lehet ismétléses. :-)
kszanaksz 2015.05.21 17:07:31
@beacska: Nem derült ki, az ismétlés nélküli permutáció a probléma típusa, a faktoriális meg a kiszámítási módja. :-)
  A medence partján nem lesz kegyelem, nyit Gólem egy szabadnap feliratos pólóban, baszki, erről álmodozom már 61 adás óta, mármint nem Gólemtől vagy a mödanszié partján elkövetett rémes atrocitásokról, hanem a kibaszott szabadnapról. Már csak nyolc adás, feleim,…..