Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kasperl

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Galamus megint alkotott. Mihancsik Zsófia szerint nem számít az állampolgárok nemzetisége, ez a felfogás „az etnikai gondolkodásmód torzszüleménye”. Mihancsikék szerint az a fontos, hogy „a kárpátaljai etnikai magyarok ugyanis ukrán állampolgárok. Ha az ukrán állam harcban…..
Kasperl 2015.02.21 12:23:29
@Urfang: nem értem miből jutsz erre. Ezt írja a poszt szerzője:
"A szeretetnek objektív rendje van: házastárs, gyermekek, szülők, testvérek, rokonok, munkatársak, stb. Ez a rend nem deduktív, hanem induktív, a konkrét „itt és most”-ból, a lokálisból indul ki. A magyar állam sem veheti magára minden ukrajnai kisebbség minden baját: habár nyilván szimpatizál velük, elsősorban a magyarok irányába van felelőssége."
Hol van ebben az, hogy nem érdekli egy ukrán halála? Nem pont arról ír, hogy a többiekkel is szimpatizál? nem az a lényege annak amit ír, hogy minden emberéletet sajnál de a sajátjaiért jobban aggódik? nem ez a normális minden embernél? A magyar politikának nincs indokoltabb oka arra hogy a magyar kisebbségek érdekében szólaljon fel ukrajnában mint a lengyel miatt? komolyan ha valaki jobban aggódik a felesége miatt mint egy örmény idegen nő miatt akkor az fasiszta de mindenképp rossz keresztény?
Elolvasván Kardos Gábor válaszcikkét, meg kell állapítanom, hogy a vita valóban elmarad; hogy sajnos vagy sem, azt nem nagyon tudom eldönteni. Ennek az elmaradásnak meglátásom szerint két oka is van. Az egyik nyilván valóan az én hibám. Bizonyára túlságosan is maliciózusra…..
Kasperl 2015.02.21 01:20:50
@bbjnick: olvastam. Mit nem értesz azon, hogy keress más pajtit és ne engem zaklassa szerelmes leveleiddel? Erre is írsz? Hogy alázhatja meg magát valaki ennyire. Jaj itt van az a srác, akivel mondtam hogy jó cimbik lennétek. Figyu legyen az, hogy amit nekem amarsz írni azt jól leírod neki, aztán egy nagyot beszélgettek, wikipédiáról belinkelgettek egymásnak teljes cikkeket mintha kútfőből jönne aztán virtuálisan megveregetitek egymás vállát, hogy "milyen művelt vagy + elégre ti nem is vagytok személyek meg személyiségek csak két nick , akik csatákat vívnak, megütköznek meg megmérettetnek vagy mi a szösz és hagynátok engem meg más személyeket békén. megy? Vagy nem? viszket a nyakad? "jaj írnom kell kasperlnek, mert ha nem akkor mi lesz velem holnap? kasperl annyira fontos ember nekem, nem, akkor is írni fogok neki, ha már 1002 szerre is elkergetett , akkor is a barim lesz és írogatni fogok neki, mert különben elfogy a levegő, elfogy a levegőőő. Jaj csak Kasperlnek írhassak megint valamit. " de beteg
Kasperl 2015.02.21 01:24:01
@mavo: bár van egy érzésem hogy van valakinek legalább 2 nickje és egymással levelezget ami már a virtuális skizofrénia netovábbja. Belép egyik nicken megdicsérni a másik nick írását, aztán kilép, belép a másikon és megköszöni hogy milyen vicces az első nick. Na az lenne a szép megfejtés erre . Stílusban kb ugyanolyanok
Kasperl 2015.02.21 11:35:08
@mavo: hát legalább az a Panda normálisan reagált ahogy olvasom, az is egy pozitív meglepetés. Nem giszem hogy komolyabb erőket kéne ezekután fordítanom, hogy szegény bbj vagy bell számára elmagyarázzam a saját álláspontomat abban hogy van különbség nacionalizmus meg patriotizmus között. Amúgy felőlem hihetik azt , hogy ugyanaz, vagy azt is hogy más okok miatt nem ugyanazok mint szerintem. Bár szerintem a patriotizmus már akkor is értelmezhető volt, amikor a nemzet fogalma merőben más volt mint ma, a nacionalizmus meg nem is volt. Amúgy szerintem sok olyan megközelítése van ennek a különbségnek, amik egymástól függetlenül is érvényesek. Illyéssel én sem értek teljesen egyet, de szerintem aki elolvasta az idézet utáni mondataimat, annak ez világos kell hogy legyen. Az idézet mondanivalója egy jó alap volt, mert nem áll szöges ellentétben azzal, amit gondolok, de azért mert valaki egy idézettel nyit az nem jelenti azt, hogy utána a saját véleményében csak homage-olnia kell az idézett embert. Szerintem a mondataimban meg az utánna írt kifejtésemben is benne volt, mi az amit elfogadok Illyés mondataiban mint közös minimumot,amire lehet építeni és az is, miben gondolkodom másként. érdekes hogy ez neked világos, mások bekopipasztolják az Illyésösszest nekem a netről és azt hiszik majd kapnak emiatt valami diplomát. Gondolkodom rajta , hogy írok egy levelet a mandínernek, mert kínosnak tartom a részükről, hogy akárhol jelennek meg a vezető szerkesztői, munkatársai ott egy elegáns, konzervatív, mértékadó stílust próbálnak sugallni, a komment moderálásuk meg egy disznóólat csinált ebből az oldalból. Komolyan a főszerkesztő a Párizsban történt cselekmények után elmondta százszor a TV ben hogy azért amit a CH csinált azt ugyan nem lehet betiltani, de azért kell egy szerkesztőségben ennyi önkontroll meg öncenzúra hogy nem közöl olyan dolgokat amik sértik mások ilyenolyan érzékenységét ec. közben a saját oldalán a kommentekben olyan szellemi moslékos veder van, hogy ahhoz képest a francia lap karikatúrái körülbeül a lekváros bukta kategória. Sok oldalon kommenteltem már, legyen az kultúra, sport, tudomány, zene, technika, bármi, de a legelvakultabb foci vagy metál fórumokon sem tapasztaltam ezt a korlátoltságot meg neveletlenséget, sértegetősdit, trógerságot, mint ami itt természetes. be megy a főszerkesztő és kedves szemekkel mondja mennyire nem szabadna senkinek a vallási érzékenységét bántani rajzokkal azt itt önlik a "zsidózás", félművelt emberektől "antropológiai" meg valami világhálós összeesküvés elméletes pszeudo-történelmi síkon. beteg emberek írnak olyanokat hogy "az ilyenek nálunk a padláson végzik" és ez évek óta megy de ergé meg balogh á. (és most már Stumpf is akit szintén sokra tartok) bemegy ezredszerre is a TV ben és hozza a mérsékelt jobbos intellektuelt (szerintem azok is egyébként, mind a hármat friss és normális arcnak tartom a jobb oldalon. kár hogy nincs pártjuk:)), közben meg ami itt megy az a nettes fórumok legeslegalja.
Mandiner blog Mi a baj a Jobbikkal? 2015.02.19 07:01:00
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztőjének írása. Párját ritkító mutatványnak lehetnek szemlélői azok, akiket érdekelnek a magyar belpolitika fejleményei. Miután a Fidesz egyetlen évben három országos választáson meggyőző fölénnyel győzött (az…..
Kasperl 2015.02.20 21:27:07
@Sexual Harassment Panda: na ennyi vagy. Egy anonimitásban bunkoskodó gyáva alak, aki attól fél, hogy valaki majd megveri (hány éves vagy? 18? ki verekszik a mi korunkban? Komolyan). nekem elég ha a szükleid megnézhetik, hogyan "kurvaanyázol" le olyanokat, akik semmi rosszat nem mondanak neked, csak nem imádják a pártodat. vagy a gyereked lássa milyen az apja ha nem kell vállalnia semmi felelősséget azért amiket mond. Nem kívánok neked semmi rosszat, fenyegetni meg végképp nem akalak se téged se senkit. Csak szánlak, és gondoltam személyiségednek jót tenne ha legalább a felelősség, hogy az ismerőseid, szeretteid láthatják mit írsz az esetleg visszatartana a bunkó viselkedéstől, ha már a neveltetésed vagy az erkölcsöd , emberi méltóságod ezt nem teszi lehetővé. ha nem teszed meg, nem teszed meg. Felőlem írogathatsz tufa dolgokat név nélkül, ha ettől jobb neked. De mint írtam. Nekem ne. Van itt elég "magadfajta" színvonalú ember. velük jól "elkurvaanyázhatsz", Elvégre te egy jobboldali, konzervatív, keresztény, elitista vagy a pártválasztásod szerint. Ennyit a "polgári értékekből" meg " konzervatív erkölcsi fölényről" a FIDESZ táborban. Micsoda stílus.....
Kasperl 2015.02.20 21:48:16
@Sexual Harassment Panda: Mondtam. semmi baj, akkor ne írd ki. Akar a franc verekedni, (már az fura, hogy valakinek ez jut az eszébe ha megkérdezik a nevét. A Berggasse 19 alatt vajon mit gondolnak egy ilyen reakcióról???) csak mint mondtam hátha az visszatartana attól, hogy így lealázzad magadat azzal miket és hogyan írsz. Sajnos az internet tönkreteszi sok embernél a tartást és a lelket. A névtelenség sokszor a jellem rovására megy. magamon is észreveszem néha, hogy messzebb megyek mint életben (na nem ilyen "kurvaanyád" trógerba). Érted írtam nem ellened. De amíg nem kérsz elnézést, addig kérlek ne mérgezzed a napomat tovább. Kellemes hétvégét.
Kasperl 2015.02.21 11:08:54
@Sexual Harassment Panda: semmi gond. Az hogy sajnálod az önmagában egy győzelem számodra. Nincs harag.
Lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát – tartja a mondás, amit idáig elsősorban a hazai jobboldal tartott az eszében. A jobboldalnak könnyebben is ment az észben tartás, hiszen mennyországnak tűnt  fel előtte az az ország, ahol két jobboldali párt küzdelme…..
Kasperl 2015.02.20 12:19:38
Mandiner blog Hobo 70 2015.02.13 15:21:00
Nem, én nem vagyok fanatikus Hobo-rajongó. Soha nem éreztem magamat se számkivetett fekete báránynak, se külvárosi kopasz kutyának, se okkal vagy ok nélkül lázadónak. Jim Morrisont, Ginsberget és a Rolling Stones-t sem Hobón keresztül fedeztem fel. És nem jártam soha vallásos…..
Kasperl 2015.02.13 15:27:10
„Álmodtam én és az álom, az álom én magam voltam.Kertben bolygtam, és magam voltam a kert, ahol bolygtam,a kert, ahol bolygtam és bolygok, botlódva bozóttól bozótig,mint ki éjjel jár tapogatva és az árnyaktól húzódik.”(Babits Mihály: Álmok kusza kertjeiből) Cyrano de…..
Kasperl 2015.02.13 02:00:32
@Bell & Sebastian: Jaj suzegény öreg Bell. Már megiint írtál nekem? Nem megbeszéltük, hogy nem írsz mert mindig csak valami fura zagyvaságot írsz bármire? 100 szor próbáltam veled kedvesen megbeszélni, hogy nincs ennek értelme, mert akárhányszor valami logikai beszélgetés végén mattot kapsz, akkor belemenekülsz a ködös reveláló prófétai szerepbe. Transzcendesnél (ha Bibliai Istent veszed) kb csak az Isten ami hiearchiában feletted van. Minden más ugyanúgy a környezetedből kiindulva, azt megismerve épül. Az alulról épül meg a környezetedből épül két teljesen más megközelítés amúgy. Nem vagyok jakobinus, és ez jobbal okoskodás is megint egy értelmetlen wikiálműveltkedés mert minden gyerek tudja, hogy mi a jobb bal oldal történeti eredete. Hivő ember mit tesz mit nem tesz ezt már megbeszéltük, hogy szerintem ebben csak istennek van joga ítélkezni. Arra a paradoxonra próbáltam csak rávilágítani, hogy ha a konzervatív csak a saját tapasztalatiban hagyatkozik, ahogy a szerző még délben írta , de azóta ez mintha kikerült volna szóval akkor csak érdemes volt felhívnom rá a figyelmet ha ő is észrevette mennyire ellentmondásos amit ír-, akkor nem hihetne Istenben mert ugye tapasztalati úton nem hihetne, csak ismerhetne. Nem hihetne azoknak az országoknak a létezésében ahol nem volt, sőt ha egy városban nem volt egy utcában akkor az az utca sem létezne, ha egy nyelvet nem beszél, akkor az nem lehetne beszéd. De mint látom kivette ezt az érett és bölcs mondatát, szóval legalább őt sikerült meggyőznöm hogy butaság amit írt.
Tanulságos volt figyelni a Merkel érkezése körüli hétfői felhajtást: már a kancellár látogatását megelőző héten megindultak a találgatások, hogy vajon leteremti-e Orbánt, mint valami szigorú tanár néni. Aztán, a látogatás befejeztével, jobbról-balról önigazolást…..
Kasperl 2015.02.05 17:29:12
@huKKK: ??? miért?
Kasperl 2015.02.05 17:41:42
@bakó.bea: Kedves bea. Nem emlékezem meg minden nap a Holocaustról (ha Merkel ezt gondolja jónak , akkor ő tegye ezt nyugodtan, engem nem sért vele). Gondolom egy német kanccellárnak kényes téma ez a Holocaust, mikor ha nem akarják kifizetni a görögök csalásait akkor tee van horogkerszttel a Lufthansa görög járatainak a WCje meg Merkel hitlerbajusszal jelenik meg a görög újságokban. Engem is furán érint mindig, hogy mikor Németországban vagyok, akkor minden kedve ismerősöm Holocaust emlékhelyeket mutat meg a városban, de mikor kérdeztem hogy ez miért van meg hogy én meglennék pl Berlinben 2 ilyen témájú hely megnézése után már a harmadik nélkül is, akkor elmondja mindegyik, hogy nekik nagyon fontos hogy megmutassák mennyire bánják ezt (most kötekedhettem volna velük, hogy minek, de abból indulok ki, hgy ha valakit nagyon bánt valami és beszélni akar róla, meg akarja mutatni 100x mennyire sajnálja, akkor miért ne kisérném végig az összes ilyen helyre, hallgatnám még 98x meg, hogy bánja, ha ezzel segítek neki. Hiszen mindannyiunknak van olyan dolga, amit szégyel, megbánt pedig a külvilág meg ismerősök szerint nem nagy dolog és akkor jó ha mégis meghallgatják). Ebben az esetben egyébként jobbnak tartottam volna, hogy ha azt írja le, hogy önt zavarja Merkel Holocaust megemlékezése és nem keveri bele a kitelepítést. De ez ízlés kérdése szóval nem objektív igazság. A moderálási szokásokra irányuló kérdésemre esetleg választ adna?
Köszönöm válaszát.
Kasperl 2015.02.05 17:52:22
@huKKK: ne értem a terelés dolgot itt. Miről szeretne beszélni, vagy mi van? Miért akar zsidókról beszélni? Mi akar róluk beszélni és miért róluk akar?
Elszomorító nézni ezt a magyarországi vitát a „gazdasági” bevándorlásról: mindenki szajkózza a szajkózni valót, pártállásától függően. Fekete-fehér, jó-rossz, megélhetési vagy politikai, és ezzel le is van zárva a kérdés. De hogy valaki komolyabban megvizsgálná…..
Kasperl 2015.02.02 00:08:01
@mavo: ne haragudj, De ezzel a hangnemmel nem szeretnék vitát folytatni. Elfogadom, hogy máshogy látod de ezek a "demagóg bullshit", "felesleges csúsztatás" "tévképzetek" "csőbuta általánosítás" "fingod sincs" kifejezésekkel gondolom te sem gondoltad, hogy érdemben foglalkozom azzal amit írsz. Eszméletlen milyen stílus uralkodik itt. Nem is tartalmilag lenne bajom (nincs semmi tartalma csak egy ilyen Bellés Sebastian féle álmacsó faszagyerekeskedés) de a stílus az annyira szomorú. Bocs, de tényleg ez nem olyan hangnem , amiben bármit meg lehet beszélni. Az hogy van valakinek állása meg mennyire hasznos a szakmája társadalmilag az két dolog (amúgy pl bölcsészeknek pont rengeteg olyan ágazata van , amit tök hasznosnak tartok csak ez az életigtartótanulás szlogen vicces mint nagy szuper recept tömegek számára:)), Közgazdaságtant , marketinget én nem tartom valós tudománynak. Te gondolhatod máshogy. Akár még vitázhattunk is volna róla miért vagy más állásponton (esetleg még meg is győzhettél volna). Nem ez lett volna a gond. De ez a ordenáréskodás ez annyira szomorú. Remélem változol majd ebben. Minden jót (kérlek "beszélgess" a saját kommunikációs és "jó modor" szintednek megfelelő Bellel ha veszekedni meg odamondogatni akarsz valakinek (ne jó nekem szólj be még egyszer valami "frankót", nem akarom elvenni egy utolsó szó mániástól az őt éltető "győzelmi mámort" hogy írt valami annyira "frappánsat", hogy arra mattott kaptam én mint a csőlátású demagóg xyz (xyz re írhatsz te valami főnevet, hogy még itt is ki tudjad fejezni mennyire szellemes vagy-látod ennyire figyelek rád) és ünnepeld meg magad mind az igazság bajnokát)
Tényleg nincs haag és cinizmus nélkül minden jót, de nem akarok ilyen hangnemet beengedni az életembe, Ehhez képest Bell vicces szétesettsége is egy fajta stílus)
Kasperl 2015.02.02 01:31:39
@Kovacs Nocraft Jozsefne: én még csak azt sem nagyon hiszem el marketingről, hogy valóban akkora hatása van az eladásokra mint az ebben érdekeltek (természetesen) ezt állítják. Közgazdaságnak lehetne értelme, ha nem tartanánk igazi tudománynak, csak ilyen kiegészítő elemzésnek maximum. Az a baj vele, mint pl. sok értelemben a HR(na még egy dolog, hogy a régi személyzetisből hogy csináljunk 5 éve képzést mindenféle 2 évente változó új tutibiztos és kb ennyire tartós tételekkel) eseknél. Ott is lenne haszna hogy megnézik, hogy valaki ért-e munkához de amikor belemagyaráznak minden személyiséganalízises, rajzolj egy hegyet és megmondom jó vezető vagy-e dolgot, és azt elterjesztve halál komolyan veszik, akkor nagyobb kárt okoz mint amennyi hasznot hoz. Mondjuk azt hogy kb a tenyérjóslásnál meg a horoszkópnál tán kicsit komolyabban vehetőek de a meteorológia megbízhatóságát és komolyságát nem érik el. Egzakt tudományágakkal meg véletlenül sem raknám egy polcra. Persze elfogadom ha valaki másképp gondolja és odavan ezekért. Attól lehet még valaki rendes ember mert hisz ebben a HR meg közgáz kuruzslásban. nekem is vannak teljesen rendes ismerőseim, akik komolyan hisznek abban, hogy ők azért ilyenek meg olyanok, mert ebben meg abban a csillagjegyben születtek. Ettől még nem rossz emberek.
Kasperl 2015.02.02 13:12:48
@Disznóvári: remélem ezt nem rád érted:)
de ha bell reakcióira, akkor köszi. Nem is tudtam, hogy vannak ilyen dolgok.
Folklór, totemállat és népmese még nem tartoznak a szellem történetéhez, még nem kifejeződései a nép eidoszának. Ezek még mind szellemen inneni formák éppúgy, mint azok a primitív látásmódok, melyek a nyelv történetében maradtak ránk. A szellem birodalma a világos tudat.…..
Kasperl 2015.01.31 14:15:38
@Éhes ló: a nem természetesen .. megjegyzésre meg annyit, hogy ez természetesen, egy direkte félreértelmezése a nagyon egyértelmű mondatnak, nem haragszom érte, de olcsónak tartom, ha valaki feláldozza az igazságot a dramaturgia oltárán. De tolerálom az ilyen devianciákat.
Kasperl 2015.01.31 18:00:18
@Éhes ló: soha nemm beszéltem semmilyen kutluszról, amíg nem hoztad szóba. így nincs mire ráismernem. soha nem foglalkoztam a halottak kárpótlásával amíg nem említetted szóval itt sincs mire ráismernem. Radnóti és sorstársai szerintem megérdemlik az emklékezést te szerinted meg nem. Ezen nem veszünk össze. Sosem mondtam hogy neked bárkit gyászolnod KELL.
terelés: Senki nem terel semmit. írtál valamit a megjegyzésemre, aminek semmi köze nem volt, ahhoz amit írtam, aztán mikor rákérdeztem akkor írtál megint valamit aminek semmi köze nem volt az addigi írásaimra, majd mikor nem értettem veled egyet és nem értettem mit miért írtál, akkor megint elkezdesz valami teljesen másról beszélni.
Radnóti értékromboló volt? Gondolhatid így de szerintem többet tett a nemzetért mint én vagy a legtöbben (téged nem ismerlek ezért nem mondom hogy nálad is) Szerb detto.
Az hogy szerinted valaki ezt rád erőlteti arról megint nem tudok mit mondani, csak hogy rám nem erőltette soha senki hogy jobban gyászoljam a Holocaust áldozatait mint másokat. Abban biztos vagyok, hogy senki nem kényszerített arra, hogy ide leírjam, hogy örülök, hogy ErGé megemlékezett az egyik kedvelt magyar írómról (igen magyar, ha tetszik ha nem) és majdnem biztos vagyok, hogy ErGét sem kényszerítette semmiféle háttérhatalom, hogy megírja ezt. Az hogy téged mi kényszerített hogy idezsidózz azt nem tudom, de gondolom te is szabad akaratodból tetted ezt. Csak arra nem válaszoltál, hogy miért érzed kényszerét hogy a szabadidődben olyan emberek halálával foglalkozz, akik nem érdekelnek, és akiknek a halálával való foglalkozást állítólag valami kultuszt építő titkos társaság rád akar kényszeríteni. ezek szerint sikerült elérniük nálad, amit akartál nem? Én például nem megyek oda olyan áldozatok vagy halottak megemlékezéseire akik nem érintenek meg annyira. nem mondom,hogy nem szabad ezt tenned, csak szerettem volna megérteni.
terelés II. Az a terelés, hogy amikor megkérdezik, miért foglalkozol olyan dologgal amiről hirdeted, hogy nem érdekel és nem hagyod hogy rád kényszerítsék , hogy azzal foglalkozz, akkor neki állsz csillagporokról (szép kép volt de nem volt semmi köze a kérdésemhez vagy a témához) meg óceánban úszó lemészárolt emberi nemességről könnyezni. vagy összefüggéstelen háttérmachinációkról revelálsz.
de engem nem zavar ha terelsz.
Kasperl 2015.01.31 18:06:42
@Éhes ló: azt sem mondtam, hogy az egyik halott után járó kárpótlás jogos a másiké meg nem. de mondjuk a Szovjetuniót megtámadó majd lemészárolt magyar hadsereget tragikus sorsú és ebben a történelmi öngyilkosságban vétlen katonáit ki kárpótolta volna? A Portugáliába menekült és ott urizáló Horthy? Ugye a németek nem, mert magyar döntésre mentek ki, a szovjetek nem, mert őket megtámadták, csak védekeztek, . A lemészárolt német katonákat ki kárpótolja ugyanezen logika alapján. Szerinted kiknek kellett volna kárpótlást és milyet kapnia, hogy ne utáld így ezt a két zsidó származású, keresztény magyar zsenit, akiket a saját honfitársaik öltek meg ilyen "nyilas poénból"? A keresztény szentekról sem lenne szabad megemlékeznem, mert annyi embert gyilkoltak le azokban a zavaros időkben, és miért pont ezeket az embereket vesszük ki? Jézust sem, mert tele volt megfeszített emberekkel a Golgota? nem értelek komolyan mondom, de nem utállak emiatt, csak nem értelek, ennyi.
„Nem támadjuk a vallást, csak akkor, ha az belekeveredik a politikába” – hangoztatta Gérard Biard Charlie Hebdo-főszerkesztő az amerikai NBC amerikai tévének nyilatkozva az MTI összefoglalója szerint. Biard úgy látja, „ha Isten belekeveredik a politikába, a demokrácia…..
Kasperl 2015.01.30 17:39:09
A szerző láthatóan olvasott és biztosan okos is, de szerintem le kéne szokni (nem parancs csak tanács), hogy bármi történik a világban, akkor mindenki, legyen az keresztény vagy ateista, képzlet nemzeti, vagy pszeudóliberális, reakciós meleg vagy toleráns homofób, vadkapitalista vagy széplelkű, szociálisan érzékeny elitista fogja magát és a saját hozott vagy összeszedett érzelmi meg intellektuális púpjára görbítse a valóságot mert abból ilyen silány, odamondani akaró de semmit értelmeset megfogalmazni nem képes (emelkedett latin és görög szavak öncélú magyarázása, illetve történelmi korok és események erőltetett összekopácsolása az ELTÉ-n biztos nyom egy jegyet fölfelé de nem helyettesíti a mondanivalót és az igazságot) fűzfakiáltványok lesznek. Ha valaki keresztény és nem erőltetheti rá ezt a többiekre akkor ő másodrangú állampolgár: bravó
Az hogy a cikkírónak ez jött le a párizsi (tehát nem magyar, hogy merünk beleszólni, több tiszteletet a franciáknak) eseményekből az sokkal többet mond el a cikk szerzőjéről, mint amit neki sikerült leírni bármiről is amiről itt mondani akart valamit. Ugyanez igaz a "baloldali" gutmenschek Holle anyós giccsédelgésére is. Francnak kell mindenkinek vagy csárlinak lennie de főleg milyen komplexus hozza ki azt valakiből, hogy odamenjen egy temetésre és kiírja hogy ő nem csárli vagy csak a gyászban az meg a többi bigyó. komolyan felülértékelik magukat azok , akik kényszeresen exponálni akarják magukat minket kb alig érintő dolgokban és tizenvalahány ateista legyilkolásából eljutottak ebbe a keresztényüldöztetés komfortmártír státuszában, miközben a világ sok helyn valóban mészárolnak le kedves, egyszerű keresztény embereket a vallásuk miatt itt meg azon bőgicsél a macsó nemzeti újságírás hogy valami túlmozgásos piszi vezető nem engedett brüsszelbe karácsonyfát állíttatni x éve (Európa x1000 városában meg állítottak de mi vonjuk le ebből az egy esetből, hogy Nyugat-Európában kergetik a keresztényeket) meg hogy valaki bírálja a vasárnapi nyitvatartás korlátozását ezzel másodrangú állampolgár csinálva az elnyomott keresztény polgároktól. Micsoda giccs