Regisztráció Blogot indítok
Adatok
giacomo

0 bejegyzést írt és 237 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kissé egyszerű stílusban megfogalmazva: lószart sem tudtunk meg a Bundesliga 29. fordulójából, legfeljebb annyit, hogy nem dőlt el a salátástál sorsa. Igazi rangadó volt a Schalke-Bayern, amelyen ugyan a vendégek nem érdemeltek feltétlenül három pontot, a hazaiak viszont egyet se,…..
giacomo 2010.04.09 21:05:47
RIP
Van egy olyan érzésem, hogy előbb vállalok fel egy sunyi pukit a liftben, mint hogy legközelebb is jelentkezem a minden idők legjobb vébétizenegye összeállítására. Az a legdurvább az egészben, hogy még a kommentekben való porig alázás előtt simán összevesztem magammal legalább…..
Az évtized végefelé szokás különböző listákat készíteni az elmúlt tíz év legfontosabb eseményeiről, és mivel ahogy azt olvasóink is észrevehették, itt a blogon egyrészt a múltba visszatekinteni is szeretünk, másrészt listákat is előszeretettel állítunk össze, nem…..
giacomo 2010.01.06 20:15:16
@SPEED: Nem rossz cikk, csak kissé fura ez a műproli romantika (külföldiek, pénz, nők).

"És mit szólnál hozzá, ha elhúznál innét örökre a kurva anyádba? Hm?"

Ez például akkor irónia volna?
14 éve volt két csatorna, 'oszt jónapot, ha azt mondtam volna, streamelned kell a Grasshoppers-Fradit, néztél volna, mint ponty a szatyorban. Most sokan erre készülnek, hogy láthassák az utóbbi évek legnagyobb klubsikerét arató Debrecent, amely annyi idő után képviseli…..
Az, hogy a két legjobb csapat játssza a döntőt ma este, még nem jelenti azt, hogy jó meccset is látunk, de legalább leegyszerűsíti a helyzetet, ami a várakozásokat illeti. A legszebb, és a leghatékonyabb focit játszó társaság fináléjának színvonalát az dönti el, melyikük…..
Nou San Trafford Hajrá, Barcelona! 2009.05.27 11:50:00
Ma este nem csak az eszement rágózás miatt fog motollaként járni a borvirágos orrú skót szája, hiszen történelmi égés előtt áll az edzőként és emberként egyaránt túlértékelt Sir Hubba Bubba. A döntőbe jutásért vívott harcban alaposan megtizedelt Barcelona ellen az ő…..
giacomo 2009.05.27 20:27:07
Létrejött a talán leginkább várt BL döntő, melyen elsősorban nem is a Barcelona és a Manchester United, hanem a futball két legmeghatározóbb fejlődési irányának csúcsképviselője játszik majd. All-around atléták a labdaszerelmesek ellen. A két – bizonyos szempontból…..
Nem sok hiányzott ahhoz, hogy egy év elteltével ismét egy díszsorfallal kezdődjön a világ legnagyobb érdeklődést kiváltó rangadója. A Valencia, az Atlético és az Espanyol - szerepükből kilépve – elfelejtettek felnégyelődni, így a Barcelona játékosai a bajnoki cím…..
giacomo 2009.05.03 18:29:16
@Csöncsön: "Guardiola zsenialitása tényleg megmutatkozik abban, ahogy a játékosok megváltoznak a keze alatt. Henrynak tavaly pocsék éve volt; idén szárnyal. Eto'o balhés játékos volt; idén semmi botrány. Mindenkiből kihozza a legjobbját."

Idén a nagy képességek mellett a sok nagy ego is egyensúlyban van. Mindez (a múlt nyári keretváltozás mellett) valszeg főleg Guardiola érdeme. Mindenesetre valamit nagyon tud vagy nagyon megérzett.
Talán a világ két legjobb csapata találkozik kedd este a Bajnokok Ligájában. Ezt úgy értjük, hogy szerintünk a Barcelona és a Chelsea is jobb csapat, mint a másik ág két elődöntőse, így ha odáig nem is merészkednénk, hogy előrehozott döntőnek tituláljuk a meccset,…..
giacomo 2009.04.29 00:14:20
@heinrich: "Nem mondtam, hogy van más esélyük, csak bosszant. A Barca jönne a lírai dallamaival, de abban a pillanatban rázendít az angol trash metál."

Értelek, de a lírához elvileg basszolna a vér, izzadtság, ilyesmik. Amúgy kissé olyan, mint a szinkronúszás.


@Csöncsön: "Hát ha egy BL-győzelemre törő csapatnak az az egyetlen egy esélye, hogy 10 emberrel beáll a saját 16-osára, és utána triumfál, hogy bibí, ugyehogy nem tudtok gólt lőni, akkor az a csapat nem érdemel BL-győzelmet, mert ilyet még a Numancia is tudott ősszel, csak egy fokkal eredményesebben."

Ez benne van ebben a lebonyolítási rendszerben. Amúgy jogos, de a visszavágó után kellene megítélnünk. Egyébként a Barca szerintem is simán továbbjuthat, még mindig kétesélyes, eddig Chelsea előnnyel.
giacomo 2009.04.29 11:55:45
@Tika_: Bocs, komolyan vettem a kérdésedet. Ha már, akkor viszont illik újra válaszolnom.

"tehát helyesen értelmezem, hogy szerinted a foci, mint sport, az, amikor az általad strandfocinak nevezett valamihez hozzákevernek egy kis jégkorongot vagy amerikai focit?"

Nem.

"Etoo, mint kislányos - ezzel most nagyon elárultad magad ám ;). márhogy azt, hogy kb. most láttad először focizni :D."

A kislányos hisztire gondoltam. Legközelebb Dani Alvest hozom példának. Nem most láttam (kb.) először a Barcát.

giacomo 2009.04.29 13:58:02
@Tika_:

A Barca egy nagyon erős csapat, mondhatni évtizedek óta. Most is az. A PL egy nagyon erős bajnokság, egy Barca viszont hiányzik belőle. A BL sikere szerintem arra utal, hogy a jövő egy karakteres összeurópai fociszintér, talán egy bajnoki rendszer sem elképzelhetetlen. A nagy klubok szinte mindenhol kilógnak a nemzeti bajnokság keretei közül, a hazai piac pedig már ma sem tudja eltartani őket. Meglátjuk.

Alves sokáig az egyik kedvenc Sevilla-játékosom volt, de ez utóbbi 2 évben sokallom a műsort, tavaly már nagyon indolens volt. Ronaldo és Eto'o habitusában valóban látni hasonlóságot. Messi még jobb példa lehetne. Ugyanakkor zseniális focisták is, ez nyilvánvaló

"Baráti jótanácsként: figyeld őket többet, vagy gyűjts több élettapasztalatot ;)."

Szerintem ezzel most nagyon mellényúltál.:)

Csak a bundás – nincs másról szó. Már úgy volt, hogy szinte minden eldől, erre nem dőlt el semmi. Hátborzongató fordulók jönnek, összefoglaló táblázattal próbáljuk érzékeltetni a várható eseményeket, végül gólaránnyal a Wolfsburgot hozzuk ki a Hamburgot hozzuk ki…..
giacomo 2009.04.28 13:41:51
@heinrich: "... senki, a világon senki nem tippelte őket az év végi dobogóra."

Azt hittem, csak poén, de végül is megnéztem, és valóban: 240 (!) kommentből senki.
Hiába kapott ki az Inter, a bajnoki címért folyó versenyre már egy szót sem kívánunk pazarolni. Vannak itt más dolgok, amikért még lehet izgulni, bár ezek is fogynak. A Roma agyonverésével – és a Genoa bukásával – a Fiorentina óriási lépést tett az utolsó BL-hely…..
giacomo 2009.04.27 20:38:55
Derbi volt, és látjuk a kommentek között, hogy ezzel sokan nem fognak egyetérteni, de mi valahogy egyetlen pillanatra sem éreztük, hogy ez a derby d’Italia a Juventusnak állna. Még az első félidőben sem, amikor kiegyenlített volt a meccs, még néhány helyzet is összejött.…..
A félelmeink beigazolódtak. Alapjában sem történt semmi különleges az elmúlt szerdán, de keddhez képest, ezt a napot simán hozzá lehet csapni még a húsvéti böjthöz. Az Arsenal könnyedén, idegenben szerzett előnyét meglovagolva, gólokkal intézte el a tartalékos Villarrealt,…..
giacomo 2009.04.16 23:49:40
@Csöncsön:

"Mindig mondom, hogy az UEFA-kupa (újabban) sokkal jobb, mint a BL."

Mármint idén is? LOL
A Juventus múlt heti bénázása után óvatosan fogalmaztunk a Serie A eldőlését illetően, érdemes is volt megvárni a 31. fordulót, amikor a 4. helyezett Genoa ellen kellett volna életben tartani a meglehetősen halovány torinói reményeket. Nem sikerült, és bár az Inter is…..
giacomo 2009.04.13 00:12:06
@calcio_di_rigore:

"Camoranesi nem akart sérülést okozni, csak piros lapot. Ha sérülést akar nem így lép oda, és nem kér elnézést."

Érdekes, azt hittem, csak én láttam így.
giacomo 2009.04.13 10:17:41
@_benito:

"és nyilvánvalóan nem akart játszani az inter ellen sem... arany pajtásom, ekkora baromságot még a tyúkszaros életben nem hallottam, pedig egy kollégával egyszer azon kellett vitatkoznom, hogy az olasz foci gyors-e, vagy lassú."

Elegáns érvelés. Mondhatni. (Apropó, az olasz foci gyors vagy lassú? De tényleg.)
Ki tud többet a Bundesligáról? – avagy aki most bemondja, ki lesz a bajnok Bundi-földön, ahhoz év végén hozzávágunk egy dedikált Diego-mezt. Nem vicc, vérkomoly. Annyit azért nehezítünk, hogy a dobogós helyezetteket is ex-katedra meg kell nevezni. Magunk is sorba vesszük pro…..
giacomo 2009.03.06 11:46:13
Még meg sem száradtak Jamie O'Hara könnyei, máris újabb forduló Angliában. Szörnyű titkot kell megosztanunk Veletek: nem szeretjük a hétközi fordulókat. Sokszor el is felejti az ember, hogy lesz, aztán megörül, hogy dejóestefociatévében, majd rájön, hogy a csaja nem tud…..
giacomo 2009.03.03 13:11:34
@spigo: Mivel a Pink Floyd nem játszik a héten, kénytelen voltam 'Pool győzelmet tippelni. A Chelsea góljában valóban van némi túlzás.
A United szombaton megnyerte  a bajnokságot, majd, hogy vasárnap is történjen valami, behúzta a ligakupát is. A BL helyekért való csatározásban hárman nagyon megégtek és a Chelsea is csak az utolsó pillanatokban tudta otthon tartani a három pontot. Az élbollyal ellentétben, a…..
giacomo 2009.03.02 17:40:58
giacomo 2009.03.02 18:58:28
@drosiii; @imici77: : sorry!

Az ősz átugrotta a telet és tavaszt, majd egyenesen télbe fordult - persze csak nálunk, hiszen Európában bimbóznak a labdák és rügyeznek a kapufák, feromon terjeng a levegőben, olyannyira, hogy a csapatok se nagyon verik össze egymást, inkább remikkel gyűjtögetik a svájci…..
Pár kupaújrajátszás és megfejthetetlen igazolás után a huszötödik kanyar következik a Premier League-ben. A Tottenham-Arsenalon kívül világraszóló rangadó nem lesz, de ettől függetlenül, egyetlen meccs sem egyesélyes. A West Ham mumusnak számít a United szurkolók körében, a…..
Akit csak ennyi érdekel, annak megmondjuk csípőből: hatszor. Cirka harmincból.  Vasárnap délutánig úgy nézett ki, ez nem a nagyok fordulója lesz, de aztán az egyik nagy úgy határozott, ha már mindenki az ő boldogulásukat tartja a legfontosabbnak, nem hagyják…..
giacomo 2009.02.03 23:46:00
@Mr.AT:

"A Juventusnak EGÉSZ IDÉNYBEN folyamatosan minimum 10 játékosa sérült volt - a minimum az szó szerint minimum, mert volt, hogy 14 sérültünk volt." Ez most váratlan volt. Mondhatni, kiszámíthatatlan vagy.

"És ez nem kifogás, nem mellébeszélés..." De.

@calcio_di_rigore:

"1, Szemet kápráztató játékkal vereség a Chelsea ellen. Fájó, de másnap az egész világ a Juve lábai előtt hever, mert olyan "szimpatikusan" gyönyörűen játszottak (jó tudom, az ötös lottó esélyesebb)

2, Gusztustalan, okádék, hitvány játékkal továbbjutunk. Az egész világ köpköd, hogy mit keres egy ilyen csapat a továbbjutók között."

Bízom benne, hogy a kiesésre van még egyéb variáció is.
giacomo 2009.02.05 10:41:17
@Mr.AT: "Persze az ilyen giacomo színvonalán mozgó kárörvendő ellendrukker tinik vihognak ezen, de objektíven és racionálisan gondolkodó felnőtt ember ezt igenis figyelembe veszi."

Így van, de a fától azért még láthatná az erdőt. A Juve valóban erőn felül teljesít, de nem feltétlenül a sok sérült, hanem sokkal inkább a keret színvonala és Ranieri miatt. 8-10 meghatározó játékos nem tudhat hiányozni a Juvéból, mivel összesen nincs annyi a csapatban.

Sok érdekeset olvastam amúgy az NST-n a Juvéról, tőled viszont mindig csak ugyanazt. Lehet valaki elfogult, de ez a sok kritikátlan és nívótlan apologetika néha simán unalmas. Szerintem lazíts néha.
giacomo 2009.02.05 11:47:59
@Mr.AT: "A te szádból bármely hozzászólás kapcsán a "nívótlan" jelzőt olvasni pedig finoman szólva is mosolyogtató."

Az jó, ha mosolyogsz.

"Ami a "kritikátlan" részt illeti, olvasd már vissza a tegnap esti meccs kapcsán általam írtakat, s próbálj meg látni is, ne csak nézni."

Így végigolvasva az egészet, teljesen váratlanul jogos. Időrendben olvastam és egy korábbi commentedre reagáltam. Az Everton-'Pool meccs miatt csak a Juve-Napoli elejét láttam, tényleg elég vacak lehetett, ha ilyeneket írtál.