Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zun

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Pártunk és kormányunk szerint nem kell elkapkodni a harcot a családon belüli erőszak ellen. Most kedden a Parlamentben a kormánypárti politikusok leszavazták azt az ellenzéki javaslatot, ami szerint ideje lenne ratifikálni az Európa Tanács által életre keltett Isztambuli…..
Női műhelyünk múlt hét csütörtökön Pásztor Esztert látta vendégül. Eszter munkáját már eddig is figyelemmel kísértük, és most valami reményteli csodával is gazdagodhattunk személyében. Félreértés ne essék, nem szeretnénk Esztert piedesztálra emelni, ő ugyanis már ott…..
Sziasztok! Ebben a bejegyzésben az Európai Parlament Dióhéjban című rovatát szeretném nektek bemutatni. Arról van szó, hogy a parlamentnek van egy saját kutatóintézete, az EPRS, ahol mindenféle témában készítenek anyagokat, hogy segítsék a képviselők és tanácsadóik…..
  A Nők a Jelenben, a Lehet Más a Politika párt női műhelye nyilvános pályázatot hirdet, a műhely logójának újratervezéséhez. (Mostani logónkat itt találod: http://on.fb.me/1AkYEl7) A pályázat kiírásának időpontja: 2015. február 23. A beküldött pályamunkának…..
Sziasztok! Ugyan nem Brüsszelből jelentem, de női témában egy nagyszerű kiállításra szeretném felhívni a figyelmetek otthon. CULTiRiS Galéria/Örkény István Könyvesboltban február 18-án, szerdán, 18:30-kor lesz Fábián Éva fotográfus Nők Magyarországon 2. című…..
"Egymilliárd nő bántalmazása gyalázat, egymilliárd nő tánca forradalom", Eve Ensler, amerikai írónő üzenete. Dátum: 2015.02.15. VasárnapIdőpont: 15:30, helyszín: Budapest, Vigadó tér Az esemény szervezői: A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Hungarian Women’s…..
Sziasztok!   Ez egy teljesen friss kezdeményezés, annyira, hogy tegnap reggel olvastam! Az Európai Parlamentben kezdik egyre komolyabban venni a nők problémáit, és határozott lépeseket tesz a FEMM* bizottság, hogy minél szélesebb körben felhívja erre a döntéshozók és a…..
Szerinted egy kis klór a csirkében veszélyes lehet? A vendégeidnek szolgálnál fel génmanipulált zöldséget köretként? Mit szólnál hozzá, ha a gyermekednek szánt élelmiszer veszélyeztetné egészséges fejlődését? Hidd el, ezek a kérdések ma relevánsabbak, mint valaha.  A…..
Az LMP európai parlamenti irodája tanulmányutat hirdet kifejezetten nőknek. Ez a brüsszeli út a nők politikai szerepvállalását hivatott elősegíteni. A programokon az Európai Parlament megismerését, az LMP EU irodájának brüsszeli munkájába való bepillantást, s a FEMM ( Nők…..
Röviden: Esélyegyenlőségről szóló stratégiai meghallgatáson voltam és a sokrétű kihívásra a női munkavállalókkal kapcsolatban 2 dolgot emeltek ki: a kormányok szerepét a példamutatásban, szankciókban  és a kvóta szükségességét. A beszámolómban leírom a területeket,…..