Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pénzember

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pozitív hozamok Negatív hozamok Forrás: ERSTE Market Lekérdezve: 2017.01.20.  ..
Az átlaghozamok alapján azok a befektetők jártak a legjobban, akik részvényalapokba fektettek, de az abszolút hozamú alapokkal is jól lehetett keresni 2016-ban.     http://www.portfolio.hu/befektetes/befektetesi_alapok/magyar_alapkezelok_amelyeknel_degeszre_kereshetted_magad.242794.html..
Az abszolút hozamú alap gyakorlatilag bármibe befektethet, a befektetések összetétele csak a befektetési alapkezelőn múlik. Nincs egy előre meghatározott befektetési stratégiája: az alapkezelő megpróbál mind csökkenő, mind emelkedő piacon pozitív hozamot elérni azáltal, hogy különböző kötvények,…..
Tavaly decemberben több mint 117 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban lévő vagyon, ezzel végre megtört a jég és a várt stagnálással szemben kisebb növekedéssel zárták az évet a hazai alapok. Az ingatlanalapok rendkívül népszerűek voltak decemberben, egy hónap alatt annyi tőke áramlott…..
Indexek Olaj, arany, ezüst Deviza, index, áru, kötvény -O-..
Nem biztos sem Clinton, sem Trump, csak a recesszió az elnökválasztást követően befejeződik a mesterségesen felfújt „bika piac”. Az eszköz árfolyamok, mindenekelőtt a vállalati- és államkötvényeké, nagyon hamar tartós esésnek indulnak. Ez pedig megrémiszti majd a hivatásos és lakossági…..
Megnéztük, melyek voltak a tavalyi év és az elmúlt évek legjobban teljesítő befektetési alapjai. Képgaléria: Részletek Korábbi összefoglalók arról, hogy melyek az egyes kategóriákon belül a tavalyi év legjobban teljesítő alapjai:  2017.01.11 11:20 10% fölött is hoznak a magyar alapok, de…..
2017. január 16. Európai részvények Ázsián kívüli feltörekvő piacok (a kínai kapcsolódás miatt) és Mexikó is kerülendő nyersanyagkapcsolt eszközök és devizák. Forrás nemesfémbányászattal -foglalkozó cégek (arany, ezüst, platina) Forrás arany, ezüst nem a dollár, hanem az euró…..
2017. január 17. - Már korábban írtunk róla, hogy a General Motors is engedhet Trump nyomásának és 1 milliárd dollárt fektet be több amerikai gyárában annak érdekében, hogy közel ezer új munkahelyet hozzon létre az USA-ban. Most meg is érkezett az első bejelentés, miszerint a GM a pickupoknál…..
Real Time Economic Calendar provided by Investing.com...
   Változások: - Gazdasági hírek blokk (RSS) - Gazdasági hírek TOP (RSS) - új linkek    ..
http://www.bankmonitor.hu/content/3847.htm http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/oldalak/tartalom/5082/..
2015. február 6. A január minden várakozást felülmúló teljesítménnyel örvendeztette meg a befektetők egy részét. A hosszú kötvényalapoknál még húsz százalék feletti éves hozam is akad, a többség pedig évi 10-17 százalék között termelt a befektetőinek. A pénzpiaci…..
Sokan örülhetnek, hogy 2014-ben csökkentek az árak Magyarországon, annak azonban, aki lakossági állampapírt vásárolt, könnyen lehet, hogy új befektetés után kell néznie a közeljövőben. Bár az inflációkövető kötvények hozama még mindig veri a bankbetétek kamatait, egyre…..
2015. február 4. Decemberben 33 milliárd forint friss megtakarítás áramlott lakossági állampapírba, a növekedés gyakorlatilag a Prémium Magyar Államkötvény népszerűségének volt köszönhető. Tavaly a mintegy 311 milliárd forintos friss megtakarítással az állampapírok voltak…..
http://azenpenzem.hu/cikkek/megis-ki-vesz-itt-lakast/2320/ 2015. február 3. Az ingatlanközvetítők rendre a forgalom élénküléséről, sőt az árak emelkedéséről számolnak be. A statisztikák szerint kétségtelenül javuló helyzet mögött azonban az országban területenként…..
http://www.penzugyguru.hu/cikk/a-forint-gyengulesere-szamit-a-jp-morgan 015. február 04. A befektetőház igazgatója úgy véli, a magyar gazdasági növekedés nem éri el azt a mértéket, amit remélnek tőle. Európa pedig egy darabig nyomába sem érhet Amerikának - számolt be a…..
http://www.bankmonitor.hu/cikk/2015-ben-kevesebbet-fog-erni-a-bankban-tartott-penzed-mi-lehet-a-megoldas.htm 2015.02.03. Rossz hírünk van. Nem elegendő, hogy nagyon alacsonyak a megtakarításokon elérhető kamatok, de idén már várhatóan az inflációt sem érik el. Ebben a…..
A befektetési alapok az elmúlt években óriási népszerűségnek örvendenek, de amikor elhatározzuk, hogy mi is szeretnénk beszállni, kiderül, hogy nem is olyan egyszerű a választás. Magyarországon közel 1000 befektetési alapot forgalmaznak, csak a Bamosz (Befektetési Alapkezelők…..
A folyamatosan változó világban nincsenek könnyű helyzetben a befektetők. Még a legfelkészültebbeket is érhetik olyan váratlan meglepetések, mint a frank erősödése. Ezt kivédeni nem lehet, viszont minél több információnk van, minél több előrejelzést olvasunk, annál…..
2. Alacsony-közepes kockázathoz sorolt befektetési jegyek Korábbi maximális éves hozam: 21,71 % Vásárlás a.) Korábbi hozamok összehasonlítása Korábban a minimális kockázatú befektetési jegyekkel foglalkoztunk, most térjünk át az alacsony-közepes kockázatú befektetési…..
1. Minimális kockázathoz sorolt befektetési jegyek Korábbi maximális éves hozam: 1,92 % Ebben a kategóriában 1,92 %-os legnagyobb éves hozamot realizáltak a befektetési jegy tulajdonosok  lekérdezésünk napjától egy évre visszamenőleg a költségek és adók levonása nélkül.…..
1. Minimális kockázathoz sorolt befektetési jegyek Korábbi maximális éves hozam: 1,92 % Ebben a kategóriában 1,92 %-os legnagyobb éves hozamot realizáltak a befektetési jegy tulajdonosok  lekérdezésünk napjától egy évre visszamenőleg a költségek és adók levonása nélkül.…..
1. Minimális kockázathoz sorolt befektetési jegyek Korábbi maximális éves hozam: 1,92 % Ebben a kategóriában 1,92 %-os legnagyobb éves hozamot realizáltak a befektetési jegy tulajdonosok  lekérdezésünk napjától egy évre visszamenőleg a költségek és adók levonása nélkül.…..