Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Doktor Paracelsus

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Istent nem hiszed, gyűlölöd, unod, de nem kételkedsz a Rolls Royce autóban,cifra rongyban, ringó ringyó-popóban.Terjeszd ki rájuk atheizmusod! Weöres Sándor: Az igazi istentagadás Egy különös állatkísérlet alanyai vagyunk, egy kísérleté, amelyet úgy hívnak, hogy modernitás; már több száz éve,…..
Doktor Paracelsus 2016.07.24 20:53:02
@Siphersh: Megítélésem szerint Ön felcseréli az okot és az okozatot. Nem a "politikai abszolutizmus" vetítődik a transzcendensbe. Az abszolutizmus azáltal abszolút, mert alapját, tengelyét és középpontját a metafizikai alapelvek alkotják. Ha mégis az előbbi valósul meg, akkor beszélhetünk okkult sovinizmusról (jellemzően modern irányzat). Erre is találhatunk bőven példát, itt Magyarországon is. Közös jellemzőjük az ószövetségi karakterű kiválasztottság érzése, túlforszírozott - olykor erősen szentimentális - küldetéstudat, egalitarizmus, és a hierarchia teljes elvetése.
A többség választása: de mire becsüli Vona a mögéjük álló választókat? Miközben elemzők azt vitatják, sikerül-e a néppártoskodó Jobbiknak megszabadulnia a párt radikálisaitól, azért érdemes odafigyelni, hogy Vona Gábor is tud meredeket mondani az övéi körében. Kedvenc…..
Doktor Paracelsus 2015.06.27 11:59:52
@Archipelago: Mi az a demokrácia? Egy sötét szobában kergetett fekete macska? Egyfelől. Másfelől egy legyártott fedőideológia, amit természetesen a kiagyalói vesznek legkevésbé komolyan. Innen-onnan előkapargatott "történelmi előzményekből" összetákolt utópia. Egyetlen célt szolgál csupán. Azt, hogy a trónjaikról ledöntött "bitang" királyok helyére ülő progresszionisták hatalmi illegitimitását és alkalmatlanságát leplezzék vele. A demokrácia az a politikai rendszer, ahol hatalom igazi birtokosai rejtettségben vannak.