Regisztráció Blogot indítok
Adatok
detu

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy mindenki megcsinálhatja a szerencséjét! Sőt, nem is szerencséről van szó, kicsit sem arról:http://www.milliomos-szuletik.com/?ref=2112Három hónapnyi kőkemény tamulás és munka befektetésével bárki (hangsúlyosan nem mindenki, hanem bárki!) arra az…..
Szépanyám csak hátrafordult a válla felett, s odaszólt széapapámnak: „Egy kis agaragart keverjen még a hurkához, hogy jobb tartása legyen!” és futott is tovább, miközben átvillant az agyán, hogy honnan is szerezhetne még 3-4féle lebontóenzimet a meglévő…..
Badarságnak tűnik? Van egy színes kavics, ami kigyógyít a bajomból... Hmmm... Ez is amolyan csoda-féle dolog. Valami ellenőrizhetetlen maszlag, csak azért, hogy megvegyük azokat a kövecskéket. Hogy elköltsük a pénzünket. Ugyan, miféle hatása lehet egy darab…..
Nemrégiben egy ismerősöm – arcán amolyan kaján „na ugye” kifejezéssel – szembesített a nagy igazsággal: az antioxidánsok növelik a rákos megbetegedés kiakakulásának kockázatát! Tévézett a drága... Az RTL Klub híradójában a Népszabadság egy „friss…..
detu 2008.04.04 06:35:58
Hogy a tévéhírrel mi a gondom? Mindössze az az átgondolatlan és lelkiismeretlen hozzáállás, amivel beharangozták, felcsattantották a kegyetlenül hangzó hírt, majd nem vezették le a feszültséget. Szegény anyósom már reggel hallotta a promóciós szöveget, úgyhogy egész álló nap aggódva várta az esti „nagy bejelentést az új felfedezésről”. Feltételezem, párezren voltak még rajta kívül így az országban. Ezért is tettük, hogy családilag leültünk vele együtt megtekinteni a műsort. Aztán a „nagy bejelentés” nem mondott semmi érdemlegeset, egyszerűen elharsant, s úgy is maradt a levegőben elvarratlanul, érdemi levezetés nélkül. Persze, hogy elmondtam mindent amit csak tudtam – de vajon más érintetteknek is volt valaki a közelében aki tudott pár megnyugtató szót szólni?
A „folyosói orvos” végtére is korrektül válaszolt a nekiszegezett kérdésre, ebben semmi egyéb kivetnivalót nem láthatunk, mint azt, hogy félinformációnak a félinformációja volt ami elhangzott tőle (persze lehet, hogy a többi mondatát szerkesztéskor operálták ki...). Azt mondta ugyebár, hogy „egyes antioxidánsok csökkenthetik bizonyos chemoterápiás készítmények hatását”. Köztudott, hogy „bizonyos chemoterápiás” gyógyszerek kegyetlenül lemészárolják az immunrendszert; s ezzel szemben az antioxidánsok egyik fő élettani hatása éppen az immunrendszer megerősítése. A felelet tehát igaz volt, csak némi magyarázatra szorult volna, mert így leginkább fenyegetően hangzott.
Nincsenek illúzióim... Ahogy rengetegszer voltak, lesznek is még ilyen híradások. Próbáljunk meg felkészülni rá!
Megint egy kis kitérő az eredetileg eltervezett tematikától: szakmaválasztás.Vannak olyan diplomák, melyek – függetlenül a gazdaság pillanatnyi helyzetétől és a várható tendenciáktól – a legvágyottabbak. Ilyen többek között az orvosi és a jogi diploma. Igazság…..
Jól van, jól van, jól van! Tudom, hogy baromira odafigyelsz, de azért hadd szóljak most: NE FELEJTSD EL BEKÜLDENI A JELENTKEZÉSEDET! Mintegy két napod van már csak (ha nem is percre pontosan)!Ha lehet, ne halaszd az utolsó pillanatra, ne kelljen nagyon sietned, mert a sebességtúllépést…..
Már megint az adócsökkentés... Nem is gondolok olyasmire, hogy a 2010-es választások kedvéért előrevetített kampányfogásról van szó. Nem gondolok ilyesmit, hiszen az ártatlanság vélelme megilleti a bolti szarkát, a fegyveres rablót, sőt még a politikusokat is. Momentán a…..
Egy orvos ismerősöm – egyébként nem tűnik aberráltnak, sőt gondos családapaként ismeri mindenki – szabatos szado-pornó szinopszissal lepett meg úgy másfél hónapja, melyben valamely egészségügyi miniszterasszony a nagyvilágból a főszereplő. A vázolt forgatókönyvben…..
Közeleg a népszavazás. Az egészségügy két kérdését alaposan körülcsámcsogja a média, újból egy remek politikai pamflet kezd kibontakozni. A „harmadik” kérdésre valahogy kevesebb figyelem jut. No persze, egy dombközi falvacskában sarkalatosabb kérdés, hogy van-e a…..