Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Faniel

69 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
In lumine Lunae Mert van még 2024.03.14 01:03:00
Megérdemlem, hogy mások vállalják a velem kapcsolatos felelősséget. Ebbe beletartozik, hogy időt tesznek félre nekem, hogy felvállalnak, hogy kimondják ami bennük van és számíthatok rájuk. Alapvetően ez az egész tényleg a felelősség témája körül forog bő harminc éve. És ezt azzal kompenzálom,…..
In lumine Lunae Mai megerősítés 2024.03.10 21:44:53
Megérdemlem, hogy olyanok vegyenek körül, akik engem választanak...
In lumine Lunae Vajon 2024.02.17 23:25:27
Vajon el fog jönni az a pont, amikor olyanoktól vágyom dolgokra, akik képesek meg is adni azt? És úgy is döntenek, hogy megteszik persze...
In lumine Lunae Elvárások 2023.11.15 22:48:19
Szép dolog elengedni az elvárásokat, de azt valaki elfelejtette mondani, hogy akkor elveszik az is, hogy vársz valamit. Hogy hiszel abban, hogy ami van, az valaha változni fog...
In lumine Lunae A két lábú szék 2023.09.04 00:45:02
Az Univerzum úgy gondolta, hogy készen állok egy újabb megborulásra. Az igazság az, hogy sosem állok készen egy újabb megborulásra, csak mindig keresztülevickélek rajtuk valahogy. És aztán találok egy random egyensúlyt, ami vagy megmarad, vagy nem. Általában azt mondják milyen nyugodt és…..
In lumine Lunae Identitásválság 2023.04.22 02:56:17
Úgy érzem kisebb identitásválságban vagyok. Mióta az eszemet tudom, a pénz központi kérdés volt, valahogy sosem volt belőle elég. Mindig kergettük a következő bevételt, hogy kitömködhessük vele a lyukakat. Az utóbbi közel 9 évet viszont azzal töltöttem, hogy ez végre ne így legyen, közös…..
In lumine Lunae Az Ügy 2023.03.26 23:13:01
Egy ismerősöm kért tőlem egy élménybeszámolót Az Ügyről, úgyhogy gondoltam ha már írtam egy kisebb esszét, felteszem ide is, hogy megmaradjon. A Soharóza Catwalk koncertjeinek lényege, hogy egy jelmeztervező, Nagy Fruzsina kosztümjeit egy téma (esetenként konkrét történet) keretein belül mutatják…..
In lumine Lunae Valami történik 2023.02.12 08:55:07
Tegnap kibontott hajjal mentem színházba. Ez meglepő fordulat mert általában idegesít, meg nem is tetszik annyira, de tegnap ahogy a tükörbe néztem, megtetszett. Mondjuk mókás amilyen hullámos lett. Aztán elkezdtem ténylegesen magamnak főzni. És rendet tartok a konyhában. Az átlaghoz képest…..
Jég és Tűz. Örök ellentétek. Egyik kioltja a másikat, a másik elpárologtatja az egyiket. Bennem viszont mindkettő megvan. Egyik nélkül sem tudok létezni. A Skandináv mitológiában a Niflheim világából csordogáló jég folyó és Muspelheim lávájának találkozásából született az Élet. A két világot a…..
In lumine Lunae Egy újabb lepel 2023.02.10 23:01:05
Először volt a félelem. Aztán a fájdalom. Aztán volt némi harag. Most üresség van. Dermedtség. Isza. Jégbe zárva. Állok egy hatalmas csarnokban és nincs visszhang mikor kiáltok. Kicsit olyan, mintha egy gyászfolyamat lenne. Lehet az is. Nem érzem. Nem érzek igazából semmit. Nem csoda, hogy jobb a…..
Egyszerűen átölel a byroni spleen. Van amikor kicsit kevésbé, van amikor jobban, társaságfüggő is, meg aztán házon kívül kevésbé jön ez ki. Talán...
Carmen megint rádöbbentett valamire. Ez mindig vicces, mikor gyakorlatilag csak visszamondja amit mondtam, csak ő hamarabb tudja értelmezni, mint ahogy én a mondat után. Ezért szeretem leírni a dolgokat amúgy aztán visszaolvasni őket. Anyway. A lényeg, hogy a probléma nálam is az apámhoz való…..
In lumine Lunae Kapcsolódás 2022.12.30 01:07:12
Azt hiszem örök igazság marad, hogy az emberek a legkönnyebben a traumák mentén tudnak kapcsolódni. Lehet ezt már írtam is itt valahol. Ami viszont újdonság, hogy lehet ennek egyszerű oka az, hogy az emberek vágynak arra, hogy megértsék őket. Haszna pedig, hogy így nagyobb eséllyel találnak valakit,…..
Samhain mindig más. Ezen a napon még tavaly is csináltam valamit, pedig már érezhetően ki voltam fáradva. Meglátjuk persze, hogy lesz-e foganatja, de a fejfájásom indikálja, hogy mindenképp történt valami...
In lumine Lunae Tanácstalan vagyok 2022.10.31 16:51:55
Biztosan ki fog alakulni valami új rutin, de addig is egy limboban létezem a dolog kapcsán. Jelen pillanatban azt sem tudom érdemes-e megbeszélni. Persze biztos, vagy legalábbis kommunikálni, hogy megtörtént és hogy így nem tudom mi van. Vagy mi lesz. Hogy hogyan tovább. De ahhoz is legalább alkalom…..
Ilyen amúgy néha van. Aztán utólag mindig megnyugtatom magam, hogy az első érzelmi reakció mindig ösztönös, csak tudnom kell nem hallgatni rá. Talán egy idő után halkabb lesz. Igazából már most sem olyan ordító mint akár pár hónapja. Aztán a belső Felnőtt és Szülő megbeszélték a Gyerekkel a dolgot.…..
In lumine Lunae Gondolatok 5 2022.10.09 00:05:00
Életemben talán először érzem azt, hogy a most körülöttem lévő emberek megérdemelnék a legjobb oldalam és úgy érzem nagyjából a legrosszabbat tudom csak adni, nyújtani. De ez nem igaz. Most először tényleg az igaz valóságomat adom, elvárások nélkül, megmutatva a saját sebezhetőségemet. És ez…..
In lumine Lunae Áucs 2022.09.18 14:24:03
"És nem érzem úgy, hogy sok vidám pillanattal fog járni feltétlen." Ez a rész gyorsabban bejött, mint gondoltam. Ez az a pillanat, amikor nem állhatok meg. Amikor baleset után hamar be kell ülni a kormány elé és menni tovább. Igen, sérültem, igen, kommunikáltam (büszke vagyok rád, Faniel, tudom,…..
In lumine Lunae Halott Fiú Dala 2022.09.18 00:53:05
Nightwish - Dead Boy's Poem (link) Nincs több szégyen, se nekem, se nekedSajnálom Csendből születve, a csenddel teleA világ legszebb koncertjeAmiért élni lehet, vagy meghalniSzívemnek tán otthonra lelni Dalold, mi bennszakadFelejtsd, mi bennakadSiess a szép szemekbe beleveszniVerseim közt járva,…..
In lumine Lunae Üresség 2022.09.16 19:48:02
Felnőtt énben kicsit más megélni az ürességet, mint Gyermeki énben. A Gyermeki én hiányállapotként észleli, amit tölteni kell, értelemszerűen kívülről, hiszen belülről nincs miből. De így Felnőtt énből nézve valahogy más. Mintha egy nullállapot lenne, se nem jó, se nem rossz, csak van. A vágyat…..
Ma reggel olvastam egy bejegyzést, ami azt a témát feszegette, hogy egyszer igazán megfordíthatnánk a művészek és a tudósok sztereotipikus ábrázolását, miszerint a tudósok hideg, racionális, érzelemmentes távolságtartásból, a művészek pedig érzékeny, empatikus belemerülésből tapasztalják meg és…..
In lumine Lunae Self-Parenting 2022.09.10 20:51:26
Szóval valami olyasmi lenne a lényeg, hogy rést kell ütnöm a pajzson. Mármint a sajátomon, mert a másokén könnyedén meg tudom tenni. Már nem is kihívás. De magamat sebezhetővé tenni? Na az egy nehéz döntés. És nem érzem úgy, hogy sok vidám pillanattal fog járni feltétlen. Viszont elkerülhetetlen.…..
In lumine Lunae Invokáció 2022.08.31 21:39:39
Drága Teremtő! Adj Erőt, hogy megváltoztathassam, amit meg tudok változtatni,Adj Türelmet, hogy elfogadjam azt, amit nem tudok megváltoztatni,És adj Bölcsességet, hogy meg tudjam különböztetni a kettőt egymástól. Úgy Legyen, köszönöm...
In lumine Lunae Gyermeki én 2022.08.31 20:41:31
Időnként amúgy itt szenvedek magamban a magány miatt, de egyébként nem lennék alkalmas egy párkapcsolatra. Nem lenne mit adnom, csak elvennék és ez nem fair. És nem is elvárható. Az, hogy tőlem sokan vettek el mert sokat adtam, az szomorú és sajnálatos de én is tudom, hogy nem lenne lelkiismeretem…..
Rémes érzés amúgy. Mint mikor rést ütnek a gáton. Zubog a víz, ez a rengeteg invalidált, meg nem engedett érzelem. Nehezen elviselhető. És nincs aki megtartson. Páran néha enyhítenek rajta egy-egy pillanatra, de nem tudom mi kell ahhoz, hogy ezen túljussak. Mekkora tavat kell lefolyatnom?..