Regisztráció Blogot indítok
Adatok
*Juti*

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt teljesen rendhagyó a Határátkelő történetében, de legalább ennyire rendhagyó az is, amiről szól. Ma ugyanis Digger beszámolóját olvashatjátok a blogjából készült darabról, amit a napokban mutatott be az Örkény Színház. Nem is húzom tovább a szót, átadom neki,…..
*Juti* 2015.05.12 12:23:13
@Lex D'Arquebus: Mondhatod! :) Amint felkerült ide, hogy lesz, már mentem is megvenni a jegyet :P

Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar elfogynak a jegyek, igaz, nem vagyok nagy színházbajáró, így sok tapasztalatom nincs, de miként terjed el egy új darab híre ilyen gyorsan? Azt gondolnám, hogy a Madách, Víg, Operett és társaik a népszerűek, azok az elsődleges célpontok, hogy találnak rá az emberek ilyen kis stúdióban előadott darabokra? Ehhez képest én csak 1 szabad helyet láttam a nézőtéren, de még a lépcsőn is ültek!

Az előadás meg egyszerűen fantasztikus volt, egyszer elgondolkodtató-szomorú, máskor humoros. Tetszett a szabadszájúsága, sokkal valóságközelibb így :) Nagyon jó volt visszahallani Digger szavait! Mint mikor a blogot olvastam/olvasom, ugyanazok az érzések kerítettek hatalmukba.
Elinduláskor az ügyintézés a legnehezebb feladatok egyike, hiszen tisztában kell lennünk a helyi előírásokkal, szokásokkal, utóbbiak például a lakásbérlés esetében nagyon sokat számítanak akár már az előzetes kalkuláció esetében is. Ezekben próbál meg segíteni a mára…..
*Juti* 2015.04.10 13:19:31
@beflower: Légyszi írjál tippeket, akár privátban. Párom több mint fél éve próbálkozik, IT-s, németül jól tud (napi szinten használja most is a munkájához), mégis elhalnak a szálak a fejvadászoknál. Eddig egy igazán lelkiismeretes fejvadászhoz volt szerencsénk, ott volt személyes interjú is, végül mégsem ő volt a befutó. Köszönöm előre is!
Régen volt már au pair történet a blogon, úgyhogy éppen itt volt az ideje Evi írásának, amiben nekem az volt az egyik legérdekesebb momentum, ahogyan a két au pairkedés között Magyarországra visszatérve nem találta a helyét – talán mert már megtapasztalta, máshogy is lehet…..
*Juti* 2015.04.08 11:14:25
@~~Babette~~: Nem kötelező, de valószínűleg nem voltak elég fényes eredményei, hogy továbbtanulhasson. Vagy emelt szintű érettségit kérnek a kinézett szakon, akkor is újraérettségizhet.
A sok képes múlt hét után visszatérünk a „klasszikusokhoz”, ma rögtön egy németországi poszttal indítunk. Tonyika lassan három éve él ott családjával, lassan már az összes közoktatási formát kipróbálták, kipróbálják a bölcsitől (ami valójában a magyar értelemben…..
*Juti* 2015.03.23 12:21:36
@Hari Seldon 2: "itt a gyerekek első osztály második félévétől tanulnak játékosan angolt, de vette az akadályt."
*Juti* 2015.03.23 13:27:47
@Hmfc: "A fo erv mindig az, hogy ne felejtse el a magyart". Sokan szerintem pusztán érzelmi töltettel látják el ezt a mondatot, hogy ez a hazája.

Bár még nem vagyunk határátkelők, álláskereső fázisban vagyunk, gyerekünk sincs, én úgy látom ezt a kérdést, mint az a nyelv, amin a szülő és a gyerek legjobban tudna egymással kommunikálni. A szülő, aki nem beszéli anyanyelviszinten a nyelvet és szerintem sosem fog eljutni ugyanarra a szintre, mint amire egy kisgyereknek lehetősége van anyanyelvi környezeben, csökkenti az egymás megértésének a lehetőségét. Nem mellesleg az itt maradt rokonokkal, nagyszülőkkel való kommunikációnak sem árt, ha megtanul a gyerek legalább beszélni magyarul (még ha az írás nem is megy), ők már nem fognak nekiülni egy nyelv megtanulásának. Lássuk be, Magyarország lakossága sereghajtó nyelvtudásban.
A posztot egy dühös ápoló, Mónika írta, aki sokáig dolgozott Magyarországon azon, hogy ő és kollégái munkáját elismerjék. Azonban tavaly ősszel arra az elhatározásra jutott, hogy mégsem tudja otthon tovább folytatni, így átkelt a határon Németországba. Tegnap volt az…..