Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nora filak

25 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dubrovnikban jártunk nyáron, ahonnan mindenki 250 db óvárosos képpel tér haza, Trónok harcás tornyokkal meg pálmafákkal. Szép amúgy az óváros, bár újdonság nincs benne, de legalább tiszta és rendezett. Cserébe sajnos tele van turistával, dehát mit vártunk, ez a Dél-Adria…..
Érdemes a Kerepesi temetőbe kimenni, egyáltalán nem olyan zsúfolt és lehangoló, mint a legtöbb temető, amit a "sima" embereknek tartanak fenn. Itt olyanok vannak, mint Deák, Jókai, Kossuth, Ady és társaik. Az nekem nem teljesen tiszta, hogy ezek az emberek tényleg mind itt…..
Jó, tudom, nem a legizgibb téma, és már ez a blog is tele van kékkel, óceánnal, ilyen hullámmal, olyan parttal, pedig alig van rajta valami. De nekem talán ez a kedvenc témám, kedvenc színem, egész nap nézegetném, egész lakást kitapétáznék vele (ami felé egyébként kb.…..
Bécs hagyományosan - paloták, lovak, kétszáz éves klasszicista államférfiak (szobrai, nyugalom). Nem itt fog az ember utazása katarktikus megvilágosodásba átcsapni, és valószínűleg fényképészeti breakthrough sem lesz, de egyszer, turisráskodni teljesen…..
A tetthely Veresegyháza, nem messze Budapesttől, ahol egy farkasokkal, medvékkel és néhány járulékos állattal teli vadaspark van. Nem mondom, hogy állatkert, mert egyrészt jó nagy helyük van, másrészt sokat foglalkoznak az állatokkal, ez többek között a farkasos fickó…..
A Városliget tőszomszédságában lakom, és ez sokszor elég magas labda, talán most ősszel a legmagasabb. Mármint fotók szempontjából. Csoda, ahogy kinéz ebben a két hétben, és idén a változatosság kedvéért itthon is vagyok, hogy a nyugdíjasokkal és kutyás családokkal…..
Korábban már mutattam, milyen designnal, fontokkal, házakkal, építészettel lehet találkozni ezen a kanári szigeteki településen, Puerto del Carmen-ben. Ez itt egy hotel belülről, mindennel, amitől jellemző lesz - kaktusz extraordinnaire, aloe vera, minipálma meg minden hasonló.…..
Szóval én nem értek se a desinghoz, se az építészethez, de attól még lehet véleményem, na. Az pedig az, hogy a Kanárikon (de legalábbis Lanzarote szigetén) a design és a művészet egész egységes, aztán ez vagy tetszik az embernek, vagy nem. Egy bizonyos szempontból egész…..
Helyszín, Kanári-szigetek, azon belül is Lanzarote szigete, Puerto del Carmen. A legnagyobb üdülőközpont a szigeten, óceánparti sétány kilométereken keresztül kizárólag éttermekkel, kocsmákkal és vásárlással. Van egy ilyen csillivilli glamorous réteg duty free parfümökkel,…..
  Korábban mutattam már a The Fall  nyitóképeit egy feketefehér posztban, és említettem, hogy amúgy ez egy színes film. Hogy mennyire színes, azt alább lehet látni... Emlékeztetőül, a film röviden arról szól, hogy a századelőn egy kaszkadőr balesetet szenved és a…..
A kedvenc film című hülye intézménynek többek közt azért van kevés értelme, mert sokfajta film van és sokfajta szempont. Az egyik nyilván a látvány, és ebben nálam ezt a filmet eddig nem körözte le semmi. Ez design, amiben az egyik legnehezebb szerintem az egységes stílust előbb…..
A Google Art Project igazából egy hatalmas virtuális művészeti gyűjtemény, ami bővítményként Chrome-hoz hozzáadva minden New Tab-re egy festményt tesz. Teljesen random a válogatás, 15. századi királyi udvarról készült festmény ugyanúgy van benne, mint kortárs ’ilyet én is…..
Mint megtudtam a második világháború - szakértő másik felemtől, ez a kis település arról híres, hogy itt van Hitler nyaralója egy hegy tetején. Német-osztrák határ, eső, szél és kis nap, ez volt májusban. A Sasfészekbe nem lehetett felmenni, de egyébként is étteremmé…..
  Buddhista templom és szerzetesek meditálóhelye van Zalaszántó közelében az erdőben. Elég híres, de én például nem tudtam róla mielőtt meglátogattam; elég random a párosítás. De stimmel a név, és odaérve semmit nem érezni abból, hogy Magyarországon vagyunk vagy nem -…..
nora filak 2015.10.11 10:11:07
@devilstrueface: nagyon békés, és tényleg laknak ott szerzetesek. érezni, hogy meditálásra van kitalálva a hely:)
nora filak 2015.10.11 12:37:36
@droid_: koszonom szepen a bokot igy ismeretlenben is, alabb a tari es a becskei sztupa

www.buddha-tar.hu/hu/a_sztupa
www.buddhizmusma.hu/kozpontok/a-becskei-megvilagosodas-sztupa.html
  Hallstatt híres-neves, Unesco Világörökség része és elszánt turisták célpontja. Nekem eddig kétszer volt szerencsém hozzá, másodszor Angliából hazafele jövet autóval májusban, akkor volt ott 5 fok. Nem az a metropolisz, a gps felvitt minket a hegyre egy elhagyatott faluba,…..
A korábbi rendszerben külön menüpontban találtátok a fájlkezelőt, az új adminfelületen nem külön menüpontban találjátok, hanem ott, ahol a használatára szükség van: posztszerkesztés, HTML oldaldoboz szerkesztése és sablon szerkesztés. A fájlkezelő és a képkezelő működése teljesen azonos, csak…..
Montenegro eszméletlen szép, és ezt már mások is felfedezték. Most van az a fura periódus, hogy tele a hely luxushotelekkel, megavillákkal és kis hagyományos családi panziókkal. Infrastruktúra inkább nincs, mint van, főleg, ha az ember kimegy a városból. Bármelyik városból.…..
A testvérem komoly irodalomfüggőségben szenved, azon belül gyengéje Marcel Proust. Neki valahogy kimaradtak a vérciki popénekesek poszterek a szobájából annak idején, úgyhogy tényleg komoly a helyzet, halmozottan értelmiségi a gyerek. Szóval kapott egy posztert születésnapjára a…..
                            Követek jópár gyűjtőoldalt grafika-print-csomagolás-homedecor-szín-forma-stb. ügyben, ezért állandóan tele van a feedem új felfedezettekkel. Van, amin átlépek, mert ránéztem és az elég volt, de van, ami jobban megfog és…..
  Sárvár nagyon fellendült amióta odaépítették Magyarország 1268363. fürdőjét. Van vár is meg főtér, nem nagy szám az egész, de rendben tartják, szép kis város. Kisváros. Meg ott az arborétum, egész nagy, van benne tó és olyan nagy kérges fenyők is, meg hát évszaktól…..
Ez itt majdnem a Balaton, távolról, fentről, a hegyről. A Csobánc hegyen lakik borász meg a világtól távolra vágyó városi is. Sőt, még egy zavaros tekintetű exköltő is, akit hallgatva sokadszor nem értettem magamban, hogy ha emberek tudnak élni praktikusan semmiből, akkor én…..
Ez egy épületegyüttes Bécsben, egészen ilyen építészeti trippelés, amiben lehet lakni is, de meg kell érte küzdeni. Egyrészt állítólag ez a legdrágább ingatlan egész Bécsben. Másrészt pszichológushoz kell menni, és igazolást kell kérni, ha az ember oda akar költözni,…..
Tengerpartról az embernek vagy a fehér homok és sós vízben ázás jut eszébe, vagy ez - az északi, szeles-hideg szűrt napfény, ahol a levegő ugyanolyan sós, és a sirályok is ugyanolyan pofátlanok, de a kettő ég és föld. A tenger az tenger, hidegben és melegben ugyanúgy nyugtat,…..
  Fotók egy medence partjáról, jó messziről. Tavaly Kanári-szigeteken dolgoztunk-nyaraltunk, ott az emberek medence-megszállottak, hideg ugye soha nincs, úgyhogy érthető. Szép volt, jó volt, tipikus nyaralós pont ez, kell is nekem már néha, így a nyugdíjhoz egyre közelebb. Plusz…..