Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emberi Oldal

11 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az év minden napjára esik vezetői képzés ebben az országban. Na jó, ez kis túlzás, talán karácsonykor és Szilveszterkor nem, de egyébként tréning, vagy az új divat, a coaching formájában rengeteg vezetői fejlesztés zajlik. Magam is csinálom, szóval nem kritizálni fogok a következő blogban, csak egy…..
Emberi Oldal 2016.10.03 11:43:11
@Vezetői lét: Köszönöm a bejegyzést. Az a tapasztalatom, hogy legtöbbször középvezetői szintre nem a jól kommunikáló, jól delegáló, jól motiváló embereket nevezik ki, hanem az adott terület legjobb szakemberét. Így veszítenek egy jó szakit, és nyernek egy nem túl jó vezetőt.
A képzésekkel az a gond, hogy a cégek az elejét és a végét szeretik elspórolni. Nem szánnak elég időt az előkészítésre, sem pedig az utómunkákra. Azok a programok értek el valamelyes változást a vezetők hozzáállásában és némely készségeiben, ahol legalább az egyik, de ideális esetben mindkettő megvolt.
Emberi Oldal 2016.10.03 11:46:09
@micsoda?: Köszönöm a hozzászólást, sok mindennel egyetértek. Amivel nem, az természetesen az, hogy a vezetői képesség ne lenne fejleszthető. Szerintem az. Magamon tapasztaltam, hogy 26-28 évesen milyen hibákat követtem el, és ma már mi az, amit nemcsak másként csinálok, de inkább másképp gondolok. Ez nemcsak az életkorom előrehaladtával magyarázható, hanem azzal is, hogy fejlesztettem magam, tudatosabban figyeltem a kollégáim szükségleteire, és elsősorban bizalmat építettem velük akkor is, ha korábban mások visszaéltek vele.
Érdekel a véleménye erről, további szép napot:)
A pályázatra való felkészülést sohasem lehet elég korán kezdeni – mondják a sokat látott szakemberek.  Az előzőekben arról írtam, hogy hogyan lehet összepakolni egy kósza ötletből egy kisebb-nagyobb projektet, ami ráadásul teljesen passzol a cég középtávú üzleti…..
Amikor azt a közhelyet puffogtatjuk, hogy „az ördög a részletekben rejlik”, nem is gondoljuk, hogy a projekt-generálás/pályázatírás műfajára mennyire igaz. Hoznék egy konkrét példát: Egy fuvarszervező cég  (nevezzük A-nak) már kinőtte a software-es kereteit és egy…..
„Ezután következnek a taktikai manőverek; nincsen semmi, ami ezeknél nehezebben kivitelezhető. A taktikai manőverek nehézsége abból fakad, hogy a kanyargósat egyenessé kell változtatni, a hátrányból pedig előnyt kell kovácsolni.”  (Szun-Ce: A háború művészete)  Folytatjuk…..
Amilyen nehezen indult be a pályázati szezon és lassan csordogálnak a támogatási lehetőségek, olyan bonyolultra sikerültek a kiírások – hallom sok helyről. Nem igazán lehet ezekkel az állításokkal vitatkozni. Ugyanakkor valahol meg lehet érteni a kiírók szempontjait is, hiszen…..
A pályaválasztástól, karrierépítéstől való félelmet kapunyitási pániknak nevezik. Ez egy generációs jelenség, ami elsősorban az értelmiségi fiatalok azon életszakaszát jelenti, amikor állást kell foglalniuk egy szakma, egy hivatás mellett, s ezzel egy időben a…..
VEKOP, KEHOP, GINOP, TOP, VP: ezek a betűszavak talán most 2015 utolsó negyedévében már valódi tartalmat nyernek. A kormányzati ígéretek szerint 2700 milliárd forint értékű uniós forrás nyílik meg még az  idén, tehát 2015 végéig, mintegy  133 kiírás összértékeként.…..
Úgy tűnik, ha lassan is, de beindul a pályázati daráló. Mit mondjak, jó az időzítés, hiszen a legnagyobb nyári melegben és persze uborkaszezonban írja ki a kormány a nagy összértékű pályázatokat…. nem akarok tamáskodni, biztos sikerül érett, megalapozott projektekre…..
„Az erő hadászati alakítása olyan, akár a zúgó folyó gyorsasága, amely köveket képes magával görgetni. A (támadás) üteme olyan, akár a ragadozó madár gyorsasága, mellyel villámgyorsan tud lecsapni zsákmányára. Ezért annak, aki igazán ért a harchoz, ereje végzetes,…..
„A háború művészete”: az ókori Kína legendás hadvezér-filozófusának, Szun-ce-nek az i.e. 5. században keletkezett művét haszonnal forgathatják azok, akiknek életében komoly szerepet játszik a stratégia és a taktika. Aki megérti, mit üzen a Tábornok, az a bölcs tanácsokat…..
Emberi Tényező Esélyed sincs... 2015.02.22 19:03:37
Tudjuk, hogy nem elegáns kiadni a megrendelőket. Ezért hát, ha név nélkül is, de  hadd hozzak ide a blogtérbe egy-két, arra a felvetésre született reakciót, amikor arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy munkahelyen az esélyegyenlőségi követelményeket fontos betartani.…..