Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ryz.

121 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy igényes film egy érdekes Magyar projektről és még csak nem is hosszú. Érdemes megnézni! ..
Velencét senkinek sem kell bemutatni. Az egyedülálló lagúnákkal tarkított város világszerte ismert, és közkedvelt turisztikai célpont is, e mellett 1987-től az UNESCO világörökség része is.  Azt azonban talán nem mindenki tudja, hogy a különleges város folyamatosan…..
KÁTÉ blog A Schweeb 2011.04.26 19:46:00
A Google közismert az újszerű gondolatairól, illetve arról, hogy mások jó ötleteit is támogatják. Most éppen a Schweeb feltalálóit támogatták meg 1 millió dollárral. A Schweeb egy emberi erővel hajtott "monorail", azaz egy sínen futó szerkezet. A feltaláló a japán…..
A nemrég alakult Járműtechnikai öntevékeny kör  alapítójával, Borbély Rolanddal beszélgettem röviden a körről, a célokról, és az alakulás körülményekről. Az új szakosztály igen lendületesen indult, ugyanis az ötlettől a HK-ig mindössze 3 hét alatt jutott el. A…..
KÁTÉ blog Emlékezzünk 2010.10.06 00:01:00
szólj hozzá: Kossuth beszéde..
Talán 80 ezer re-pohár elég lesz Budapest, 2010. július 8. – Csökkenti a Hegyalja Fesztivál a négy napos zenei találkozó alatt elhasznált ivóvíz-mennyiségét, és a keletkező hulladék mennyisége is csökkenni fog a re-poharak használatával. A szervezők idén is nagy gondot…..
SZÁRAZ LÁBBAL A HEGYALJÁNTokaj, 2010. június 29. - Hetekkel ezelőtt még körülbelül 30 ezer köbméter víz fedte a Hegyalja Fesztivál területét Rakamaz határában, a Tisza áradásának idején. A víz levonult, csupán a mélyebben fekvő területeken kell szivattyúkkal segíteni,…..
Árvíztűrő a fesztivál Tokaj, 2010. június 9. – Bár még nincs itt az ideje, hogy megkezdődjenek az építőmunkák a Hegyalja Fesztivál területén, mégis már dolgoznak a gépek és kezelőik: a legtöbb munkagép az árvízi védelmet segíti jelenleg is. A természeti csapástól…..
Kedves Kollégák! Ne felejtsétek, hogy a 2010-11/I-es félévre az előzetes tantárgyfelvétel június 7.-én, azaz holnap indul!Sikeres vizsgaidőszakot és tárgyfelvételt kívánok!..
Kedves Olvasók! A Májusi újságunkban megjelent keresztrejtvény helyes megfejtése a következő volt: EFOTT AZ ÉV LEGNAGYOBB HALLGATÓI BULIJAA szerkesztőségünk levelezőládájába 57 jó megoldás érkezett be. A helyes megfejtést beküldő NEPTUN kódjai alább olvashatók:AOLT44,…..
A Gépészkari Hallgatói Képviselet által utazási támogatásra kiírt pályázat eredményét tartalmazó táblázatot a következő linkre kattintva tölthetitek le:kateblog.blog.hu/media/file/utazasibiralas.pdf..
Ákos, celebkemping, magyar zenekarok minden mennyiségben, többtízezer egyetemista és főiskolás. Ez garantált 2010 legnagyobb hallgatói buliján, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján, július 13-18. között, Pécs-Orfűn. Idén is megrendezik…..
Gitárropogással, éles rifftöltetekkel és dobdübörgéssel robban bele a május egybe a Battle of Universities tehetségkutató döntős különítménye. A Dürer Kertben a feltörekvő zenekarok végső ütközete után a Subscribe zúz a fesztiválszezon előtti utolsó budapesti…..
KÁTÉ blog SLIP 10 2010.04.27 10:51:18
Tegnap a bevonulásokkal és a kortes filmek levetítésével megkezdődött  a Gépészkar legnagyobb bulija a SLIP 2010!Idén 8 csapat verseng, hogy jelöltjük kiérdemelje a megtisztelő Miapánk címet. A csapatok:5+7végeBerúgó sanHellozokKÁTÉterLEGOLD'SNoéSakkörSLIperheroesA…..
Az első fordulóban 16 helyes megfejtés érkezett be. A helyes megfejtők NEPTUN kódjait alább olvashatjátok. Reklamációra április 21. 12:00-ig van lehetőség (a katepress@gmail.com címen). Április 21-én este megtörténik a sorsolás, melynek eredményéről emailben értesítjük a…..
A kollégiumi Mentorok főzőversenyt szerveznek. Ennek a plakátját itt tekinthetitek meg.Jó főzőcskézést a jelentkezőknek!..
Kedves Olvasók!Csak szeretnék figyelmeztetni mindenkit, hogy ma van az EFOTT-os játék első fordulójának a leadási hartárideje. Azok között a hallgatók között, akik az áprilisi számban szereplő rejtvényt helyesen megfejtik 1db. EFOTT páros hetijegyet sorsolunk ki április 21.-én!…..
Kedves kommuna, szerettem volna mást írni ide ma – hiszen ma van a blog harmadik születésnapja –, de bizonyos körülmények miatt egy elég rossz hír az idei születésnapi ajándék. A KMK mostantól határozatlan ideig szünetel. Lehet, hogy napokon belül újraéled, lehet, hogy…..
ROOTS MANUVÁTÓL A CSÍKIG: NÉGY NAP HEGYALJÁN Tokaj, 2010. március 31. – „Mi vagyunk a Motörhead és rock n’ roll-t játszunk.” – a banda szerény koncertnyitó-mondata idén a Hegyalja Fesztiválon hangzik majd el. A visszatérő decibel-királyok mellé…..
A Gépészkari Hallgatói Képviselet pályázatot ír ki Egyszeri Kari Jutalomra 2009/2010-es tanév tavaszi félévre.További információk az "Ösztöndíjak, pályázatok" fül alatt!Leadási határidő: 2010. március 12. (péntek)Forrás: ghk.ktk.bme.hu ..
KÁTÉ blog Gépész diplomaosztó 2010.03.04 14:28:00
A 2010/11 I. félévében végzett gépészmérnököknek(BSc és osztatlan képzés)Diplomaosztó ünnepségIdőpontja: 2010. március 26. péntek, 11 óraHelye:  Központi (K) épület, Aula..
A GHK oldalán már olvasható az erre a félévre kiírt Kari BME ösztöndíj. FIGYELEM a határidő szűkös a főoldalon található dátum pedig hibás. A beadási határidő a kiírásban található 2010 február 19 18:00.Az ösztöndíjra azon hallgatók pályázhatnak akik az alábbi…..
Figyelem! Ne felejtse el senki, hogy az egységes kollégiumi felvételi rendszerbe, a kollégiumi férőhelyre történő jelentkezéshez január 20-ig fel kell tölteni a fényképet!https://kfr.sc.bme.hu/A 2010 tavasszal kezdő MSc-s hallgatók kollégiumi felvétele a szociális és a felvételi…..