Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DCM

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert elutaznak akkor mindenek.   Egybekerül a goth-oké, s örökre  a világvégi Ecsegfalváé  lesz akkor a művházudvar csöndje  A feketében menekvő madárhad.  És látni fogjuk a kelő napot,  mint lencsézett pupilla néma és  mint doom metált hallgató, oly nyugodt    De virrasztván az esti…..
Dark Cultural Mission Buza Balázs 2016.06.15 03:45:47
A Lies of the Machine Magyarország első kiforrott gőzbetyár (steampunk) zenekara. Tevékenységük úttörő jelleggel segíti elő a műfaj itthoni meghonosodását. A csapat vezetőjével, Buza 'Don' Balázzsal beszélgettünk. Ha valamiféle rangsort kellene felállítanod, akkor mi a fontosabb a steampunk…..
Stephen King novellagyűjteményeit mindig nagy várakozással olvasom, és ez ugyanígy volt a Rémálmok bazárával is. A kötet egyébként sorban a hatodik (a Világnagy strand nem számít, az egy magyar kiadás, amiben korábban már megjelent novellákat jelentettek meg), és mindig élvezettel merülök el King…..
Régen volt már alkalom arra, hogy csukott szemmel hallgattam volna végig egy egész lemezt az első daltól az utolsóig. Nos, a Clue Suncult (2016) című első albumával így történt. A csapat megalakulása óta a top három legkedveltebb magyar előadóim között szerepel, két korábbi kislemezük, a C.Q.,…..
Shirley Jackson újkori, gótikus regényének filmváltozata rengeteg szerzőt és filmest megihletett, de utánozni nem igazán lehet. Pedig a történet, alapjául szolgált Stephen King, ’A rózsa vére’ című, három részes filmjéhez is, sőt, a történet (és néhány momentum is) kísértet(i)es hasonlóságot…..
Még valamikor, 2008-ban a Paramount kijött a Cloverfield című kézikamerás szörnyfilmmel. A nézőknek bejött, én akkoriban néhány percet láttam belőle, csak nemrég néztem meg, mikor hallottam, hogy jön a Cloverfield Lane 10, és lesöpri az elődjét. Nos, ha csak azt vesszük alapul, hogy végre nem found…..
A legenda szerint, Mary Shelley, többekkel együtt Lord Byron-nál töltött egy kis időt, Svájcban. Az idő azonban nem kedvezett a Genfi-tónál való kiránduláshoz, ezért Byron egy versenyre hívta ki Shelley-éket. A fogadás szerint az nyer, aki a legrémisztőbb történetet találja ki. Mary Shelley pedig…..
Dark Cultural Mission The Witch 2016.04.21 03:19:52
2016 egyik legjobban várt horrorja. Rettentően féltem attól, hogy rossz lesz, gyakran fordul elő velem, ha valamit nagyon várok. Ennek ellenére, azt kell, hogy mondjam, a The Witch az egyik legjobb horror, amit valaha láttam. A történet középpontjában, egy 17. századi, New-Englandi, mélyen…..
A tegnapi napon rákkal való hosszas küzdelme után eltávozott közülünk Aleah Liane Stanbridge, az északi doom metal egyik legmehatározóbb, és legkarakteresebb hangú énekesnője. Aleah 1976 július elsején látta meg a napvilágot Fokvárosban, Dél-Afrikában. Később Svédországba költözött, itt indult el…..
Megnéztem az NBC-s minisorozatot, ami összesen három óra. Fél óra után úgy döntöttem, hogy nem veszem alapul, Roman Polanski 1968-as filmváltozatát, majd még később, úgy döntöttem, hogy nem veszem alapul, Ira Levin 1967-es regényét sem. Agnieszka Holland, 2014-es Rosemary minisorozatát úgy néztem,…..
Novemberben jelent meg a Swallow the Sun új albuma 'Songs from the North I, II & III' címmel, s igen, mint ahogyan a címéből is sejthető, a műfaj történetében egyedül álló módon tripla (TRIPLA!!!) lemezként látta meg a napvilágot. Noha magát az alkotást külön ajánlóban…..
  Rövid történet leírás:„Az 1700-as évek második felében valahol Dél-Franciaországban arról suttognak, hogy egy titokzatos szörny garázdálkodik a környéken. Főleg asszonyokat és gyerekeket ragad el, s már legalább száz áldozatot marcangolt szét. A király értesül a…..
Az Elefánt/ember előadás kapcsán már hallhattatok a Genéziusz Színházról. Nos, itt egy nemrég készült beszélgetés a társulat vezetőjével, Horváth Istvánnal. A műsor folyamán szó esett a társulat múltjáról, jelenéről, jövőjéről, s tágabb kitekintésben is elhangzott…..
Dark Cultural Mission Mikus Tamás 2015.08.24 14:42:20
Talán a legnagyobb, legtartalmasabb mondanivalóval rendelkező magyarországi skandináv metal zenekar énekes-szövegírója. Mikus Tamás (Tass) az Agregator 1997-es színre lépése óta a hazai dark/metal élet oszlopos tagja, a nevéhez köthető kidolgozott, lírikus szövegvilág, és a…..
Jakub Rozalski  első ránézésre egy látomásokkal megvert megszállott szovjet festő. De nem.Ő egy hamburgi, mára leginkább digitális festőművész. Élvezetes látni a modern sci-fi és a régi lengyel faluk ötvözését, ami azért egy ici-picit beteg a maga módján. Műveit simán el…..
  Pornography, De Facto, Garden of Eden. Szintetizátor, gitár, ének, frontemberség. Számos szervezkedés, lemezlovasság. Kisduda Árpád jócskán kivette a részét hazánk dark-életének mind alakításából, mind gyarapításából az elmúlt másfél-két évtizedben. Vele…..
Dark Cultural Mission Steampunk 2015.07.02 14:15:41
A steampunk régebben olyan dolog volt, amit ha láttunk és valaki azt mondja, hogy ez steampunk, akkor többen rávágták.  „Nahát, de én ezt ismerem, csak nem tudtam a nevét…” Ma már többé- kevésbé tisztában vagyunk a dologgal.  A gőzpunk, vagy ahogy itthon nevezik…..
Dark Cultural Mission Kiss Péter 2015.06.24 12:53:30
Autumn Twilight, Clue, Cantara, Holt Költők Társasága, Garden of Eden. Kiss Péter neve a kétezres évek eleje óta senki emberfia számára nem cseng ismeretlenül a hazai dark-underground életben. A civil szférában gitártanárként dolgozó zenész, szövegíró, és frontember…..
Az én hátizsákom olyan, mint egy társasház. Nagy és tágas, elférnek benne kicsi és nagy dolgok egyaránt. Lakói pedig a folyamatosan cserélődő könyvekkel, lemezekkel, és étellel-itallal ellentétben állandóak, s tapasztalatom szerint egészen jó kapcsolatot tudnak ápolni…..
Remiel, Uriel, Amithiel, Ithuriel, Raphael, Mikael, Gabriel. És persze esküdt ellenségeik: Samael, Asmodeus, Lilith, Ahriman, Balan, Moloch, és Belial. A fény őrzőinek, s a bukottaknak harca ez, hol a tét az emberek lelkének a fény, vagy a sötétség felé történő…..
Dark Cultural Mission Let us Prey 2015.06.15 12:30:34
Egy angol film- angol humor nélkül. Mert horror is lehetne - de egy csipetnyivel több annál. Magam nem vagyok nagy horror rajongó, mert kiszámíthatóak és a látvány nem mindig elég.  A zombis filmek és a Dög mókás trilógiája más tészta. Szóval jó, ha egy horror a látványon…..
"Én nem vagyok elefánt! Én nem vagyok állat! Én ember vagyok!" Akiknek ismerős Bernard Pomerance drámája és/vagy David Lynch forgatókönyve, azok számára nem lehetnek ismeretlenek e mondatok. John Merrick igaz története sokak számára villantotta fel a kirekesztés, a diszkrimináció…..
Dark Cultural Mission A hívó 2015.05.05 13:44:36
Óriásvállalat, art decoval kevert cyberpunk látványú neo- Budapest.  Mindez nyakon öntve némi Sin City hangulattal és egy csipetnyi noir-ral. Mindez 17 perc látvány és ötletorgia, remek színészi munka. És a miénk. Ugyanis egy magyar kisfilmről beszélünk, ami a fiatal Odegnál…..
Egy rövid klipajánló, ha már hamarosan jön a Mad Max. És még azért is, mert a zenekar gitárosa, az alapító és a vezető látványtervezője természetesen milyen más nemzetiségű lenne, ha nem magyar, aki most a klip rendezésében is munkát vállalt. Báthory Zoltán- a név…..
Programajánló és valami más.  Valószínűleg lesz, aki követ vet rám a végén, de kezdjük a jóval. Idén is lesz Fekete Zaj Osztálykirándulás, amely bizonyítja, hogy még vannak a fény túloldalán élő lelkek. A tavalyi év bebizonyította: az elborult- sötét zenék világát…..