Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kivilágítatlan fekete kerékpár

0 bejegyzést írt és 2303 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rengeteg motoros sztorink volt már idén amióta kitavaszodott, a motorizálatlan kétkerekűekről viszont valahogy kevesebb szó esett, pedig Bandi is a megmondhatója, hogy velük kapcsolatban is történnek mindenféle kalandok. Azt tudjuk, hogy nagyon sok helyen nem túl jó minőségűek a…..
kivilágítatlan fekete kerékpár 2009.07.25 21:30:06
@de Sade Marquis: Nekem alapjában semmi bajom az autókkal, de ha gyereket gázolnak:

1. vagy nem jó helyen járnak,
2. vagy a gyerek nem jár jó helyen.

Egyik esetben sem hiszem, h a kerékpár eltörlése lenen a megoldás.

@Utcamacska: "Budapest nem a bringásoké - mármint a belső részei. T[...] Ha bringázni akarsz, költözz bármely élhető nagyvárosba," Izé, az, hogy élhető várost csináljunk Bp-ből, helyből ki van zárva? Azt hittem, az önsorsrontás spontán dolog, nem döntés kérdése.

@nanogyo: Na, azért nem akkora ötlet, és biztos lesz jópár autós, aki tiltakozik, hogy már az egérútjaikat is el akarjuk venni tőlük. :) Különben a belvárosban ez lenne a kis utcák logikus felosztása: egy egyirányú erre, egy egyirányú arra, a harmadik csak kerékpárút.

@es2300:

Persze, kicsit rázós, kicsit körút, de azért megoldható. Hát nem, akkor már inkább maradok a körúton. Különben is, ott is az északi irány a bonyolultabb.
kivilágítatlan fekete kerékpár 2009.07.25 23:04:47
@CApa: Hűha, biztos késő van, de nem tudlak követni. Azért, mert egyes kerékpárosok éjjel nem világítják ki magukat, átmennek a tiloson, sőt, olyan helyen közlekednek, ahol tilos, minden kerékpáros fogja be?

Egyébként nem is értem ezt az éles szétválasztást, szerintem az ember hol kerékpáros, hol autós (már ha éppen nem gyalogos/BKV-s) -- ha személyesen nem is használja mindkét lehetőséget, hát tudja, hogy vannak rokonai, barátai, kollégái, akik igen. Tehát a másik nem egy idegan, amelyet el kell pusztítani, mielőtt az pusztítaná el őt.

Egy ismerősöm azt mondta a gyerekének, hogy addig ne is álmodjon jogsiról, amíg nem tanul meg rendesen biciklizni. (Ő maga egyáltalán nem nagy kerékpáros.) Szerintem kb. ez lenne az alap.
     "...az összeset le kellene dózerolni a p*csiába. A k*rva oroszok itt raboltak, öltek, erőszakoltak. Rohadék ruszkik."Nem, ez nem a hétvégi Szabadság téri tüntetésen hangzott el. De elhangozhatott volna, mint ahogy hallottam elhangozni ilyen vagy olyan…..
kivilágítatlan fekete kerékpár 2009.07.19 23:17:03
Bár a cikk alapgondolatával egyetértek, azért az érvelés hibádzik.

1. Bár a katonák jelentős része nem volt orosz, sőt, az egész tetején egy grúznak született, oroszul élete végéig erős akcentussal beszélő egyén állt, azért az egész gépezet velejéig orosz volt. (Nem akarom hosszan sorolni a tényeket, de látott már valaki olyan szovjet katonai emlékművet, amelyen az orosz mellett ukrán, belorusz, türkmén stb. felirat is megemlékszik a katonákról?)

2. Meg lehet érteni az egyszerű katona szenvedését, de ilyen alapon mindenki, aki háborúba keveredett, emlékművet érdemelne. Pl. biztosan voltak a körbezárt budai várban olyan német és magyar katonák, akik nem jókedvükben mentek a háborúba. Ennek ellenére örülnék, ha a becsületnapjai bulik elmaradnának.

3. "(vagy esetleg valaki szerint az istenadta nép boldog volt Joszif Visszarionovics alatt)" -- Csúnya öngól volt ezt a kérdést feltenni:
ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD,_%D0%98%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%84_%D0%92%D0%B8%D1%81%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87#.D0.9C.D0.BD.D0.B5.D0.BD.D0.B8.D0.B5_.D0.B6.D0.B8.D1.82.D0.B5.D0.BB.D0.B5.D0.B9_.D0.A0.D0.BE.D1.81.D1.81.D0.B8.D0.B8 (de érdemes kicsit feljebb is keresgélni). És akkor tehetjük hozzá а tévében futó sorozatokat, melyek pozitív személyiségként tüntetik fel. "Az emberek többsége, leszámítva természetesen az elmebeteg, militarista baromállatokat, mint már említettem volt, nem akar háborúba menni, és áldozat." Hát éppen ez az, ami az orosz gondolkodásmódban annyira elkeserítő, a militarizmus, a saját dicsőség hangoztatása, az olvasókönyvek a háborús történetekkel, melyek azt tanítják, hogy az élet célja, hogy az ember a fronton hősi halált halljon, de mondhatnám a híradók állandó lelkesítő beszámolóit a hadseregről (amelyet még az ott meggyilkolt vagy öngyilkosságba kényszerített sorkatonákról szóló hírek sem tudnak igazán elhomályosítani.) Szerintem elsősorban ez az, amiért nehéz fátylat borítani a múltra.

Ebben persze rögtön visszakoznom kell, mert sajnos a Kurucz Árpik erről nem (sem) tudnak semmit, ők alanyi jogon barmok, nem jogos felháborodásukban, és aktívan munkálkodnak azon, hogy mindenki úgy utálhasson minket, ahogy ők a ruszkikat. Az az egy emlékmű egyáltalán nem hivalkodó, nem túl forgalmas helyen van és senkit nem zavar. Arról nem is szólva, hogy Oroszországban is békén hagyják a magyar (német, olasz, román stb.) katonák emlékműveit, pedig annyi okuk nekik is lenne tiltakozni, mint a mi házi barmainknak. Szóval ideje lenne észhez térni...
kivilágítatlan fekete kerékpár 2009.07.19 23:40:58
@Czelder Orbán: "Bőven elég lenne egy ortodox kereszt..." Na, ez igen szép lenne, különös tekintettel azokra, akik muzulmán, vagy horribile dictu, izraelita hitüket gyakorlták volna, ha erre módjuk nyílik azon diocső időkben...

@sorhajóhadnagy: "1956 után az ország elfogadta Kádár konszolidációját, és - ha hiszed, ha nem - egészen jól elvoltunk Ivánékkal" -- Igazad van, bevethettük volna magunkat a húsdarálóba, és akkor nem lenne itt senki, hogy vitatkozzon.

@Zigi: "S ha csak 1945-ben jöttek volna az oroszok, akkor talán el is tűrnénk még ilyen központi helyen is azt az emlékművet, mint ahogy eltűrik Prágában, Bécsben vagy épp Berlinben." -- Ó, tökre igazad van, hiszen Prágába már nem vonultak be 1945 után, nem vonták blokád alá Nyugat-Berlint, nem építtették fel a falat stb.

"Ha valaki ellenérzéseket táplál Izrael palesztin-politikájával kapcsolatban, akkor az vajon antiszemita-e?" -- Ó, igen, bizonyára így van, csak érdekes módon csíkos zászlós barátaink mindig szegény palesztinokért aggódnak (az egyetlen arab csoport, ami nem büdös csencselőkből meg terroristákból áll, igaz?), de a tutszik, a darfuri feketék, a kurdok, a sri lankai tamilok, a tibetiek stb. sorsa együttesen nem izgatja őket, mint a palesztinoké. (Hogy a hazai cigányság nehéz sorsáról ne is szóljak.)
Nem az önkormányzat építette Vác déli részén azt a bicikliutat, amely egy szögesdrótkerítéstől indul, és 150 méterrel később egy autókereskedés parkolójában, betonelemek közt ér véget.  A semmiből a semmibe vezető kerékpárút a város déli részén kereskedelmi…..
Az 1. részt folytatjuk s zárjuk le ma. Aki nagyon csalódott tegnap, hogy a felénél abbahagytam, attól bocsánat - de ez tényleg egy kimerítő dolgozat :-) ... A magát kultúrmentő, népszerűsítő, trendteremtő bötyárhonlapként definiáló Magyar Trendi Klub ugyanakkor a…..
kivilágítatlan fekete kerékpár 2009.04.26 08:37:53
Én ezt a posztot nem értem.

VD költészetéről lényegében azt mondja, hogy formailag bravúros, de valójában üres. Ha ez a mondandója lényege, akkor miért nem írja meg egy rendes szakmai folyóiratban, tanulmányban, részletes elemzéssel?

Aztán kitér arra, hogy VD pókerkedése mennyire modoros. Rendben, fogadjuk el, erről szól a blog. De mivel zárja? "Dani is helyesebben tenné, hogyha költői kiválóságával, nem pedig egyéb melléktevékenység reklámozásával próbálná bebiztosítaná örök trónját a Parnasszuson." Honnan veszi, h VD költői munkássága részének tekinti a pókerezést, vagy annak reklámozását? Korda Gyuriról sok mindent elmondtak már, de aligha jutna eszébe bárkinek, hogy azt mondja, hogy ne a pókerkedéseivel akarjon visszatérni a könnyűzenébe... Mondhatnám én is: ha VD költészetét akarja kritizálni, akkor ne egyéb tevékenységeivel cikizze.

Ugyanez vonatkozik a rajongótáborra. Először azt hittem, őket fogja cikizni a cikk. De akkor hogy kerülen oda VD pókerezése? Nyilván arról van szó, hogy a posztoló azt szeretné bizonygatni, hogy VD azért népszerű, mert kifinomult irodalmi ízléssel nem rendelkező gimnazistalányok alkotják rajongótáborát. Költészetéről azonban ez sem mond semmit. (Ahogy az sem, hogy milyen kialakításban jelenik meg a kötete.)

Ám ez még mindig nem lenne szánalmas, ha a szerző eközben nem biztosítana minket arról, hogy ő is profin pókerezik és úgy kell levakarnia a csajokat. Ettől az egész azt a benyomást kelti, hogy a szerző csupán irigykedik VD sikereire, ám tehetségéből annyira sem futja, hogy egy jól felépített írásban verje le fejéről a babért.

Mondhatta volna szebben, kis lovag!

Nyihau! oldalazó gnóm a bitumenről Kínában rontja a levegőt éppen, úgyhogy tudja, miről beszél. Már korábban is megmondtam, hogy a nyelvek nagyon fontosak. Főleg az angol meg az orosz. Ja, meg persze a kínai is. Az általam istenként tisztelt Lomb Kató is nagy tudora volt, de róla…..
Péter egy klasszikust talált (update: vagy nem; a kommenteket is olvasd el!): Mindig zavart az Örömóda Jankovich Ferenc-féle fordításának egy sora: Egyesítsed szellemeddel, mit zord erkölcs szétszakít! Míg az eredeti Schiller-szöveg: Deine Zauber binden wieder, Was die Mode streng…..
A cím nem a szerzői átmeneti (?) elmezavarának következménye. A „Régi Új Év” mint olyan egy létező fogalom, sőt mi több ünnep. Oroszországban (és még egy pár pravoszláv országban) ezzel a frappáns elnevezéssel illették a kései naptárreform okozta…..
     Gáz van, babám, mint ahogy Misa éjjel kajáltott is. De mi volt, míg nem volt? A természet törvényei szerint ugye semmi sem vész el, csak átalakul. No már most, ha valaki bukik valamin valamit, mások keresnek. Hasonló a helyzet evvel a gáz-dologgal is. Ezt a nem…..
kivilágítatlan fekete kerékpár 2009.01.13 20:42:40
 Érdekes-e bármilyen bűncselekménynél, hogy akár az áldozat, akár a tettes milyen származású, konkrétan az, hogy roma-e vagy sem? Eldöntendő kérdés, lehet érvelni mindkét álláspont mellett. Maradhatunk annál, hogy bármely változat következik be, nem történik meg más,…..
Gulyásdemokrácia Lelövik, ugye? 2008.12.16 21:12:00
Feloszlatták a Magyar Gárdát. Alkotmánysértő. Meg lehetünk ezen rökönyödve, hogy hát szegény gárdisták, mit sértenének bármit, de egy dolgot ne feledjünk: 2 és fél éve még képtelen ötletnek hangzott az a felvetés, hogy csuklyás ifjak a fokozott rendőri jelenlét ellenére…..
kivilágítatlan fekete kerékpár 2008.12.16 23:48:59
Prof. Dr. Nanovfszky György, Magyarország egykori moszkvai nagykövete mesélt nekünk II. Alekszijről, Moszkva és Minden Oroszok Pátriárkájáról, az Orosz Ortodox Egyház útjáról a Szovjetunióból a mába, arról, miért nem találkozott Magyarországon II. Alekszij és II. János Pál,…..
kivilágítatlan fekete kerékpár 2008.12.16 16:38:27
Ha elfogyasztottuk jól megérdemelt saurmánkat, könnyen megeshet, hogy valami édesre vágyunk utána. Az orosz kultúra jobbnál jobb édességeket kínál. Gondoljunk csak a Magyarországon mindenki által konfettinek szólított bonbonokra, vagy a híres plombirra. Ma a talán kevésbé ismert…..
kivilágítatlan fekete kerékpár 2008.11.21 20:47:40
Tetszik vagy sem, ez a túrórudi őse. hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%BAr%C3%B3_Rudi#A_tr.C3.B6szti_id.C5.91k

(Azon azonban csodálkoznék, ha tényleg Eszkimónak hívták volna az eredetit... gyanítom, h ez talán tévedés...)
November 19-én, budapesti látogatása alkalmával járt az A38 Hajón Alekszandr Avgyejev orosz kulturális miniszter. A helyszín adódott, mivel az A38 Hajó (Artyemovszk 38) nemcsak a nevét és múltját illetően van szoros kapcsolatban az orosz kultúrával, de az utóbbi években épp itt…..
A Krím-félszigetnek, de főleg Szevasztopolnak különös jelentősége van az oroszok szemében. Az elmúlt 225 évben nem egy alkalommal volt miért izgulni érte, meg- és visszahódítások, ostromok, elcsatolások kapcsán. A mai orosz társadalmat is megosztja Krím kérdése, a…..
kivilágítatlan fekete kerékpár 2008.11.11 15:31:16
Ismét néhány rövidebb anyag egyszerre.blekk42 találta a következőt:tegnap este a Coolon [ez 11 napja volt, bocs - LJ] én is elcsíptem egy vicces félrefordítást a Miami helyszínelőkben:egy "C4 Charge" feliratú láda előtt állnak ketten, egyikük megszólal, hogy ez a…..
Napi betevő: "Mindenki tudatlan, csak más-más témában." (Will Rogers) ..
kivilágítatlan fekete kerékpár 2008.10.30 19:35:09
Grúzia szinte eltűnt az itthoni sajtóból. A tűzszünet óta a helyzet továbbra is rendezetlen, bár az általunk megkérdezett grúziai keresztények szerint Dél-Oszétia és Abházia grúz szempontból már véglegesen elveszett. Az újjáépítést egyre sürgetőbbé teszi, hogy közeleg a…..
Az lehet, hogy nem jól ejtjük a nevüket, de mi győztük le őket. - szokták mondani orosz rokonaim és ismerőseim a H betűs nácikról. Mindez arról jutott eszembe, hogy néhány producer és forgatókönyvíró - valószínűleg tudatmódosító szerektől egyáltalán nem mentes…..
Néhány napja attól volt hangos a sajtó, hogy sugárutat neveztek el Vlagyimir Putyin miniszterelnökről. Bár élő emberről utcát elnevezni önmagában sem semmi, a dolog pikantériáját növeli, hogy mindez Csecsenföld fővárosában Groznijban történt. Bár a csecsen-orosz viszony nem…..
Putyint már az orosz popban is megénekelték! A kislány arról énekel, hogy elege lett a verekedő, mindenfélét lenyelő barátjából, és most olyat szeretne, mint Putyin: aki erős, nem iszik, aki nem bánt és nem is fut el. nesztek: ..
kivilágítatlan fekete kerékpár 2008.10.20 08:55:40
A csempészet szinte már művészet. Mindenki hallott már kétfenekű ládákról, megbuherált benzin-tankokról, gyomorban kilyukadt heroin-zacskóról. És mégis időről időre meg tudnak döbbenteni minket e furcsa foglalkozás képviselői, akiket szerintem ezentúl a festők és…..