Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Poór Csaba

21 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Storytelling A változás örök 2023.02.01 21:34:36
A változás örök, a változás maga az élet - tartja a mondás. Bölcsen. Egri Lajos a “Drámaírás művészete” című könyvében úgy fogalmaz, hogy az ember, a karakter nem más, mint a fizikai valója és a rá ható környezeti tényezők összessége. Ez a környezet azonban folyamatosan változik. Nézzük csak meg,…..
Az elmúlt években számos előadást tartottam már arról, hogyan és miként kell jó történetet mesélni. Ezt a blogot nem egy „majd én megmondom” szakmai blognak szánom. Rengeteg forrásból, számos könyvből, blogból, kutatásból, szakértői beszélgetésből származik az, amit most megosztok veletek. De…..
Storytelling START! 2022.09.26 09:42:21
Hello mindenkinek, elindult a Storytelling Blog, amely egy szakmai blog lesz és elsősorban a közösségi média kommunikációban alkalmazható tartalmakról fog szólni.  Arról, hogy: milyen a jó történet, hogyan és miből áll a story milyen könyveket és blogokat érdemes olvasnod, ha jó…..
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó blogolást!A blog.hu csapata..
December után újra elemeztem a sportolók közösségi média oldalait, hiszen eltelt egy újabb negyedév. Sok érdekesség, meglepetés is rejlik a számok mögött. Ami a like-ok számának alakulását illeti: nagy vesztesek és nagy nyertesek is voltak, de az biztosan állítható: ilyen mértékben soha nem…..
Rendhagyó módon lepték meg az Anadolu Efes, török kosárlabda csapatot Isztanbulban saját szurkolói. A csapat szerepel az Európa Ligában is, de a meglepetés a bajnoki cím megnyerése kapcsán járt a csapatnak még 2013-ban. A játékosokat a Klub vezetése egy klasszikus zenei…..
Sajnos egészen Liszabonig kell érte menni. Az Emirates légitársaság légiutaskísérői egyszer csak megjelentek a 65 ezres Benfica stadionban és olyat csináltak, amitől mindenkinek elállt a lélegzete. Légiutaskísérők kötelező biztonsági utastájékoztatója focis stílusban nem is…..
Ebben a blogban arra vállalkoztam, hogy megpróbálom bemutatni azokat az adatokat, jó példákat, amelyek segítik a sportolókat, sportvezetőket abban, hogyan lehetnek eredményesebbek a kommunikációban és egyáltalán hogyan álljanak át egy modernebb rendszerre: a sportainmentre. Ebben a…..
Ahogyan ígértem, szeptemberben itt a részletes elemzés: TOP26 magyar, ma is aktív sportoló Facebook oldalát vizsgáltam meg, és ezúttal nemcsak a like-ok számára voltam kíváncsi. Mögénéztem a like-oknak, és amit ott láttam, az igen érdekes. Naponta 3 milliárd like-ot szórunk…..
Az elmúlt hetekben viszonylag sokat írtam arról, hogy milyen fontos szerepe tud lenni egy Facebook oldalnak, ha jól csinálják. Vehetjük úgy is ezt a bejegyzést, hogy most megvillantom, miért olyan fontos egy közösségi oldal vagy egy normális honlap egy sportoló vagy egy sportcsapat…..
Szeptember elején átfogó elemzéssel készülök, megvizsgáltam ugyanis, hogy a 10 ezer FB rajongó felett teljesítő egyéni sportolói oldalak milyen mennyiségben voltak képesek interakciót kiváltani a közönségükből. Egy korábbi posztból már kiderült, hogy a sport, mint…..
Sportainment 2015.08.16 23:13:21
Újabb sportstatisztika! A lista folytatódik. Nézzük kik vannak Dzudzsák Balázs után! A TOP5-ról bővebben ITT, most nézzük, kik vannak benne a 10 ezer like-os táborban a magyar sportolók közül! Az előző posztban megtudtuk, kik vannak a TOP5-ben, ezúttal azt is megmutatom, hogy kik…..
Közel hatvan sportló Facebook oldalát elemeztem végig. A cél az volt, hogy lássuk, kik ma a legnépszerűbb sportolók, és mennyi rajongót képesek megszólítani. Erre a legmutatósabb…..
Ennek oka lehet az is, hogy ebben az erősen képvezérelt közösségi médiában mégiscsak a női oldalon képződnek ütősebb vizuális tartalmak. A következő ábrán már azt is látjuk, hogy mely röplabdás klubok erősek az online térben.  ..
Egészen pontosan 457 380 olyan rajongó van a Facebookon, aki valamilyen NB1-es futbalcsapatért rajong. Legnagyobb tábora - és így a legnagyobb figyelem is oda koncentrálódik - a Fradinak van. Majd' minden második Facebook focidrukker Fradista. A Vidi, a DVTK és a DVSC nagyságrendileg…..
A figyelem, ami a sportra irányul. Minden 10. magyar a labdás csapatsportok valamelyik klubjáért rajong. Összesítettem azon sportágak NB1-es csapatainak Facebook rajongóinak számát, amelyek komoly versenytársai lehetnek a röplabdának. Ezek azok a sportágak, amelyek vagy a figyelmet…..
Előre szólok, ez most kicsit hosszabb lesz. A sportra és az állami támogatásra úgy tekintettem, mint egy cégre és egy növekedést biztosító pénzügyi programra. Ha egy cég visszanemtérítendő támogatást kap arra, hogy fejlesszen, két út áll előtte: azonnal haszonra fordítja,…..
Poór Csaba 2015.07.24 13:11:30
@Autóüveg Soós: Köszönöm a rekciótm sajnos ez a tapasztalat, hogy nem vagyunk készen erre. De talán egyszer eljön ez az idő is, amikor a sport profi részét tudjuk valóban profin kezelni. Én azt az álláspontot képviselem, hogy egy céget nem "lehúzni", hanem kiszolgálni kell...
Sportainment MI ELADÓ A SPORTBAN? 2015.06.21 23:02:11
Erre a kérdésre van egy rövid és egy hosszabb válasz. És az is mindjárt kiderül, hogy miért is kerül George Clooney egy sporttal kapcsolatos blog bejegyzésének elejére. Röviden: a sportban vagy sportolóban ugyanaz az eladó, mint George Clooney-ban! A sportoló egy sportágnak…..
Sportainment HITVITA 2015.05.27 07:23:24
Hitvita zajlik a Magyar Röplabda Szövetségben. Meggyőződésem, hogy ez egy hasznos és előrevivő vita, amelyből más sportágak már profitáltak. Ez a vita ugyanígy lezajlott már a kajak-kenuban, az úszásban, az ökölvívásban, vívásban, úszásban és még lehetne sorolni. Ezt a…..
Sportainment RENDSZER VÁLTOZTATÁS 2015.04.01 18:30:42
Új korszak alapjait tette le az MRSZ elnöksége, amely gyökeresen változtatja meg a sportág működését. A döntést az MRSZ közgyűlése is támogatta, amikor januárban többséget szavazott az új alapszabálynak. Amint az új alapszabály hatályos lesz, a főtitkár helyett egy szakmai…..
Sportainment START 2015.01.26 22:06:26
2013 áprilisában vettem át a Magyar Röplabda Szövetség elnöki pozícióját. Őszinte leszek: teljesen outsider vagyok. Két éve csinálom, és szeretem. Nagyon. Soha nem értettem azokat az embereket, akik nap mint bújják a sporthíreket. De most már én is ehhez a kaszthoz tartozom.…..