Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A.Sz.B. Orsi

55 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jön az ősz, itt vannak a szülői értekezletek, megbeszélések, magánórára jelentkezések orrba-szájba. Valahogy eddig idén kihúztam határidő napló használata nélkül (egy fali-családi naptár lett nálunk a tutit befutó!) most érzem csak meg, hogy mennyire kell valami, ahová felírhatom ezeket az…..
Szokásos késéssel elkészült a novemberi letölthető naptár is, új megjelenéssel. A naptár innen letölthető és így néz ki:   Ez jobb, vagy a régi? :) Elkészítéséhez a Freepik-ről töltöttem le hozzá képet, és a Canvát használtam.  ..
 Mi mást is adhatnánk könnyes szemű gyermekünknek a csoportszoba ajtajában, mint egy anya-illatú szívecskét, tele szeretettel, ölelésekkel és puszikkal!  Szeptember elseje viharos sebességgel közelít felénk. Sok kisgyerek most kerül először közösségbe. Felnőtt fejjel is elég ijesztő tud lenni, ha…..
Egy hónap múlva a Kiskirálylány már kétévesen nekiáll a bölcsinek, és már csak két hét múlva a Fiacska is megy vissza az oviba. Hihetetlen, hogy milyen észrevétlenül elröppent ez a három hónapos nyári szünet a két gyerekkel!Ebben a maradék pillanatnyi kis időben, ki kell maxolnunk az együttlétet,…..
Repül az idő, most derült csak ki, hogy várandós vagyok a nagyobbal, erre a kicsi is megkezdi lassan az intézményes létet..  Kicsit aggódom a lányka miatt (vagy inkább magam miatt ;) ), mert elég "matrica" tud lenni, de szerencsére egyre inkább oldódik. Bár lehet, hogy a félelmem alaptalan, mert…..
Július vége van, robog a nyár, még egy hónapot együtt leszünk itthon a srácokkal. Nekem mégis előre kell gondolkodnom, az őszi bölcsi- és ovikezdésre, és még azon is túl, hiszen én magam is új életet kezdek, mert most már nem kétgyerekes anyuka leszek, hanem kétgyerekes,…..
A.Sz.B. Orsi 2016.07.31 14:34:06
@Bartush: Igen, együtt díszítjük! Együtt is vesszük és aztán kis-létrával segédkeznek :)
Nekem ez az egyik legkedvesebb emlékem a gyerekkori karácsonyokból, amikor a családdal együtt tesszük fel a díszeket, és közben mindig a Reszkessetek, betörők!-et néztük :3
A.Sz.B. Orsi 2016.07.31 14:36:24
@micsoda?: Ó, én nagyon szeretem kiélvezni az évszakokat, nem vágyom most a karácsonyt, de imádom :)
Az olyan krónikus-időhiányban és halogatásban szenvedőknek írtam ezt, mint amilyen én is vagyok. Már megtanultam, igaz, bőven felnőtt fejjel, hogy akkor működök hatékonyan, ha előretervezek, listát írok, stb :)
De ettől függetlenül, jelenleg is fél lábbal a strandon vagyok ;)
Van az a mondás, hogy mindenkinek addig vannak elvei, amíg szülő nem lesz. Én rengeteg dolgot megfogadtam, volt olyan, ami úgy kezdődött, hogy "én/az én gyerekeim soha...", volt olyan, hogy, ami úgy, hogy "én/a gyerekeim mindig...". Az egyetlen, amit nagyon szeretnék örök életemre megmásíthatatlanul…..
Anya szakkör Csepp-festés 2016.06.21 21:33:22
Még egy korábbi  eddig nem publikált ovi utáni mókánk volt a csepp-festés. Patikában fillérekért ( 100 Ft alatt) vettem gumis végű szemcseppentőt, majd itthon az ikeás festékeket felhigítottam és hagytam a srácokat alkotni Sajnos a színek nem lettek olyan élénkek, mint amire számítottam, de így is…..
Tegnap este adta le a TV2 a Még 50 perc című filmet, ami a magyar labdarúgó válogatott elmúlt 4 évének története egyben a magyar futball egyfajta kórképe, az Egervári féle válogatott vb-selejtezőbeli kudarcától a sajnálatos Pintér-érán át a Dárdai/Storck-csapat diadalmenetéig. A nézettsége viszont…..
Június, itt a nyár, lehet beírni, hogy meddig tart az ovi, isi, mettől meddig tartanak a táborok, a nyaralás, juniálisok :) Ebben a hónapban kis extra, hogy a gyerekes naptár színezős lett :) Használjátok vidáman!    Anyás naptár  Szinezős Gyerekes naptár ..
Az elmúlt időben nem is kicsit voltam eltűnve, legalábbis a blogon, ennek volt munka és magánélet jellegű oka is, de most újra megjött a kreatív kedvem, így igyekszem összekapni magam. Szeretnék most a "szokásos" naptárakon kívül saját letölthető tartalmakat is csinálni, tanulókártyák, lapbookok…..
Én személy szerint nem vagyok híve a Valentin nap kultuszának kb. tinédzser korom óta, de tudom, hogy sokaknak ez mennyire fontos, és mennyire szeretik. Ahogy elnézem az amerikai kreatív oldalakat, ott, a kisgyermekes családoknál és az előkészítőkben (aka ovi) a Valentin nap nem a szerelemről,…..
Közeledik a házasság hete. Sajnos sok kapcsolat megsínyli a gyermekvállalást. Van, hogy az egyik fél nem nő fel a feladathoz, van, hogy a pár egyik tagja egyszerűen elhanyagolja a feladatait szerelmes és szerető szerepében. A Facebookon megosztottam egy cikket arról, hogy a gyermek születése után…..
Nálunk továbbra is hódít a naptár láz, és még mindig a dínók vannak porondon, de ebben a hónapban úgy gondoltam, hogy ez lehet, hogy nem lesz elég jó esetleg a lányoknak, lányos anyukáknak, ezért csináltam egy egyszarvúsat (ezt a Kicsilány, avagy a Dráma Dáma) választotta, a nőciset meg én, mert…..
Nálunk akkora sikere volt az ünnepváró kalendárkának, hogy kötelező volt a folytatás :)   A januári naptár 4.-én kezdődik (mert az előző ott ért véget). Az idő múlását szépen nyomon lehet követni, ahogy kipipálgatjuk, kihúzzuk őket. Remélem most már beindul a…..
Anya szakkör DIY dínó doboz 2015.11.08 22:35:35
Bevallom, évek óta kísért az érzés, hogy festeni szeretnék. Alapból bármit szeretek festeni, legyen az kerítés, egy natúr doboz, vagy hogy segítek a gyereknek csillagos eget festeni, holddal.Nagyon gyakran esett meg velem,hogy pont amikor buzgott bennem a festés iránti vágy, akkor…..
A Ti gyerkőceitek is izgatottak már a karácsony miatt? A Fiacskámon valamiért már most karácsonyi láz van (pedig még csak három éves..), és egyfolytában kérdezi, hogy "mikor lesz már karácsony?"Készítettem egy letölthető, nyomtatható kalendáriumot, amin jövő hétfőtől…..
Csináltam egy kis mókás promó videót a holnap kezdődő játéknak :)   Itt megnézhetitek :)..
Érdemes figyelni az Anya Szakkör Blog facebook oldalát, mert hamarosan játszunk egy kicsit a süteménykedvelő geek anyukák legnagyobb örömére ;)   (a kép nem saját, innen van)    ..
1, Papírgurigák Mindegy, hogy WC papír, vagy konyhai papírtörlő, az óvodában ezer és egy dolog van, amire felhasználják. Ha összegyűjtöd egy szatyorba és beviszed, biztosan örülni fognak neki.   2, Bébiételes üveg Az óvodában szoktunk befőttet, lekvárt készíteni, akár…..
Dübörög a szülinapi hét tovább! Úgy gondoltam 2 éve, hogy mindenképpen valami saját, lehetőségekhez képest nem túl káros tortával lepem meg a Fiacskát. Most ennek a tortának egy B) verzióját kapta a Kicsilány is, mert az úgy rózsaszín :) A torta, néhány laza…..
Szülinapi hét van nálunk, ezért a blogon is az lesz :)   Tegyük hangulatossá a gyerekek szülinapját! A javaslatom, hogy éjszaka dekoráljuk ki a lakást, hogy mire felkelnek, már igazi, szülinapi, ünnepi hangulat fogadja őket a jeles napon! Persze girlandot nem csak szülinapra…..
Mivel egy váratlan orrmandula-kivétel miatt a Fiacskám csak október közepén kezdi az ovit, ezért összeírtam egy bakancslistát, hogy mit szeretnék még megcsinálni, mielőtt "kirepül". Nagyon sok mindent ezer éve tervezgetek már, de két gyerekkel, főleg abban a dög melegben, ami volt, őszintén szólva…..
Bár éppen a jól megérdemelt pihenésünket töltjük, mindenképpen elő kellett vennünk az óvodakezdés témáját. Megkértem Rami barátnőmet, aki PTE-n végzett óvodapedagógus szakon, hogy alkalomadtán örvendeztesse meg a blog olvasóközönségét egy-egy cikkel. Rami jelenleg egy…..
A.Sz.B. Orsi 2015.08.04 13:52:18
@megadeth1: nagyon egyetértek a napirend kiemelésével!

A szobatisztaságban is igazad van, a kötelező ovi miatt nem várható el, hogy csak szobatiszta gyerekeket vegyenek fel.
Ettől függetlenül az óvodák az eddigi működésükből fakadóan nincsenek felkészülve sem személyzettel sem megfelelő higiénés környezettel arra, hogy a pelenkás gyerekeket is "gond nélkül" ellássák. Ahogy Rami is írta, a használt pelenka tárolása is probléma, ha minden igaz, erre külön szabályozást ad ki az ÁNTSZ (legalábbis úgy rémlik, hogy ezt mondták az ovis nyílt napon). Nincsenek pelenkázók sem, és plusz egy dajka, aki 25-30 gyereket átpelenkázzon 3 óránként..
Ettől függetlenül én sem hiszek az erőltetésben, klassz lenne, ha hagynák, hogy a gyerekek a saját tempójukban legyenek szobatiszták.. :/

Viszont alvás közben nem csak az óvodás korú gyerekek pisilhetnek be, ha szökőévente előfordul egy ilyen baleset, attól szerintem még valaki szobatiszta.
Plusz, a (pl trauma okozta) visszaesés és az elmélyült játék is eredményezhet néha bepisilést, olyan gyereknél is, aki egyébként éjjel-nappal bilibe-wcbe intézi a dolgát, hónapok óta..

Ez egy kimeríthetetlen beszéd- és vitatéma, a kötelező ovival a döntés nem a mi kezünkben van már.. Csak szeressük a gyereket, abból baj még nem volt :)
A.Sz.B. Orsi 2015.08.04 16:53:21
@Bikli néni: Tök jók, amiket írtál! Köszi! :) Az én kisfiam szintén "Vekerdy-szobatiszta", már próbálkoztunk mindennel, erről is lesz cikk hamarosan, hátha valakinek beválik..

@megadeth1: Teljesen egyetértek, nagyon alul-értékeltek szegények! Fantasztikus, de végzetesen fárasztó munka! Ha belegondolok, hogy néha attól megfájdul a fejem, hogy az egyszem Fiacskámnak be sem áll a szája...! :)

Persze, hogy nem volt átgondolva ez az egész, azért csúszott az életbelépése is egy évet, mert kevesebb hely volt, mint gyerek 2014-ben.. Mindegy, alkalmazkodnunk kell.
Régóta tervezem, hogy belevágjunk tudományos-fantasztikus kalandokba itthon, de bevallom őszintén, eddig a Fiacskát nem nagyon érdekelte az ilyesmi, úgy meg nem volt buli. De most, az ovi küszöbén végre felvirradt ennek is napja :) Először valami egyszerű, de látványos…..