Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MutánsJane

0 bejegyzést írt és 355 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az, hogy a nők a rosszfiúkra buknak evidencia. Arról már megoszlanak a vélemények kortól, nemtől, műveltségtől és szocializációtól függően, hogy miből is áll a „rossz-fiúság”. Van, akinek a kigyúrt, tetovált BMW-s „vállalkozó”, van, akinek a bőrdzsekis rock gitáros és van, akinek egy egészen más…..
MutánsJane 2021.01.18 20:52:54
@Untermensch4: Több ilyen kapcsolat (házasság) is van a környezetemben. Ennyi az, amit hajlandó vagyok elárulni róluk. Pláne a beleegyezésük nélkül. Ha akarod, elhiszed, ha akarod, nem.
MutánsJane 2021.01.24 18:21:28
@Untermensch4: Általam semmiképpen nem írhatóak le tipizáltan, mivel én nem típusokban gondolkodom. Ha most hasraütésszerűen elkezdeném, akkor meg ezer százalék, hogy lényegében semmi átfedés nem lenne az általam gyorsan kiagyalt típusok, meg azok között, amikre te építesz, és ami a magyar "közös tudatalattiban" valószínűleg fellelhető (és amivel én egyáltalán nem foglalkozom).
Van a filmeknek egy csoportja, amelyek csak itthon, illetve az USA-n kívül néhány más országban váltak kultikussá. Bud Spencer és Terrence Hill legtöbb alkotása klasszikus példái ennek, hiszen a két színész leginkább Németországban és Magyarországon vált legendává. Ide tartozik a…..
MutánsJane 2020.07.13 00:20:06
@liberalnazi dickheads:
" Az más kérdés hogy Amerika fele agyonlőné a másik meg isteníti"

1. Már aki még egyáltalán emlékszik rá,
2. Már akit egyáltalán érdekelt valaha is a stand-up.
MutánsJane 2020.07.13 18:35:19
@Fellegjáró Marci: Pfff, így már minden világos. Tehát lényegében egy igénytelen korszak hiper igénytelen közönsége volt az, aki kultfilmet csinált belőle itthon.
A kövérségnek vannak szintjei, de ha Karl Lagerfeld szerint "túl dagadt" vagy az túlnyúlik a legtöbb ember komfortzónáján. Adele-nek az elmúlt tizenegynéhány évben sikerült egész hihetően eladnia, hogy ő márpedig büszke arra, hogy kövéren is boldog (lol). Ahogy Churchill mondta: amit nem tudsz…..
Nem akarok illetéktelenül teológiai vizekre evezni, nem is teszem, mert szerintem ahhoz, hogy egy nem-hívő értékelni tudja Krisztus értelmét a saját életében (mert van értelme), nem teológiai magyarázatokra kíváncsi. A teológiai körbenforgás lényege, hogy a Krisztus-áldozatot az tudja csak…..
fáymiklós Most örülsz? 2020.03.20 07:29:49
Most örülsz? A rövid válasz az, hogy nem. A hosszabb meg az, hogy nagyon nem. Miközben egyetértek azzal, hogy Eszenyi Enikőnek le kellett mondania, vagy nem szabad meghosszabbítani a szerződését a Vígszínház igazgatójaként. Nem volt a helyén, bár nem irigylem az utódot se, mert ki kell majd…..
Fiatalon álmaim netovábbja volt, hogy végre legyen egy komoly pasim. Hogy együtt lehessek valakivel, megosszam vele a gondolataimat. Például nagyon vágytam rá, hogy együtt menjünk bevásárolni. Ez most iszonyú infantilisnek tűnik, de akkoriban, félig még gyerekként az, hogy valakivel felnőtt módra…..
MutánsJane 2020.03.08 11:57:18
@Boar.: Őszinte és mély részvétem az állítólagos családod tagjainak. Az eddigi itteni működésed alapján gondolom, nagyon kevés kell neked ahhoz, hogy szakadjon a cérna, és velük is ilyen stílusban kommunikálj.
MutánsJane 2020.03.08 15:34:52
@Boar.: Részvétele? Miről beszélsz te? Teljesen megzakkantál?

"Amúgy tudod egyáltalán, mit jelent az, hogy család? És az, hogy részvét?"

Hogy számomra mit jelent, azt tudom. Hogy számodra mit jelent, azt inkább nem is szeretném tudni.
MutánsJane 2020.03.08 16:36:44
@Boar.: Ja, értem, tehát mindenki hülye, csak te vagy a helikopter. Már értem, miért hivatkoztál a Dunning-Kruger effektusra. Valószínűleg, még ha csak tudat alatt is, de sejted, hogy benned is teljes gőzzel munkál.
Kedd este tette címlapjára a Daily Mail brit napilap a hírt: Meghannek és Harrynek le kell mondaniuk a Sussex Royal brandről. Az újság szerint a királynő és magasrangú udvari képviselők hosszas tárgyalásokat követően abban állapodtak meg: a sussexi hercegi pár többé nem tarthatja meg a "royal",…..
MutánsJane 2020.02.20 19:31:39
@Pipas: Igazi söpredék vagy.
Kedden este adták át a BRIT Awards díjait, ahol természetesen élő fellépések is voltak, így el is lőtték a nagy durranást, méghozzá Billie Eilish-t, aki ugye most az új James Bond-film betétdalát énekli. Eilish-on és testvérén, Finneasen kívül az előadáson részt vett Hans Zimmer, aki a dal…..
– a kérdés, amit az iskolások a leggyakrabban feltesznek a kötelező olvasmányokkal kapcsolatban. Sokat elárul az irodalomoktatás állapotáról. A konkrét esetben egy németországi iskola 9. osztályában a ’Tamás bátya kunyhója’ a szóban forgó regény. De a kérdés naponta hangzik el magyar iskolák…..
MutánsJane 2020.02.15 01:49:35
A zsidó vallási törvények közül fontosságban kiemelkedik a házassági tisztaság betartása. A micva (parancsolat) abban foglalható össze, hogy az asszony havi menstruációja folyamán, mely jellemzően 5 napig tart (akkor is 5 napot szokás tartani, ha ennél gyorsabban megáll a vérzés) és azt követő…..
MutánsJane 2020.02.14 13:27:37
MutánsJane 2020.02.14 14:59:46
@Én vagyok az, aki nem jó.: Na, csak nem bírom ki.
Azért ugye nem lep meg túlzottan, ha a mai fiatal nők többsége még mindig ezerszer inkább ezt:

port.hu/adatlap/film/tv/csajok--girls/movie-129252

az életmódot választja, mint a blogposztban leírtat? A végeredmény, mint a sorozat is, nagyon életszagúan mutatja, kaotikus, kontrollálatlan is lehet, de legalább teljesen az ő saját döntéseiken alapul, meg szerintem emberi értelemben véve is jóval méltóságteljesebb. A magamfajták számára legalábbis.
MutánsJane 2020.02.15 01:43:34
@Én vagyok az, aki nem jó.: Nyilván, az életmód mindenkinek a saját döntése kellene, hogy legyen, természetesen. A vallás meg (legalábbis számomra) végképp teljesen magánügy.
Az általam linkelt sorozatot egyébként azért ajánlom, ha nem is megnézésre, de legalább belepislantásra, mert a 2010-es évekbeli, nagyvárosi (Brooklynban élő), vallástalan, Y generációs zsidó fiatalok életét (és küszködéseit) mutatja be, a maga nagyon valósághű, fésületlen módján. Mindenekelőtt női szemszögből nézve. Jól megírt, tanulságos, nagyon szórakoztató.
„A világ ma nem törődik az igaz dolgokkal: az emberek ma vagy felületes kérdésekkel vannak elfoglalva, vagy kénytelenek elmerülni a lét legprimitívebb harcaiban.” (Földi Mihály) Az ünnepek alatt jutott eszembe, hogy annak idején mikor gyermek voltam minden sokkal nyugodtabb volt. Nem volt ennyi tv…..
A 21. század emberének mindennapjai szédítő iramban alakulnak át. A kiszámíthatatlan a biztos. Csoda, hogy a fiatalok nem tudják megtervezni a saját felnőtté válásukat?..
MutánsJane 2019.12.30 23:09:55
  Elidegenedés. Közöny. Érzéketlenség. Magány. Mindenki csak a telefonját nyomkodja. Az emberek a falvakból a városokba költöznek. Az öregek magukra maradnak. A fiatalok alig várják, hogy elhúzhassanak az országból, s külföldön vállaljanak munkát. Családok hullanak szét. És közben mindenki csak a…..
  "A jógázás démontiszteletre rendelt mozgáskultúra" - hirdette Németh Sándor a legutóbbi Vidám Vasárnapon - "...a mozgás által démonokat energizál és démonokat idéz meg." - Nos, nem csoda, ha pár napja ezen röhög az ország népe.   Amikor jógáról beszélünk, annak megkülönböztethetjük testi és…..
Kritizátor Star Wars LSD trip 2019.11.18 12:00:00
Az 1977-es Csillagok háborúja a premierjekor hatalmas siker volt. Ma már szinte felfoghatatlan az az élmény, ami emberek millióihoz jutott el a hetvenes évek végén. Újra értelmezte a sci-fi és a fantasy műfaját, vett egy klasszikus történetet és űrkalandokkal teli környezetbe helyezte. George…..
HOGYAN TÖRTÉNHETETT MEG, HOGY CSUPÁN EGYETLEN GENERÁCIÓVÁLTÁS SORÁN A FÉRFIAK JACK NICHOLSONBÓL, HARISSON FORDBÓL ÁTMENTEK, NOS, ILYEN KAPUCNIS PÓLÓS, VIDEOJÁTÉKOZÓS, ANYJUKKAL ÉLŐ SRÁCOKBA??? - kérdezi Jules A gyakornok című filmben. Benned is felmerült a kérdés? Mi is keressük a válaszokat!..
Vannak olyan kultúrák mint a német, amelynek egyértelműen erős oldala az írásbeliség, mások mint az amerikaiak a tettekre fókuszálnak, emellett pedig léteznek olyanok, ahol a szóbeliség jól láthatóan háttérbe szorítja az előző kettőt. A németet filozofikus nyelvnek tartják, emellett a klasszikus…..
fáymiklós Énekes dopping 2019.08.20 08:21:35
Biztosan készül már valahol egy vagy több könyv a komolyzenei szexuális visszaélésekről, Mozarttól napjainkig, de amíg ez nem jelenik meg, addig van egy látszólag egyszerű kérdés: miért nem érdeklődnek az érintetteknél. Itt a Domingo-ügy, vannak csinos magyar énekesnők, akik kapcsolatba kerültek a…..
fáymiklós Plácido! 2019.08.14 07:46:34
Nem mentegetem, még magamban sem, mert hogy jövök én ahhoz. Meg azért sem mentegetem, mert ő sem mentegeti magát, nem mondja, hogy hazugság, és beperel mindenkit, aki ilyeneket állít, nem jön szánalmas magyarázatokkal, és amit mond, az igaznak látszik: mások voltak talán a határok a nyolcvanas évek…..
MutánsJane 2019.08.14 23:21:52
@Bright side of life: Ha ez vigasztal, én azt is súlyosan elítélem. Csak nekem nincs (és nem is lesz) Facebook fiókom, ezért nem tudtam lényegében sehová sem bekommentelni. Arra, amit K. P. művelt, SINCS mentség, ez a fajta viselkedést mindkét oldalról súlyosan elítélendő, és az elkövetőkre nézve azonnali következménnyel kellene járnia.
Ami Domingót illeti: az első hozzászóló által belinkelt cikket elkezdtem olvasni, de még a fele előtt abba kellett hagynom, mert egyszerűen nem volt hozzá gyomrom. Annyi mindenesetre kiderült, hogy akárcsak Weinstein esetében, itt is egy bejáratott minta szerint történt az egész. A különbség csak annyi, hogy P. D. más közreműködőket nem szervezett be (mint pl. Weinstein, aki az éttermi "megbeszéléseken" a gyanút elkerülendő, mindig az asszisztensével jelent meg, akit menet közben gondosan elküldött). De két dolog egyértelmű volt: hajszálpontosan tisztában volt azzal, hogy mit csinál, és a cikk alapján úgy tűnik, sorozatosan ez akkor kezdődött, amikor olyan felelős vezetői pozícióba került, ahol mások sorsa / karrierje fölötti hatalma volt, amit tudatosan föl is használt a magánjellegű céljai eléréséért.
Kultúr Krimó 5+1 dal Hofitól 2019.07.15 08:39:00
Néha igazán el vagyok komorodva, és ilyenkor mindig segíteni szokott Hofi. Felledhetetlen humorával és eszével mindig javít a búval kent szíveken. De nem csak az előadásai, hanem zenéi is emlékezetesek, ebből szedtem össze most az 5 kedvencemet! 1. Tóni - részlet a Hofélia c. előadásból A…..
Ki az a Billie Eilish? Kérdezi majd sok Lángoló-kommentelő (nem ilyen szépen), mielőtt kilájkolja az oldalt ,mert hogy hogy jövünk mi ahhoz, hogy olyanról írunk, amiben nem lángolnak a gitárok. Isten áldja őket, de akkor is írunk Eilish-ról, és nem csak azért, mert összeállt Justin Bieberrel,…..
      Mindig mondom, hogy szavakkal építeni és rombolni is lehet. Gyerekeknél főleg. Tsubakinak azt mondta az édesanyja, hogy nem szép. És nyilván ez őt megviselte. 18 évesen vágott bele az első műtétbe. Nyilván kérdés, azt ki fizette. De az biztos, hogy azóta összesen 300 alkalommal feküdt a…..
Istenkém az égben, küldj egy lájkot nekem, léccci! Senki nem lájkol, nem jelöl be, már látom kénytelen leszek kirakni a csö melleimet a fészbúk üzenőfalára, hogy legalább ott bókoljanak Dugniakarokjancsik. Mert tudod, most már mindenki ezt csinálja, s érzem, nekem is kell egy lájk. Tőled. Vagy…..