Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EkaerBlog

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lényeg: EKAER kalkulátor Ami jó benne, hogy szépen leköveti a törvényi változásokat. A használata rém egyszerű, teszteltük. Beszéltünk a fejlesztőkkel és elmondták, hogy meggyűlt vele a bajuk, nem is lehetett 1-2 nap alatt frissíteni, mert a NAV-al is egyeztetni kellett, ahogy…..
Nem kapkodnak a srácok. Friss hír, hogy cipőszállítmányt kaptak el.  Itt bővebben is: Cipőszállítmány bukta Látszik mennyire hatékony a rendszer, mert egyből kiszúrta a járművet és azonnal látszott az ellenőrzéskor, hogy HAHÓ van némi ÁFA bukta.  Tehát a másodlagos…..
EkaerBlog 2015.03.06 09:54:31
@hannamontanna: Üdv, úgy látjuk hogy nincs, ráadásul nem az új szabályok szerint fut, vélhetően frissíteni fogják
Én nem értem miért van így, de sokkal bonyolultabb lett a szabályozás, mint volt ráadásul nem is lépnek egyszerre hatályba a rendelkezések. Hétvégén igyekeztünk sok weboldalt átnézni az új szabályok értelmezése kapcsán, de például maga a NAV oldala sem volt rendben…..
Kiskoromban sokat álmodoztam arról, hogy visszamegyek az időbe, jó kis felszereléssel és megfigyelek régi csatákat és fontos történelmi jeleneteket. Aztán még láttam sok jó filmet a témában, de sose hittem, hogy a valóság komolyabb attrakciót tud. Az MTI tegnap esti híre: "a…..
Megszületett tegnap a tervezet, melyet itt lehet letölteni és itt pedig a kivonatát olvasni a legfontosabb változásokról. Elvileg volt 20 óra arra, hogy a piac visszajelzéseket adjon. Elfogtunk több olyan levelet is, ahol többen kifejezik, hogy mennyire csúnya dolog, hogy a…..
Az EKAER és a körülötte lévő cécó kapcsán találtunk két gyöngyszemet is: EKAER.hu - ról szóló cikk NAV érintettség? No,de miután megvolt a csámcsogás nézzük, hogy vajon mire számíthatunk? Merünk-e egyáltalán számítani valamire? Nézzük a legjobb lehetőséget;…..
Hétvégén Szentendrén flangáltunk egy jó indiai kaja után, amikor jön egy hír a telefonomra szó szerinti idézet következik “Egyszerűbb lesz, gyorsabb lesz, könnyebb lesz. Azt tudom mondani, hogy a nagy cégek, amelyek úgy nevezett nem kockázatos termékeket forgalmaznak és…..
Nem lennék az a munkavállaló, akinek az óra elé tolják az új wannabe munkaszerződést, hogy „pajtás, ha az EKAER adminisztrációban elütöd a rendszámot és ezért megvágnak minket, akkor biza rajtad leverjük a balhét” Ez über komoly. Beszéltem olyan munkaerő kölcsönzővel,…..
Az egész EKAER egyik legnagyobb jelenlegi állás szerinti rákfenéje az a felsősség kérdése. Rengeteg előadást hallottam, több tanácsadó céggel beszéltem a felelősség témakörét illetően, sőt a NAV álláspontját is ki kértem, de igazából koherens, pontos mondás egyszerűen…..
Gyakori kérdés felénk, hogy mi történik akkor, amikor szeretnénk egy adott homogén árú kapcsán több rendszámot is rögzíteni a NAV EKAER rendszerébe. Ugye azt tudjuk, hogy jelenleg két rendszám adható meg, és a másik a pótkocsi. Miért is kell nekem megadnom több rendszámot,…..
Gyors hír, hogy még fejlesztés alatt áll a fuvarozói jogosultsággal való XML feltöltés. Amint, azt a fejlesztő cégtől megtudtuk idézem:  "A szállítmányozó interfész fejlesztése jelen pillanatban is folyik, a pontos elkészüléséről nincs információnk, addig is szíves…..
... vannak olyan Magyarországon működő vállalatok, ahol 30-40 embert (!) kell felvenniük, hogy az EKAER kötelezettséget kezelni tudják... Ez persze kirívó eset, de tény, hogy újra és újra fel kell vezetni a szállító (levél) adatait a NAV adott felületére. Ráadásul a a…..
  Ellenőrizze, hogy Ön mentesül e az EKÁER bejelentési kötelezettség alól! Ehhez nem kell mást tennie, mint a linkre kattintva az adatokat megadni, majd az ellenőrzést lefuttatni. A kalkulátor a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság szakmai támogatásával…..
Érdemes elolvasni a NAV EKAER ellenőrző akciójáról szóló tájékoztatót, mert sokat tanulhatunk belőle!  A 2015. január 1-jén indult Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszeren (EKÁER) alapuló háromnapos ellenőrzéssorozatot tartott múlt héten a Nemzeti Adó- és…..
EkaerBlog EKAER blog 2015.02.03 09:06:02
Az EKAER blog célja, hogy közérthetően válaszolja meg az EKAER rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdéseket és tájékoztassa a rendszer törvényi és technikai változásairól az érintetteket.  Kövessen bennünket, ha szeretne naprakész, megbízható, érthető…..