Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ednet2023

0 bejegyzést írt és 431 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ első weboldalát (melynek másolata itt megtekinthető) Tim Berners-Lee hozta létre 1990. december 20-án. Lee a CERN részecskefizikai kutatóközpontjában dolgozott, célja az volt, hogy megkönnyítse az intézményen belüli kommunikációt, ezért 1989-ben kidolgozta a World Wide Web alapelveit. Ezen a…..
ednet2023 2020.09.29 14:29:08
@232323: Uh, mennyire így gondolom én is.
Lone Wolf kritika Óriási várakozás előzte meg Christopher Nolan legújabb filmjét, a Tenet című akció-thrillert. A hazai mozikban jelenleg is futó különleges alkotás kicsit science fiction is, az alaptörténetben markánsan megjelenő "invertálás" és "entrópia" illetve "időugrás" fogalmak képbe…..
Előzmény: Hogy mondják rendőrnyelven, hogy hány évig tart még a bál?  Még egy bőrt a medvéről: miután befejeztem három sláger rendőrnyelvre alkalmazását, eszembe jutott, milyen viccesen mutatnának mindezek egy számomra teljesen idegen nyelvezettel, a propagandamédia szemszögéből. Nem volt túl nehéz…..
  Nálam Demeter Szilárd kiverte a biztosítékot. Már akkor kiakadtam, mikor Tőkés László táskahordozójából „acélgyörgyi” magasságba emelte az orbáni akarat Demeter urat.  Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, akkor adj neki hatalmat - mondta Abraham Lincoln. Mennyire igaza. Ahogy Demeterből…..
Mindig örülünk, ha kiderül, hogy Homár posztra és szakértői segítségre hivatkozva tudjátok intézni az ügyeket, ahogy Attila is megpróbálta. Ám sajnos hiába, az Euroniocs ügyfélszolgálatot ez nem hatotta meg úgy, mint minket. Tisztelt Tékozló Homár! Tisztelt Szerkesztők. A tanácsukat szeretném…..
ednet2023 2020.01.03 12:01:32
@Eugene Horse: Az érvelésed a logikai paradoxonok iskolapéldája. :)
A kommentek többsége általánosan megfogalmazott elvekre, törvényekre próbál hivatkozik. (pl. megveszel VALAMIT VALAMELYIK boltban, az elromlik, mi a teendő, milyen törvényes lehetőségeid vannak?)
Ezzel szemben te direkt feltételezésekkel érvelsz, aminek semmi köze a probléma általános vizsgálatához (10 Eft-ért minek vacakol, biztos csak a pénz kellene neki, stb.)
A véleményed változna, ha a "megvásárolt tárgy" 200.000 Ft értékű lenne? Vagy több? Mekkora az az összeg, amikor már megváltozik az álláspontod?
Szóval tipikus troll-szemszögből állsz hozzá a kérdéshez.
Nem baj ez, csak tudomásul kell venni. :)
ednet2023 2020.01.03 16:03:22
@Eugene Horse: Valószínűleg nem érted a logikai paradoxon fogalmát. :) Nem baj.
Röviden: a leírt érvekre egy teljesen más értelmezés alapján próbálsz ellenérvelni.
Azt észrevetted, hogy így soha nem lesz párbeszéd, csak egymás melletti elbeszélés? (Ez az a bizonyos "troll-effektus".)
Véleményed természetesen lehet, de azt ne próbáld egy más értelmezési megközelítésben megfogalmazott vélemény cáfolatának beállítani.
Értelmes vitapartner megérti a másik érvrendszerét és abban a logikai környezetben mond ellenvéleményt. (Neked ezt nem érdemes megpróbálni.)
Trollnak még jó leszel. :)
ednet2023 2020.01.03 19:22:21
@Eugene Horse: Eljutottunk a probléma részletezéséhez. :)
1. Az ügy: termék vásárlása, termék elromlik, kicserélik vagy pénzt visszafizet a bolt.
2. Az ügyhöz kapcsolódó kommentek: mi lett volna a helyes folyamat, az ügyet jól kezelte-e a bolt, igaza van-e a posztolónak, általában mi erre az ügymenet, jogszabály, stb.
3. A te érveid: 10 eFt-os terméknél nincs értelme a garanciát érvényesíteni, fillérbaszó a posztoló, bármilyen router megfelelő lenne neki, csak a pénzért csinálja, stb.

Ha észreveszed, akkor neked nem az ügyről van véleményed, hanem a posztolóról.
A te érvelésedben nem világos, hogy
- pontosan mekkora értéknél lenne okosság az érvényes garanciát kihasználni. (Csak azt tudjuk, hogy szerinted 10 eFt-nál egyenesen hülyeség.)
- pontosan hol kezdődik a "fillérbaszóság"? (Azt tudjuk, hogy szerinted aki egy 10 eFt-os termékért "ügyintéz" az már az.)
- miért gondolod, hogy különböző router-típusok tetszőlegesen helyettesíthetik egymást?
- miért feltételezed, hogy 10 hónap után csak a pénzét akarja visszakapni a posztoló, ha egyébként beadta garanciális javításra a terméket?

Ami csinálsz az trollkodás. Ez önmagában nem baj, de a tagadása nevetségessé tesz.
Tegnap este az ATV-ben Vadai Ágnes még annyira sem volt hajlandó elhatárolódni Gréczy Zsolttól, mint a DK elnöke. Gyurcsány „hülyeségnek” nevezte az önmagáról meztelen képeket készítő szóvivő produkcióját, Vadai szerint a fotókat „Valakik ártó szándékkal kiadták, kiszivárogtatták, ellopták.” Gréczy…..
A világ legnagyobb vallásának, a kereszténységnek legfontosabb alakja maga Jézus, noha életének első szakaszáról (gyermek-, és ifjú koráról) és például külső megjelenéséről alig - alig szolnak a fennmaradt írások. A Biblia csak egyetlen helyen utal külsejére: Ézsaiás próféta könyvében (53:2b):…..
ednet2023 2019.07.07 09:23:02
@Before: Erősnek érzem a “szánalmas“ és “nevetséges” jelzőt, de a mondandód lényegével egyetértek.
Nemrégiben egy Facebook csoportban egy kolléga arról panaszkodott, hogy hirtelen meglehetősen sok kéretlen levelet kapott, és nem általános (például info@) címre, hanem a saját postafiókjába. Mivel volt kedves velem megosztani ezeket a leveleket, kíváncsiságból utána néztem, hogy megállapítható-e ki…..
Schiffer András mindig éles szemű megfigyelő, jó tollú kritikus és pontos diagnoszta volt, akár a jogállamot leépítő Orbán-kurzust, akár a neoliberális politikákat vette célba. Rendszerkritikája tíz évvel ezelőtt – másokéval együtt – képes volt irányt mutatni a hazai zöld mozgalmak jelentős(ebb)…..
ednet2023 2019.06.24 12:29:05
@Brix: “...hanem èppen ellenkezőleg: ezt a rèteget " kiszabadítjuk " a függősègi viszonyoktól , azaz: tőkèt adunk nekik , hogy elinduljanak a gazdagodás , a polgári jólèt útján...Ez az új, tudatos ès jómódú rèteg tudja minèl inkább magáèvá tenni a fenntartható társadalom alapelveit...”
A fenti mondatod gondold végig és próbáld kimondani: Mészáros Lőrinc az új, tudatos és jómódú réteg, aki magáévá teszi a fenntartható társadalom alapelveit.
Ugye, hogy így kimondva sokkal rosszabbul hangzik, mint a fejedben?
KultúrSokk Porgy és Bess 2019.05.12 23:07:20
A hazai színházi élet még nem látott olyan szintű nemzetközi botrányt, ami a Porgy és Bess bemutatása kapcsán alakult ki. 35 év után láthatta újra a magyar közönség George Gershwin világhírű operáját – ezúttal fehérbőrű énekesek előadásában. Az Operaház honlapját böngészve elég érdekes…..
ednet2023 2019.05.14 18:27:01
@CCnick: “Keresem, hogy ennek a mondatnak melyik pontját nem kellene komolyan gondolnom de nem találom. A poszt nem a magyar Oreraház egyik előadásáról szól? Magyarországon nem a magyar jog az érvényes? Segítenél?”
Persze, szívesen segítek: A poszt nem az előadásról szól, hanem az előadás körül kirobbant szerzői jogra vonatkozó NEMZETKÖZI jog vitáról. Jogszerű-e az előadás, rasszista-e a korlátozás. Még a címe is ezt jelzi.
Még valamiben segítek, kiegészítem a definíciódat: Magyarországon a magyar jog érvényes, számos nemzetközi jogszabállyal egyetemben.(És itt nem csak az EU-s kötelezettségeinkre kell gondolni.)
ednet2023 2019.05.15 01:00:02
@teéjesenmindegy: “Azt nem értem, hogy 2019ben, hogy lehet
1. Diszkriminálni embereket bőrszín alapján amikor munkát vállalnak
2. Egyáltalán hogy lehet ilyen durván diszkriminatív dolgot egy szerződésbe belefoglalni
3. Ha benne van egy ilyen bármilyen szerződésben, akkor az egyenlő bánásmód hivatala miért nem lép és bünteti rommá azt, aki beleírta.”
Ha csak egy kicsit is járatos lennél a színházi világban, akkor nem lepne meg téged az a fogalom, hogy szereplőválogatás. És bizony még a testmagasság, beszédstílus, neadjisten bőrszín, vagy karakteres arc is szempont lehet a kiválasztáskor.
ednet2023 2019.05.15 01:08:19
@teéjesenmindegy: “Várom tőled a linkeket, hogy az ugandai színház melyik Shakespeare darabot vette le, mert nem volt fehér Rómeó.”
Ha belinkeled, hogy melyik jogtulajdonos döntött úgy, hogy csak fehér játszhatja Rómeót, akkor keresek neked linket, hogy megnyugodj. :)
De ha nincs ilyen jogi korlátozás, akkor miért vennék le az ugandai darabot?
Érted a logikai ellentmondást, vagy szükséged van még további részletekre?
Arra született, hogy kiugrassza a nyulat a bokorból. Szerbhorvát György kritikus (Népszabadság, 2006. június 3.   Az ATV terminátora. Winkler Róbert műsorvezető (Belsőség.hu, 2007. június 26.)   Kálmán Olgától joggal várjuk, hogy találja meg a hangot a pénzügyminiszterrel, az agrárlobbi…..
ednet2023 2019.04.27 08:19:22
@Minden ballib bérretteg: A szervilizmus a hatalom kritika nélküli kiszolgálását jelenti. Ez a jelző nem illik Kálmán Olgára. Viszont az ellenzéki hangadók hazug minősítgatése és karaktergyilkolása a te szervilizmusodról árulkodik. (hogy te is értsd: bagoly mondja... )
ednet2023 2019.04.27 08:24:31
@Bajszos szar.: A Satöbbi együttest idézni csak pontosan :)
“Kilincsem rángatta ordítva
Jól csinálta, csak fordítva”
m.zeneszoveg.hu/m_dalszoveg/14802/satobbi/az-ajto-zeneszoveg.html
 A Fidesz negyven százalékkal vezet az őt követő második helyen lévő párt előtt a legújabb EP választási közvéleménykutatás szerint. Ehhez hasonló különbség egyszerűen nem létezik Európában, de sehol a demokratikus világban. Az eredmény lesújtó.        Képzeljék el, hogy ez a negyven százalék…..
ednet2023 2019.03.04 23:08:16
@legális: akkor neked is: több párt esetén a különbség súlyozott, ami azt jelenti, hogy csak egy nagy erős van és a többi nagyon gyenge. minél több párt van, a súlyarány torzulása annál nagyobb. kétpárt rendszer esetén ez nem ilyen egyértelmű és nem tekinthető szélsőségesnek.
ednet2023 2019.03.04 23:30:16
@legális: “A másiknál, a többpártosnál a menő 50%, van még 4 db 10%-os meg 2db 5%-os. Ez azért reálisabb, lásd nálunk működik is.”
meg is válaszoltad a kérdésed. a “menő” párt 5x nagyobb párt a következőnél. 70-30 nál csak kicsivel több, mint 2x.
Szóval több párt esetén az arányok torzulása jóval nagyobb.
ednet2023 2019.03.05 19:50:08
@eloi: “Tudod, ennek logikus magyarázata nem csak a "diktatúra" lehet, hanem az is - és ez a sokkal valószínűbb -, hogy egyes országok különböző modern pártjai már nem is annyira különböznek!!! Ezért aztán nincs is közöttük nagy mérhető, vagy markáns különbség. ”
Igen, ez is egy magyarázat. Bár a régebbi történelmi helyzetek nem ezt támasztják alá, de jó érvelés amit írsz. Végülis nincs garancia arra, hogy a múlthoz hasonlóan kellene történnie megint az eseményeknek.
Döntés született: nem az országgyűlési képviselőket kidobó biztonsági őrök, hanem az országgyűlési képviselők ellen emel vádat az ügyészség. Nagy jelentősége van a döntésnek, mert mostantól nem kérdés, hogy mi vár az ellenzéki képviselőkre, ha nem a kormány kottájából játszanak: bármi. A…..
ednet2023 2019.01.22 08:24:41
@Populista Pista: “Ha az 5 ponty után legközelebb az Állami Operaházban akarjàk előadni a Szappanoperát, akkor ott kell ülni a vezetésnek este 10 után hogy tartsa a mikrofont nekik?”
Kedves Egyszerű Barátom, kedves Pista! A válaszom röviden: igen. A példád akapján, ha az Operaház nem működik megfelelően, akkor a képviselőnek joga van bemenni és beszámoltatni a vezetőt a közintézmény helyzetéről. Az előadás megszakításának az említése hazugság, mert az MTVA-ban is a vezetőt várták és keresték egész éjjel és nem személyesen szerettek volna élő adásban szerepelni. Számodra elképzelhetetlen az, hogy egy vezető lejön hozzájuk megkérdezni mit akarnak? Még egy kulturált étteremben is - ha nem tetszik a kiszolgálás - jogod van hívni a főnököt és reklamálni. Persze akinek a sarki italkimérés szintje az alap, az ezt el sem tudná képzelni. Azt a pofánveréshez van szokva.
ednet2023 2019.01.22 08:56:31
@Populista Pista: Egy szellemi toprongy vagy, ha csak ilyen értelmi szintű választ tudsz adni.
ednet2023 2019.01.22 14:06:06
@törppicur: “Én csak úgy gondoltam, Ednet nem jogosult eldöntni, milyen a normális erkölcsi érzékkel rendelkező ember,”
Azért Te csak cáfold meg a többezer éves erkölcsi normákat és mondj ellent a kormányunk kereszténységvédő elveinek. :) Tudod: ne lopj, ne hazudj, stb...
Megnevettetsz, ha úgy gondolod, hogy kizárólag a saját erkölcsi igényemet szerettem volna rád kényszeríteni.
Commentarium Baromságok hálója 2019.01.21 08:30:00
Trombitás Kristóf, a köztévé műsorvezetője, azóta törölt Facebook posztjában reagált az általa vezetett műsor (Ez itt a kérdés…) legutóbbi adását ért kritikákra. Ebben a műsorban, mint arról szinte a teljes magyar független sajtó beszámolt, több vendégével arról beszélgetett, hogyan „gyógyítható” a…..
ednet2023 2019.01.21 23:42:17
@MAXVAL bircaman közíró: “Nekem van homokos keresztény ismerősöm, sőt egy pedofil is van.”
Namost négy lehetőség van:
1. Tévedsz a pedofília definiálásában, pl. a Pintér Tibor félék hivatalosan nem pedofilok.
2. Azonnal feljelented a pedofil ismerősöd, hogy zárják be vagy “gyógyítsák meg”, de tétlenül nem nézheted ahogy tevékenykedik.
3. A szomszéd cella lakójáról beszélsz, de akkor jó helyen vagy :)
4. Most ismerkedsz a fali tükörrel
A Fidesz támogatói között egyre jelentősebb azoknak a tábora, akik egyelőre csak magukban morognak pártjuk túlkapásai vagy szerencsétlen megnyilatkozásai miatt. Ha azonban lesznek olyanok köztük, akik nagy nyilvánosság előtt ki merik mondani azt, ami a szívüket nyomja, a megrendülhet kormányzópárt…..
ednet2023 2019.01.20 17:16:04
@szepipiktor: Köztünk van egy nagy különbség.
Nekem mindegy, hogy melyik párt nyeri a választást, de legyenek normális vezetői az országnak. Neked mindegy, hogy milyenek a vezetők, de a te pártodból kerüljenek ki.

Én simán támogatni tudok egy fideszes kormányt is, ha a vezetői becsületesek.
ednet2023 2019.01.20 19:42:15
@MAXVAL bircaman közíró: Birka, a magyar kormány sem kapott felhatalmazást, hogy milliárdokat költsön az eszméi terjesztésére, és lásd mégis...
ednet2023 2019.01.21 07:48:52
@MAXVAL bircaman közíró: Szia. Szóltak, hogy használd a MEGVÉDTE szót is a kormánnyal kapcsolatban. Köszönjük az együttműködést.
Teljes médiaarzenálját mozgósította a Fidesz, hogy a porba tiporjon egy 18 éves kiskunfélegyházi gimnazistát. Nagy Blankának annyi a bűne, hogy kemény szavakkal ostorozta Orbán Viktor rendszerét egy kecskeméti kormányellenes tüntetésen. A fiatal lány azért keltett feltűnést kormánypárti és ellenzéki…..
ednet2023 2019.01.18 10:21:53
@zord íjász: kicsit elbeszélünk egymás mellett. én arról az életérzésről beszélek amit jópár 80-as években készült kortárs magyar film megfogalmazott. Ez a kényelmetlen életérzés köszön vissza ebben a kislányos történetben. Tökéletes jellemzése a hatalommal való visszaélésnek.
ednet2023 2019.01.18 15:03:40
@törppicur: Két dolgot próbálsz összemosni illetve relativizálni.
1. volt egy hatalmi pozícióból indított, etikátlanul aránytalan reakció
2. és van ennek a reakciónak a napirenden tartása

Bárhogy szeretnéd, az etikátlan hatalmi reakció súlyából nem vesz el semmit, hogy napirenden van-e még a közbeszédben vagy sem.
Ahogy egy bűncselekmény súlyosságát sem az határozza meg, hogy beszélnek-e róla.
ednet2023 2019.01.18 20:09:10
@törppicur: “0 - volt egy tudatlan mocskosszáju gimnazista, aki olyat orditott bele a vilagba, hogy nektek tettzett
1 - volt egy Bajer cikk, ami reagált a feltüzelt menyecske STILUSÁRA, nem a mondandojára, természetesen a nektek is érthető módon
2 - vannak ezek a dolgos hétköznapok, amikor tucatszám posztolnak olyan mondandot, ami köpködi az 1-et, elsumakolja a 0-t, sőt többnyire felkarolja
A 0 meg az 1 is kiveszett volna a térből, ha a pajtásaid nem tolnának napi 10 posztot rola, es,ez a semleges Zindex nem lobogtatna itt őket”

ugye soha nem tanultál matematikai logikát? A felsorolás elemeit önállóan nem tudod értelmezni csak a többi viszonylatában? A példád értelmetlen, hiszen az ok-okozati összefüggések időben előre és hátra is gyakorlatilag végtelen sorozatot jelent.
Az egyes pontokat önmagukban kell vizsgálni:
0 - trágár volt a gimnazista. igen.
1 - volt gusztutralan Bayer cikk és aránytalan kormánypárti lejáratás (riposzt, pestisrácok, 888)? igen
2. az ellenzék rugózik Bayeren és a kormánypropagandával támogatott karaktergyilkosság miatt? igen

Végülis melyik válasszal nem értesz egyet?
A fél internet fel akarja falni a Gundelt reggelire, miután nem csak annak ment híre, hogy a vendéglátó vállalat üzemelteti a fényűzően felújított miniszterelnökségi palota menzáját, de megismerhettük a menü fogásait és árait is. A Gundel online (Facebook) értékelése zuhanni kezdett, a cég pedig -…..
ednet2023 2019.01.09 08:38:42
@blasiuss: furcsa logikád van. Ha valaki kiemelkedő minőségűnek tartott ételt eszik csak akkor tekinthető urizálásnak, ha sokat fizet érte? Szerinted a lényeg, hogy az étkező személy keveset fizessen, a közpénzből történő kiegészítő hozzájárulást meg ne is vegyük figyelembe?
Miért pont a politikai felsővezetőknek nyílik lehetősége erre az olcsó (vagyis nem urizáló :) ) és jó minőségű étkezésre?
A sejtelmes, szilveszterire hangolt teaserből sok minden nem derül ki első blikkre (sokadszorra biztos több, mert simán tele lehet rejtett utalásokkal), de a lényeg igen: a Netflix sorozatának harmadik évadja 2019. július 4-én, az amerikai függetlenség napján érkezik a szolgáltatóra. Van egy új…..
JogÁsz Dübörgünk 2018.12.29 19:00:00
A csőd szélén a New York Times. Kép: blitz.al A világ egyik – eddig – legolvasottabb lapjánál kitört a botrány. Számos újságírót elbocsátottak, többek ellen fegyelmi eljárást indítottak. Az amerikai olvasók levelek ezreivel árasztották el az újságot, milliók…..
ednet2023 2018.12.31 13:10:04
@Málnafaló: @MACISAJT1: Csak a helyes kronológia miatt:
1. először én kérdeztem macisajtot, hogy a fideszben OVn kívül vannak-e jóképességű politikai potentátok. Választ nem kaptam. Gondolom azért mert a felsorolt konkrét vezetőkről ciki lett volna ezt kijelenteni.
2. inkább visszakérdezett, hogy az elkenzékben vannak-e olyanok, akik még erkölcsileg nem járatták le magukat, és alkalmasak lehetnek az irányításra.
3. a poszt témájához kapcsolódó felvetésre, hogy a teljhatalmú nemzeti vezetőt és az őt kiszolgáló lojális slepp formációját a szakmai definíció alapján lehet fasisztoid jellemvonásnak tekinteni, nem érkezett válasz.

Egyébként akármelyik ellenzéki vezetőt - aki erkölcsileg nem kompromittálódot (vagyis a régi DK, MSZP vetetőkön kívül) - érzem annyira alkalmasnak az ország vezetésére, mint a jelenlegi fideszes kormánytagok bármelyikét.
Kétségtelen, hogy OV a legkarizmatikusabb politikus a teljes politikai palettán, de erkölcsileg teljesen elhasználódott, Gyurcsányhoz hasonlóan a perifériára sodródott és erőből tartja magát pozícióban.
Észre kellene venni, hogy más a tömegeket megmozdító pártvezető feladata (hatalom megszerzése), és más a teljes országért felelős miniszterelnök feladata (kormányzati ügyek irányítása).
Ti keveritek a kettőt, egy országgyűlés által felügyelt kormányzati apparátus irányítására egy erkölcsileg kikezdhetetlen “hivatalnok” kell. A párttagság bővítésére és szavazásra buzdító szónoklatokra egy karizmatikus “szektavezérre” van szükség.
Az ellenzék vezetői nem “szektavezérek”, de ha erkölcsileg megfelelőek (lásd. nem lopnak) akkor egy demokratikus berendezkedésű ország kormányzását simán rájuk lehet bízni. Bármelyikükre.
ednet2023 2018.12.31 13:50:34
@Kampfer: “Légy erős, te ostoba gyökér! Szerintem még többször is! Nem csak ideológiák, de akár konkrét kérdések esetében is! Csak a vak vagy egy agyhalott nem látja.”
sose hittem volna, hogy egy fideszes fogja felmenteni Gyurcsányt, és sugallja azt, hogy ha a megfelelő ideológiai irányvonalat képviselné még támogatni is tudná, bármit csinált is a múltban. :)
Vagy hogyan értelmezzem ezt a múltbeli eseményekkel nagyon elnéző és megengedő álláspontodat?
Tapsolni fogsz Thürmernek ha feltünik Orbán oldalán?
Farkas Flórián múltja se gond, ha most a fidesz vitorlájába fújja a szelet?
A morált nem aktuális politikai álláspontok alapján kellene kialakítani.
ednet2023 2018.12.31 15:42:24
@Kampfer: “Számomra nem létezik undorítóbb és ocsmányabb eszménél, mint a liberalizmus, és ahogy írtam is, itthon jelenleg a kormány a leginkább antiliberális vonulat képviselője.”
ööö... Orbánnál megbocsátható a liberális múlt, de ha Gyurcsány csinálna egy ideológiai fordulatot, akkor is ocsmány féreg maradna. :)
Hát ha valami, akkor ez kettős mérce.
Szokás azt gondolni, hogy a politikai kommunikációt illetően a Fidesz képviseli a valódi minőséget. Amikor a Narancsosok ellenzékben voltak, ez akár még igaz is lehetett, Navracsics Tibor felszólalásai valóban képviseltek egyfajta intellektuális szintet, nemcsak a formát, hanem a tartalmat illetően…..
ednet2023 2018.12.30 10:43:01
@MACISAJT1: te most tényleg egy ember (tóta) egyik 2005-ös cikkét próbálod ráhúzni a teljes jelenlegi ellenzékre? Nem mondom, hogy ezt a másik oldal nem csinálja, mert de.
Mégis ezen a szinten lépjünk már túl, és ne kezdjen el Bayerezni senki.
ednet2023 2018.12.30 12:04:16
@Libsik visítanak de az ország a miénk !: “...de a 23 millio romanozo, szemkiloveto karacsonyfagyujtogato baloldal...”
Egyedi tulajdonságok egy társadalmi közösségre való ráhúzása primitív érvelési tevhnika.
És nyilvánvalóan nem is igaz.
ednet2023 2018.12.30 13:25:17
A fogalmak pontosításához:
Nacionalizmus: a 19. században kialakuló ideológia, mely (a liberalizmushoz hasonlóan) a feudalizmus felszámolására törekedett. Lényege a nemzet szeretete, a nemzeti egység kialakítására, nemzetállam létrehozására való törekvés. A nemzethez tartozást helyezi előtérbe a "világpolgárság", avagy "európai" polgárság helyett. Az elnevezés eredete: a natio, azaz nemzet szóból ered.
Fasizmus: Benito Mussolini és pártja, az Olasz Fasiszta Párt ideológiája az általuk vezetett fasiszta Olaszországban. Alapvetései a nemzeti érzelem, a szociális érzékenység, a vezető (Duce) korlátlan hatalma. Az elnevezés a római örökségre utal: a latin fasces szóból ered.
Nácizmus (nemzetiszocializmus): Adolf Hitler és az általa vezett NSDAP ideológiája, az általuk képviselt politika Németországban. Alapvető elemei a nemzeti érzelem (Németország felemelése), a szociális érzékenység, a vezető (Führer) korlátlan hatalma, az élettér-elmélet, stb. Rendkívül fontos eleme a fajelmélet, mely szerint a kultúraalkotó faj, az árja áll mindenek felett, míg a kultúraromboló népek - ezek közt jelölik meg a zsidókat és a cigányokat - kiirtandók, mert csak ártanak a világnak.
A kifejezés eredete: a német nazionalsozialistische (nemzetiszocialista) szó első 4 betűjének magyarorsított verziója a náci.

Ezek ismeretében használjuk helyesen a fogalmakat.
Magyarország nem fasiszta állam, de a nemzetállamot irányító, korlátlan hatalmú vezető irányába való politikai elmozdulás ilyenfajta nemzetközi megítéléshez is vezethet.
A sokat vitatott új törvény fogadtatásában elválasztanék két dolgot egymástól: a rezsimmel szembeni jogos ellenszenvet és a konkrét munkaerőpiaci intézkedést. Az elsővel alapvetően egyetértek, az utóbbi fogadtatásával csak annyiban, amennyiben -- nekem kicsit zavarosan -- elnyújtja a ledolgozott…..
Gratulálunk Bajdik Péternek, a vadászkamara főtitkárának! Hiszen alig három hét után sikerült elérnie, hogy a Balázsék Showban ismét foglalkozzanak a vadászattal. Tök jól elpoénkodtak azzal, hogy hogyan csalná ki Balázst az erdőbe és lövetné le vadászbalesetnek álcázva. Ha ez nem elég, a reggeli…..
ednet2023 2018.12.15 19:00:02
@midnightcoder2: “Amúgy elég vicces az is, amikor az állatvédő nekiáll tiltakozni hogy jaj a csúnya vadászok megölik a szerencsétlen vaddisznót -...”
Szerintem a “csúnya vadász” az állatvédők szemében az, aki megveszi a távcsöves, kényelmes használatra kialakított puskáját, terepjáróba pattan a hétvégén, maga elé terelteti a vadat és lelövi. A trófeán kívül más nem kell neki, az állat feldolgozásával nem törődik.
Számára a vadászat öröme az a kis merevedés, amit az ölés pillanatában érezhet. Ha ez megvolt, fizet és visszaül a terepjáróba és indulás haza.
A vadásztársaságok ezekből a “vadászokból” élnek, és a vadgazdálkodás részeként kielégítik az úri közönség ölési ösztöneit. Ha ez valakinek visszataszító, azon nem kellene csodálkozni.
ednet2023 2018.12.15 19:35:22
@midnightcoder2: Vidéken élek, itt is nőttem fel (csak a feltételezett városi hipszterség miatt írtam le), apám vadász volt, jártam vele etetni, magaslest építeni, stb.
Tudom, láttam amikor budapesti és német vadászok érkeztek, sorba álltak, apámék eléjük hajtották a vadakat, azok meg röhögcsélve lövöldöztek. A végén fotózkodtak a sorbarakott teríték előtt. (az általad számszerűsített évi 10 állat nagyon alábecsült.)
A szükségszerű vadászattal nincs bajom, de a “fizess és mészárolhatsz kedvedre” hobbivadászatot elítélem.
Persze neked tetszhet is ez, sajnos nem lennél ezzel egyedül...
ednet2023 2018.12.15 20:49:44
@midnightcoder2: ok, ez a te álláspontod. Szerintem meg nem mindegy, hogy a “betakarítás” hogyan történik. Tudom, hogy ez érzelmi hozzáállás kérdése, de elítélően nem kellene kioktatóan nyilatkoznod arról, akinek ez a véleménye.
A Fidesz-média valószínűleg az előző napi tüntetés néhány gyújtogatását fogja agyonismételni, de a pénteki tüntetésen nem nagyon láttunk ilyesmit. Ezért a kizárólag a kormánymédiát fogyasztókat sokkolhatja, hogy milyen békés volt az utolsó szakasza a tüntetésnek. Fotóriporterünk, Pásti Anett péntek…..
ednet2023 2018.12.15 18:25:39
@Nagy fasz vagy te Válasszunk: A tények: 2006-ban volt barrikád a Ferencziek terén, volt több helyen gyújtogatás és rongálás, hetekre elfoglalták a Kossurh teret, volt “engedetlenségi” kordonbontás, és volt rendőri erőszak is.
Rosszul írtam valamit?