Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szabidoki

0 bejegyzést írt és 1315 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Furdancs Blog Cseréljünk zárat! 2021.07.26 06:00:00
Egy zárcsere persze igazán nem olyan bonyolult dolog, hogy csak egy poszt segítségével lehet nekiugrani. Azonban, ha már egyszer szembejött egy ilyen szerelnivaló, hát lőttem pár képet, és összeraktam belőle egy rövid posztot...
Van úgy, hogy az ember épp jókor(-ban) van jó helyen. És megélheti, ahogy épp változnak, alakulnak a minket körülvevő szokások. Persze a XX. század valójában épp erről szólt, nyilván generációk nőttek fel úgy, hogy látták, ahogy a gyertyát meg a petróleum lámpát felváltja a gázégő majd az elektromos…..
A jelenlegi helyzetet mindenki ismeri. Ki a központi csatornákból, ki az alternatív forrásokból, ki dolgozik benne, ki elszenvedi, vagy látott olyat, aki benne dolgozik, vagy elszenvedi. Túlterhelt kórházak, egészségügyi dolgozók mellett teljes ágazatok álltak le, emberek sosem látott tíz- és…..
Ha egy jól működő, stabil, megbízható laptopra vágysz, akkor elég csalódott leszel, amikor a laptopod nem működik jól, nem stabil és a legkevésbé sem megbízható. Olvasónk lassan két hónapja szenved az újra és újra megjelenő, váratlan kékhaláltól, a szerviz pedig elég döcögősen kezeli a…..
Egy akkora webshoppal bíró cégnél, mint az Extreme Digital, az ember úgy képzeli, hogy üzemszerűen mennek a dolgok: a vásárlásnak, a csomagküldésnek és a panaszkezelésnek is megvan a protokollja, amin csak végig kell tuszkolni az egyes rendeléseket. Ehhez képest a sokadik levél jön, ami alapján az…..
szabidoki 2019.02.25 18:00:13
@Jóska Pista: egyrészt nincs még annyira sok android 9-es telefon másrészt meg az ACR működik továbbra is 9 alatt csak nem közvetlenül az adatfolyamot veszi fel mint korábban hanem a mikrofon hangját rögzíti. Messze nem ideális ez tény, a hangminőség sokat romlott de némi kisérletezéssel be lehet lőni használhatóra.
Ass blaster A ló túloldala (1) 2019.01.06 16:56:31
Immár több mint hét éve élünk Londonban és idén is megtettem szokásos tisztelgő látogatásom otthon. Egymerő rohanás volt az egész, hivatali ügyintézéstől kezdve színházlátogatásokig régi és új barátokkal való találkozások, rokoni látogatások garmadája, csak mentem mentem és mentem de mindez óriási…..
"Cigányoknak is legyen már a rendes tv-ben cigányos csatornájuk" – írta nemrég az eddig kizárólag online csatornaként ismert Dikh TV egy Facebook-posztban. A főleg romák által, főleg romáknak készített tartalmakat sugárzó Dikh TV hamarosan ugyanis az internetről a tévébe költözik...
Az utóbbi idők szomorú belföldi slágertémája a kilakoltatások ügye. A Lemilblog - a lehetőségekhez képest - igyekszik távoltartani magát az általános belpolitikai fejlemények kommentálásától, s azon vagyunk, hogy csak a rendvédelemmel, katonai témákkal, biztonságpolitikával és hasonlókkal fárasszuk…..
  Olvasónk - ahogy maga is elismeri - több teljesen nyilvánvaló hülyeséget is elkövetett az alábbi autóvásárlási projektjében, elég csak a fenti képen megnézni, hogy mi szerepel a vételár és a megjegyzés rovatban. Elképesztő naivitásról árulkodó hibái annyira egyértelműek, hogy az emberek többsége…..
szabidoki 2018.07.04 12:17:26
@Terézágyú: ez visszatérő probléma sok használtautós történetnél. Szerintem viszonylag könnyű lenne ezt megfelelő szabályozással rendbetenni de úgy tűnik hogy a nepperek jól lobbiznak és szabadon garázdálkodnak...
Ha valahol igaz a tétel, hogy nem mind arany ami fénylik, akkor az akciókamerák területén biztos. Jó lesz vigyázni!..
szabidoki 2018.06.12 19:47:01
@annyi amennyi: cool :D
Tud szép fényképet (normál állóképet ) lőni? Lassított felvétel milyen?
szabidoki 2018.06.12 19:54:50
@annyi amennyi: Köszi!
Furdancs Blog Fióktrükk 2020.12.21 05:00:00
Ez a posztunk egy videó kapcsán született. Aki szokott otthon asztaloskodni, az ismerheti a fiókkészítés nyűgjeit. Egy fióknak általában masszívnak kell lennie, ugyanakkor lehetőleg minél vékonyabb oldalfalakkal kell rendelkezzen, mert fontos a kis súly, és a hasznos belső méretet sem célszerű…..
Ha emlékeznek rá, a kilencvenes években egymást követték a személyi számítógép szabványok. Főleg a videókártyák (ISA, VESA, PCI, AGP) és I/O kimenetek terén fejlesztettek, de az alaplap- és processzor gyártók  is évente jelentkeztek új, korábbiakkal inkompatibilis típusokkal. Sajnos ez általában a…..
A fürdőszoba vagy konyha felújításakor eljön az idő, amikor fel kellene fúrnunk a zuhanytartót, a mosdót vagy egy polcot, edénytartót a gyönyörűen, drága csempével leburkolt konyhánkba. Elővigyázatosság és pár alapvető szabály betartása nélkül könnyen tragédiába…..
szabidoki 2018.02.20 11:01:44
@rnz: gondolom a pontozós dolog onnan indult, hogy "nincs rendes szerszámunk de meg kell oldani a problémát"...
Szerintem az emberben genetikusan él egyfajta lázadás a mindenkori rendszer ellen. Ez a lázadás lehet kicsi (miért nem támogatják jobban az én falumat, vagy éppen gazdasági osztályomat), lehet gyermeki (fuck police, punks not dead, békejel és hippik) és lehet radikális is amely teljes mértékben…..
szabidoki 2017.12.15 09:17:40
Magánemberként nem sok dolgom volt rendőrökkel, igazoltattak néhányszor, semmi dráma, de munkámból adódóan is találkoztam velük párszor és nem voltam lenyűgözve. Ha mentősként karhatalmi segítséget kértünk akkor általában rém kelletlenül álltak a dologhoz, de ha nekik kellett segítség akkor persze szaladjunk gyorsan mert nagy a baj. A talpasok jobbára beszari, lusta figurák vagy rutintalan fiatal srácok, az ügyesebb és tapasztaltabb arcok már rég privát biztonsági cégeknél dolgoznak. Volt olyan hogy csórikán késsel hadonászott hogy ő megöli magát meg mindenkit akit ér -a bejelentő első körben a rendőröket hívta, akik azonnal átadták nekünk az esetet, mondván öngyilkos. Én mondtam hogy addig nem vagyok hajlandó közelébe sem menni ameddig a rendőrök el nem veszik a kését, erre visszaüzentek hogy keresik erősen, de nem találják - mit ad isten, otthon volt a nyomorult, 15 perccel később be is futott a gyorsreagálású egység, leszerelték a fickót aztán elhúztak a bélbe. Máskor jóember felkötötte magát a verandán, szomszédok vették észre hogy a Jóska egész éjjel kint állt, biztos jól van-e, megnézték, látták a kötelet, hívták a rendőröket, akik az utcáról benézve látták hogy tényleg fennforgás van, hívták a mentőt, mivel kis faluban volt az eset, eltelt kb. 10-15 perc mire kiértünk, addig a rendőrök nem mentek be a kertkapun, vártak bennünket - nem vágták le, hagyták ott lengedezni a kötélen ameddig a mentő ki nem ért... Olyan is volt hogy rendőrök dühöngő őrülthöz kértek mentőt - helyi kick-boxos hülyegyerek szuperhősre itta magát, kergette a családot körbe a kertben, rendőrök erősen őrizték a kertkaput, modják hogy jaj de jó hogy itt vagytok, adjatok már neki valami nyugtatót - mondom persze, amint megbilincselitek bármiről lehet szó, erre kicsit lehervadtak, nem nagyon fűlt a foguk a dologhoz, amikor a koma meglátta hogy elindultak felé, akkor ő is elindult a rendőrök felé, erre azok hárman hatfelé szaladtak... Szerencsére annyira kiütötte magát piával, hogy egy ponton összeesett. Akkor gyorsan megbilincselték, kapott nyugtatót, beraktuk a mentőbe, mondja a rendőr gyerek hogy akkor ők leveszik a bilincset aztán mehetünk is - mondom neki hogy szó sem lehet róla, szépen jönnek velünk ők is. Ez már végképp nem tetszett a fakabátoknak, merthogy mi dolguk van nekik a dühöngő őrölttel - mondom nekik az ürge részeg és agresszív, ezek egyike sem egészségügyi probléma, de ha ők a fogdába vitel előtt meg akarják nézetni a komát a kórházban én szívesen beviszem de ez az ő ügyük, nem az enyém, ha ők nem akarnak foglalkozni vele akkor én kirakom a mentőből az ürgét aztán annyi. Erre összedugták a fejüket, pusmognak, aztán odajönnek hogy hát végülis rendben van, jönnek a komával de kell nekik papír, hogy én kérek karhatalmi segítséget - ettől végképp elgurult a gyógyszerem, ők kérnek mentőt de én adjak nekik papírt hogy nekem kell a segítség...
Idehaza is egyre elterjedtebb a tárgyak helyett élményajándékozás, ami csodás innováció.  Néha azért nem árt résen lenni, hogy mit is vettünk vagy kaptunk. A Bálint által kifogásolt nyilatkozat tényleg nem semmi úgy, hogy egy árva mukk sincs csatolva mellé arról, hogy a cég mit garantál, pl. egy…..
Praxis Hagyták meghalni a beteget 2017.11.30 06:00:00
Hát ezért tart itt a magyar egészségügy! Ilyen oktatás mellett milyenek lesznek a jövő orvosai? Tisztelt Praxis!  Egy közeli hozzámtartozóval történt ez az „eset”. Bár valószínű ebben az országban sok ilyen eset van és nem tud róla a közvélemény, de mégis úgy…..
szabidoki 2017.11.30 12:02:08
@Medgar: a posztból szerintem sokminden kimaradt, amennyire ki tudom hámozni itt egy év történéseit sűrítette össze a posztoló pár mondatban - nem igazán lehet reális véleményt alkotni ismételt műtétekről meg több hónapos intenzív osztályos kezelésekről 3-4 bekezdésnyi szövegből aminek a fele eleve fröcsögés. Könnyen lehet hogy valaki hibázott és félrementek a dolgok de ugyanolyan könnyen lehet hogy mindenki a tudása legjavát nyújtotta de nem volt elég és a betegség győzött de a hozzátartozó nem hajlandó elfogadni...
@szonday: a kórházak és az egyetemek is egyaránt bajban vannak, mindenki hatalmas adósságot görget maga előtt a személyzet meg menekül a körülmények és a fizetés (hiánya) miatt... Idén pont annyi orvos ment külföldre mint amennyi kijött az egyetemekről - ha úgy tetszik nincs utánpótlás - nem nehéz kitalálni hogy a helyzet nem fog javulni.
szabidoki 2017.11.30 12:51:21
@Jakab.gipsz: a magyar helyzethez hasonlót nyugaton nem nagyon találsz... Lehet amúgy közfinanszírozott meg magán egészségügyet is jól csinálni, mindkettőre vannak példák (ugyanúgy a rossz példák is ott vannak mindkét verzióra), a magyar helyzetnek az a sajátossága, hogy az állam nem hajlandó árán finanszírozni az egészségügyet de arra sincs politikai akarat hogy ténylegesen privatizálják az egészet és átalakítsák biztosítás-alapúvá a rendszert, ebből adódóan nálunk egy furcsa vegyes rendszer van, közfinanszírozás + hálapénz együttese - nem működik valami jól. Ezt valóban nem Orbán találta ki de ő sem képes/hajlandó érdemi megoldással előállni.
szabidoki 2017.11.30 16:19:25
@konrada: mint már írtam is, ha nem tudja vagy akarja finanszírozni az egészségügyet az állam akkor lenne arra lehetőség hogy átalakítsák biztosítás-alapú, magánfinanszírozott rendszerré de erre sincs politikai akarat (nyilván sok csalódott szavazó lenne aki nem tudná megfizetni az ellátást). Amúgy minden technológia eléggé drága eleinte, viszont lemegy az ára amint elterjedtté válik, lásd CT. Az is segít hogy hatékonyabb technológiával a gyógyítás hatékonysága is nő, vagyis pl. amputáció helyett meg lehet menteni egy érelzáródott végtagot így a beteg nem lesz rokkant hanem netán visszamehet dolgozni. Vagy pl. laparoszkópos műtétnél lényegesen gyorsabb a gyógyulás, mint a nyitott verziónál. Nem az egészségügyi technológia fejlettsége és költsége miatt vannak bajban a fejlett társadalmak hanem az elöregedés és az eltolt korfa miatt - nincs annyi fiatal adófizető mint amennyi kellene a fenntartható egészségügyi és nyugdíjrendszerekhez.
A magyar fizetések meg csak egy faktor a sok között, szerintem ha ténylegesen rendet tennének az eü-ben és végre felszámolnák ezt a hálapénzes uram-bátyám korrupciós rendszert akkor sokkal több orvos maradna otthon (vagy menne haza) de ameddig főorvosi szint alatt mindenki halálba van szívatva addig aki csak tud igyekszik menekülni külföldre.
Ha az ember azt olvassa egy mobilcsomagról, hogy korlátlan, akkor bizony arra számít, hogy egy izmosabb összegért cserébe, azt csinál, amit akar. Pláne, ha szó szerint az szerepel a hirdetésben, hogy korlátlan perc és sms, mint a Vodafone RED esetében. Hát barátaim, ez pont nem így van. Itt akkor…..
szabidoki 2017.11.20 19:03:19
@Baluci: azt írta hogy 4 szám után fizet, az havonta 20000Ft telefononként, azt annyira nem nehéz összehozni ha valaki pl. üzletember és sokat telefonál.
XVI. ker. háziorvosi rendelő: "Ide ne jöjjön be, nem akarom Magától elkapni, jöjjön délután, miért én kapjam el, nem az én dolgom." Sziasztok!   Nekem többnyire pozitív tapasztalatom volt egészen ma délelőttig a magyar orvostársadalommal.   Úgy esett, hogy lebetegedtem, masszív takonykór annak…..
Rosszul hangzik a címbeli mondat? Rosszul bizony! És lehetséges, hogy így járjon valaki? Megkérdeztük. Sziasztok! Aug. 22 én vásároltam a Telenornál egy Samsung Galaxy S8+ készüléket. A telefon IP68 szabvánnyal rendelkezik, szóval por és vízálló. 2 napot használtam, 2.napon…..
Azt hittem, hogy ma reggel Orbán Viktor hangjára ébredek. Agyamba szófoszlányok szűrődtek be, a „felelőtlen”, a „felháborító” és a „sumákolnak”. Aztán teljes mondatok is, például az, hogy „A politika megerőszakolta az európai jogot.”, meg az, hogy „Azért hülyének ne nézzenek minket!” A szöveg…..